Mijn homohuwelijk(3)…de kledingkeuze.


Publicatie datum:

In dit artikel vertel ik over het maken van de juiste kledingkeuze voor mijn homohuwelijk. Daarmee probeer ik antwoord te geven op de vraag of er verschillen zijn tussen het hetero- en homohuwelijk.

Gesponsorde koppelingen

We hebben onze familie verteld dat we gaan trouwen en zijn daarna in ondertrouw gegaan. Dit hebben we niet bij de weigerambtenaar gedaan, maar bij een ambtenaar die geen bezwaar tegen het homohuwelijk heeft. Tot nu toe dus geen andere voorbereiding gehad dan ieder ander huwelijk. Maar geldt dit ook bij de kledingkeuze? Welke kleding gaan we aantrekken?

De etiquette van de bruid:

Het is vanzelfsprekend dat de bruid en bruidegom tijdens hun dag in het middelpunt van de aandacht staan. Natuurlijk is iedereen er al voor hun en zijn zij het belangrijkste paar daar aanwezig, maar dit uit zich ook in het uiterlijk van het bruidspaar. Bij de bruid is het vooral de trouwjapon die haar schoonheid accentueert. Dit alles wordt afgemaakt met het juiste bruidskapsel en bruidsmake-up. Het is belangrijk dat je trouwkleding draagt waarin je jezelf kan zijn en die past bij de sfeer van de dag.

Dit zijn de ongeschreven regels bij een huwelijk met een bruid en een bruidegom. Maar hoe los je dit op wanneer je twee bruiden hebt? Ga je dan in twee grote witte trouwjurken of 1 vrouw in een jurk en de ander in pak? Dit is een extra lastige beslissing die je samen moet maken. Er zijn mooie bruidsparen met twee vrouwen in een bruidsjurk, maar het kan ook heel erg fout zijn. Met deze keuze is het daarom belangrijk om even de etiquette te vergeten en te kijken naar de personen zelf. Vergeet de standaard hetero blik op een koppel. Er hoeft niet perse een “mannetje” en een “vrouwtje" te zijn. Die manier van denken is erg ouderwets. Het doorsnee lesbisch koppel is modern genoeg om die traditionele rollen los te laten en het gewoon op hun manier te doen. Dat betekend dat ze zich de nodige vragen moeten stellen. Bijvoorbeeld voor types zijn het. Zijn het twee vrouwelijke vrouwen die er altijd van gedroomd hebben om in een mooie witte trouwjurk te trouwen? Of zijn het vrouwen die liever een mooi vrouwelijk pak aan hebben. Natuurlijk kan het ook een combinatie van deze twee zijn.

Onze keuze.

Wij zijn niet het stel die de traditionele hetero rollen invullen. Wij doen het op onze manier. Dus toen wij ons de vraag stelde welke kleding we aan gingen trekken, kwamen wij tot de conclusie dat ik een heel stylish vrouwelijk pak aan zou gaan doen en mijn verloofde een mooie galajurk. Dit niet met als reden dat zij de vrouwelijke rol heeft en ik de mannelijke, maar omdat dit bij ons past. Zij is een mooie vrouwelijke vrouw en ik ben meer iets stoerder en sportiever. Door deze kleding uit te kiezen hebben we het gevoel dat we erg mooi aangekleed zijn op deze voor ons erg bijzondere dag. Hierin kunnen we echt ons zelf zijn. En is dat het niet waar het allemaal om gaat met een bruiloft? Gewoon lekker jezelf kunnen zijn, omringt met mensen die van je houden en je accepteren zoals je echt bent.

Maar verschilt dit nu echt zoveel met een hetero huwelijk? Een hetero vrouw hoeft zich tegenwoordig ook niet meer perse traditioneel te kleden. Uiteindelijk zal je jezelf als stel dus precies dezelfde vragen moeten gaan stellen, wat past bij mij. Want zeg nu zelf, tegenwoordig kan een vrouw toch zelf kiezen in welke kleding ze gaat trouwen?

Dus ook in deze situatie zijn er nog maar weinig verschillen te vinden tussen de twee huwelijken. Zal ik tijdens de rest van mijn voorbereiding wel verschillen tegenkomen met een heterohuwelijk? Klik hier om het volgende artikel te lezen met daarin de keuze of we ook voor de kerk willen of kunnen trouwen.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker kaatje19

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 44
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie leven

Het Veld - De zoektocht naar de geheime kracht van het universum ; Lynne McTaggart (recensie)

Recensie van : Het veld - Lynne McTaggart

Goede voornemens

Artikel over goede voornemens, het hoe en waarom met tips.

De Travestiet

Travestiet is een persoon die Mannelijk is bij geboorte en een Vrouweijke Gender Identiteit heeft.

Een manier om je liefste wensen te vervullen!

In dit artikel krijg je een goede manier aangereikt om je wensen en je verlangen uit te laten komen!

Ieder mens een lebeltje!

Bijna iedereen heeft wel een label gekregen, hebben we dat werkelijk nodig?

De rechten van de moslimvrouw

Beschrijving van de rechten van de moslimvrouw

Hoe om te gaan met peuterpuberteit

Opvoeding van peuters in de peuterpuberteit

Sterrenbeeld: Boogschutter

Beschrijving van het sterrenbeeld Boogschutter

Het Oosten en het Westen

Boedha en de nederlandse nuchterheid

Je huis en de omgeving

Je huis en de omgeving

Ja, maar.....

Omgaan met weerstanden in gesprekken.

Taalontwikkeling en -stimulering 0 tot 5 jaar

de taalontwikkeling en -stimulering van nul tot vijf jaar in het kort

Wat gelooft een christen?

Wat is het christendom en wat gelooft een christen?

Numerologie en geboortedag: 5, 14 en 23

Geboren zijn op de 5e, 14e en de 23e van de maand

in 5 stappen naar een stralende verschijning

Je hoeft niet mooi te zijn om te stralen!

Sterrenbeeld: Kreeft

Beschrijving van het sterrenbeeld Kreeft.

De geboortehoroscoop: een spiegel van je persoonlijkheid

Uitleg over de tekens van de dierenriem, planeten en aspecten

Facebook home: Een nieuwe trend of gaan we te ver?

Facebook home is een nieuwe applicatie van het sociale netwerk Facebook.

Het Weesgegroet, wat is het nou eigenlijk?

Het Weesgegroet, wat is het nou eigenlijk? Hier wordt ingegaan op de herkomst en het gebruik.

Tips voor een betere conditie en een gezondere levensstijl

Praktische tips om je conditie en je levensstijl te verbeteren. Een betere gezondheid is een betere kwaliteit van leven!

Het ontstaan van de sauna

Lees hier alles over de geschiedenis van de sauna

Waarom is slapen zo belangrijk?

Slapen is noodzakelijk voor je gezondheid en je humeur, in dit artikel lees je hier meer over.

Vriendschap

Zoals in mijn vorige artikel is aangegeven, zijn er verschillende sociale vaardigheden nodig om een normale relatie met leeftijdsgenoten te ontwikkelen.

Leren problemen op te lossen

Leren problemen op te lossen + schema

De jeugdbeweging anno 2010

jeugdbeweging anno 2010