Hoe kijken buitenlanders naar Nederland ?


Publicatie datum:

Het is interessant af en toe te ervaren hoe ze in het buitenland naar nederland(ers) kijken. Een impressie vind je in dit artikel

Gesponsorde koppelingen

Ben je ook benieuwd hoe ze in het buitenland naar Nederland(ers) kijken. Wat valt ze op aan Nederland(ers)? wat vinden ze leuk? wat niet? Nederland wordt vergeleken met andere landen in de buurt. Hoe komen we er vanaf? In dit artikel vind je een korte impressie. Laat aub weten of dit een leuk onderwerp is, want ik heb nog meer materiaal voor een artikel.

Nederlanders worden gezien als “pro europa” en in vergelijking met fransen of Britten niet als nationalistisch. Nederlanders zien de kansen van europa zonder de eigen waarde daarvoor op te hoeven geven. Ze zien hechten wel –maar matig- aan hun eigen taal, geschiedenis en cultuur en kijken vooral naar de toekomst.

Het wegennet wordt goed gevonden en planologisch goed georganiseerd. De macht van de fietser wordt opvallend genoemd. gemiddelde bestuurder van een auto wordt rustig en kwalitatief goed gevonden. Fietsers daarentegen worden veel te machtig genoemd en een schrik op de weg. Overal moet je oppassen niet te worden aangereden (dit heeft vooral betrekking op de Randstad en grote steden)

 

Van Nederlanders wordt gevonden dat ze erg open en tolerant zijn. Eigenlijk “mag” alles zolang het maar bijdraagt aan de collectieve som van de gezelligheid. Dat er geen goede Engelse vertaling is, zou komen omdat Engelsen niet gezellig zijn en er dus ook geen woord voor nodig hebben.

Van het straatbeeld wordt gevonden dat er (te) weinig sportwagens en andere extravagante auto’s rondrijden, waarschijnlijk  te wijten aan het idee dat gewoon gek genoeg is en “waarom geld uitgeven als een goedkopere versie hetzelfde resultaat oplevert: van A naar B komen”.

 

Zijn Nederlanders gierig? Nee zo wordt dat niet gezien. Zuinig? Komt meer in de buurt maar treft het ook niet. Wel praktisch, economisch en redelijk ingesteld. Zo vinden ze dat Nederlanders makkelijk de kosten delen (uitgaan bijvoorbeeld) of een bijdrage leveren (aan bijvoorbeeld een gezamenlijk cadeau) of op hun beurt een rondje geven. Andere nationaliteiten zijn soms jaloers op die instelling en worden geremd –als ze al dezelfde ideeën zouden hebben. (want er wordt gezegd: dat zou nooit in me opkomen!)- door sociale stigma’s.

 

Ook op het uiten van emoties wordt weer gezegd dat het gematigd is –net als alles-. Niet heel boos, niet heel verdrietig, niet heel blij, niet heel uitbundig. Maar er zijn een paar uitzonderingen zoals het voetballen, schaatsen etc. Alles oranje, hossen en juichen! Ze kunnen het wel, ze doen het alleen niet veel.

 

Ook wordt gezegd dat Nederlanders handig zijn met internet en computers. In vergelijking met de landsgrootte zijn we vrij bekend op internet en zo wordt bijvoorbeeld de kwaliteit van de websited hoog gevonden. De uitleg die daaraan wordt gegeven is dat computers passen bij de insteek van logica, de praktische instelling en de brede kennis van de Engelse taal.

 

Ik heb zelf meerdere keren in het buitenland gewoond en gewerkt en er is veel over te schrijven. Laat even weten of daar behoefte aan is.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Diamind

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 26
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Sterrenbeeld: Stier

Beschrijving van het sterrenbeeld Stier.

Je kind van de fopspeen af helpen

Wanneer afleren van fopspeen? En hoe afleren?

Organiseer een top moederdag voor de kersverse moeder!

Je eerst kind is geboren en daarmee een nieuw gezin. Moederdag leent zich uitstekend om dat heugelijke feit te vieren. Plan een onvergetelijke dag voor de nieuwe moeder!

Samen bevallen

Samen bevallen doe je zo

tienermoeders en het ecologisch systeem (micro, meso en macro niveau)

Tienermoeder en haar leefomgeving

Ontwikkeling baby vijf maanden

ontwikkeling van een baby van vijf maanden

Wat gelooft een christen?

Wat is het christendom en wat gelooft een christen?

Gezicht gymnastiek

Tegen rimpels is op een eenvoudige manier zelf iets te doen.

Belangrijke ontwikkelingen in de adolescentie

De adolescentie is een belangrijke periode in het leven van de mens, gekenmerkt door vele ontwikkelingen.

Narcistische stoornis

Hoe herken je iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis?

Neanderthalers: Bruut en dom?

Neanderthalers staan bekend om hun robuuste, potige bouw en hun manier van overleven in het ijzige klimaat van het prehistorische Europa en delen van Azië. Velen denken dat het slechts domme, brute mensen waren die alleen maar goed waren in het bejagen van de zoogdieren, maar dit was beslist niet zo!

Oorzaak van crisis? CORRUPTIE!

Elke dag worden al die mensen bedrogen door de politiek, grote machtige organisaties en niet te vergeten de media en de samenwerking tussen boven genoemden.

Numerologie en geboortedag: 5, 14 en 23

Geboren zijn op de 5e, 14e en de 23e van de maand

Koran Beluisteren Online Populair

Koran beluisteren online word steeds vaker gedaan waarom is dit?

De emotie angst vanuit de filosofie bekeken

Hoe bezagen de filosofen Heidegger en Kierkegaard de emotie angst?

Voorlezen schept een band

Voorlezen wordt te weinig gedaan, we hebben het tegenwoordig veel drukker dan vroeger. Maar wist je dat voorlezen een goed moment van rust en regelmaat is. En dat het een goede band schept tussen ouders en kind.

Je baby en de eerste tandenborstel

Hoe en wanneer begin je met tandenpoetsen en hoe zorg je ervoor dat je baby het leuk vindt

Vrienden op nummer 1

Zijn vrienden de oorzaak van het gedrag van jou zoon of dochter? Lees dit artikel en kom erachter!

Wat kan je doen met zeep

Alternatieve gebruikswijzen voor zeep

De illusie van de prins op het witte paard

Veel vrouwen dromen van hun prins op het witte paard. Maar bestaan die eigenlijk nog wel?

Numerologie en geboortedag: 1, 10, 19 en 28

De betekenis van de getallen 1, 10, 19 en 28 als jouw geboortedag

Westerse astrologie: Vissen

Vissen als jouw sterrenbeeld

Secret, of logica

Secret, een ophef over logica in een vorm van ongeloof

Echtscheiden en alimentatie

Dit artikel beschrijft waarom alimentatie moet worden betaalt en wat het precies inhoudt..

Flirten - het ABC van flirten

Het ABC van flirten geeft de basisprincipes van het flirten weer.