Stoppen met roken


Publicatie datum:

In dit artikel lees je wat de gevolgen van roken zijn en waar je hulp kan vinden.

Gesponsorde koppelingen

Voor veel mensen is stoppen met roken moeilijk
dit artikel geeft je heel wat info over de gevolgen en linkt je naar sites waar je hulp kan krijgen bij het stoppen.

Stoppen met roken!

Bij elke roker breekt weleens een moment aan waarin de vraag naar vorenkomt; zal ik stoppen of zal ik doorgaan? Voor elke persoon die er aan denkt te stoppen is die vraag moeilijker te beantwoorden dan de ander. Het aantal mensen dat rookt stijgt en daalt per dag, per week enper jaar en het is moeilijk te zeggen of wij als nederlanders vooruitgang boeken rondom het totaal plaatje van het aantal stoppende rokers in ons land. Kennen wij de mogelijkheden wel of kijken wij daar als een stel egotrippers gewoon overheen omdat het roken voor ons een dagelijkse gewoonte is geworden?

De gevaren van roken kennen we inmiddels wel en ze zijn afkomstig uit verschillende bronnen. Zo word er natuurlijk op de verpakking van rokerswaar al gewaarschuwd en zoals we uit nieuwsberichten wel kennen worden we er in het buitenland ook al letterlijk mee geconfronteerd door middel van foto's en afbeeldingen van onder andere tumoren en misgroeisels van het menselijke lichaam. Heeft dit invloed op ons of kijken we ook daar over heen.willen we de gevolgen wel kennen? Niemand weet het. Het belangerijkste is dat de vraag in ieder geval wel door ons hoofd spookt of het ons nou boeit of niet. Dit artikel is bedoelt om jou in ieder geval een zicht te geven op je mogelijkheden om te stoppen met roken.

Naar verwachting word er meestal gespeculeert door mensen dat de beginverschijnselen chagerijnigheid, misselijkheid en stevige trek veroorzaken en meer kleine bijverschijnselen met zich mee dragen, maar dan spreken we nog niet over de grote nadelige gevolgen die zouden kunnen optreden, dit omdat we het nooit bij onzelf zouden verwachten. Weten we eigenlijk wel wat de schadelijke stoffen zijn bij het roken? De schadelijke stoffen zijn:teer, nicotine, en koolmonoxide. teer heeft voornamelijk effect op de longen, Het veroorzaakt een stroperig mengsel van verschillende stoffen. Teer bevat onder andere veel kankerverwekkende stoffen en stoffen die afwijkingen veroorzaken aande ademhalingsfunctionaliteit, in het ergste geval zou je dus longkanker kunnen krijgen met meerdere uitzaaiingen. nicotine is de verslavende stof in de sigaret zoals we dat wel weten maar wat we ontwijken is dat het ons zenuwstelsel beschadigd, Koolmonoxide verminderd het vermogen van de rode bloedcellen zuurstof op te nemen om het vervolgens door ons lichaam te vervoeren, dus het kan ademhalingsproblemen veroorzaken wat ook niet goed is voor ons hart, het hart zou beschadigd kunnen worden waneer er een zuurstof te kort is maar er kunnen ook stoornissen optreden die je leven voor goed kunnen veranderen. Als roker heb je alleen al veertien keer meer kans op te sterven aan:- longkanker- strottenhoofd / keelkanker-mondkanker-2 keer meer kans te sterven aan blaaskanker!, 4 keer meer kans te sterven aan kanker aan de slok darm!- 2 keer meer kans te sterven aan een hartaanval!- en een aanzienlijke kans dat de kwaliteit van het sperma verminderd word!

Ook zijn het oorzakers van chronische afwijkingen zoals longemfyseem en bronchitis! die geven ook weer meer kans op longontsteking en hartinsufficiëntie

Ook voor rokende vrouwen die zichin een zwangerschap of bevallingbevindenlopen het risico enorm gedupeerd te raken van hun verslaving. Zo ligt de kans hoger bij rokende vrouwen die zwanger zijn een miskraam te krijgen en kunnen de bijwerkingen van deanticonseptiepilgroter worden dan bij niet rokende vrouwen! Bij zwangere vrouwen die roken ligt ook het sterftecijfer 30% hoger na een bevalling dan bij niet rokende vrouwen, enorme risico's dus!en genoeg redenen om te stoppen met roken. Hieronder vind je een lijstje met pagina's die je kunnen begeleiden naar meer informatie over de gevolgen van roken en hoe te stoppen.

Veel succes en laten we hopen dat het werkt!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker breakdancefreak

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie leven

Afleren van duimen

Het afleren van duimen is meestal lastig omdat kinderen zich er amper bewust van zijn dat ze het doen Wie strijd hierover wilt voorkomen, geeft zijn duimende of vingerzuigende baby al vroeg een fopspeen.

Hoe om te gaan met een kind met ODD

In dit artikel gaan we in op de gedragsstoornis ODD en hoe om te gaan met kinderen met ODD

Sterrenbeeld: Kreeft

Beschrijving van het sterrenbeeld Kreeft.

Positief denken tips en de voordelen

De gedachten waar je je op focust vormen je realiteit, zowel in het heden als in de toekomst. Daarom is het belangrijk je er bewust van te zijn dat positief denken andere effecten heeft dan negatief denken.

Oud en Nieuw: tradities

Een artikel over de tradities met oud en nieuw.

Doorzettingsvermogen is soms dom

Hoe mijn dochter me een lesje leerde over doorzettingsvermogen

Hoe kan ik zien dat iemand verliefd op mij is?

Dat kan natuurlijk nog best een lastige vraag zijn. Wanneer kunt u nu zien en weten dat iemand verliefd op u is?

Astrologie

Basistermen in de astrologie

Mijn homohuwelijk(3)…de kledingkeuze.

In dit artikel vertel ik over het maken van de juiste kledingkeuze voor mijn homohuwelijk. Daarmee probeer ik antwoord te geven op de vraag of er verschillen zijn tussen het hetero- en homohuwelijk.

Koran Beluisteren Online Populair

Koran beluisteren online word steeds vaker gedaan waarom is dit?

De echtscheidingsprocedure uitgelegd

Dit artikel biedt een korte en duidelijke uitleg van de procedure rond echtscheidingen.

Sterrenbeeld: Ram

Beschrijving van het sterrenbeeld Ram.

Moeder in je eentje

Moeder zijn in je eentje

Westerse astrologie: Stier

Stier als sterrenbeeld

gratis condooms, gratis rubberen preservatieven

Ter bestrijding van de toename van SOA’s wereldwijd worden op deze websites gratis condooms verstrekt.

Sterrenbeelden.

Wat is een sterrenbeeld en welke zijn er?

Pershoudingen bij een bevalling

Wat zijn de pershoudingen bij een bevalling?

De versierkunstenaar

Het leven van een versierkunstenaar.

Verslaafd aan drugs

Hoe ontstaat een drugsverslaving? Dit artikel gaat daar dieper op in.

Wat is mijn persoonlijkheid?

Wat voor persoonlijkheid heb jij? Er is veel geschreven over eigenschappen en gedrag van de mens. Kijk welke persoonlijkheid jij hebt.

Wie zorgt voor je kinderen na je overlijden?

Geeft uitleg wie voor je kinderen zullen zorgen na je overlijden

Onzekerheid, hoe kan deze kwaal ontstaan en wat kun je ertegen doen?

Iedereen voelt zich af en toe wel eens onzeker. In dit artikel wordt besteed aan het ontstaan ervan, de nadelen/gevolgen en de mogelijke oplossingen

Een Mirena spiraal voor jonge vrouwen

Maanden achtereen heb ik het Internet afgezocht naar de ervaringen van jongen vrouwen die een Mirena spiraal lieten inbrengen. Er was echter weinig informatie te vinden en aangezien ik de behandeling eenmaal heb gehad, wil ik hier graag meer over vertellen.

Tips voor een goede relatie

Om op te bouwen of te herbouwen.

Tien formules voor positieve energie : Dr.Judith Orloff (recensie)

Tien formules voor positieve energie. (boekrecensie)