Astrologie


Publicatie datum:

Basistermen in de astrologie

Gesponsorde koppelingen

Astrologie is een oud concept. Het verschilt per mens wat betreft hun sterrenbeeld. Mensen zijn nieuwsgierig naar hun eigen sterrenbeeld vanwege de psychologische waarde hiervan. Hieronder staan een aantal termen die te maken hebben met astrologie. Onderstaande termen geven classificaties aan van de sterrenbeelden.

Kruisen

Kardinale of Hoofdkruis komt voor in de tekens Ram, Weegschaal, Kreeft en Steenbok. De kardinale eigenschappen zijn dynamisch, gedreven, het nemen van initiatieven en leiderschap. Ze kunnen echter tactloos, koppig, baatzuchtig en veeleisend zijn omdat ze denken dat hun werkwijze het beste is en dat anderen zich daaraan moeten houden. Vast Kruis komt voor in de tekens Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman. De vaste eigenschappen zijn uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen, concentratie en kracht. Ze kunnen wel inflexibel en zo nu en dan koppig zijn. Als laatste, beweeglijk Kruis komt voor in de tekens Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen. Beweeglijke eigenschappen zijn sympathiek, indrukwekkend, rusteloos, scherp, communicatief, vindingrijk en bezit veel aanpassingsvermogen. Ze hebben een dualistische karakter. Ze kunnen echter onvoorspelbaar, nerveus, aarzelend en onverantwoordelijk zijn.

 

Elementen

Er zijn vier elementen in de astrologie: Vuur, Aarde, Lucht en Water. Sterrenbeelden met het element Vuur zijn Ram, Leeuw en Boogschutter. Eigenschappen zijn vurig, gepassioneerd, bezit veel zelfvertrouwen en spontaan maar ze kunnen soms arrogant en bazig overkomen. Sterrenbeelden met het Element Aarde zijn Stier, Maagd en Steenbok. Eigenschappen zijn praktisch, stabiel, toegewijd, geduldig, conservatief en sensueel maar ze kunnen soms koppig en hard overkomen. Sterrenbeelden met het element Lucht zijn Tweelingen, Weegschaal en Waterman. Eigenschappen zijn communicatief, intellectueel, objectief, sociaal, flexibel, spontaan, voorzichtig, idealistisch en onbevooroordeeld. Ze kunnen soms koud, oppervlakkig en onpraktisch overkomen. Ze kunnen soms ongevoelig zijn voor andermans emoties. Sterrenbeelden met het element Water zijn Kreeft, Schorpioen en Vissen. Eigenschappen zijn emotioneel, gevoelig, intuitief, toegankelijk en zachtaardig. Ze hebben veel ups en downs met hun humeur. Ze zijn ook zelf-beschermend en proberen zichzelf veel te verwennen.

 

Mannelijk en Vrouwelijk

Aarde- en Watertekens zijn beschouwd als vrouwelijk en zijn receptiever en minder actief. Dit geeft nadruk op gevoeligheid en emotionele diepte. Vuur- en Luchttekens zijn beschouwd als mannelijk en zijn minder receptief en actiever. Dit geeft nadruk op spiritualiteit en activiteit.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 56
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Westerse astrologie: Stier

Stier als sterrenbeeld

Oorzaak van crisis? CORRUPTIE!

Elke dag worden al die mensen bedrogen door de politiek, grote machtige organisaties en niet te vergeten de media en de samenwerking tussen boven genoemden.

Doelgroep tienermoeders

Tienermoeder in de huidige maatschappij

Hoe om te gaan met peuterpuberteit

Opvoeding van peuters in de peuterpuberteit

Nostalgie of heimwee?

Een ansicht en herinneringen!

Hoe help ik mijn kind om 's nachts zindelijk te worden?

Een artikel over hoe je je kind 's nachts zindelijk krijgt.

Sterrenbeeld: Stier

Beschrijving van het sterrenbeeld Stier.

Welk cadeau geef je een voetbalfanaat?

Ideeën voor het geven van een cadeau aan iemand die van voetbal houdt.

Numerologie en geboortedag: 5, 14 en 23

Geboren zijn op de 5e, 14e en de 23e van de maand

Dino & Mens: Leefden samen?

Men is druk aan het zoeken naar bewijzen voor levende dinosauriërs, vooral de creationisten om de evolutietheorie te ontkrachten. Maar zijn er bewijzen voor het bestaan van dino's tijdens het mensentijdperk?

Antroposofie

Beknopte verslag over antroposofie

Ontwikkelingen baby bij twee maanden

Omschrijft de ontwikkelingen van een baby bij twee maanden

Mantelzorg

Functioneel gezondheidspatroon:mantelzorg

Wicca, een levenswijze.

Wicca is leven in hamonie met de natuur.

Een goed hoofdkussen vinden

Slapeloze nachten, pijnlijke schouders, nekklachten en hoofdpijn kunnen allemaal veroorzaakt worden door een verkeerd of oncomfortabel hoofdkussen. Een goed hoofdkussen met de juiste ondersteuning is daarom ook van groot belang voor een gezonde, goede nachtrust.

Neanderthalers: Bruut en dom?

Neanderthalers staan bekend om hun robuuste, potige bouw en hun manier van overleven in het ijzige klimaat van het prehistorische Europa en delen van Azië. Velen denken dat het slechts domme, brute mensen waren die alleen maar goed waren in het bejagen van de zoogdieren, maar dit was beslist niet zo!

Marilyn Monroe

Historische celebrity's hebben soms broers of zussen, vaders en moeders die compleet anders deden dan zij.

Op slag verliefd worden overkomt je maar hoe kun je verliefd blijven (deel 2)

Verliefd wordt je op het eerste gezicht, helaas gaat die eerste verliefdheid altijd voorbij, hoe kan je dan verliefd blijven.

Eetproblemen bij kinderen

Opvoeden in de nieuwe tijd

Sterrenbeeld: Vissen

Beschrijving van het sterrenbeeld Vissen.

Westerse astrologie: Schorpioen

Schorpioen als sterrenbeeld

De Dictator

Tiran is in mindere mate autocraat waarbij Dictator niet titulair gebruikt wordt

Westerse astrologie: Maagd

Maagd als sterrenbeeld

Hoe ontwikkelt je baby zich van maand 0 tot en met 12?

Een beschrijving van je baby's eerste levensjaar, van maand tot maand.

De hoofddoek van de moslimvrouw

Uitleg over de hoofddoek in de islam