Mijn homohuwelijk(2)...in ondertrouw bij de weigerambtenaar?


Publicatie datum:

Nu is de grote vraag gesteld en begint het regelen van mijn huwelijk. Tijdens het regelen van alle zaken kijk ik of er verschillen zijn met een heterohuwelijk.

Gesponsorde koppelingen

Nu het juiste antwoord op de grote vraag gegeven is, zijn we bezig om een leuke locatie te vinden waar wij ons op ons gemak voelen en die mooi genoeg is voor ons om te gaan trouwen. Maar wie gaat ons trouwen? Het is voor ons belangrijk dat we getrouwd worden door iemand die het ons oprecht gunt. Maar dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt.

Nederland kent 57 weigergemeenten...in totaal zijn er 104 weigerambtenaren in Nederland werkzaam...in 235 gemeenten wordt bij de werving van ambtenaren de eis gesteld dat nieuwe trouwambtenaren alle huwelijken sluiten...in 92 gemeenten is die eis niet gesteld...117 gemeenten geven hier geen informatie over...in de gemeente waarin ik woon, werken 4 trouwambtenaren, waarvan er 3 weigeren het homohuwelijk af te sluiten.

(Deze feiten komen van www.coc.nl.) 

Hier kunnen ik en mijn partner van alles van vinden, maar dit zijn de feiten. We wisten dat we in een gereformeerde gemeente woonden, maar het begrip weigerambtenaar was tot nu toe nog een ver van onze bed show. Persoonlijk vinden wij het belangrijk, als lesbisch stel, om hier een standpunt in te nemen. 

Wat is voor ons belangrijk?

Het allerbelangrijkste van ons huwelijk is dat het wordt afgesloten door iemand die het ons oprecht gunt. Dat er mensen bij zijn die we kennen en oprecht blij voor ons zijn. Dus we zouden liever iemand vinden om ons te trouwens die dit vrijwillig doet, dan iemand waarvan het toevallig zijn/haar werk is en verplicht wordt om dit huwelijk af te sluiten. Dat zou toch geen positief begin van ons huwelijk zijn?

De praktijk.

In de praktijk betekend dit dat we niet in een gemeente willen trouwen waar de algemene opinie binnen de trouwambtenaren is dat het homohuwelijk er liever niet zou moeten zijn.
Daarom zijn we naar een trouwlocatie gaan zoeken in een andere gemeente. Deze locatie was al snel gevonden op een mooi landgoed die we af gaan huren. Het diner, de ceremonie en een groot feest zal op dezelfde locatie zijn. En de trouwambtenaar? We worden getrouwd door een familielid die bevoegd ambtenaar is in een andere buurgemeente. We hebben een gesprek met haar gehad en zij heeft absoluut geen enkel bezwaar tegen het homohuwelijk. Sterker nog, ze vind ons een mooi stel die goed bij elkaar passen. Ze heeft alle vertrouwen in dit huwelijk en voelt zich vereerd dat ze dit voor ons mag doen. 

De vergelijking.

In de uitvoering zal er geen verschil zitten tussen een hetero- en homohuwelijk. Ook wij gaan ja zeggen, lekker eten en een groot feest met een goede DJ organiseren. Het wordt onze dag!
Is er dan geen verschil? Dat wel, maar voornamelijk in de voorbereidingen. Wij kiezen er bewust voor om niet te gaan trouwen in de gemeente waarin we wonen. Daarnaast kiezen wij er bewust voor om door iemand getrouwd te worden die geen bezwaar tegen het homohuwelijk heeft. Het is belangrijk dat de inwoners van Nederland duidelijk maken dat we niet accepteren dat er nog zoveel weigerambtenaren zijn. Dit doen wij op onze manier. Daarom heb ik gemaild met onze gemeente, dat we in contact willen komen met de trouwambtenaar die geen bezwaren heeft. Bij die persoon gaan we in ondertrouw, En waarom? Omdat wij die keuze nu eenmaal hebben. Wij respecteren de keus van de weigerambtenaar, maar daarom kiezen wij dus niet voor de weigerambtenaar.

In het volgende artikel vertel ik meer over de keuze's die wij moeten maken ten aanzien van onze kleding. Klik daarvoor hier!


Foobie gebruiker kaatje19

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 44
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie leven

Gecreëerd of geëvolueerd?

Dit artikel gaat over de vraag of de aarde gemaakt of ontstaan is, en of mensen dus het resultaat zijn van creationisme of van evolutie.

Hoe vind je de waarheid over de werkelijkheid?

Iedereen is op zoek naar het hoe en waarom van het leven, hoe vind je de waarheid over de werkelijkheid?

Wat gebeurt er met je lichaam en geest als je in de pubertijd komt?

Wat gebeurt er met je lichaam als je in de pubertijd komt?

Hoe is het om een tienermoeder te zijn ?

Een tienermoeder, veel mensen hebben hun oordeel daar wel over maar hoe zit het nu echt ?

Tips voor een goede relatie

Om op te bouwen of te herbouwen.

10 gratis tips voor valentijnsdag

10 gratis tips voor Valentijnsdag om je partner mee te verassen

Westerse astrologie: Maagd

Maagd als sterrenbeeld

Thuis zijn

voel je thuis, maar hoe

Relaties en het spreken van de waarheid.

Hoewel het spreken van de waarheid in een relatie soms moeilijk is het altijd beter dan te liegen.

Westerse astrologie: Schorpioen

Schorpioen als sterrenbeeld

Ongewenst gedrag stoppen bij jonge kinderen

Hoe stop ik ongewenst gedrag van mijn kind?

Sterrenbeeld: Vissen

Beschrijving van het sterrenbeeld Vissen.

Datingprofielen vol onwaarheden

Gratisdatingsite.nl vergelijkt gratis datingsites op beoordeling, prijs en meer.

Hoe om te gaan met een kind met ODD

In dit artikel gaan we in op de gedragsstoornis ODD en hoe om te gaan met kinderen met ODD

Vrouwen fantaseren vanaf jonge leeftijd over bruiloft

Vrijgezelle vrouwen denken er op jonge leeftijd al over na hoe hun toekomstige bruiloft er uit moet gaan zien.

De eeuwige taal

Door Alle eeuwen heen zijn kinderversjes, sprookjes en legenden middelen geweest om de essentiële levenslessen in het hart van onze kinderen in te planten in te planten.

Schulden

Schulden, en niet de juiste hulp

Obsessief-compulsieve stoornis

Dit artikel heeft geen beschrijving.

Kristalmensen in de nieuwe tijd

Korte beschrijving van de generatie Kristalkinderen/volwassenen

Pershoudingen bij een bevalling

Wat zijn de pershoudingen bij een bevalling?

Lekker in je vel!

Tips om lekker in mijn vel te zitten en mezelf te zijn!

Wildlife en het gewone leven

Een leven vol passies en keuzes

Een goed hoofdkussen vinden

Slapeloze nachten, pijnlijke schouders, nekklachten en hoofdpijn kunnen allemaal veroorzaakt worden door een verkeerd of oncomfortabel hoofdkussen. Een goed hoofdkussen met de juiste ondersteuning is daarom ook van groot belang voor een gezonde, goede nachtrust.

Wat zijn de tien geboden?

Beschrijving van de 10 geboden

Stoppen met roken

In dit artikel lees je wat de gevolgen van roken zijn en waar je hulp kan vinden.