Waarom is het leven zo belangrijk voor de mens en het grote geheel?


Publicatie datum:

Je leven is je alles waard, je werkt er voor, je vecht er voor maar waarom?

Gesponsorde koppelingen

Waarom is het leven zo belangrijk voor een mens en het grote geheel?

Wij mensen vinden een mensenleven het meest waardevolle wat er is. Maar waar baseren we dat eigenlijk op? Wat betekend een mensenleven in het grote geheel? Wat is dat grote geheel, hoe groot is het en hoe kun je controleren of dat grote geheel ook werkelijk bestaat?

Wat betekend een mensenleven in het grote geheel?
Op de vraag “Wat betekend een mensenleven in het grote geheel?” zijn drie antwoorden mogelijk namelijk alles, iets of niets. Welk van de drie antwoorden goed is hangt af van de persoon die de vraag stelt. Als de persoon die de vraag stelt gelooft dat een mens invloed heeft op het grote geheel komen de antwoorden alle en iets in aanmerking als het juiste antwoord. Als de persoon die de vraag stelt gelooft dat een mens geen enkele invloed heeft op het grote geheel is het antwoord niets het juiste antwoord.

Wat is het grote geheel?
Iemands idee van het grote geheel wordt bepaald door alles wat hij gezien, gehoord en gelezen heeft. Het grote geheel is dus voor ieder mens anders. Dit betekend dat voor ieder mens een mensenleven in het grote geheel een andere betekenis heeft.

Hoe kun je controleren of dat grote geheel ook werkelijk bestaat?
Het is niet mogelijk om te controleren of het grote geheel ook echt bestaat.

Hoe ziet mijn grote geheel eruit?
Mijn grote geheel is een idee wat ik van de werkelijkheid heb gevormd in mijn hoofd. Als ik mijn grote geheel probeer te beschrijven doe ik dat aan de hand van een spiralizerende gedachtenreis. Deze spiralizerende gedachtenreis begint boven België waarbij ik België als een gevoel ervaar op basis van een aantal werkelijke ervaringen die ik in mijn leven in België heb gehad. Ik reis verder via Luxemburg, Duitsland en Zweden waar hetzelfde voor geldt. Dan spiralizeer ik via Schotland, waarvan ik sinds kort pas weet dat dit land net zo noordelijk ligt als Noorwegen, naar Engeland waarbij mijn gevoel voor Schotland en Engeland is gevormd door reisverhalen van bekenden en door diverse media uitingen. Dan spiralizeer ik over Frankrijk, Zwitserland, Slowakije, Tsjechië naar Polen  waarbij ik boven die landen weer een gevoel ervaar op basis van een aantal werkelijke ervaringen die ik daar in mijn leven gehad heb. Dan spiralizeer ik via Finland over de Noordpool naar Canada over Amerika naar Zuid-Amerika waarbij ik tot aan Brazilië het gevoel voor deze gebieden ervaar dat ik daar door reisverhalen van bekenden en door diverse media uitingen bij heb gekregen. Boven Argentinië blijf ik wat langer hangen omdat ik daar heel veel bijzondere persoonlijke ervaringen heb meegemaakt en daar een heel mooi en sterk gevoel bij heb. Dan spiralizeer ik met een noodgang over Afrika en Azië en vlieg zonder Australië en de Zuidpool aangedaan te hebben de ruimte in waarbij ik beelden van de aarde voor me zie die ik voor de televisie heb gezien gefilmd vanuit een ruimtestation. Dan spiralizeer ik door ons zonnestelsel de Melkweg in en na een paar spiralizerende rondgangen door onze Melkweg spiralizeer ik het oneindig spiralizerende heelal in tot ik er mee stop om weer wat anders te gaan doen.

Heeft de mens invloed op het grote geheel?
Uit de bovenstaande beschrijving van mijn grote geheel blijkt dat het grote geheel alleen bestaat in de gedachten van een mens. Omdat je zelf deze gedachten produceert ben je dus zelf de maker van het grote geheel waar je in leeft. Omdat je zelf de baas bent over je gedachten heb je dus invloed op het grote geheel, sterker nog, het grote geheel bestaat niet zonder jou. Dit is dus de reden dat een mensenleven zo belangrijk is, zonder levende mensen bestaat het grote geheel niet.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Het korte termijn geheugen

Wat is nou precies het korte termijn geheugen? In een serie van artikelen ga ik dieper in op het geheugen.

Hoe merk ik dat iemand liegt?

Een verslag over hoe je het opmerkt of iemand liegt.

Evolutie van de Mens

Een onderzoek naar de evolutie van de Mens

Waarom is het leven zo belangrijk voor de mens en het grote geheel?

Je leven is je alles waard, je werkt er voor, je vecht er voor maar waarom?

De oorsprong van Valentijnsdag

Valentijnsdag is een geliefd feest van ons, maar hoe zijn wij op deze traditie gekomen?

Seksualiteit

het gedrag dat direct of indirect met de paring samenhangt

Marilyn Monroe

Historische celebrity's hebben soms broers of zussen, vaders en moeders die compleet anders deden dan zij.

Reptieleneieren en babyaapjes

Wie zal er het eerste – ik – zeggen?

Hindoeisme

Uitleg en informatie over hindoeisme

Positieve Stimulans

Mensen kunnen tot iets moois in staat zijn als ze maar goed worden gestimuleerd. Gebeurt dat voor iets negatiefs dan kan zo iemand in een negatieve spiraal terecht komen

Organiseer een top moederdag voor de kersverse moeder!

Je eerst kind is geboren en daarmee een nieuw gezin. Moederdag leent zich uitstekend om dat heugelijke feit te vieren. Plan een onvergetelijke dag voor de nieuwe moeder!

Welk cadeau geef je een voetbalfanaat?

Ideeën voor het geven van een cadeau aan iemand die van voetbal houdt.

Ieder mens een lebeltje!

Bijna iedereen heeft wel een label gekregen, hebben we dat werkelijk nodig?

Beoordelingsfouten

Hoe beoordelen wij als mensen anderen en situaties.

Een relatie aangaan is makkelijker dan er één onderhouden.

Na wat spannende afspraakjes met je nieuwe partner, begint de echte uitdaging. Enkele aanwijzingen voor een kans op slagen.

Neanderthalers: Bruut en dom?

Neanderthalers staan bekend om hun robuuste, potige bouw en hun manier van overleven in het ijzige klimaat van het prehistorische Europa en delen van Azië. Velen denken dat het slechts domme, brute mensen waren die alleen maar goed waren in het bejagen van de zoogdieren, maar dit was beslist niet zo!

Wat zijn de tien geboden?

Beschrijving van de 10 geboden

Ontwikkeling baby vijf maanden

ontwikkeling van een baby van vijf maanden

Wat is autisme en wat heeft de theorie of mind er mee te maken?

Wat is autisme en wat zijn de kenmerken van autisme, en wat is de thoerie of mind en wat heeft dat met autisme te maken.

Verslaafd aan drugs

Hoe ontstaat een drugsverslaving? Dit artikel gaat daar dieper op in.

Op slag verliefd worden overkomt je maar hoe kun je verliefd blijven (deel 2)

Verliefd wordt je op het eerste gezicht, helaas gaat die eerste verliefdheid altijd voorbij, hoe kan je dan verliefd blijven.

Groeien: we doen het allemaal

We zijn allemaal groot geworden. Maar hoe gaat dat groot worden eigenlijk in zijn werk? En welke rol spelen cellen in dit proces?

Westerse astrologie: Kreeft

Kreeft als sterrenbeeld

Dagboek van een gescheiden man...stap 2.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 2 is.

Het Weesgegroet, wat is het nou eigenlijk?

Het Weesgegroet, wat is het nou eigenlijk? Hier wordt ingegaan op de herkomst en het gebruik.