Mijn homohuwelijk(3)…de kledingkeuze.


Publicatie datum:

In dit artikel vertel ik over het maken van de juiste kledingkeuze voor mijn homohuwelijk. Daarmee probeer ik antwoord te geven op de vraag of er verschillen zijn tussen het hetero- en homohuwelijk.

Gesponsorde koppelingen

We hebben onze familie verteld dat we gaan trouwen en zijn daarna in ondertrouw gegaan. Dit hebben we niet bij de weigerambtenaar gedaan, maar bij een ambtenaar die geen bezwaar tegen het homohuwelijk heeft. Tot nu toe dus geen andere voorbereiding gehad dan ieder ander huwelijk. Maar geldt dit ook bij de kledingkeuze? Welke kleding gaan we aantrekken?

De etiquette van de bruid:

Het is vanzelfsprekend dat de bruid en bruidegom tijdens hun dag in het middelpunt van de aandacht staan. Natuurlijk is iedereen er al voor hun en zijn zij het belangrijkste paar daar aanwezig, maar dit uit zich ook in het uiterlijk van het bruidspaar. Bij de bruid is het vooral de trouwjapon die haar schoonheid accentueert. Dit alles wordt afgemaakt met het juiste bruidskapsel en bruidsmake-up. Het is belangrijk dat je trouwkleding draagt waarin je jezelf kan zijn en die past bij de sfeer van de dag.

Dit zijn de ongeschreven regels bij een huwelijk met een bruid en een bruidegom. Maar hoe los je dit op wanneer je twee bruiden hebt? Ga je dan in twee grote witte trouwjurken of 1 vrouw in een jurk en de ander in pak? Dit is een extra lastige beslissing die je samen moet maken. Er zijn mooie bruidsparen met twee vrouwen in een bruidsjurk, maar het kan ook heel erg fout zijn. Met deze keuze is het daarom belangrijk om even de etiquette te vergeten en te kijken naar de personen zelf. Vergeet de standaard hetero blik op een koppel. Er hoeft niet perse een “mannetje” en een “vrouwtje" te zijn. Die manier van denken is erg ouderwets. Het doorsnee lesbisch koppel is modern genoeg om die traditionele rollen los te laten en het gewoon op hun manier te doen. Dat betekend dat ze zich de nodige vragen moeten stellen. Bijvoorbeeld voor types zijn het. Zijn het twee vrouwelijke vrouwen die er altijd van gedroomd hebben om in een mooie witte trouwjurk te trouwen? Of zijn het vrouwen die liever een mooi vrouwelijk pak aan hebben. Natuurlijk kan het ook een combinatie van deze twee zijn.

Onze keuze.

Wij zijn niet het stel die de traditionele hetero rollen invullen. Wij doen het op onze manier. Dus toen wij ons de vraag stelde welke kleding we aan gingen trekken, kwamen wij tot de conclusie dat ik een heel stylish vrouwelijk pak aan zou gaan doen en mijn verloofde een mooie galajurk. Dit niet met als reden dat zij de vrouwelijke rol heeft en ik de mannelijke, maar omdat dit bij ons past. Zij is een mooie vrouwelijke vrouw en ik ben meer iets stoerder en sportiever. Door deze kleding uit te kiezen hebben we het gevoel dat we erg mooi aangekleed zijn op deze voor ons erg bijzondere dag. Hierin kunnen we echt ons zelf zijn. En is dat het niet waar het allemaal om gaat met een bruiloft? Gewoon lekker jezelf kunnen zijn, omringt met mensen die van je houden en je accepteren zoals je echt bent.

Maar verschilt dit nu echt zoveel met een hetero huwelijk? Een hetero vrouw hoeft zich tegenwoordig ook niet meer perse traditioneel te kleden. Uiteindelijk zal je jezelf als stel dus precies dezelfde vragen moeten gaan stellen, wat past bij mij. Want zeg nu zelf, tegenwoordig kan een vrouw toch zelf kiezen in welke kleding ze gaat trouwen?

Dus ook in deze situatie zijn er nog maar weinig verschillen te vinden tussen de twee huwelijken. Zal ik tijdens de rest van mijn voorbereiding wel verschillen tegenkomen met een heterohuwelijk? Klik hier om het volgende artikel te lezen met daarin de keuze of we ook voor de kerk willen of kunnen trouwen.


Foobie gebruiker kaatje19

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 44
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie leven

jong en zwanger.

je bent jong en onverwacht zwanger, wat moet je nu doen?

Wat is het geheugen nou precies?

Waarom is het geheugen nou zo belangrijk? En hoe zit het geheugen precies in elkaar? Deze serie artikelen gaan daar proberen antwoord op te geven.

Dino & Mens: Leefden samen?

Men is druk aan het zoeken naar bewijzen voor levende dinosauriërs, vooral de creationisten om de evolutietheorie te ontkrachten. Maar zijn er bewijzen voor het bestaan van dino's tijdens het mensentijdperk?

De ontwikkeling in de peuter- en kleutertijd.

De ontwikkeling in de peuter- en kleutertijd.

Het elastiekje!

Hoe is elastiek onstaan en hoe komen wij eraan?

Westerse astrologie: Weegschaal

Weegschaal als sterrenbeeld

Numerologie en geboortedag: 7, 16 en 25

Geboren zijn op de 7e, 16e en de 25e van de maand

Cadeau idee voor Valentijn

Een cadeau voor hem nodig? Tegenwoordig pasklare oplossingen.

Loverboys in Amsterdam

Loverboys misbruiken dames om geld te verdienen!

Een stalkende ex - wat doe je eraan?

Het einde van een relatie als begin van eindeloos lastigvallen.

Hoe kan ik zien dat iemand verliefd op mij is?

Dat kan natuurlijk nog best een lastige vraag zijn. Wanneer kunt u nu zien en weten dat iemand verliefd op u is?

Thuis zijn

voel je thuis, maar hoe

Numerologie en geboortedag: 3, 12, 21 en 30

Geboren zijn op de 3e, 12e, 21e en de 30e van de maand

Op tijd opstaan, hoe doe je dat

Opstaan, terwijl je nergens heen moet, hoe doe je dat?

Help: Ik ben een puber!!

Ik ben een puber, wat nu? Hoe ga je om met deze tijd? Hierover vind je informatie in dit artikel.

Numerologie en geboortedag: 5, 14 en 23

Geboren zijn op de 5e, 14e en de 23e van de maand

Waarom doen jonge mannen zulke domme dingen?

Soms staat de tijd even stil en vraag je je af, waarom?

Een relatie aangaan is makkelijker dan er één onderhouden.

Na wat spannende afspraakjes met je nieuwe partner, begint de echte uitdaging. Enkele aanwijzingen voor een kans op slagen.

Numerologie en geboortedag: 1, 10, 19 en 28

De betekenis van de getallen 1, 10, 19 en 28 als jouw geboortedag

Weer aan het werk na zwangerschapsverlof

Veel moeders vinden het zwangerschapsverlof van 16 weken te kort. Waar lopen zij tegen aan en hoe gaan zij ermee om.

Neanderthal in Evolutionary Anthropology

19de Eeuw : De eerste Fossiel werd ontdekt 12 kilometer van Düsseldorf, Duitsland

Huis kopen in Belgie, Ja, Nee?

Je wilt graag een huis kopen, is Belgie een goede optie? en waar moet je op letten?

Doorzettingsvermogen is soms dom

Hoe mijn dochter me een lesje leerde over doorzettingsvermogen

De geschiedenis van Astanga-yoga.

De geschiedenis van yoga.

De versierkunstenaar

Het leven van een versierkunstenaar.