Op slag verliefd worden overkomt je maar hoe kun je verliefd blijven (deel 2)


Publicatie datum:

Verliefd wordt je op het eerste gezicht, helaas gaat die eerste verliefdheid altijd voorbij, hoe kan je dan verliefd blijven.

Gesponsorde koppelingen

concupiscencia

In dit artikel het vervolg op verliefd-worden-is-makkelijk-het-moeilijkste-is-verliefd-blijven-deel-1 waarin ik dieper in wil gaan op het onderwerp verliefdheid. Is het werkelijk zo dat, zoals we tegenwoordig denken, verliefdheid een vaardigheid is die je jezelf aan kunt leren en waarbij iedere volgende seksuele ervaring nog stimulerender kan zijn ofschoon minder emotioneel dan de voorgaande. Zonder twijfel niet! Dit is een alleen maar een illusie en in een wereld van illusie is nagenoeg alles een leugen. Dit is de reden dat je de volgende drie regels moet volgen om de waarheid te ontdekken ten eerste is; je moet mij niet geloven, de tweede is; je moet jezelf niet geloven en de derde; geloof niemand.

Men zegt dat je de liefde niet zult tegenkomen in dingen die al gebeurt, afgerond en beëindigd zijn omdat de liefde er de voorkeur aan geeft deel te nemen aan het vormen van gebeurtenissen. De liefde komt dicht in de buurt van het bovenzinnelijke en dit heeft een risico want de hele schepping houdt altijd in de gaten wat het uiteindelijke resultaat is. Er moet vermeldt worden dat er in de liefde altijd minstens sprake is van twee mensen en dat elk van die twee de grote onbekende is in de liefdes formule omdat je nooit weet wat de ander gaat doen, dat is onmogelijk te voorzien. Beminnen betekend de deur openen naar de toekomst waar de angst zich ophoudt samen met het genot en je openstellen aan de toekomst betekend de vrijheid geven aan je zijn. Van kleins af aan definiëren we de liefde als iets abstracts, we leven het alleen en we hebben er geen angst voor. Het zou op die manier door moeten gaan maar soms hangt het niet alleen van onszelf af.

Het is heel makkelijk om individueel lief te hebben waarbij alles alleen van jezelf afhangt maar in de individuele liefde vind je geen bevrediging omdat je geen oprechte nederigheid en moed hebt. En zonder dat bestaat er geen echte liefde omdat dat een vereiste is om de liefde steeds weer te vernieuwen. Het trieste van de liefde is dat als je alleen leeft deze steeds op de rand van de nederlaag verkeerd. De liefde kan en is ook gewoonlijk net zo afschrikwekkend als de dood.

Het verschil tussen een relatie en de liefde is dat de liefde het smachten is naar en het behouden van de  begeerde persoon in tegenstelling tot de drang van het verlangen om het te verlengen. De begeerte is de wereld vergroten. Verliefd zijn is tot dienst staan van in afwachting van orders. Liefde en de lust naar macht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, geen van tweeën kan overleven als ze worden gescheiden. Als de lust gevoelens consumeren bezit de liefdeslust. Als de lust zichzelf vernietigt blijft de liefde eeuwig duren. De lust en de liefde hebben tegengestelde belangen. De liefde gaat over de eeuwigheid en de lust vermijdt deze. De liefde vecht ervoor om de begeerte eeuwig te laten duren en de begeerte probeert aan de liefde te ontsnappen.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Goed kunnen luisteren

Luistervaardigheden en inlevingsvermogen

Facebook home: Een nieuwe trend of gaan we te ver?

Facebook home is een nieuwe applicatie van het sociale netwerk Facebook.

Hephaistos

Wie was de Griekse god Hephaistos en waar stond hij voor?

Omarm je woede - Thich Nhat Hanh (recensie)

Hoe op een Boeddhistische manier om te gaan met woede

Beoordelingsfouten

Hoe beoordelen wij als mensen anderen en situaties.

Sterrenbeeld: Steenbok

Beschrijving van het sterrenbeeld Steenbok.

Reptieleneieren en babyaapjes

Wie zal er het eerste – ik – zeggen?

Westerse astrologie: Boogschutter

Boogschutter als jouw sterrenbeeld

Van kind tot volwassene: de pubertijd

Zelfrespect is belangrijk bij pubers

Kanker, maar dan chronisch...

Ook met kanker kan het leven nog mooi zijn. In mijn geval dan...

De trappisten

Het ontstaan van de monniken die uw trappist, die u op een zomerse namiddag op en gezellig terrasje zit te drinken, hebben gebrouwen.

Sterrenbeeld: Schorpioen

Beschrijving van het sterrenbeeld Schorpioen.

Wat is het geheugen nou precies?

Waarom is het geheugen nou zo belangrijk? En hoe zit het geheugen precies in elkaar? Deze serie artikelen gaan daar proberen antwoord op te geven.

De ontwikkeling in de peuter- en kleutertijd.

De ontwikkeling in de peuter- en kleutertijd.

Onzekerheid, hoe kan deze kwaal ontstaan en wat kun je ertegen doen?

Iedereen voelt zich af en toe wel eens onzeker. In dit artikel wordt besteed aan het ontstaan ervan, de nadelen/gevolgen en de mogelijke oplossingen

Ongewenst gedrag stoppen bij jonge kinderen

Hoe stop ik ongewenst gedrag van mijn kind?

Seksualiteit

het gedrag dat direct of indirect met de paring samenhangt

Het verbeteren van je geheugen

Heb je ook wel eens last van het vergeten van namen? Of een boodschappenlijstje? In dit artikel worden er manieren beschreven die helpen met het verbeteren van je geheugen.

Wat is de beste gratis dating site?

De meeste nieuwe relaties ontstaan tegenwoordig via een internet date maar wat is de beste gratis dating site?

Westerse astrologie: Weegschaal

Weegschaal als sterrenbeeld

Antroposofie

Beknopte verslag over antroposofie

Adoptie: de procedure

Hoe ziet een adoptieprocedure er globaal uit? Welke stappen moet je volgen om een kind te kunnen adopteren?

Mijn droomhuis in Frankrijk

Super goedkoop vakantiehuisje in Frankrijk, een droomhuis in Frankrijk, daar droom ik al jaren van.

De oorsprong van Valentijnsdag

Valentijnsdag is een geliefd feest van ons, maar hoe zijn wij op deze traditie gekomen?

Positieve Stimulans

Mensen kunnen tot iets moois in staat zijn als ze maar goed worden gestimuleerd. Gebeurt dat voor iets negatiefs dan kan zo iemand in een negatieve spiraal terecht komen