Münchausen by Proxy


Publicatie datum:

Informatief artikel over Munchausen by Proxy

Gesponsorde koppelingen

Zomaar, zonder gewoon(te)

Zoveel vragen, zoveel antwoorden. Urenlang aan school gezeten, de vragen naderhand waren vragen waar ik geen antwoord op wilde. De vragen van de docenten, de vragen van de leerlingen. De vragen over een hoop, de vragen over een cyclus. De hoop, de hoop en de cyclus in een wereld met MBP. Verwarring, manipulatie en bedrog, een scheiding tussen een leven dat hier niet meer wilde zijn en een leven dat maar door ging op een ontembare kracht. Een uitputting, een race tegen een mens, een afschuw, een walging, een houden van, een race samen, met, tegen en voor mijn moeder...

 

 

 

Münchausen by Proxy

Münchausen by Proxy is een (ernstige) vorm van mishandeling. Veelal zijn kinderen het slachtoffer en is de moeder de dader. Maar ook de vader, andere familieleden, hulpverleners kunnen dader zijn aan deze manipulatieve mishandeling.

De daders hebben een ziekelijke behoefte aan aandacht en gebruiken hiervoor andere mensen. Zij zorgen ervoor dat een persoon ziek is (of zich zo voelt) en de betreffende dader zo veel aandacht krijgt van andere mensen. Veelal willen de daders de aandacht van medisch personeel en hebben zij hier eerder een positieve ervaring mee gehad waarbij ze zich begrepen voelde en zoeken zij deze ervaring steeds opnieuw op om dit positieve gevoel te behouden.  


Veelal zijn de daders moeders welke hun kind als slachtoffer gebruiken. Deze vorm van kindermishandeling is veelal moeilijk op te merken. De dader is bezorgt en naar de buitenwereld een 'goede moeder', welke het beste met haar kind voor heeft. Het lijkt of het kind altijd wat mankeert maar in werkelijkheid is er helemaal niets met het betreffende kind aan de hand maar zorgt de moeder ervoor dat het lijkt alsog er iets mis is. Het probleem wat er mis is ligt bij de dader.

De manipulatie van zo'n dader is overweldigend en de dader zal overal een antwoord op klaar hebben. Niets zal er op wijzen dat er iets mis is met de zorg over het kind en met de omgang tussen de moeder en het kind.

Nadat een kind 'geneest' als het bij zijn moeder is weggehaald is het duidelijk dat het om een MBP dader ging. Echter is het aantonen van MBP erg moeilijk het is niet tot nauwelijks te bewijzen. Al is het op film vastgelegd MBP daders zullen het ten alle tijden ontkennen. Zij zijn een lieve zorgzame moeder en hebben niets met deze gruwelijkheden te maken, ze willen dat hun kind 'beter' wordt!

Vaak heeft het kind vele medische klachten, psychisch of lichamelijk.Vaak gaan deze klachten niet over door (reguliere) behandelingen of er komen steeds weer andere symtomen en/of klachten bij welke behandeld dienen te worden. De klachten vormen een ongewoon beeld en het geschetste beeld komt veelal niet overeen met 'standaard' zichten op ziektes.

De daders kunnen om de behoefte aan aandacht te vervullen erg ver doorslaan in hun daden zoal kunnen de daders er voor zorgen dat bepaalde symtomen verergeren of opkomen. Ze maken brandwonden, schaafwonden en andere wonden. Ze vergiftigen hun kind, slaan of bedreigen hun kind. Ondervoeding komt ook niet zelden voor, verwaarlozing en het negeren van het kind behoren ook bij MBP.

Münchausen by Proxy omvat een heel groot gebied van alle soorten mishandeling veelal gebruiken deze daders namelijk al het mogelijk wat in handbereik ligt !

 

 

 

Jarenlang gestreden, gesteund en hulp gekregen, gelachen om mijn eigen domheid. De puber in mijzelf, een eigenzinnige en voornamelijk eigenwijze meid die het allemaal wel zou redden. Tot het moment dat het mij te lang begon te duren om hulp te blijven vragen om iemand wie ik helemaal niet was.

Als je mij echt zou kennen zul je weten dat...

 Ik ziek word gemaakt door mijn moeder...

 

 

 

Vervolg volgt.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Sharon_94

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

De echtscheidingsprocedure uitgelegd

Dit artikel biedt een korte en duidelijke uitleg van de procedure rond echtscheidingen.

Afleren van duimen

Het afleren van duimen is meestal lastig omdat kinderen zich er amper bewust van zijn dat ze het doen Wie strijd hierover wilt voorkomen, geeft zijn duimende of vingerzuigende baby al vroeg een fopspeen.

Een avond met een prostituee (escort meisje)meelopen.

Ze wist niet wat ze zag, al die koppen voor het raam. Wat een eitje, dat karweitje haha.

Omarm je woede - Thich Nhat Hanh (recensie)

Hoe op een Boeddhistische manier om te gaan met woede

Jef Geeraerts: van koloniaal ambtenaar tot Vlaamse schrijver

Jef Geeraerts: van koloniaal ambtenaar tot Vlaamse schrijver

Dagboek van een gescheiden man...stap 2.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 2 is.

Sterrenbeeld: Weegschaal

Beschrijving van het sterrenbeeld Weegschaal.

Pershoudingen bij een bevalling

Wat zijn de pershoudingen bij een bevalling?

Hoe krijg ik mijn ex terug?

Ik ga uitleggen hoe je je ex eindelijk terug kunt krijgen.

Verslaafd aan drugs

Hoe ontstaat een drugsverslaving? Dit artikel gaat daar dieper op in.

Hoe faalangst behandelen?

Kenmerken van faalangst en waar de behandeling op gericht moet zijn.

Droominterpretatie!

Droominterpretatie is erg moeilijk, omdat je te maken hebt met je hogere zelf, die op vele manieren kan communiceren met je. Dromen kunnen symbolisch, letterlijk, een les, een voorgevoel, een verkapte astrale ervaring of de verwerking van gebeurtenissen van de dag zijn.

Numerologie en geboortedag: 3, 12, 21 en 30

Geboren zijn op de 3e, 12e, 21e en de 30e van de maand

Sterrenbeeld: Schorpioen

Beschrijving van het sterrenbeeld Schorpioen.

De verplichtingen van de Islam

Informatie over de verplichtingen van de Islam

De Dictator

Tiran is in mindere mate autocraat waarbij Dictator niet titulair gebruikt wordt

Numerologie en geboortedag: 1, 10, 19 en 28

De betekenis van de getallen 1, 10, 19 en 28 als jouw geboortedag

Tips voor zwangere vrouwen

antwoorden voor zwangere vrouwen

Paniek naar Vrede

Wat er met je gebeurt/ mijn levensverandering

Numerologie en geboortedag: 2, 11, 20 en 29

Betekenissen van de getallen 2,11,20 en 29 als jouw geboortedag

Het figuur van Augustus vergeleken met Napoleon.

De figuur van Augustus vergeleken met Napoleon.

Dino & Mens: Leefden samen?

Men is druk aan het zoeken naar bewijzen voor levende dinosauriërs, vooral de creationisten om de evolutietheorie te ontkrachten. Maar zijn er bewijzen voor het bestaan van dino's tijdens het mensentijdperk?

Schoonheid zit van binnen én van buiten

Er wordt vaak beweerd dat mensen die aantrekkelijk zijn, ook positieve interpersoonlijke kwaliteiten hebben. Is dit wel echt zo?

Ontwikkeling baby eerste maand

Hoe ontwikkelt een baby zich in de eerste maand?

Hoe betrouwbaar is een ooggetuige verklaring?

Moeten ooggetuige altijd worden geloofd? Zijn zij eigenlijk wel in staat om correct te vertellen wat er op een bewuste dag is gebeurd? In dit artikel ga ik daar dieper op in.