Het voorbereiden van mijn homohuwelijk.


Publicatie datum:

Met dit artikel maak ik een begin met de serie artikelen over het wel en wee tijdens de voorbereidingen van mijn eigen homohuwelijk.,

Gesponsorde koppelingen

Dit is het eerste artikel van een reeks artikelen die ik de komende tijd ga schrijven over de voorbereidingen van onze dag. Op het nieuws hoor je zo veel over het homohuwelijk. In Nederland mogen ze allang trouwen in New York pas sinds 2011. Is de voorbereiding van een homohuwelijk nu zoveel anders dan van een gewoon huwelijk? Daar gaan we achter komen...we beginnen met de verloving.

De vraag...

"Er werd wat over koetjes en kalfjes gesproken, maar ik was natuurlijk niet gek, het was wachten tot er iets zou gaan gebeuren. Er hing overduidelijk een spanning in de lucht. En het gebeurde bij het toetje....ze pakte het toetje en kwam naar me toe. Vanachter haar rug haalde ze een schoteltje te voorschijn met daarop een aardbei die gedompeld was geweest in chocolade. Uit deze aardbei stak een ring.....een verlovingsring. Compleet overvallen kon ik alleen nog maar vragen wat dat nu was. Rare vraag, want het was vrij duidelijk! De droge reactie die ik kreeg was: ' Hoe ziet het eruit dan?!' Ze knielde neer en vertelde me hoeveel ze van me hield en of ik met haar wilde trouwen.
Daar hoefde ik niet lang over na te denken en ik antwoorde volmondig ja! Een saai maar gemeend antwoord."

Het vervolg...

En daar begint het dan mee. Met deze vraag en dit antwoord stap je samen in een nieuw avontuur. Het avontuur van het homohuwelijk. Natuurlijk heb je daarna een hele leuke avond, maar al snel krijg je de behoefte om het iedereen te vertellen. Dit is immers één van de grootste stappen in je relatie die je samen kan maken! Dus dezelfde avond nog een fofo van de verlovingsring maken en naar wat familie en goede vrienden doorsturen. De enthousiaste reactie's stromen binnen. Iedereen is blij voor ons! Totdat ik de volgende dag mijn ouders bel. Mijn ouders reageren gematigd. De eerste vraag die ik krijg is of het misschien niet erg snel is. Ik hoor de teleurstelling in hun stem. Daardoor is het enthousiasme bij mij ook al weer wat minder.

De familie.

Op momenten als dit kom je erachter of iedereen in je familie achter je staat of dat ze misschien al langer hun twijfels hadden. Ze zullen geschokt en teleurgesteld kunnen reageren. Zo ging het bij mij. Helaas is het zo dat dit niet eens de ergste reactie is die je kan krijgen. Er zijn genoeg voorbeelden waarbij mensen uit de familie werden gezet omdat de familie zich schaamde. Hoe moeilijk zal dat zijn. Heb je dit blijde nieuws en dan is het gevolg daarvan dat je je eigen vlees en bloed kwijt zal raken. Een keuze voor het leven....
Gelukkig is bij mijn ouders de reactie niet boos, maar hebben ze wel wat tijd nodig dit te verwerken. Jammer he wanneer je ouders niet oprecht blij voor je kunnen zijn! Hoe zou jij dat vinden wanneer jouw ouders zo zouden reageren wanneer jij helemaal enthousiast komt vertellen dat je gaat trouwen?

Ik kon het niet begrijpen, dus ik werd boos. Ik was immers ook gekwetst. Maar achteraf was dit niet handig. Ouders zijn ook mensen, dus hebben ook wel eens tijd nodig om te bedenken wat ze er eigenlijk van vinden. Die tijd moet ik ze geven. Gelukkig heb ik een hele wijze partner die me dat dan rustig uitlegt. En na enige tijd kon mijn vader ook oprecht blij voor ons zijn. Mijn moeder blijft koppig, dus dit zal nog wel een vervolg krijgen. Wanneer komen we vanzelf achter...

De vrienden. 

Wat heerlijk is het dan om zoveel enthousiaste reacties te krijgen van de rest van de familie en vrienden. Dan weet je waarom het zo belangrijk is om tijd en energie in je vrienden te steken. Die gunnen het je om gelukkig te zijn. Natuurlijk kunnen ze ook wel even verrast zijn, maar niet lang daarna krijg je al de eerste grapjes over het vrijgezellenfeest en welke kleding we aan zouden moeten doen op de bruiloft. De rottige sfeer die er nog hing na het contact met de ouders is weer helemaal weg. Dat zijn echte vrienden en daar moet je dus zuinig op zijn!

En toen....

En dan ben je verloofd en ga je je huwelijk voorbereiden. Je eigen homohuwelijk. Bij de ouders was er wat onbegrip, maar met een heterohuwelijk zijn de ouders ook niet altijd enthousiast over de partnerkeuze. Tot zover is er dus weinig verschil in vergelijking met een heterohuwelijk. 
Nu komt de volgende stap: het uitkiezen van een trouwlocatie en zorgen dat ze bij de gemeente weten dat je voornemens bent te gaan trouwen. In het tweede artikel van deze serie vertel ik wat voor een zoekwerk dat is en over de twijfels die je kan hebben bij het uitkiezen van de getuigen en degene die je gaat trouwen. Lees dit artikel door hierte klikken!

 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker kaatje19

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 44
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie leven

Sterrenbeeld: Ram

Beschrijving van het sterrenbeeld Ram.

Brain4Use

Betoog ondermaatse wetenschappelijke onderbouwing jeugdinterventieprogramma Brains 4 Use

Stoppen met roken

In dit artikel lees je wat de gevolgen van roken zijn en waar je hulp kan vinden.

Een goedkope sprookjesbruiloft

Een artikel over het besparen op je droombruiloft.

Cadeau ideeën voor op kraambezoek

Er is een baby geboren! Natuurlijk wil je een leuk kraamcadeau geven, maar wat?

Cadeau idee voor Valentijn

Een cadeau voor hem nodig? Tegenwoordig pasklare oplossingen.

Let op je privacy!

Ben jij je bewust van wat er met al jou gegevens gebeurd?

Ontwikkeling baby eerste maand

Hoe ontwikkelt een baby zich in de eerste maand?

Inlevingsvermogen

Inlevingsvermogen: Wat is het en waarom is het nodig?

De Gay of ook wel De Homo

A Gay Woman was een Prostitute maar een Gay Man was een Womanizer

Tips voor zwangere vrouwen

antwoorden voor zwangere vrouwen

Je huis en de omgeving

Je huis en de omgeving

Wat de meeste mensen niet weten over scheidingen

Een aantal feiten over scheidingen

De hoofddoek van de moslimvrouw

Uitleg over de hoofddoek in de islam

Een manier om je liefste wensen te vervullen!

In dit artikel krijg je een goede manier aangereikt om je wensen en je verlangen uit te laten komen!

Leven in geluk : de inwijdingsweg uit de oude godinnenculturen.- Klara Adalena (recensie)

Beschrijving van een spirituele weg.

Neanderthals

Neanderthals een species van de Mens in de klasse Homo

Help: Ik ben een puber!!

Ik ben een puber, wat nu? Hoe ga je om met deze tijd? Hierover vind je informatie in dit artikel.

Het Veld - De zoektocht naar de geheime kracht van het universum ; Lynne McTaggart (recensie)

Recensie van : Het veld - Lynne McTaggart

Westerse astrologie: Boogschutter

Boogschutter als jouw sterrenbeeld

Help! Ik ben onzeker!

In dit artikel staan tips om met onzekerheid om te gaan en er af te komen

Kiezen voor jezelf

Welke keuzes moet je maken om gelukkig te worden?

Hoe kijken buitenlanders naar Nederland ?

Het is interessant af en toe te ervaren hoe ze in het buitenland naar nederland(ers) kijken. Een impressie vind je in dit artikel

Oud en Nieuw: tradities

Een artikel over de tradities met oud en nieuw.

Kanker, maar dan chronisch...

Ook met kanker kan het leven nog mooi zijn. In mijn geval dan...