Mijn homohuwelijk(2)...in ondertrouw bij de weigerambtenaar?


Publicatie datum:

Nu is de grote vraag gesteld en begint het regelen van mijn huwelijk. Tijdens het regelen van alle zaken kijk ik of er verschillen zijn met een heterohuwelijk.

Gesponsorde koppelingen

Nu het juiste antwoord op de grote vraag gegeven is, zijn we bezig om een leuke locatie te vinden waar wij ons op ons gemak voelen en die mooi genoeg is voor ons om te gaan trouwen. Maar wie gaat ons trouwen? Het is voor ons belangrijk dat we getrouwd worden door iemand die het ons oprecht gunt. Maar dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt.

Nederland kent 57 weigergemeenten...in totaal zijn er 104 weigerambtenaren in Nederland werkzaam...in 235 gemeenten wordt bij de werving van ambtenaren de eis gesteld dat nieuwe trouwambtenaren alle huwelijken sluiten...in 92 gemeenten is die eis niet gesteld...117 gemeenten geven hier geen informatie over...in de gemeente waarin ik woon, werken 4 trouwambtenaren, waarvan er 3 weigeren het homohuwelijk af te sluiten.

(Deze feiten komen van www.coc.nl.) 

Hier kunnen ik en mijn partner van alles van vinden, maar dit zijn de feiten. We wisten dat we in een gereformeerde gemeente woonden, maar het begrip weigerambtenaar was tot nu toe nog een ver van onze bed show. Persoonlijk vinden wij het belangrijk, als lesbisch stel, om hier een standpunt in te nemen. 

Wat is voor ons belangrijk?

Het allerbelangrijkste van ons huwelijk is dat het wordt afgesloten door iemand die het ons oprecht gunt. Dat er mensen bij zijn die we kennen en oprecht blij voor ons zijn. Dus we zouden liever iemand vinden om ons te trouwens die dit vrijwillig doet, dan iemand waarvan het toevallig zijn/haar werk is en verplicht wordt om dit huwelijk af te sluiten. Dat zou toch geen positief begin van ons huwelijk zijn?

De praktijk.

In de praktijk betekend dit dat we niet in een gemeente willen trouwen waar de algemene opinie binnen de trouwambtenaren is dat het homohuwelijk er liever niet zou moeten zijn.
Daarom zijn we naar een trouwlocatie gaan zoeken in een andere gemeente. Deze locatie was al snel gevonden op een mooi landgoed die we af gaan huren. Het diner, de ceremonie en een groot feest zal op dezelfde locatie zijn. En de trouwambtenaar? We worden getrouwd door een familielid die bevoegd ambtenaar is in een andere buurgemeente. We hebben een gesprek met haar gehad en zij heeft absoluut geen enkel bezwaar tegen het homohuwelijk. Sterker nog, ze vind ons een mooi stel die goed bij elkaar passen. Ze heeft alle vertrouwen in dit huwelijk en voelt zich vereerd dat ze dit voor ons mag doen. 

De vergelijking.

In de uitvoering zal er geen verschil zitten tussen een hetero- en homohuwelijk. Ook wij gaan ja zeggen, lekker eten en een groot feest met een goede DJ organiseren. Het wordt onze dag!
Is er dan geen verschil? Dat wel, maar voornamelijk in de voorbereidingen. Wij kiezen er bewust voor om niet te gaan trouwen in de gemeente waarin we wonen. Daarnaast kiezen wij er bewust voor om door iemand getrouwd te worden die geen bezwaar tegen het homohuwelijk heeft. Het is belangrijk dat de inwoners van Nederland duidelijk maken dat we niet accepteren dat er nog zoveel weigerambtenaren zijn. Dit doen wij op onze manier. Daarom heb ik gemaild met onze gemeente, dat we in contact willen komen met de trouwambtenaar die geen bezwaren heeft. Bij die persoon gaan we in ondertrouw, En waarom? Omdat wij die keuze nu eenmaal hebben. Wij respecteren de keus van de weigerambtenaar, maar daarom kiezen wij dus niet voor de weigerambtenaar.

In het volgende artikel vertel ik meer over de keuze's die wij moeten maken ten aanzien van onze kleding. Klik daarvoor hier!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker kaatje19

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 44
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie leven

Let op je privacy!

Ben jij je bewust van wat er met al jou gegevens gebeurd?

Sterrenbeeld: Vissen

Beschrijving van het sterrenbeeld Vissen.

Mijn droomhuis in Frankrijk

Super goedkoop vakantiehuisje in Frankrijk, een droomhuis in Frankrijk, daar droom ik al jaren van.

Neanderthalers: Bruut en dom?

Neanderthalers staan bekend om hun robuuste, potige bouw en hun manier van overleven in het ijzige klimaat van het prehistorische Europa en delen van Azië. Velen denken dat het slechts domme, brute mensen waren die alleen maar goed waren in het bejagen van de zoogdieren, maar dit was beslist niet zo!

Hoe faalangst behandelen?

Kenmerken van faalangst en waar de behandeling op gericht moet zijn.

Positieve Stimulans

Mensen kunnen tot iets moois in staat zijn als ze maar goed worden gestimuleerd. Gebeurt dat voor iets negatiefs dan kan zo iemand in een negatieve spiraal terecht komen

Doorzettingsvermogen is soms dom

Hoe mijn dochter me een lesje leerde over doorzettingsvermogen

De invloed van het slankheidideaal op meisjes en jonge vrouwen

De invloed van het slankheidideaal op meisjes en jonge vrouwen

Hoe hulp bieden na een ongeluk

Je ziet een ongeval gebeuren maar je weet niet wat je moet doen. Na dit artikel zal je wel kunnen ingrijpen

Geld verdienen met het opknappen van je huis

hoe je huis op te knappen en er ook nog eens geld mee te verdienen

Afleren van duimen

Het afleren van duimen is meestal lastig omdat kinderen zich er amper bewust van zijn dat ze het doen Wie strijd hierover wilt voorkomen, geeft zijn duimende of vingerzuigende baby al vroeg een fopspeen.

Sterrenbeeld: Ram

Beschrijving van het sterrenbeeld Ram.

De gevolgen van kindermishandeling

Wat is kindermishandeling en wat doet het met een kind?

Het elastiekje!

Hoe is elastiek onstaan en hoe komen wij eraan?

Bouwstenen van de astrologie

Bouwstenen van de astrologie; astrologie voor beginners.

Mijn aftrap in Foobie

Inleiding van hoe ik bij Foobie terecht kwam en de

Kiezen voor jezelf

Welke keuzes moet je maken om gelukkig te worden?

Een avond met een prostituee (escort meisje)meelopen.

Ze wist niet wat ze zag, al die koppen voor het raam. Wat een eitje, dat karweitje haha.

Westerse astrologie: Waterman

Waterman als jouw sterrenbeeld

Sterrenbeelden.

Wat is een sterrenbeeld en welke zijn er?

Westerse astrologie: Stier

Stier als sterrenbeeld

Jaloers? Wat is het en hoe kom je er vanaf?

Heb jij wel eens last van jaloersheid? Wat is jaloers zijn eigenlijk?

In goede en in slechte tijden

Dit artikel gaat over relaties. Tegenwoordig hebben mensen steeds meer (korte) relaties en lopen steeds meer huwelijken stuk. Hoe komt dit en wat kan eraan gedaan worden?

Het voorbereiden van mijn homohuwelijk.

Met dit artikel maak ik een begin met de serie artikelen over het wel en wee tijdens de voorbereidingen van mijn eigen homohuwelijk.,

Tweetaligheid lijkt Alzheimer te vertragen

De ziekte van Alzheimer lijkt later op te treden bij mensen die zich in twee talen kunnen uitten.