Geloven in jezelf of in een God


Publicatie datum:

Geloven in jezelf of in een God, is er een verschil?

Gesponsorde koppelingen

Is er een verschil om te geloven in een God, of geloven in jezelf? Dat is de vraag die hier gesteld wordt. Een heel aparte vraag, die velen van jullie zal doen nadenken.

Geloven in jezelf of in een God, is er een verschil?

Ja en nee, luid dit antwoord. Het antwoord op deze vraag moet dan met nog een vraag worden beantwoord die luid: Eren of vereren?

Iemand of iets eren, is een gegeven dat naast jouw zelf kan bestaan. Vereren betekend eigenlijk dat jij je eigen kracht weggeeft. Want iets of iemand die je vereert zal je klakkeloos volgen, zonder er bij na te denken of het gene wat er gezegd wordt wel juist is.

Eren kun je dus eigenlijk los zien van een persoon. Het zijn dan eigenlijk dingen van iemand die je eert. Maar zelden zat dit dus de hele persoon zijn. En als men daarover nadenkt is dit logisch, want niemand kan algeheel een pad volgen die jijzelf zou willen volgen tot op de letter toe beschreven. Echter met de bijbel is dit dus een heel ander feit. Mensen proberen tot op de letter toe juist wel te volgen welk pad er beschreven wordt. Dit is dus duidelijk een verering, en heeft dan niets meer te maken met eren.

Op het moment dat je besluit te gaan vereren, zul je dingen tegen gaan komen waarvan je niet begrijpt waarom je ze zou moeten doen, maar zul je ze gaan doen omdat het beschreven staat. Het heeft op dat moment dus niets meer te maken met geloven in jezelf. Want jijzelf zou deze stappen niet ondernemen, maar je bent de volger.

De leider en de volger. De volger vertrouwt erop dat de leider hem brengt waar de volger denkt te willen zijn. Hij zoekt niet zelf, hij volgt alleen maar. Wie dus in god gelooft, en vertrouwt, zal dus de volger zijn, als men niet meer zelf nadenkt.

Er bestaan zoveel geloven in deze wereld, omdat er af en toe iemand op staat, die zelf nadenkt. Ze vinden dan dat het geschreven woord op die manier niet gevolgd kan worden, of er een misverstand is bij de interpretatie van het geschreven woord. Dan staat de leider in hen op, en creeren een nieuw geloof. Uiteraard zullen velen hem weer volgen, indien ze vinden dat wat hij zegt beter past bij hun eigen denkwijze.

Zo ontstaan er dus door de jaren heen verschillende interpretaties van hetzelfde geschreven woord. Dus is het dus wel degelijk mogelijk om te eren. Want eren is stukjes van iets of iemand , en niet het gehele totaalbeeld wat geschetst wordt. Ook al zijn er talloze volgelingen die dan weer klakkeloos zullen aannemen dat dit nieuwe geschreven woord het gene is wat zij moeten volgen, en dit heet dan weer vereren.

Geloven in jezelf, of in een God, kan dus hetzelfde zijn, maar dit kan alleen plaats vinden indien alles wat beschreven is begrepen wordt en in rechte lijn staat met wat jijzelf hebt uitgedacht.

Sylvia


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 9
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Vrienden op nummer 1

Zijn vrienden de oorzaak van het gedrag van jou zoon of dochter? Lees dit artikel en kom erachter!

Neanderthalers: Bruut en dom?

Neanderthalers staan bekend om hun robuuste, potige bouw en hun manier van overleven in het ijzige klimaat van het prehistorische Europa en delen van Azië. Velen denken dat het slechts domme, brute mensen waren die alleen maar goed waren in het bejagen van de zoogdieren, maar dit was beslist niet zo!

Nostalgie of heimwee?

Een ansicht en herinneringen!

Wat de meeste mensen niet weten over scheidingen

Een aantal feiten over scheidingen

Waarom is slapen zo belangrijk?

Slapen is noodzakelijk voor je gezondheid en je humeur, in dit artikel lees je hier meer over.

Je baby en de eerste tandenborstel

Hoe en wanneer begin je met tandenpoetsen en hoe zorg je ervoor dat je baby het leuk vindt

Als je vastloopt in je gedachten,gevoel en gedrag: Schema therapie

De werking van schematherapie

Je verjaardag vieren

feest vieren

Sterrenbeeld: Ram

Beschrijving van het sterrenbeeld Ram.

Een goed hoofdkussen vinden

Slapeloze nachten, pijnlijke schouders, nekklachten en hoofdpijn kunnen allemaal veroorzaakt worden door een verkeerd of oncomfortabel hoofdkussen. Een goed hoofdkussen met de juiste ondersteuning is daarom ook van groot belang voor een gezonde, goede nachtrust.

Goede voornemens, ja of nee?

Hebben goede voornemens nut? Waarom slagen of mislukken ze? Praktische tips om je goede voornemens w�l tot een succes te maken.

Protestantisme en katholicisme in Nederland

De belangrijkste verschillen tussen deze twee hoofdstromen binnen het christendom.

Lucide dromen

Als je lucide droomt, ben je je bewust van het feit dat je droomt en kun je je droom actief beïnvloeden.

Omarm je woede - Thich Nhat Hanh (recensie)

Hoe op een Boeddhistische manier om te gaan met woede

Wat gelooft een christen?

Wat is het christendom en wat gelooft een christen?

Voorlezen schept een band

Voorlezen wordt te weinig gedaan, we hebben het tegenwoordig veel drukker dan vroeger. Maar wist je dat voorlezen een goed moment van rust en regelmaat is. En dat het een goede band schept tussen ouders en kind.

De trappisten

Het ontstaan van de monniken die uw trappist, die u op een zomerse namiddag op en gezellig terrasje zit te drinken, hebben gebrouwen.

Bewust kindervrij leven, is dat zo erg?

Bewust kindervrij leven, daar ligt nog wel eens een taboe op. Maar klopt dit taboe wel?

Vriendschap

Zoals in mijn vorige artikel is aangegeven, zijn er verschillende sociale vaardigheden nodig om een normale relatie met leeftijdsgenoten te ontwikkelen.

De Travestiet

Travestiet is een persoon die Mannelijk is bij geboorte en een Vrouweijke Gender Identiteit heeft.

Liefdesverdriet overwinnen

Hoe overwin je de pijn die liefdesverdriet heet?

Een stalkende ex - wat doe je eraan?

Het einde van een relatie als begin van eindeloos lastigvallen.

Westerse astrologie: Kreeft

Kreeft als sterrenbeeld

De Bijbel

Wat is de Bijbel en uit welke boeken bestaat de Bijbel

Jef Geeraerts: van koloniaal ambtenaar tot Vlaamse schrijver

Jef Geeraerts: van koloniaal ambtenaar tot Vlaamse schrijver