Speeddaten, wat is het en hoe werkt het?


Publicatie datum:

Uitleg over speeddaten voor singles.

Gesponsorde koppelingen

Wat is speeddaten?

Speeddaten is het in korte tijd kennismaken met verschillende mensen. Dit gebeurt in een georganiseerde setting. De speeddater schrijft zich vooraf in voor het speeddate-evenement en moet daar meestal vergoeding voor betalen. Het doel van een speeddate is om nieuwe mensen te leren kennen. De deelnemers kunnen vanuit een verschillende behoefte besluiten om te gaan speeddaten. Veel mensen zijn op zoek naar een nieuwe partner en hopen op deze manier iemand te ontmoeten om een relatie mee op te bouwen. Anderen zijn op zoek naar nieuwe vrienden of gewoon een leuke date. Het voordeel van speeddaten is dat men alleen in contact komt met mensen die zelf ook open staan voor nieuwe contacten. Speeddaten is daarom een heel efficënte manier van zoeken. Het levert niet alleen tijdswinst op maar kan je ook de teleurstelling besparen iemand tegen te komen die al ‘bezet’ blijkt te zijn. 

Gesponsorde koppelingen

 

Categorieën

Wie wil gaan speeddaten kijkt eenvoudig op internet waar en wanneer er een speeddate georganiseerd wordt. Er zijn verschillende organisaties die speeddates organiseren. www.speeddate.nl en www.flitsdate.nl zijn twee organisaties die hierin gespecialiseerd zijn. Maar ook datingsites als www.relatieplanet.nl of www.single-events.org  organiseren soms feesten waarbij men kan speeddaten. Om de kans op een goede ‘match’ te vergroten  wordt een speeddate vaak georganiseerd voor een bepaalde groep mensen. Veelal zijn dit leeftijdscategorieën (bijvoorbeeld 30-45 jaar). Ook zijn er speeddates die alleen bedoeld zijn voor hoger opgeleiden of voor homo’s en lesbiënnes.

 

 

 Hoe gaat het in zijn werk?

Als de stap eenmaal gezet is en men zich heeft opgegeven voor een speeddate dient men zich uiteraard op tijd op de genoemde locatie te melden. De organisatie zal u bij ontvangst uitleggen wat de bedoeling is. Over het algemeen krijgt men 3 minuten de tijd om met iemand te praten. Dat lijkt kort, maar uit onderzoek is gebleken dat in deze eerste 3 minuten mensen onbewust  al  weten  of iemand een kans maakt of niet. Elke deelnemer heeft een lijst waarop hij na elke kennismaking wat aantekeningen kan maken. Als de dames blijven zitten aan ‘hun’ tafeltje schuiven de mannen steeds een tafel  op. Uiteindelijk hebben alle dames met alle heren kennisgemaakt en andersom. Aan het eind van de avond kan iedereen aangeven met wie hij na deze avond nog een keer in contact zou willen komen. Tijdens de speeddates worden geen persoonlijke gegevens uitgewisseld. Pas als blijkt dat er sprake is van een wederzijdse ‘match’ zal de organisatie, meestal binnen 24 uur, ervoor zorg dragen dat beide partijen de gegevens toegestuurd krijgen. Hierna is het aan de personen zelf om een nieuwe afspraak te maken.

Succes verzekerd?

Natuurlijk is er geen garantie dat iedereen via speeddaten vindt waar hij of zij naar op zoek is. Daarom geven sommige organisaties deelnemers die geen enkele interessante kandida(a)t(e)  tegenkwamen tijdens het speeddate-evenement een gratis tweede kans. Verder is het net zoals daten in het normale leven. De één heeft misschien meerdere matches op één avond. De ander zal wellicht aan meerdere speedate-evenementen moeten meedoen voordat er een match is. Maar hoe dan ook  is speeddaten een heel efficiënte manier van daten en waarschijnlijk heb je nog een leuke avond ook!


Foobie gebruiker Express

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 38
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Mam, Pap...Ik ben homo!

In dit artikel vertel ik iets over de seksuele ontwikkeling van jongeren, homoseksualiteit, de coming out en waar u als ouders mee te maken kunt krijgen.

Schulden

Schulden, en niet de juiste hulp

Münchausen by Proxy

Informatief artikel over Munchausen by Proxy

Hoe om te gaan met een kind met ODD

In dit artikel gaan we in op de gedragsstoornis ODD en hoe om te gaan met kinderen met ODD

Onzekerheid, hoe kan deze kwaal ontstaan en wat kun je ertegen doen?

Iedereen voelt zich af en toe wel eens onzeker. In dit artikel wordt besteed aan het ontstaan ervan, de nadelen/gevolgen en de mogelijke oplossingen