Hoe kijken buitenlanders naar Nederland ?


Publicatie datum:

Het is interessant af en toe te ervaren hoe ze in het buitenland naar nederland(ers) kijken. Een impressie vind je in dit artikel

Gesponsorde koppelingen

Ben je ook benieuwd hoe ze in het buitenland naar Nederland(ers) kijken. Wat valt ze op aan Nederland(ers)? wat vinden ze leuk? wat niet? Nederland wordt vergeleken met andere landen in de buurt. Hoe komen we er vanaf? In dit artikel vind je een korte impressie. Laat aub weten of dit een leuk onderwerp is, want ik heb nog meer materiaal voor een artikel.

Nederlanders worden gezien als “pro europa” en in vergelijking met fransen of Britten niet als nationalistisch. Nederlanders zien de kansen van europa zonder de eigen waarde daarvoor op te hoeven geven. Ze zien hechten wel –maar matig- aan hun eigen taal, geschiedenis en cultuur en kijken vooral naar de toekomst.

Het wegennet wordt goed gevonden en planologisch goed georganiseerd. De macht van de fietser wordt opvallend genoemd. gemiddelde bestuurder van een auto wordt rustig en kwalitatief goed gevonden. Fietsers daarentegen worden veel te machtig genoemd en een schrik op de weg. Overal moet je oppassen niet te worden aangereden (dit heeft vooral betrekking op de Randstad en grote steden)

 

Van Nederlanders wordt gevonden dat ze erg open en tolerant zijn. Eigenlijk “mag” alles zolang het maar bijdraagt aan de collectieve som van de gezelligheid. Dat er geen goede Engelse vertaling is, zou komen omdat Engelsen niet gezellig zijn en er dus ook geen woord voor nodig hebben.

Van het straatbeeld wordt gevonden dat er (te) weinig sportwagens en andere extravagante auto’s rondrijden, waarschijnlijk  te wijten aan het idee dat gewoon gek genoeg is en “waarom geld uitgeven als een goedkopere versie hetzelfde resultaat oplevert: van A naar B komen”.

 

Zijn Nederlanders gierig? Nee zo wordt dat niet gezien. Zuinig? Komt meer in de buurt maar treft het ook niet. Wel praktisch, economisch en redelijk ingesteld. Zo vinden ze dat Nederlanders makkelijk de kosten delen (uitgaan bijvoorbeeld) of een bijdrage leveren (aan bijvoorbeeld een gezamenlijk cadeau) of op hun beurt een rondje geven. Andere nationaliteiten zijn soms jaloers op die instelling en worden geremd –als ze al dezelfde ideeën zouden hebben. (want er wordt gezegd: dat zou nooit in me opkomen!)- door sociale stigma’s.

 

Ook op het uiten van emoties wordt weer gezegd dat het gematigd is –net als alles-. Niet heel boos, niet heel verdrietig, niet heel blij, niet heel uitbundig. Maar er zijn een paar uitzonderingen zoals het voetballen, schaatsen etc. Alles oranje, hossen en juichen! Ze kunnen het wel, ze doen het alleen niet veel.

 

Ook wordt gezegd dat Nederlanders handig zijn met internet en computers. In vergelijking met de landsgrootte zijn we vrij bekend op internet en zo wordt bijvoorbeeld de kwaliteit van de websited hoog gevonden. De uitleg die daaraan wordt gegeven is dat computers passen bij de insteek van logica, de praktische instelling en de brede kennis van de Engelse taal.

 

Ik heb zelf meerdere keren in het buitenland gewoond en gewerkt en er is veel over te schrijven. Laat even weten of daar behoefte aan is.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Diamind

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 26
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Reiki, volgens het Usui Shiki Ryoho systeem

In dit artikel staat Reiki beschreven volgens het Usui Shiki Ryoho systeem. Hierin staat onder andere de geschiedenis, de leefregels en wat het is.

ADD, wat is dat ook alweer?

Wat is ADD, geschreven door een ADD'er

Brain4Use

Betoog ondermaatse wetenschappelijke onderbouwing jeugdinterventieprogramma Brains 4 Use

Goddelijke trouw

Bijbelstudie over de Trouw van God

Evolutie van de Mens

Een onderzoek naar de evolutie van de Mens

Doorzettingsvermogen is soms dom

Hoe mijn dochter me een lesje leerde over doorzettingsvermogen

Praten

Praten doe je met je mond, maar betrek je hart erbij. Dan zul je echt wijs zijn.

Westerse astrologie: Maagd

Maagd als sterrenbeeld

Leren problemen op te lossen

Leren problemen op te lossen + schema

Omarm je woede - Thich Nhat Hanh (recensie)

Hoe op een Boeddhistische manier om te gaan met woede

Hoe kijken buitenlanders naar Nederland ?

Het is interessant af en toe te ervaren hoe ze in het buitenland naar nederland(ers) kijken. Een impressie vind je in dit artikel

De Gay of ook wel De Homo

A Gay Woman was een Prostitute maar een Gay Man was een Womanizer

Stoppen met roken

In dit artikel lees je wat de gevolgen van roken zijn en waar je hulp kan vinden.

Wat is het geheugen nou precies?

Waarom is het geheugen nou zo belangrijk? En hoe zit het geheugen precies in elkaar? Deze serie artikelen gaan daar proberen antwoord op te geven.

Gedragsproblemen bij pleegkinderen

Hoe ga je om met gedragsproblemen van je pleegkind

Adoptie: de procedure

Hoe ziet een adoptieprocedure er globaal uit? Welke stappen moet je volgen om een kind te kunnen adopteren?

Ontwikkeling baby 6 maanden

Geeft een omschrijving van de ontwikkeling van een baby van 6 maanden

Inspiratie

Inspiratie is een briljante ingeving krijgen

Je baby en de eerste tandenborstel

Hoe en wanneer begin je met tandenpoetsen en hoe zorg je ervoor dat je baby het leuk vindt

Moeder in je eentje

Moeder zijn in je eentje

Mijn homohuwelijk(2)...in ondertrouw bij de weigerambtenaar?

Nu is de grote vraag gesteld en begint het regelen van mijn huwelijk. Tijdens het regelen van alle zaken kijk ik of er verschillen zijn met een heterohuwelijk.

Wat is de beste gratis dating site?

De meeste nieuwe relaties ontstaan tegenwoordig via een internet date maar wat is de beste gratis dating site?

Het ontstaan van Valentijnsdag

Valentijnsdag lijkt zo vanzelfsprekend, maar hoe is het ontstaan?

Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar duurt 15 dagen en wordt door de Chinezen gevierd van de eerste tot de vijftiende dag van de eerste maand op de chinese kalendar.

Wat is mijn persoonlijkheid?

Wat voor persoonlijkheid heb jij? Er is veel geschreven over eigenschappen en gedrag van de mens. Kijk welke persoonlijkheid jij hebt.