Neanderthals


Publicatie datum:

Neanderthals een species van de Mens in de klasse Homo

Gesponsorde koppelingen

Neanderthalers zijn een soortgenoot van de Mens in het geslacht Homo, deze zijn uitgestorven rond 40.000 jaar geleden en herkent zijn verwantschap aan de moderne mens. Neanderthalers zijn over het algemeen geclassificeerd door Paleontologen als het soort Homo Neanderthalensis. Een minderheid is van mening dat deze een ondersoort zijn van de Homo Sapiens.

                                           Neanderthals aan het werk

De Neanderthal Genome Project publiceerde artikelen in de jaren 2010 en 2014, waaruit blijkt dat Neanderthalers hebebn bijgedragen aan het DNA van de Moderne Mens, de gelijkenis is 99.5 %. Onder de Europeesche en Afrikaanse Populatie ontstaat een nieuwe soort genoot doormiddel van Inter-Breeding - Kruising.

De Species is vernoemd naar één van de eerste plaatsen waar de fossielen werden ontdekt in de 19e Eeuw. Ongeveer 12 kilometer ten Oosten van Düsseldorf, Duitsland in de Feldhover Cave gelegen op de Vallei Neander River Dussel's.

Neanderthaler Schedels werd voor het eerst gevonden in Engis Caves, France het gebied wat nu Belgie is sedert 1829. Zowel voor de type Specimen ontdekkingen in een Kalksteengroeve in de Neander Vallei van de Erkrath bij Düsseldorf in Augustus 1856, drie jaar voordat Charles Darwin's On The Origin of Species was gepubliceerd.

     Neanderthaler Schedel gevonden in Europe  Neanderthaler Schedel gevonden in Europe

Epigenetics

In April 2014 heeft men een eerste kijk in de Epigenetics van de Neanderthalers, deze werd bereikt met de publicatie van de volledige DNA Methylation van de Neanderthaler en de Denisovan. De gereconstructueerde DNA Methylation Map stond de Wetenschappers toe om de activiteit niveaus van Genen gedurende de Neanderthaler Genome te vergelijken met de Moderne Mens. Één van de belangrijkste bevindingen gericht op het onderdeel Morphology van Neanderthals. Gokhman heeft bevonden dat de veranderingen in de activiteit van het HOX Cluster of Genes echter veel van de Morfologische Verschillen tussen Neanderthalers en de Moderne Mens hebben, waaronder kortere Ledematen, Botten en Gebogen Houdingen hebben.

Vroegere artistieke reconstructies presenteerde Neanderthalers veelal als Beestachtige Wezens, met nadruk op de Ruwe Beharing en een Donkere Huidskleur. Meer recente reconstructies erkennen dat als gevolg van de Evolutie in de Europeese Afkomst in de Latitude van de Aarde (Wereldbol - Planeet). Er is reden genoeg om te geloven dat de Neanderthaler een Lichte Huidskleur heeft en Méér Gezichts Vermogen heeft dan de Moderne Mens. Archeologische bewijzen tonen aan, dat deze door Spraak en Tools Communniceren.

                                              Neanderthaler aan het werk

Moustrian Tools die in Europa zijn gevonden werden duidelijk gemaakt door Neanderthalers en dateren tussen de 600.000 en 40.000 BP. Sommige assemblages, namelijk die van Pech de l'Aze, inclusief uitzonderlijk kleine punten, deze zijn opgesteld volgens de Levallois Techniek, onder andere de Core Types, waardoor sommige onderzoekers suggereren dat deze Flakes profiteren van een grotere grijpkracht in handen van de Neanderthaler.

Mousterian Tools werden ook geproduceerd door de Moderne Mens. In de Levant bijvoorbeeld de geproduceerde assemblages door de Neanderthaler, deze zijn niet te onderscheiden van die  die door de Moderne Mens zijn gemaakt. Het kan een voorbeeld zijn van een acculturatie van de Neanderthalers door de Moderne Mens. In Europa verschijnt de éérste Mousterian Industrie 200.000 BP en de Moderne Mens van het Qafzeh type mens verschijnt in de Levant nog 100.000 jaar later.

Mogelijke varianten zijn Denticulate, Charentian (Ferrassie & Quina) genaamd aan de Charente Regio. Typisch zijn de Archeulean Tradition de MTA - Type A en Type B. De Industrie ging verder naast de New Chätelperronian Industry gedurende de 45.000 - 40.000 BP Periode.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker PattyEagle

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Sterrenbeelden.

Wat is een sterrenbeeld en welke zijn er?

Astrologie

Basistermen in de astrologie

Hoe maak je je vriendin of vrouw blij op Valentijnsdag?

Valentijnsdag is de dag bij uitstek om je geliefde te laten blijken dat je van haar houdt.

Narcistische stoornis

Hoe herken je iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis?

Relaties en het spreken van de waarheid.

Hoewel het spreken van de waarheid in een relatie soms moeilijk is het altijd beter dan te liegen.

Authenticiteit

De definitie van authenticiteit en authenticiteit met betrekking tot de mens.

Dagboek van een gescheiden man...stap 2.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 2 is.

Het Veld - De zoektocht naar de geheime kracht van het universum ; Lynne McTaggart (recensie)

Recensie van : Het veld - Lynne McTaggart

Eetproblemen bij kinderen

Opvoeden in de nieuwe tijd

Vrouwen fantaseren vanaf jonge leeftijd over bruiloft

Vrijgezelle vrouwen denken er op jonge leeftijd al over na hoe hun toekomstige bruiloft er uit moet gaan zien.

Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar duurt 15 dagen en wordt door de Chinezen gevierd van de eerste tot de vijftiende dag van de eerste maand op de chinese kalendar.

Numerologie en geboortedag: 6, 15 en 24

Geboren zijn op de 6e, 15e en de 24e van de maand

Sterrenbeeld: Weegschaal

Beschrijving van het sterrenbeeld Weegschaal.

Carriere of thuisblijfmoeder?

Carriere of thuisblijfmoeder? waar dien je rekening mee te houden?

Belangrijke ontwikkelingen in de adolescentie

De adolescentie is een belangrijke periode in het leven van de mens, gekenmerkt door vele ontwikkelingen.

Obsessief-compulsieve stoornis

Dit artikel heeft geen beschrijving.

Let op je privacy!

Ben jij je bewust van wat er met al jou gegevens gebeurd?

Soorten opvoeding

Welke opvoedstijlen bestaan er en welke heb jij gehad?

De versierkunstenaar

Het leven van een versierkunstenaar.

Numerologie en geboortedag: 9, 18, 27

Geboren zijn op de 9e, 18e en de 27e van de maand

Wat is autisme en wat heeft de theorie of mind er mee te maken?

Wat is autisme en wat zijn de kenmerken van autisme, en wat is de thoerie of mind en wat heeft dat met autisme te maken.

Cognitieve ontwikkeling bij kinderen

De cognitieve ontwikkelingsstadia bij kinderen en babies

Westerse astrologie: Kreeft

Kreeft als sterrenbeeld

Ontwikkelingen baby bij drie maanden

Geeft een omschrijving van de ontwikkelingen van een baby rond drie maanden

Mijn homohuwelijk(4)....ook naar de kerk?

In deze serie artikelen over mijn homohuwelijk vergelijk ik dit huwelijk met een heterohuwelijk. Wat zijn de verschillen? En zijn er wel zoveel verschillen?