18 jaar en zwanger, hoe moet dat nu?


Publicatie datum:

Je bent 18 jaar en zwanger. Hoe gaat dit met je opleiding? Geld? een huis? hoe vertel je het aan je ouders?

Gesponsorde koppelingen

Dit is een artikel dat gaat over mijn eigen ervaring. Je bent 18 jaar en zwanger. Hoe ga je dit vertellen aan je ouders? Hoe ziet je vriendje er tegen op?Kan je ik mijn opleiding nog wel afmaken? Hoe kom ik aan geld voor de kleine?

Allemaal moeilijke dingen. Hier ga ik een artikel over schrijven met mijn eigen ervaringen. Misschien dat ik iemand hiermee kan helpen of gerust stellen als je echt met je handen in het haar zit.

Een positieve zwangerschapstest wat nu?

Samen met mijn vriendin deed ik een zwangerschaps test, en ja hoor positief. Ik kon wel gillen, huilen boos worden, maar het enige waar ik aan dacht hoe ga ik dit doen? Ik ben gauw naar het huis van mijn vriend gereden en heb hem de test laten zien. Natuurlijk had ik mij al voorbereid op zijn reactie. Gelukkig viel deze best mee. Ook hij zat met zijn handen in het haar. Hoe gaan we dit doen? Hoe gaan wij dit aanpakken?....

Hoe ga ik dit vertellen aan mijn ouders?

We waren al bij mijn schoonouders thuis. Alleen mijn schoonmoeder was aanwezig. Haar vertelde we het als eerste. Zou ze boos worden? Zou ze huilen? Maar nee... ze begon te lachen. (op dat momemt was mijn schoonzusje ook al zwanger) het eerste wat ze zei was: '' zeg je nee krijg je er twee''. Een week later hadden we al meteen een speeltje gekregen voor de baby.

maar nu moest ik mijn ouders nog inlichten. En hoe ga ik dat dan doen? Die dag kwam mijn moeder naar mijn schoon ouders. Mam ik moet je wat vertellen. Ik had geen idee hoe ik het moest vertellen dus liet ik de test maar zien. En ja haar gezicht vertrok meteen. Ze werd niet boos maar ze kon wel janken. Elke keer maar vragen: '' hoe ga je dit nou doen?'' '' hoe gaat dit nou verder''. Ik had natuurlijk geen idee het was net alsof ik in een droom leefde. Ik stond er nog niet echt bij stil. Uiteindelijk hebben we gepraat en is alles goed gekomen. Ze kan niet wachten totdat de baby er is. De eerste baby kleertjes hebben we van mijn moeder gehad. Mijn ouders zijn gescheiden dus ik moest het ook nog is appart aan mijn vader vertellen. We waren er dus nog helemaal niet. En gelukkig ook een opluchting. In deze tijd is alles anders zei mijn vader. Ik zeg niet dat het dom is maar het is niet handig, maar ik sta achter elke beslissing die jullie nemen. We wisten namelijk nog niet zeker of de baby zouden houden.

Kunnen we de baby wel een mooie toekomst geven? geld speelt een grote rol.

Gelukkig waren de reacties beter dan we hadden verwacht. Onze ouders stonden voor de volle 100% achter ons. Maar kunnen we de baby wel houden? We hebben allebei niet veel geld je moet een kindje wel wat kunnen bieden dan alleen liefde. Het heeft toch eten nodig en kleertjes enz..

Na lang praten kwamen we er wel. De baby kamer hoeft niet zo veel te kosten. Waarom zou je een gloed nieuwe kamer kopen terwijl de baby er maar een paar jaar in slaapt daarna moet je toch weer wat anders kopen. Er zijn genoeg mensen die nog wat hebben staan wat we mogen lenen of hebben. Als het kan geef je de meubels een likje verf dat kost niet zo veel. Nu hebben we ook een hele baby kamer bij elkaar geraapt en sterker nog alles voor niets. De eerste tijd krijg je toch een heel hoop baby kleertjes. En af en toe als je wat neutraals ziet en dat goedkoop is of in de aanbieding kan je het altijd mee nemen. Je kan toch ook een babyshower houden? Dan krijg je ook weer een hoop spullen en kleertjes. Je kan er natuurlijk niet vanuit gaan maar er zijn ook mensen in de omgeving die heel veel baby kleertjes nog hebben bewaard dat kun je dan ook altijd nog vragen. Ook voor ons heeft dit heel goed uitgepakt. En daar in tegen we hebben ouders van bijde kanten die ons steunen en helpen dat maakt het ook makkelijker. Wij hebben ons besluit gemaakt. We houden de baby. Voor alles is een oplossing dus hiervoor ook. En je moet ook denken je hebt te maken met een kindje een mensje. Dat kan je toch ook niet weg laten halen? Gelukkig had ik dan ook mijn tante als voorbeeld. Die heeft een kindje op jonge leeftijd weg laten halen waar ze nu super veel spijt van heeft. Ik wil er dan wel bij zeggen. Het is voor ieder z'n eigen keus of je het houd of niet.

Wat ik met dit artikel wil zeggen is, is dat voor alles een oplossing is. We hebben nu een huisje en alle spullen. Bij ons is het helemaal goed gekomen. Misschien dat dit artikel je wel helpt je hebt altijd mensen om je heen die voor je klaar staan. En er zijn genoeg opties.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Geloven in jezelf of in een God

Geloven in jezelf of in een God, is er een verschil?

De Bijbel

Wat is de Bijbel en uit welke boeken bestaat de Bijbel

De Travestiet

Travestiet is een persoon die Mannelijk is bij geboorte en een Vrouweijke Gender Identiteit heeft.

Op en top Hiphop

Dit artikel beschrijft de jeugdcultuur Hiphop

Gouden tips om Slapeloosheid door te komen.

Tips om het slechte slapen te doorbreken.

Wat te doen bij een asbest vermoeden?

Weet jij wat je moet doen bij het vermoeden van asbest? Veel mensen namelijk niet. Daarom hier een uitleg.

ADD, ADHD, de verschillen, belemmeringen en uitdagingen

ADD kent vele belemmeringen en onbegrip maar biedt al dan niet met een omweg tevens kansen.

Waaraan herken je een pathologische leugenaar?

Het leven van een pathologische leugenaar hangt van leugens aan elkaar. Dit leidt tot grote problemen in relaties met anderen en uiteindelijk in het leven van de pathologische leugenaar zelf.

Neanderthal in Evolutionary Anthropology

19de Eeuw : De eerste Fossiel werd ontdekt 12 kilometer van Düsseldorf, Duitsland

Onzekerheid, hoe kan deze kwaal ontstaan en wat kun je ertegen doen?

Iedereen voelt zich af en toe wel eens onzeker. In dit artikel wordt besteed aan het ontstaan ervan, de nadelen/gevolgen en de mogelijke oplossingen

Ontwikkeling baby vijf maanden

ontwikkeling van een baby van vijf maanden

Positief denken tips en de voordelen

De gedachten waar je je op focust vormen je realiteit, zowel in het heden als in de toekomst. Daarom is het belangrijk je er bewust van te zijn dat positief denken andere effecten heeft dan negatief denken.

Sociale en specifieke fobie

Dit artikel heeft geen beschrijving.

Hoe om te gaan met een kind met ODD

In dit artikel gaan we in op de gedragsstoornis ODD en hoe om te gaan met kinderen met ODD

Existentialisme en verantwoordelijkheid

Het existentialisme is een filosofie die over de verantwoordelijkheid van de mens gaat.

Taalontwikkeling en -stimulering 0 tot 5 jaar

de taalontwikkeling en -stimulering van nul tot vijf jaar in het kort

Een stalkende ex - wat doe je eraan?

Het einde van een relatie als begin van eindeloos lastigvallen.

Brain4Use

Betoog ondermaatse wetenschappelijke onderbouwing jeugdinterventieprogramma Brains 4 Use

Waarom doen jonge mannen zulke domme dingen?

Soms staat de tijd even stil en vraag je je af, waarom?

Ontwikkelingen baby bij drie maanden

Geeft een omschrijving van de ontwikkelingen van een baby rond drie maanden

Vergeven

Wat is vergeving en hoe kun je iemand vergeven?

Chanoeka

Het joodse feest chanoeka wordt elk jaar gevierd op de 24e dag van de maand kislev. Bij het feest horen een paar bijzondere symbolen en rituelen.

Wat is de beste behandeling tegen aambeien?

Als je last krijgt van aambeien dan wil je maar één ding en dat is de beste behandeling. Je wilt er zo snel mogelijk vanaf en je wilt het liefste dat ze nooit meer terugkeren.

Officieel vader en moeder

Wat moet je regelen als je een kind krijgt?

Ontwikkeling baby eerste maand

Hoe ontwikkelt een baby zich in de eerste maand?