De sociale emotionele ontwikkeling van kind naar volwassen persoon


Publicatie datum:

hoe een kind zich sociaal ontwikkelt

Gesponsorde koppelingen

Dat ieder mens uniek is, weet iedereen. In dit artikel staan een aantal punten die de vorm geven aan het sociaal emotioneel gedrag van een persoon.

 Sociaal emotionele gedrag:

Het sociale emotionele gedrag van volwassenen heeft allemaal te maken met hoe de mensen hun jeugd hebben ervaren. Ieder persoon is uniek, dus iedereen ervaart hun belevenissen op een andere manier. In die vroegere jaren kan er van alles zijn gebeurd waardoor ze een bepaald gedrag vertonen, wat misschien beetje afwijkt van de normale gedragsvormen.

 

Impulsbeheersing:

Impulsbeheersing houdt in dat je je gevoelens weet te beheersen. Zo kun je voorkomen dat ze bezit van je nemen en je gedachten teveel beïnvloeden of zelfs uitschakelen.

 

 

Doorzettingsvermogen:

Doorzettingsvermogen is heel belangrijk als je bepaalde doelen wilt bereiken. Je moet daarbij jezelf kunnen motiveren om dat doel te behalen. En voor zelf motivatie heb je positieve gedachtes nodig, anders is de kans niet zo heel groot dat je je doel behaalt.

 

Emoties beheersen:

Wanneer je in een bepaalde (vervelende) stemming zit, kun je pogingen wagen om die stemming te veranderen. Als dat jou lukt, dan kun je je emoties beheersen. Wanneer je bijvoorbeeld moe bent en je voelt je geprikkeld en humeurig, is het verstandig om extra alert te zijn op bepaalde gevoelens die de kop op kunnen steken. Er is in zo'n geval maar heel weinig nodig om erg kwaad te worden. Het beheersen van emoties kan veel problemen en ruzies voorkomen.

 

 

Empathie:

Een emotionele vaardigheid die gericht is op een ander is empathie. Dat wil zeggen dat jij jezelf kunt verplaatsen in een ander persoon. Het heeft te maken met je invoelingsvermogen en met je eigen ervaringen. Als je in een situatie heb gezeten waar iemand anders op dit moment inzit, dan kan je meestal wel goed begrijpen hoe die persoon zich voelt. Zo kan ook het hebben van empathie veel moeilijkheden voorkomen.

 

 

Sociale ontwikkeling:

De sociale ontwikkeling wordt naarmate je ouder wordt steeds breder. Dat komt doordat je gaat werken, doordat je een opleiding volgt, doordat je misschien bij een sportclub lid bent. Op die manier leer je steeds meer mensen kennen. Zo wordt je vrienden/-kennissenkring groter. En dan na een tijdje ontmoet je iemand met wie je je leven gaat delen, kinderen krijgt, oud wilt worden. Zo wordt je vrienden/-kennissenkring steeds groter, want je leert de vrienden, familie en kennissen kennen van je levenspartner. En behalve dat, leer je ook nog de vriendjes en vriendinnetjes kennen van je kinderen en meestal ook de ouders van hun.

 

 

Conclusie:

De conclusie die je hieruit kan trekken is dat iedereen verschillend is. Iedereen gaat anders om met een situatie. Dat komt door allerlei invloeden, van binnen (eigen gedachten) en buiten (invloeden van buiten af). En je kunt hier ook uit trekken dat naarmate je ouder wordt je vrienden/-kennissenkring alsmaar breder wordt.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Nostalgie of heimwee?

Een ansicht en herinneringen!

Numerologie en geboortedag: 3, 12, 21 en 30

Geboren zijn op de 3e, 12e, 21e en de 30e van de maand

Wildlife en het gewone leven

Een leven vol passies en keuzes

Zijn Nederlandse invloeden op de Allochtone opvoeding wel zo positief?

De invloed van de Nederlandse cultuur op de opvoeding van allochtone meisjes

18 jaar en zwanger, hoe moet dat nu?

Je bent 18 jaar en zwanger. Hoe gaat dit met je opleiding? Geld? een huis? hoe vertel je het aan je ouders?

Eerste stapjes -waar blijven die?

de eerste stapjes van uw baby z

Onzekerheid, hoe kan deze kwaal ontstaan en wat kun je ertegen doen?

Iedereen voelt zich af en toe wel eens onzeker. In dit artikel wordt besteed aan het ontstaan ervan, de nadelen/gevolgen en de mogelijke oplossingen

Bipolaire stoornis en het gevaar van een chronisch depressief beeld

De rol van psychotherapie wordt beschreven in de behandeling van bipolaire stoornissen.

De geboortehoroscoop: een spiegel van je persoonlijkheid

Uitleg over de tekens van de dierenriem, planeten en aspecten

Help! Ik ben onzeker!

In dit artikel staan tips om met onzekerheid om te gaan en er af te komen

Wat is autisme en wat heeft de theorie of mind er mee te maken?

Wat is autisme en wat zijn de kenmerken van autisme, en wat is de thoerie of mind en wat heeft dat met autisme te maken.

Het verbeteren van je geheugen

Heb je ook wel eens last van het vergeten van namen? Of een boodschappenlijstje? In dit artikel worden er manieren beschreven die helpen met het verbeteren van je geheugen.

Reiki, volgens het Usui Shiki Ryoho systeem

In dit artikel staat Reiki beschreven volgens het Usui Shiki Ryoho systeem. Hierin staat onder andere de geschiedenis, de leefregels en wat het is.

Van brabbelen naar praten

Spraakontwikkeling van een baby

Laat andere je leven niet meer bepalen met deze leiderschap-tips

Leiderschap is belangrijk. Het is belangrijk dat u zelf uw leven bestuurt als leider. Volg deze tips dan op!

jong en zwanger.

je bent jong en onverwacht zwanger, wat moet je nu doen?

Neanderthals

Neanderthals een species van de Mens in de klasse Homo

De sociale emotionele ontwikkeling van kind naar volwassen persoon

hoe een kind zich sociaal ontwikkelt

Waaraan herken je een pathologische leugenaar?

Het leven van een pathologische leugenaar hangt van leugens aan elkaar. Dit leidt tot grote problemen in relaties met anderen en uiteindelijk in het leven van de pathologische leugenaar zelf.

Waarom doen jonge mannen zulke domme dingen?

Soms staat de tijd even stil en vraag je je af, waarom?

Vriendschap

Zoals in mijn vorige artikel is aangegeven, zijn er verschillende sociale vaardigheden nodig om een normale relatie met leeftijdsgenoten te ontwikkelen.

Numerologie en geboortedag: 7, 16 en 25

Geboren zijn op de 7e, 16e en de 25e van de maand

Een relatie aangaan is makkelijker dan er één onderhouden.

Na wat spannende afspraakjes met je nieuwe partner, begint de echte uitdaging. Enkele aanwijzingen voor een kans op slagen.

Organiseer een top moederdag voor de kersverse moeder!

Je eerst kind is geboren en daarmee een nieuw gezin. Moederdag leent zich uitstekend om dat heugelijke feit te vieren. Plan een onvergetelijke dag voor de nieuwe moeder!

Huis kopen in Belgie, Ja, Nee?

Je wilt graag een huis kopen, is Belgie een goede optie? en waar moet je op letten?