Astrologie


Publicatie datum:

Basistermen in de astrologie

Gesponsorde koppelingen

Astrologie is een oud concept. Het verschilt per mens wat betreft hun sterrenbeeld. Mensen zijn nieuwsgierig naar hun eigen sterrenbeeld vanwege de psychologische waarde hiervan. Hieronder staan een aantal termen die te maken hebben met astrologie. Onderstaande termen geven classificaties aan van de sterrenbeelden.

Kruisen

Kardinale of Hoofdkruis komt voor in de tekens Ram, Weegschaal, Kreeft en Steenbok. De kardinale eigenschappen zijn dynamisch, gedreven, het nemen van initiatieven en leiderschap. Ze kunnen echter tactloos, koppig, baatzuchtig en veeleisend zijn omdat ze denken dat hun werkwijze het beste is en dat anderen zich daaraan moeten houden. Vast Kruis komt voor in de tekens Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman. De vaste eigenschappen zijn uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen, concentratie en kracht. Ze kunnen wel inflexibel en zo nu en dan koppig zijn. Als laatste, beweeglijk Kruis komt voor in de tekens Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen. Beweeglijke eigenschappen zijn sympathiek, indrukwekkend, rusteloos, scherp, communicatief, vindingrijk en bezit veel aanpassingsvermogen. Ze hebben een dualistische karakter. Ze kunnen echter onvoorspelbaar, nerveus, aarzelend en onverantwoordelijk zijn.

 

Elementen

Er zijn vier elementen in de astrologie: Vuur, Aarde, Lucht en Water. Sterrenbeelden met het element Vuur zijn Ram, Leeuw en Boogschutter. Eigenschappen zijn vurig, gepassioneerd, bezit veel zelfvertrouwen en spontaan maar ze kunnen soms arrogant en bazig overkomen. Sterrenbeelden met het Element Aarde zijn Stier, Maagd en Steenbok. Eigenschappen zijn praktisch, stabiel, toegewijd, geduldig, conservatief en sensueel maar ze kunnen soms koppig en hard overkomen. Sterrenbeelden met het element Lucht zijn Tweelingen, Weegschaal en Waterman. Eigenschappen zijn communicatief, intellectueel, objectief, sociaal, flexibel, spontaan, voorzichtig, idealistisch en onbevooroordeeld. Ze kunnen soms koud, oppervlakkig en onpraktisch overkomen. Ze kunnen soms ongevoelig zijn voor andermans emoties. Sterrenbeelden met het element Water zijn Kreeft, Schorpioen en Vissen. Eigenschappen zijn emotioneel, gevoelig, intuitief, toegankelijk en zachtaardig. Ze hebben veel ups en downs met hun humeur. Ze zijn ook zelf-beschermend en proberen zichzelf veel te verwennen.

 

Mannelijk en Vrouwelijk

Aarde- en Watertekens zijn beschouwd als vrouwelijk en zijn receptiever en minder actief. Dit geeft nadruk op gevoeligheid en emotionele diepte. Vuur- en Luchttekens zijn beschouwd als mannelijk en zijn minder receptief en actiever. Dit geeft nadruk op spiritualiteit en activiteit.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 56
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Generatie NU

zelfwaarde, generatie nu, zelfbeeld, narcistisch

De sociale emotionele ontwikkeling van kind naar volwassen persoon

hoe een kind zich sociaal ontwikkelt

Je baby en de eerste tandenborstel

Hoe en wanneer begin je met tandenpoetsen en hoe zorg je ervoor dat je baby het leuk vindt

Interpersoonlijke aantrekkingskracht

Dit artikel heeft geen beschrijving.

In goede en in slechte tijden

Dit artikel gaat over relaties. Tegenwoordig hebben mensen steeds meer (korte) relaties en lopen steeds meer huwelijken stuk. Hoe komt dit en wat kan eraan gedaan worden?

De verplichtingen van de Islam

Informatie over de verplichtingen van de Islam

Westerse astrologie: Stier

Stier als sterrenbeeld

jong en zwanger.

je bent jong en onverwacht zwanger, wat moet je nu doen?

Westerse astrologie: Vissen

Vissen als jouw sterrenbeeld

Neanderthals

Neanderthals een species van de Mens in de klasse Homo

Mijn droomhuis in Frankrijk

Super goedkoop vakantiehuisje in Frankrijk, een droomhuis in Frankrijk, daar droom ik al jaren van.

6 goedkope moederdag ideeën

6 Moederdag cadeau ideeën om je moeder te verwennen met Moederdag

Organiseer een top moederdag voor de kersverse moeder!

Je eerst kind is geboren en daarmee een nieuw gezin. Moederdag leent zich uitstekend om dat heugelijke feit te vieren. Plan een onvergetelijke dag voor de nieuwe moeder!

Tweetaligheid lijkt Alzheimer te vertragen

De ziekte van Alzheimer lijkt later op te treden bij mensen die zich in twee talen kunnen uitten.

Wat is visualiseren?

Je leven veranderen in de positieve zin dmv visualisatie.

Zindelijk worden kost tijd

Hoe krijg ik mijn kind zindelijk? en hoe weet ik dat mijn kind er aan toe is?

Gecreëerd of geëvolueerd?

Dit artikel gaat over de vraag of de aarde gemaakt of ontstaan is, en of mensen dus het resultaat zijn van creationisme of van evolutie.

Numerologie en geboortedag: 3, 12, 21 en 30

Geboren zijn op de 3e, 12e, 21e en de 30e van de maand

Westerse astrologie: Schorpioen

Schorpioen als sterrenbeeld

De trappisten

Het ontstaan van de monniken die uw trappist, die u op een zomerse namiddag op en gezellig terrasje zit te drinken, hebben gebrouwen.

Stoppen met roken

In dit artikel lees je wat de gevolgen van roken zijn en waar je hulp kan vinden.

Chanoeka

Het joodse feest chanoeka wordt elk jaar gevierd op de 24e dag van de maand kislev. Bij het feest horen een paar bijzondere symbolen en rituelen.

Angsten bij jonge peuters

Omschrijving van angsten die voorkomen bij jonge peuters

Tips om energie te besparen

Hoe kan ik geld besparen op mijn energierekening?

Privacy

onze privacy in gevaar