18 jaar en zwanger, hoe moet dat nu?


Publicatie datum:

Je bent 18 jaar en zwanger. Hoe gaat dit met je opleiding? Geld? een huis? hoe vertel je het aan je ouders?

Gesponsorde koppelingen

Dit is een artikel dat gaat over mijn eigen ervaring. Je bent 18 jaar en zwanger. Hoe ga je dit vertellen aan je ouders? Hoe ziet je vriendje er tegen op?Kan je ik mijn opleiding nog wel afmaken? Hoe kom ik aan geld voor de kleine?

Allemaal moeilijke dingen. Hier ga ik een artikel over schrijven met mijn eigen ervaringen. Misschien dat ik iemand hiermee kan helpen of gerust stellen als je echt met je handen in het haar zit.

Een positieve zwangerschapstest wat nu?

Samen met mijn vriendin deed ik een zwangerschaps test, en ja hoor positief. Ik kon wel gillen, huilen boos worden, maar het enige waar ik aan dacht hoe ga ik dit doen? Ik ben gauw naar het huis van mijn vriend gereden en heb hem de test laten zien. Natuurlijk had ik mij al voorbereid op zijn reactie. Gelukkig viel deze best mee. Ook hij zat met zijn handen in het haar. Hoe gaan we dit doen? Hoe gaan wij dit aanpakken?....

Hoe ga ik dit vertellen aan mijn ouders?

We waren al bij mijn schoonouders thuis. Alleen mijn schoonmoeder was aanwezig. Haar vertelde we het als eerste. Zou ze boos worden? Zou ze huilen? Maar nee... ze begon te lachen. (op dat momemt was mijn schoonzusje ook al zwanger) het eerste wat ze zei was: '' zeg je nee krijg je er twee''. Een week later hadden we al meteen een speeltje gekregen voor de baby.

maar nu moest ik mijn ouders nog inlichten. En hoe ga ik dat dan doen? Die dag kwam mijn moeder naar mijn schoon ouders. Mam ik moet je wat vertellen. Ik had geen idee hoe ik het moest vertellen dus liet ik de test maar zien. En ja haar gezicht vertrok meteen. Ze werd niet boos maar ze kon wel janken. Elke keer maar vragen: '' hoe ga je dit nou doen?'' '' hoe gaat dit nou verder''. Ik had natuurlijk geen idee het was net alsof ik in een droom leefde. Ik stond er nog niet echt bij stil. Uiteindelijk hebben we gepraat en is alles goed gekomen. Ze kan niet wachten totdat de baby er is. De eerste baby kleertjes hebben we van mijn moeder gehad. Mijn ouders zijn gescheiden dus ik moest het ook nog is appart aan mijn vader vertellen. We waren er dus nog helemaal niet. En gelukkig ook een opluchting. In deze tijd is alles anders zei mijn vader. Ik zeg niet dat het dom is maar het is niet handig, maar ik sta achter elke beslissing die jullie nemen. We wisten namelijk nog niet zeker of de baby zouden houden.

Kunnen we de baby wel een mooie toekomst geven? geld speelt een grote rol.

Gelukkig waren de reacties beter dan we hadden verwacht. Onze ouders stonden voor de volle 100% achter ons. Maar kunnen we de baby wel houden? We hebben allebei niet veel geld je moet een kindje wel wat kunnen bieden dan alleen liefde. Het heeft toch eten nodig en kleertjes enz..

Na lang praten kwamen we er wel. De baby kamer hoeft niet zo veel te kosten. Waarom zou je een gloed nieuwe kamer kopen terwijl de baby er maar een paar jaar in slaapt daarna moet je toch weer wat anders kopen. Er zijn genoeg mensen die nog wat hebben staan wat we mogen lenen of hebben. Als het kan geef je de meubels een likje verf dat kost niet zo veel. Nu hebben we ook een hele baby kamer bij elkaar geraapt en sterker nog alles voor niets. De eerste tijd krijg je toch een heel hoop baby kleertjes. En af en toe als je wat neutraals ziet en dat goedkoop is of in de aanbieding kan je het altijd mee nemen. Je kan toch ook een babyshower houden? Dan krijg je ook weer een hoop spullen en kleertjes. Je kan er natuurlijk niet vanuit gaan maar er zijn ook mensen in de omgeving die heel veel baby kleertjes nog hebben bewaard dat kun je dan ook altijd nog vragen. Ook voor ons heeft dit heel goed uitgepakt. En daar in tegen we hebben ouders van bijde kanten die ons steunen en helpen dat maakt het ook makkelijker. Wij hebben ons besluit gemaakt. We houden de baby. Voor alles is een oplossing dus hiervoor ook. En je moet ook denken je hebt te maken met een kindje een mensje. Dat kan je toch ook niet weg laten halen? Gelukkig had ik dan ook mijn tante als voorbeeld. Die heeft een kindje op jonge leeftijd weg laten halen waar ze nu super veel spijt van heeft. Ik wil er dan wel bij zeggen. Het is voor ieder z'n eigen keus of je het houd of niet.

Wat ik met dit artikel wil zeggen is, is dat voor alles een oplossing is. We hebben nu een huisje en alle spullen. Bij ons is het helemaal goed gekomen. Misschien dat dit artikel je wel helpt je hebt altijd mensen om je heen die voor je klaar staan. En er zijn genoeg opties.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Cadeau idee voor Valentijn

Een cadeau voor hem nodig? Tegenwoordig pasklare oplossingen.

Organiseer een top moederdag voor de kersverse moeder!

Je eerst kind is geboren en daarmee een nieuw gezin. Moederdag leent zich uitstekend om dat heugelijke feit te vieren. Plan een onvergetelijke dag voor de nieuwe moeder!

Waarom doen jonge mannen zulke domme dingen?

Soms staat de tijd even stil en vraag je je af, waarom?

Seksualiteit

het gedrag dat direct of indirect met de paring samenhangt

Eetproblemen bij kinderen

Opvoeden in de nieuwe tijd

Paniek naar Vrede

Wat er met je gebeurt/ mijn levensverandering

Pershoudingen bij een bevalling

Wat zijn de pershoudingen bij een bevalling?

De illusie van de prins op het witte paard

Veel vrouwen dromen van hun prins op het witte paard. Maar bestaan die eigenlijk nog wel?

Een Mirena spiraal voor jonge vrouwen

Maanden achtereen heb ik het Internet afgezocht naar de ervaringen van jongen vrouwen die een Mirena spiraal lieten inbrengen. Er was echter weinig informatie te vinden en aangezien ik de behandeling eenmaal heb gehad, wil ik hier graag meer over vertellen.

Reiki, volgens het Usui Shiki Ryoho systeem

In dit artikel staat Reiki beschreven volgens het Usui Shiki Ryoho systeem. Hierin staat onder andere de geschiedenis, de leefregels en wat het is.

Zuinig en winkelen

Drie tips om te proberen zuininger te winkelen

Ongewenst gedrag stoppen bij jonge kinderen

Hoe stop ik ongewenst gedrag van mijn kind?

Wat gebeurt er tijdens de normale veroudering van de mens?

Er is geen grens te trekken wanneer iemand tot de ouderen behoort, omdat ouderdomsveranderingen langzaam gaan en deze veranderingen per individu sterk verschillen. De grens wordt vaak getrokken op leeftijd en niet op grond van fitheid en belastbaarheid.

Vrienden op nummer 1

Zijn vrienden de oorzaak van het gedrag van jou zoon of dochter? Lees dit artikel en kom erachter!

Angsten bij jonge peuters

Omschrijving van angsten die voorkomen bij jonge peuters

Het Weesgegroet, wat is het nou eigenlijk?

Het Weesgegroet, wat is het nou eigenlijk? Hier wordt ingegaan op de herkomst en het gebruik.

In goede en in slechte tijden

Dit artikel gaat over relaties. Tegenwoordig hebben mensen steeds meer (korte) relaties en lopen steeds meer huwelijken stuk. Hoe komt dit en wat kan eraan gedaan worden?

De Gay of ook wel De Homo

A Gay Woman was een Prostitute maar een Gay Man was een Womanizer

Lichtwerkers deel 1 - enkele basisideeen

Lichtwerkers: Met een nieuw spiritueel bewustzijn naar een nieuwe wereld

ADD, wat is dat ook alweer?

Wat is ADD, geschreven door een ADD'er

Je verjaardag vieren

feest vieren

Hou van, leef en deel het (love, live and share)

Wat is er mooier dan kunnen genieten van het leven en het te kunnen delen.

De versierkunstenaar

Het leven van een versierkunstenaar.

Tips voor een betere conditie en een gezondere levensstijl

Praktische tips om je conditie en je levensstijl te verbeteren. Een betere gezondheid is een betere kwaliteit van leven!

Loverboys in Amsterdam

Loverboys misbruiken dames om geld te verdienen!