Mijn homohuwelijk(2)...in ondertrouw bij de weigerambtenaar?


Publicatie datum:

Nu is de grote vraag gesteld en begint het regelen van mijn huwelijk. Tijdens het regelen van alle zaken kijk ik of er verschillen zijn met een heterohuwelijk.

Gesponsorde koppelingen

Nu het juiste antwoord op de grote vraag gegeven is, zijn we bezig om een leuke locatie te vinden waar wij ons op ons gemak voelen en die mooi genoeg is voor ons om te gaan trouwen. Maar wie gaat ons trouwen? Het is voor ons belangrijk dat we getrouwd worden door iemand die het ons oprecht gunt. Maar dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt.

Nederland kent 57 weigergemeenten...in totaal zijn er 104 weigerambtenaren in Nederland werkzaam...in 235 gemeenten wordt bij de werving van ambtenaren de eis gesteld dat nieuwe trouwambtenaren alle huwelijken sluiten...in 92 gemeenten is die eis niet gesteld...117 gemeenten geven hier geen informatie over...in de gemeente waarin ik woon, werken 4 trouwambtenaren, waarvan er 3 weigeren het homohuwelijk af te sluiten.

(Deze feiten komen van www.coc.nl.) 

Hier kunnen ik en mijn partner van alles van vinden, maar dit zijn de feiten. We wisten dat we in een gereformeerde gemeente woonden, maar het begrip weigerambtenaar was tot nu toe nog een ver van onze bed show. Persoonlijk vinden wij het belangrijk, als lesbisch stel, om hier een standpunt in te nemen. 

Wat is voor ons belangrijk?

Het allerbelangrijkste van ons huwelijk is dat het wordt afgesloten door iemand die het ons oprecht gunt. Dat er mensen bij zijn die we kennen en oprecht blij voor ons zijn. Dus we zouden liever iemand vinden om ons te trouwens die dit vrijwillig doet, dan iemand waarvan het toevallig zijn/haar werk is en verplicht wordt om dit huwelijk af te sluiten. Dat zou toch geen positief begin van ons huwelijk zijn?

De praktijk.

In de praktijk betekend dit dat we niet in een gemeente willen trouwen waar de algemene opinie binnen de trouwambtenaren is dat het homohuwelijk er liever niet zou moeten zijn.
Daarom zijn we naar een trouwlocatie gaan zoeken in een andere gemeente. Deze locatie was al snel gevonden op een mooi landgoed die we af gaan huren. Het diner, de ceremonie en een groot feest zal op dezelfde locatie zijn. En de trouwambtenaar? We worden getrouwd door een familielid die bevoegd ambtenaar is in een andere buurgemeente. We hebben een gesprek met haar gehad en zij heeft absoluut geen enkel bezwaar tegen het homohuwelijk. Sterker nog, ze vind ons een mooi stel die goed bij elkaar passen. Ze heeft alle vertrouwen in dit huwelijk en voelt zich vereerd dat ze dit voor ons mag doen. 

De vergelijking.

In de uitvoering zal er geen verschil zitten tussen een hetero- en homohuwelijk. Ook wij gaan ja zeggen, lekker eten en een groot feest met een goede DJ organiseren. Het wordt onze dag!
Is er dan geen verschil? Dat wel, maar voornamelijk in de voorbereidingen. Wij kiezen er bewust voor om niet te gaan trouwen in de gemeente waarin we wonen. Daarnaast kiezen wij er bewust voor om door iemand getrouwd te worden die geen bezwaar tegen het homohuwelijk heeft. Het is belangrijk dat de inwoners van Nederland duidelijk maken dat we niet accepteren dat er nog zoveel weigerambtenaren zijn. Dit doen wij op onze manier. Daarom heb ik gemaild met onze gemeente, dat we in contact willen komen met de trouwambtenaar die geen bezwaren heeft. Bij die persoon gaan we in ondertrouw, En waarom? Omdat wij die keuze nu eenmaal hebben. Wij respecteren de keus van de weigerambtenaar, maar daarom kiezen wij dus niet voor de weigerambtenaar.

In het volgende artikel vertel ik meer over de keuze's die wij moeten maken ten aanzien van onze kleding. Klik daarvoor hier!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker kaatje19

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 44
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie leven

Ongewenst gedrag stoppen bij jonge kinderen

Hoe stop ik ongewenst gedrag van mijn kind?

Hou van, leef en deel het (love, live and share)

Wat is er mooier dan kunnen genieten van het leven en het te kunnen delen.

Sterrenbeeld: Steenbok

Beschrijving van het sterrenbeeld Steenbok.

Officieel vader en moeder

Wat moet je regelen als je een kind krijgt?

Het Veld - De zoektocht naar de geheime kracht van het universum ; Lynne McTaggart (recensie)

Recensie van : Het veld - Lynne McTaggart

Sterrenbeeld: Schorpioen

Beschrijving van het sterrenbeeld Schorpioen.

De geboortehoroscoop: een spiegel van je persoonlijkheid

Uitleg over de tekens van de dierenriem, planeten en aspecten

Westerse astrologie: Vissen

Vissen als jouw sterrenbeeld

Waaraan herken je een pathologische leugenaar?

Het leven van een pathologische leugenaar hangt van leugens aan elkaar. Dit leidt tot grote problemen in relaties met anderen en uiteindelijk in het leven van de pathologische leugenaar zelf.

Schoonheid zit van binnen én van buiten

Er wordt vaak beweerd dat mensen die aantrekkelijk zijn, ook positieve interpersoonlijke kwaliteiten hebben. Is dit wel echt zo?

Gezicht gymnastiek

Tegen rimpels is op een eenvoudige manier zelf iets te doen.

Je huis en de omgeving

Je huis en de omgeving

Ontwikkeling baby eerste maand

Hoe ontwikkelt een baby zich in de eerste maand?

Numerologie en geboortedag: 4, 13, 22 en 31

De getallen 4, 13, 22 en 31 als jouw geboortedag

Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar duurt 15 dagen en wordt door de Chinezen gevierd van de eerste tot de vijftiende dag van de eerste maand op de chinese kalendar.

Doorzettingsvermogen is soms dom

Hoe mijn dochter me een lesje leerde over doorzettingsvermogen

Marilyn Monroe

Historische celebrity's hebben soms broers of zussen, vaders en moeders die compleet anders deden dan zij.

Help: Ik ben een puber!!

Ik ben een puber, wat nu? Hoe ga je om met deze tijd? Hierover vind je informatie in dit artikel.

Wat kan je doen met zeep

Alternatieve gebruikswijzen voor zeep

Numerologie en geboortedag: 5, 14 en 23

Geboren zijn op de 5e, 14e en de 23e van de maand

Secret, of logica

Secret, een ophef over logica in een vorm van ongeloof

Vergeven

Wat is vergeving en hoe kun je iemand vergeven?

Speeddaten, wat is het en hoe werkt het?

Uitleg over speeddaten voor singles.

Hoe kan ik weten hoe ik moet zoenen?

Het blijft altijd spannend, zoenen voor de eerste keer. De vragen; Wat moet ik doen, Doe ik het wel goed en Doe ik teveel of te weinig spoken door uw hoofd.

Wildlife en het gewone leven

Een leven vol passies en keuzes