Het voorbereiden van mijn homohuwelijk.


Publicatie datum:

Met dit artikel maak ik een begin met de serie artikelen over het wel en wee tijdens de voorbereidingen van mijn eigen homohuwelijk.,

Gesponsorde koppelingen

Dit is het eerste artikel van een reeks artikelen die ik de komende tijd ga schrijven over de voorbereidingen van onze dag. Op het nieuws hoor je zo veel over het homohuwelijk. In Nederland mogen ze allang trouwen in New York pas sinds 2011. Is de voorbereiding van een homohuwelijk nu zoveel anders dan van een gewoon huwelijk? Daar gaan we achter komen...we beginnen met de verloving.

De vraag...

"Er werd wat over koetjes en kalfjes gesproken, maar ik was natuurlijk niet gek, het was wachten tot er iets zou gaan gebeuren. Er hing overduidelijk een spanning in de lucht. En het gebeurde bij het toetje....ze pakte het toetje en kwam naar me toe. Vanachter haar rug haalde ze een schoteltje te voorschijn met daarop een aardbei die gedompeld was geweest in chocolade. Uit deze aardbei stak een ring.....een verlovingsring. Compleet overvallen kon ik alleen nog maar vragen wat dat nu was. Rare vraag, want het was vrij duidelijk! De droge reactie die ik kreeg was: ' Hoe ziet het eruit dan?!' Ze knielde neer en vertelde me hoeveel ze van me hield en of ik met haar wilde trouwen.
Daar hoefde ik niet lang over na te denken en ik antwoorde volmondig ja! Een saai maar gemeend antwoord."

Het vervolg...

En daar begint het dan mee. Met deze vraag en dit antwoord stap je samen in een nieuw avontuur. Het avontuur van het homohuwelijk. Natuurlijk heb je daarna een hele leuke avond, maar al snel krijg je de behoefte om het iedereen te vertellen. Dit is immers één van de grootste stappen in je relatie die je samen kan maken! Dus dezelfde avond nog een fofo van de verlovingsring maken en naar wat familie en goede vrienden doorsturen. De enthousiaste reactie's stromen binnen. Iedereen is blij voor ons! Totdat ik de volgende dag mijn ouders bel. Mijn ouders reageren gematigd. De eerste vraag die ik krijg is of het misschien niet erg snel is. Ik hoor de teleurstelling in hun stem. Daardoor is het enthousiasme bij mij ook al weer wat minder.

De familie.

Op momenten als dit kom je erachter of iedereen in je familie achter je staat of dat ze misschien al langer hun twijfels hadden. Ze zullen geschokt en teleurgesteld kunnen reageren. Zo ging het bij mij. Helaas is het zo dat dit niet eens de ergste reactie is die je kan krijgen. Er zijn genoeg voorbeelden waarbij mensen uit de familie werden gezet omdat de familie zich schaamde. Hoe moeilijk zal dat zijn. Heb je dit blijde nieuws en dan is het gevolg daarvan dat je je eigen vlees en bloed kwijt zal raken. Een keuze voor het leven....
Gelukkig is bij mijn ouders de reactie niet boos, maar hebben ze wel wat tijd nodig dit te verwerken. Jammer he wanneer je ouders niet oprecht blij voor je kunnen zijn! Hoe zou jij dat vinden wanneer jouw ouders zo zouden reageren wanneer jij helemaal enthousiast komt vertellen dat je gaat trouwen?

Ik kon het niet begrijpen, dus ik werd boos. Ik was immers ook gekwetst. Maar achteraf was dit niet handig. Ouders zijn ook mensen, dus hebben ook wel eens tijd nodig om te bedenken wat ze er eigenlijk van vinden. Die tijd moet ik ze geven. Gelukkig heb ik een hele wijze partner die me dat dan rustig uitlegt. En na enige tijd kon mijn vader ook oprecht blij voor ons zijn. Mijn moeder blijft koppig, dus dit zal nog wel een vervolg krijgen. Wanneer komen we vanzelf achter...

De vrienden. 

Wat heerlijk is het dan om zoveel enthousiaste reacties te krijgen van de rest van de familie en vrienden. Dan weet je waarom het zo belangrijk is om tijd en energie in je vrienden te steken. Die gunnen het je om gelukkig te zijn. Natuurlijk kunnen ze ook wel even verrast zijn, maar niet lang daarna krijg je al de eerste grapjes over het vrijgezellenfeest en welke kleding we aan zouden moeten doen op de bruiloft. De rottige sfeer die er nog hing na het contact met de ouders is weer helemaal weg. Dat zijn echte vrienden en daar moet je dus zuinig op zijn!

En toen....

En dan ben je verloofd en ga je je huwelijk voorbereiden. Je eigen homohuwelijk. Bij de ouders was er wat onbegrip, maar met een heterohuwelijk zijn de ouders ook niet altijd enthousiast over de partnerkeuze. Tot zover is er dus weinig verschil in vergelijking met een heterohuwelijk. 
Nu komt de volgende stap: het uitkiezen van een trouwlocatie en zorgen dat ze bij de gemeente weten dat je voornemens bent te gaan trouwen. In het tweede artikel van deze serie vertel ik wat voor een zoekwerk dat is en over de twijfels die je kan hebben bij het uitkiezen van de getuigen en degene die je gaat trouwen. Lees dit artikel door hierte klikken!

 


Foobie gebruiker kaatje19

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 44
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie leven

Wat te doen na je pensioen?

Hier lees je leuke tips voor activiteiten na je pensioen.

Het is uit, en nu?

In dit artikel staan 9 tips om over liefdesverdriet heen te komen.

Help! Ik ben onzeker!

In dit artikel staan tips om met onzekerheid om te gaan en er af te komen

co-sleeping in context

literatuuronderzoek naar de effecten van co-sleeping

Speeddaten, wat is het en hoe werkt het?

Uitleg over speeddaten voor singles.

De ontwikkeling in de peuter- en kleutertijd.

De ontwikkeling in de peuter- en kleutertijd.

Afleren van duimen

Het afleren van duimen is meestal lastig omdat kinderen zich er amper bewust van zijn dat ze het doen Wie strijd hierover wilt voorkomen, geeft zijn duimende of vingerzuigende baby al vroeg een fopspeen.

Scheten laten... Vervuiling?

Scheten laten? Iedereen heeft er last van en meestal kun je er niets aan doen. Gemiddeld laat je per 24 uur wel 10 tot 25 scheten. Maar wist je dat je daarmee het milieu (een beetje) vervuilt?

Lichtwerkers deel 1 - enkele basisideeen

Lichtwerkers: Met een nieuw spiritueel bewustzijn naar een nieuwe wereld

Flirten - het ABC van flirten

Het ABC van flirten geeft de basisprincipes van het flirten weer.

Van brabbelen naar praten

Spraakontwikkeling van een baby

Het ontstaan van de sauna

Lees hier alles over de geschiedenis van de sauna

Zijn Nederlandse invloeden op de Allochtone opvoeding wel zo positief?

De invloed van de Nederlandse cultuur op de opvoeding van allochtone meisjes

Secret, of logica

Secret, een ophef over logica in een vorm van ongeloof

Sterrenbeeld: Vissen

Beschrijving van het sterrenbeeld Vissen.

Ontwikkeling baby eerste maand

Hoe ontwikkelt een baby zich in de eerste maand?

Laat andere je leven niet meer bepalen met deze leiderschap-tips

Leiderschap is belangrijk. Het is belangrijk dat u zelf uw leven bestuurt als leider. Volg deze tips dan op!

De rechten van de moslimvrouw

Beschrijving van de rechten van de moslimvrouw

Mantelzorg

Functioneel gezondheidspatroon:mantelzorg

De dag dat de wereld vergaat

21-12-2012... Waarom denkt de halve wereld dat de aarde ten onder gaat?

Hoe maak je je vriendin of vrouw blij op Valentijnsdag?

Valentijnsdag is de dag bij uitstek om je geliefde te laten blijken dat je van haar houdt.

10 gratis tips voor valentijnsdag

10 gratis tips voor Valentijnsdag om je partner mee te verassen

Westerse astrologie: Tweelingen

Het sterrenbeeld Tweelingen

Interpersoonlijke aantrekkingskracht

Dit artikel heeft geen beschrijving.

Hou van, leef en deel het (love, live and share)

Wat is er mooier dan kunnen genieten van het leven en het te kunnen delen.