Op slag verliefd worden overkomt je maar hoe kun je verliefd blijven (deel 2)


Publicatie datum:

Verliefd wordt je op het eerste gezicht, helaas gaat die eerste verliefdheid altijd voorbij, hoe kan je dan verliefd blijven.

Gesponsorde koppelingen

concupiscencia

In dit artikel het vervolg op verliefd-worden-is-makkelijk-het-moeilijkste-is-verliefd-blijven-deel-1 waarin ik dieper in wil gaan op het onderwerp verliefdheid. Is het werkelijk zo dat, zoals we tegenwoordig denken, verliefdheid een vaardigheid is die je jezelf aan kunt leren en waarbij iedere volgende seksuele ervaring nog stimulerender kan zijn ofschoon minder emotioneel dan de voorgaande. Zonder twijfel niet! Dit is een alleen maar een illusie en in een wereld van illusie is nagenoeg alles een leugen. Dit is de reden dat je de volgende drie regels moet volgen om de waarheid te ontdekken ten eerste is; je moet mij niet geloven, de tweede is; je moet jezelf niet geloven en de derde; geloof niemand.

Men zegt dat je de liefde niet zult tegenkomen in dingen die al gebeurt, afgerond en beëindigd zijn omdat de liefde er de voorkeur aan geeft deel te nemen aan het vormen van gebeurtenissen. De liefde komt dicht in de buurt van het bovenzinnelijke en dit heeft een risico want de hele schepping houdt altijd in de gaten wat het uiteindelijke resultaat is. Er moet vermeldt worden dat er in de liefde altijd minstens sprake is van twee mensen en dat elk van die twee de grote onbekende is in de liefdes formule omdat je nooit weet wat de ander gaat doen, dat is onmogelijk te voorzien. Beminnen betekend de deur openen naar de toekomst waar de angst zich ophoudt samen met het genot en je openstellen aan de toekomst betekend de vrijheid geven aan je zijn. Van kleins af aan definiëren we de liefde als iets abstracts, we leven het alleen en we hebben er geen angst voor. Het zou op die manier door moeten gaan maar soms hangt het niet alleen van onszelf af.

Het is heel makkelijk om individueel lief te hebben waarbij alles alleen van jezelf afhangt maar in de individuele liefde vind je geen bevrediging omdat je geen oprechte nederigheid en moed hebt. En zonder dat bestaat er geen echte liefde omdat dat een vereiste is om de liefde steeds weer te vernieuwen. Het trieste van de liefde is dat als je alleen leeft deze steeds op de rand van de nederlaag verkeerd. De liefde kan en is ook gewoonlijk net zo afschrikwekkend als de dood.

Het verschil tussen een relatie en de liefde is dat de liefde het smachten is naar en het behouden van de  begeerde persoon in tegenstelling tot de drang van het verlangen om het te verlengen. De begeerte is de wereld vergroten. Verliefd zijn is tot dienst staan van in afwachting van orders. Liefde en de lust naar macht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, geen van tweeën kan overleven als ze worden gescheiden. Als de lust gevoelens consumeren bezit de liefdeslust. Als de lust zichzelf vernietigt blijft de liefde eeuwig duren. De lust en de liefde hebben tegengestelde belangen. De liefde gaat over de eeuwigheid en de lust vermijdt deze. De liefde vecht ervoor om de begeerte eeuwig te laten duren en de begeerte probeert aan de liefde te ontsnappen.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Angsten bij jonge peuters

Omschrijving van angsten die voorkomen bij jonge peuters

Positief denken

Tips om je leven een positieve draai te geven

Ontwikkelingen baby bij twee maanden

Omschrijft de ontwikkelingen van een baby bij twee maanden

Protestantisme en katholicisme in Nederland

De belangrijkste verschillen tussen deze twee hoofdstromen binnen het christendom.

Leren problemen op te lossen

Leren problemen op te lossen + schema

De geboortehoroscoop: een spiegel van je persoonlijkheid

Uitleg over de tekens van de dierenriem, planeten en aspecten

Hoe word ik beroemd en rijk?

Iedereen kan beroemd worden, lees hier in dit artikel hoe ook jij beroemd en rijk kan worden.

Verlegen kind? Zo gaat u er mee om.

Uw kind is verlegen en stil,een paar tips om uw kind een duwtje in de rug te geven.

Westerse astrologie: Maagd

Maagd als sterrenbeeld

Het Weesgegroet, wat is het nou eigenlijk?

Het Weesgegroet, wat is het nou eigenlijk? Hier wordt ingegaan op de herkomst en het gebruik.

Dino & Mens: Leefden samen?

Men is druk aan het zoeken naar bewijzen voor levende dinosauriërs, vooral de creationisten om de evolutietheorie te ontkrachten. Maar zijn er bewijzen voor het bestaan van dino's tijdens het mensentijdperk?

Belangrijke ontwikkelingen in de adolescentie

De adolescentie is een belangrijke periode in het leven van de mens, gekenmerkt door vele ontwikkelingen.

Westerse astrologie: Tweelingen

Het sterrenbeeld Tweelingen

Huiselijk geweld doorbreken

huiselijkgeweld doorbreken, en je leven weer oppakken

Help! Ik ben onzeker!

In dit artikel staan tips om met onzekerheid om te gaan en er af te komen

Narcistische stoornis

Hoe herken je iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis?

Waarom is het leven zo belangrijk voor de mens en het grote geheel?

Je leven is je alles waard, je werkt er voor, je vecht er voor maar waarom?

Mam, Pap...Ik ben homo!

In dit artikel vertel ik iets over de seksuele ontwikkeling van jongeren, homoseksualiteit, de coming out en waar u als ouders mee te maken kunt krijgen.

Sterrenbeeld: Steenbok

Beschrijving van het sterrenbeeld Steenbok.

Wat kun je zelf tegen botontkalking doen?

Wat kun je doen om de kans op botontkalking te verkleinen?

Hoe zorgt het lichaam ervoor dat er meerdere spermacellen een eicel binnendringen?

Kunnen meerdere spermacellen tegelijk een eicel binnendringen? Zo ja, wat gebeurt er dan? Welke mechanismen voorkomen dat er meer dan één spermacel naar binnen gaat?

Geld verdienen met het opknappen van je huis

hoe je huis op te knappen en er ook nog eens geld mee te verdienen

Afleren van duimen

Het afleren van duimen is meestal lastig omdat kinderen zich er amper bewust van zijn dat ze het doen Wie strijd hierover wilt voorkomen, geeft zijn duimende of vingerzuigende baby al vroeg een fopspeen.

Wat is de beste behandeling tegen aambeien?

Als je last krijgt van aambeien dan wil je maar één ding en dat is de beste behandeling. Je wilt er zo snel mogelijk vanaf en je wilt het liefste dat ze nooit meer terugkeren.

Doelgroep tienermoeders

Tienermoeder in de huidige maatschappij