18 jaar en zwanger, hoe moet dat nu?


Publicatie datum:

Je bent 18 jaar en zwanger. Hoe gaat dit met je opleiding? Geld? een huis? hoe vertel je het aan je ouders?

Gesponsorde koppelingen

Dit is een artikel dat gaat over mijn eigen ervaring. Je bent 18 jaar en zwanger. Hoe ga je dit vertellen aan je ouders? Hoe ziet je vriendje er tegen op?Kan je ik mijn opleiding nog wel afmaken? Hoe kom ik aan geld voor de kleine?

Allemaal moeilijke dingen. Hier ga ik een artikel over schrijven met mijn eigen ervaringen. Misschien dat ik iemand hiermee kan helpen of gerust stellen als je echt met je handen in het haar zit.

Een positieve zwangerschapstest wat nu?

Samen met mijn vriendin deed ik een zwangerschaps test, en ja hoor positief. Ik kon wel gillen, huilen boos worden, maar het enige waar ik aan dacht hoe ga ik dit doen? Ik ben gauw naar het huis van mijn vriend gereden en heb hem de test laten zien. Natuurlijk had ik mij al voorbereid op zijn reactie. Gelukkig viel deze best mee. Ook hij zat met zijn handen in het haar. Hoe gaan we dit doen? Hoe gaan wij dit aanpakken?....

Hoe ga ik dit vertellen aan mijn ouders?

We waren al bij mijn schoonouders thuis. Alleen mijn schoonmoeder was aanwezig. Haar vertelde we het als eerste. Zou ze boos worden? Zou ze huilen? Maar nee... ze begon te lachen. (op dat momemt was mijn schoonzusje ook al zwanger) het eerste wat ze zei was: '' zeg je nee krijg je er twee''. Een week later hadden we al meteen een speeltje gekregen voor de baby.

maar nu moest ik mijn ouders nog inlichten. En hoe ga ik dat dan doen? Die dag kwam mijn moeder naar mijn schoon ouders. Mam ik moet je wat vertellen. Ik had geen idee hoe ik het moest vertellen dus liet ik de test maar zien. En ja haar gezicht vertrok meteen. Ze werd niet boos maar ze kon wel janken. Elke keer maar vragen: '' hoe ga je dit nou doen?'' '' hoe gaat dit nou verder''. Ik had natuurlijk geen idee het was net alsof ik in een droom leefde. Ik stond er nog niet echt bij stil. Uiteindelijk hebben we gepraat en is alles goed gekomen. Ze kan niet wachten totdat de baby er is. De eerste baby kleertjes hebben we van mijn moeder gehad. Mijn ouders zijn gescheiden dus ik moest het ook nog is appart aan mijn vader vertellen. We waren er dus nog helemaal niet. En gelukkig ook een opluchting. In deze tijd is alles anders zei mijn vader. Ik zeg niet dat het dom is maar het is niet handig, maar ik sta achter elke beslissing die jullie nemen. We wisten namelijk nog niet zeker of de baby zouden houden.

Kunnen we de baby wel een mooie toekomst geven? geld speelt een grote rol.

Gelukkig waren de reacties beter dan we hadden verwacht. Onze ouders stonden voor de volle 100% achter ons. Maar kunnen we de baby wel houden? We hebben allebei niet veel geld je moet een kindje wel wat kunnen bieden dan alleen liefde. Het heeft toch eten nodig en kleertjes enz..

Na lang praten kwamen we er wel. De baby kamer hoeft niet zo veel te kosten. Waarom zou je een gloed nieuwe kamer kopen terwijl de baby er maar een paar jaar in slaapt daarna moet je toch weer wat anders kopen. Er zijn genoeg mensen die nog wat hebben staan wat we mogen lenen of hebben. Als het kan geef je de meubels een likje verf dat kost niet zo veel. Nu hebben we ook een hele baby kamer bij elkaar geraapt en sterker nog alles voor niets. De eerste tijd krijg je toch een heel hoop baby kleertjes. En af en toe als je wat neutraals ziet en dat goedkoop is of in de aanbieding kan je het altijd mee nemen. Je kan toch ook een babyshower houden? Dan krijg je ook weer een hoop spullen en kleertjes. Je kan er natuurlijk niet vanuit gaan maar er zijn ook mensen in de omgeving die heel veel baby kleertjes nog hebben bewaard dat kun je dan ook altijd nog vragen. Ook voor ons heeft dit heel goed uitgepakt. En daar in tegen we hebben ouders van bijde kanten die ons steunen en helpen dat maakt het ook makkelijker. Wij hebben ons besluit gemaakt. We houden de baby. Voor alles is een oplossing dus hiervoor ook. En je moet ook denken je hebt te maken met een kindje een mensje. Dat kan je toch ook niet weg laten halen? Gelukkig had ik dan ook mijn tante als voorbeeld. Die heeft een kindje op jonge leeftijd weg laten halen waar ze nu super veel spijt van heeft. Ik wil er dan wel bij zeggen. Het is voor ieder z'n eigen keus of je het houd of niet.

Wat ik met dit artikel wil zeggen is, is dat voor alles een oplossing is. We hebben nu een huisje en alle spullen. Bij ons is het helemaal goed gekomen. Misschien dat dit artikel je wel helpt je hebt altijd mensen om je heen die voor je klaar staan. En er zijn genoeg opties.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Welke obstakels creëer jij om niet voluit te leven?

We werpen zelf belemmeringen op om voluit te leven.

Een manier om je liefste wensen te vervullen!

In dit artikel krijg je een goede manier aangereikt om je wensen en je verlangen uit te laten komen!

Privacy

onze privacy in gevaar

Tips om geld te besparen

Praktische tips om eenvoudig geld te besparen in het dagelijks leven.

Verlegen kind? Zo gaat u er mee om.

Uw kind is verlegen en stil,een paar tips om uw kind een duwtje in de rug te geven.

Bedelaars

Beggars of terwijl Bedelaars bestaan al in de Human Society sedert het Daglicht van Geregistreerde Geschiedenis

Wat gebeurt er tijdens de normale veroudering van de mens?

Er is geen grens te trekken wanneer iemand tot de ouderen behoort, omdat ouderdomsveranderingen langzaam gaan en deze veranderingen per individu sterk verschillen. De grens wordt vaak getrokken op leeftijd en niet op grond van fitheid en belastbaarheid.

Sterrenbeeld: Kreeft

Beschrijving van het sterrenbeeld Kreeft.

Brain4Use

Betoog ondermaatse wetenschappelijke onderbouwing jeugdinterventieprogramma Brains 4 Use

Sterrenbeeld: Steenbok

Beschrijving van het sterrenbeeld Steenbok.

Bijgeloof

Herkomst van bijgeloof. De belangrijkste bijgelovige symbolen toegelicht.

Münchausen by Proxy

Informatief artikel over Munchausen by Proxy

Intermezzo - appartementencomplex Tilburg

Appartmentencomplex in Tilburg-West met koopwoningen en huurwoningen voor studenten.

Werking van humor in reclame

Hoe werkt humor in een reclamespotje?

Een goed hoofdkussen vinden

Slapeloze nachten, pijnlijke schouders, nekklachten en hoofdpijn kunnen allemaal veroorzaakt worden door een verkeerd of oncomfortabel hoofdkussen. Een goed hoofdkussen met de juiste ondersteuning is daarom ook van groot belang voor een gezonde, goede nachtrust.

Sterrenbeeld: Stier

Beschrijving van het sterrenbeeld Stier.

Westerse astrologie: Leeuw

Leeuw als sterrenbeeld

Thuis zijn

voel je thuis, maar hoe

Je huis en de omgeving

Je huis en de omgeving

Beoordelingsfouten

Hoe beoordelen wij als mensen anderen en situaties.

Existentialisme en verantwoordelijkheid

Het existentialisme is een filosofie die over de verantwoordelijkheid van de mens gaat.

Dagboek van een gescheiden man...stap 2.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 2 is.

Hoe is het om een tienermoeder te zijn ?

Een tienermoeder, veel mensen hebben hun oordeel daar wel over maar hoe zit het nu echt ?

Tips om energie te besparen

Hoe kan ik geld besparen op mijn energierekening?

Positief denken tips en de voordelen

De gedachten waar je je op focust vormen je realiteit, zowel in het heden als in de toekomst. Daarom is het belangrijk je er bewust van te zijn dat positief denken andere effecten heeft dan negatief denken.