Mijn homohuwelijk(3)…de kledingkeuze.


Publicatie datum:

In dit artikel vertel ik over het maken van de juiste kledingkeuze voor mijn homohuwelijk. Daarmee probeer ik antwoord te geven op de vraag of er verschillen zijn tussen het hetero- en homohuwelijk.

Gesponsorde koppelingen

We hebben onze familie verteld dat we gaan trouwen en zijn daarna in ondertrouw gegaan. Dit hebben we niet bij de weigerambtenaar gedaan, maar bij een ambtenaar die geen bezwaar tegen het homohuwelijk heeft. Tot nu toe dus geen andere voorbereiding gehad dan ieder ander huwelijk. Maar geldt dit ook bij de kledingkeuze? Welke kleding gaan we aantrekken?

De etiquette van de bruid:

Het is vanzelfsprekend dat de bruid en bruidegom tijdens hun dag in het middelpunt van de aandacht staan. Natuurlijk is iedereen er al voor hun en zijn zij het belangrijkste paar daar aanwezig, maar dit uit zich ook in het uiterlijk van het bruidspaar. Bij de bruid is het vooral de trouwjapon die haar schoonheid accentueert. Dit alles wordt afgemaakt met het juiste bruidskapsel en bruidsmake-up. Het is belangrijk dat je trouwkleding draagt waarin je jezelf kan zijn en die past bij de sfeer van de dag.

Dit zijn de ongeschreven regels bij een huwelijk met een bruid en een bruidegom. Maar hoe los je dit op wanneer je twee bruiden hebt? Ga je dan in twee grote witte trouwjurken of 1 vrouw in een jurk en de ander in pak? Dit is een extra lastige beslissing die je samen moet maken. Er zijn mooie bruidsparen met twee vrouwen in een bruidsjurk, maar het kan ook heel erg fout zijn. Met deze keuze is het daarom belangrijk om even de etiquette te vergeten en te kijken naar de personen zelf. Vergeet de standaard hetero blik op een koppel. Er hoeft niet perse een “mannetje” en een “vrouwtje" te zijn. Die manier van denken is erg ouderwets. Het doorsnee lesbisch koppel is modern genoeg om die traditionele rollen los te laten en het gewoon op hun manier te doen. Dat betekend dat ze zich de nodige vragen moeten stellen. Bijvoorbeeld voor types zijn het. Zijn het twee vrouwelijke vrouwen die er altijd van gedroomd hebben om in een mooie witte trouwjurk te trouwen? Of zijn het vrouwen die liever een mooi vrouwelijk pak aan hebben. Natuurlijk kan het ook een combinatie van deze twee zijn.

Onze keuze.

Wij zijn niet het stel die de traditionele hetero rollen invullen. Wij doen het op onze manier. Dus toen wij ons de vraag stelde welke kleding we aan gingen trekken, kwamen wij tot de conclusie dat ik een heel stylish vrouwelijk pak aan zou gaan doen en mijn verloofde een mooie galajurk. Dit niet met als reden dat zij de vrouwelijke rol heeft en ik de mannelijke, maar omdat dit bij ons past. Zij is een mooie vrouwelijke vrouw en ik ben meer iets stoerder en sportiever. Door deze kleding uit te kiezen hebben we het gevoel dat we erg mooi aangekleed zijn op deze voor ons erg bijzondere dag. Hierin kunnen we echt ons zelf zijn. En is dat het niet waar het allemaal om gaat met een bruiloft? Gewoon lekker jezelf kunnen zijn, omringt met mensen die van je houden en je accepteren zoals je echt bent.

Maar verschilt dit nu echt zoveel met een hetero huwelijk? Een hetero vrouw hoeft zich tegenwoordig ook niet meer perse traditioneel te kleden. Uiteindelijk zal je jezelf als stel dus precies dezelfde vragen moeten gaan stellen, wat past bij mij. Want zeg nu zelf, tegenwoordig kan een vrouw toch zelf kiezen in welke kleding ze gaat trouwen?

Dus ook in deze situatie zijn er nog maar weinig verschillen te vinden tussen de twee huwelijken. Zal ik tijdens de rest van mijn voorbereiding wel verschillen tegenkomen met een heterohuwelijk? Klik hier om het volgende artikel te lezen met daarin de keuze of we ook voor de kerk willen of kunnen trouwen.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker kaatje19

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 44
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie leven

The LDS Church informeel benoemd The Mormon Church

The Church of Jesus Christ, The Latter Day Saint Movement or The United Order

Een goedkope sprookjesbruiloft

Een artikel over het besparen op je droombruiloft.

Grenzen stellen bij kinderen

Als ouders het gedrag van kinderen vervelend vinden, moeten ze grenzen stellen.

Dagboek van een gescheiden man...stap 2.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 2 is.

Je verjaardag vieren

feest vieren

Mijn homohuwelijk(2)...in ondertrouw bij de weigerambtenaar?

Nu is de grote vraag gesteld en begint het regelen van mijn huwelijk. Tijdens het regelen van alle zaken kijk ik of er verschillen zijn met een heterohuwelijk.

Het voorbereiden van mijn homohuwelijk.

Met dit artikel maak ik een begin met de serie artikelen over het wel en wee tijdens de voorbereidingen van mijn eigen homohuwelijk.,

Hoe faalangst behandelen?

Kenmerken van faalangst en waar de behandeling op gericht moet zijn.

De echtscheidingsprocedure uitgelegd

Dit artikel biedt een korte en duidelijke uitleg van de procedure rond echtscheidingen.

Neanderthals

Neanderthals een species van de Mens in de klasse Homo

Oorzaak van crisis? CORRUPTIE!

Elke dag worden al die mensen bedrogen door de politiek, grote machtige organisaties en niet te vergeten de media en de samenwerking tussen boven genoemden.

Sterrenbeelden.

Wat is een sterrenbeeld en welke zijn er?

Verstandig Zonnen

Tips voor een goede bescherming tegen de zon

Hoe betrouwbaar is een ooggetuige verklaring?

Moeten ooggetuige altijd worden geloofd? Zijn zij eigenlijk wel in staat om correct te vertellen wat er op een bewuste dag is gebeurd? In dit artikel ga ik daar dieper op in.

Zindelijk worden kost tijd

Hoe krijg ik mijn kind zindelijk? en hoe weet ik dat mijn kind er aan toe is?

Eetproblemen bij kinderen

Opvoeden in de nieuwe tijd

Jef Geeraerts: van koloniaal ambtenaar tot Vlaamse schrijver

Jef Geeraerts: van koloniaal ambtenaar tot Vlaamse schrijver

Wat gebeurt er tijdens de normale veroudering van de mens?

Er is geen grens te trekken wanneer iemand tot de ouderen behoort, omdat ouderdomsveranderingen langzaam gaan en deze veranderingen per individu sterk verschillen. De grens wordt vaak getrokken op leeftijd en niet op grond van fitheid en belastbaarheid.

De eeuwige taal

Door Alle eeuwen heen zijn kinderversjes, sprookjes en legenden middelen geweest om de essentiële levenslessen in het hart van onze kinderen in te planten in te planten.

Voorlezen schept een band

Voorlezen wordt te weinig gedaan, we hebben het tegenwoordig veel drukker dan vroeger. Maar wist je dat voorlezen een goed moment van rust en regelmaat is. En dat het een goede band schept tussen ouders en kind.

Waarom is het leven zo belangrijk voor de mens en het grote geheel?

Je leven is je alles waard, je werkt er voor, je vecht er voor maar waarom?

De rechten van de moslimvrouw

Beschrijving van de rechten van de moslimvrouw

Goddelijke trouw

Bijbelstudie over de Trouw van God

Westerse astrologie: Steenbok

Steenbok als jouw sterrenbeeld

Hoe word ik beroemd en rijk?

Iedereen kan beroemd worden, lees hier in dit artikel hoe ook jij beroemd en rijk kan worden.