Hoe kijken buitenlanders naar Nederland ?


Publicatie datum:

Het is interessant af en toe te ervaren hoe ze in het buitenland naar nederland(ers) kijken. Een impressie vind je in dit artikel

Gesponsorde koppelingen

Ben je ook benieuwd hoe ze in het buitenland naar Nederland(ers) kijken. Wat valt ze op aan Nederland(ers)? wat vinden ze leuk? wat niet? Nederland wordt vergeleken met andere landen in de buurt. Hoe komen we er vanaf? In dit artikel vind je een korte impressie. Laat aub weten of dit een leuk onderwerp is, want ik heb nog meer materiaal voor een artikel.

Nederlanders worden gezien als “pro europa” en in vergelijking met fransen of Britten niet als nationalistisch. Nederlanders zien de kansen van europa zonder de eigen waarde daarvoor op te hoeven geven. Ze zien hechten wel –maar matig- aan hun eigen taal, geschiedenis en cultuur en kijken vooral naar de toekomst.

Het wegennet wordt goed gevonden en planologisch goed georganiseerd. De macht van de fietser wordt opvallend genoemd. gemiddelde bestuurder van een auto wordt rustig en kwalitatief goed gevonden. Fietsers daarentegen worden veel te machtig genoemd en een schrik op de weg. Overal moet je oppassen niet te worden aangereden (dit heeft vooral betrekking op de Randstad en grote steden)

 

Van Nederlanders wordt gevonden dat ze erg open en tolerant zijn. Eigenlijk “mag” alles zolang het maar bijdraagt aan de collectieve som van de gezelligheid. Dat er geen goede Engelse vertaling is, zou komen omdat Engelsen niet gezellig zijn en er dus ook geen woord voor nodig hebben.

Van het straatbeeld wordt gevonden dat er (te) weinig sportwagens en andere extravagante auto’s rondrijden, waarschijnlijk  te wijten aan het idee dat gewoon gek genoeg is en “waarom geld uitgeven als een goedkopere versie hetzelfde resultaat oplevert: van A naar B komen”.

 

Zijn Nederlanders gierig? Nee zo wordt dat niet gezien. Zuinig? Komt meer in de buurt maar treft het ook niet. Wel praktisch, economisch en redelijk ingesteld. Zo vinden ze dat Nederlanders makkelijk de kosten delen (uitgaan bijvoorbeeld) of een bijdrage leveren (aan bijvoorbeeld een gezamenlijk cadeau) of op hun beurt een rondje geven. Andere nationaliteiten zijn soms jaloers op die instelling en worden geremd –als ze al dezelfde ideeën zouden hebben. (want er wordt gezegd: dat zou nooit in me opkomen!)- door sociale stigma’s.

 

Ook op het uiten van emoties wordt weer gezegd dat het gematigd is –net als alles-. Niet heel boos, niet heel verdrietig, niet heel blij, niet heel uitbundig. Maar er zijn een paar uitzonderingen zoals het voetballen, schaatsen etc. Alles oranje, hossen en juichen! Ze kunnen het wel, ze doen het alleen niet veel.

 

Ook wordt gezegd dat Nederlanders handig zijn met internet en computers. In vergelijking met de landsgrootte zijn we vrij bekend op internet en zo wordt bijvoorbeeld de kwaliteit van de websited hoog gevonden. De uitleg die daaraan wordt gegeven is dat computers passen bij de insteek van logica, de praktische instelling en de brede kennis van de Engelse taal.

 

Ik heb zelf meerdere keren in het buitenland gewoond en gewerkt en er is veel over te schrijven. Laat even weten of daar behoefte aan is.


Foobie gebruiker Diamind

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 26
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Is er een hiernamaals of is de dood het einde?

Iedere keer als er mensen in je directe omgeving overlijden stel je jezelf weer de vraag, “is er een hiernamaals of is de dood het einde?”

De beste coach ben je zelf : personal coaching aan de hand van het chakramodel.- Pam Comijs (recensie)

personal coaching aan de hand van het chakramodel

Ongewenst gedrag stoppen bij jonge kinderen

Hoe stop ik ongewenst gedrag van mijn kind?

Leven in geluk : de inwijdingsweg uit de oude godinnenculturen.- Klara Adalena (recensie)

Beschrijving van een spirituele weg.

Positief denken tips en de voordelen

De gedachten waar je je op focust vormen je realiteit, zowel in het heden als in de toekomst. Daarom is het belangrijk je er bewust van te zijn dat positief denken andere effecten heeft dan negatief denken.

Wicca, een levenswijze.

Wicca is leven in hamonie met de natuur.

Hoe betrouwbaar is een ooggetuige verklaring?

Moeten ooggetuige altijd worden geloofd? Zijn zij eigenlijk wel in staat om correct te vertellen wat er op een bewuste dag is gebeurd? In dit artikel ga ik daar dieper op in.

Praten

Praten doe je met je mond, maar betrek je hart erbij. Dan zul je echt wijs zijn.

Datingprofielen vol onwaarheden

Gratisdatingsite.nl vergelijkt gratis datingsites op beoordeling, prijs en meer.

De dag dat de wereld vergaat

21-12-2012... Waarom denkt de halve wereld dat de aarde ten onder gaat?

Sterrenbeeld: Weegschaal

Beschrijving van het sterrenbeeld Weegschaal.

De hoofddoek van de moslimvrouw

Uitleg over de hoofddoek in de islam

Koran Beluisteren Online Populair

Koran beluisteren online word steeds vaker gedaan waarom is dit?

jong en zwanger.

je bent jong en onverwacht zwanger, wat moet je nu doen?

Sterrenbeeld: Stier

Beschrijving van het sterrenbeeld Stier.

Westerse astrologie: Maagd

Maagd als sterrenbeeld

Wat kun je zelf tegen botontkalking doen?

Wat kun je doen om de kans op botontkalking te verkleinen?

Sterrenbeeld: Kreeft

Beschrijving van het sterrenbeeld Kreeft.

In 5 stappen naar een gedisciplineerd kind

Een kort 5 stappen plan met tips!

Mantelzorg

Functioneel gezondheidspatroon:mantelzorg

Reiki, volgens het Usui Shiki Ryoho systeem

In dit artikel staat Reiki beschreven volgens het Usui Shiki Ryoho systeem. Hierin staat onder andere de geschiedenis, de leefregels en wat het is.

Neanderthals

Neanderthals een species van de Mens in de klasse Homo

Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar duurt 15 dagen en wordt door de Chinezen gevierd van de eerste tot de vijftiende dag van de eerste maand op de chinese kalendar.

Hoe word ik beroemd en rijk?

Iedereen kan beroemd worden, lees hier in dit artikel hoe ook jij beroemd en rijk kan worden.

Een cadeautje vinden

Vind het perfecte cadeautje voor je partner, je ouders of je vrienden.