Hoe kijken buitenlanders naar Nederland ?


Publicatie datum:

Het is interessant af en toe te ervaren hoe ze in het buitenland naar nederland(ers) kijken. Een impressie vind je in dit artikel

Gesponsorde koppelingen

Ben je ook benieuwd hoe ze in het buitenland naar Nederland(ers) kijken. Wat valt ze op aan Nederland(ers)? wat vinden ze leuk? wat niet? Nederland wordt vergeleken met andere landen in de buurt. Hoe komen we er vanaf? In dit artikel vind je een korte impressie. Laat aub weten of dit een leuk onderwerp is, want ik heb nog meer materiaal voor een artikel.

Nederlanders worden gezien als “pro europa” en in vergelijking met fransen of Britten niet als nationalistisch. Nederlanders zien de kansen van europa zonder de eigen waarde daarvoor op te hoeven geven. Ze zien hechten wel –maar matig- aan hun eigen taal, geschiedenis en cultuur en kijken vooral naar de toekomst.

Het wegennet wordt goed gevonden en planologisch goed georganiseerd. De macht van de fietser wordt opvallend genoemd. gemiddelde bestuurder van een auto wordt rustig en kwalitatief goed gevonden. Fietsers daarentegen worden veel te machtig genoemd en een schrik op de weg. Overal moet je oppassen niet te worden aangereden (dit heeft vooral betrekking op de Randstad en grote steden)

 

Van Nederlanders wordt gevonden dat ze erg open en tolerant zijn. Eigenlijk “mag” alles zolang het maar bijdraagt aan de collectieve som van de gezelligheid. Dat er geen goede Engelse vertaling is, zou komen omdat Engelsen niet gezellig zijn en er dus ook geen woord voor nodig hebben.

Van het straatbeeld wordt gevonden dat er (te) weinig sportwagens en andere extravagante auto’s rondrijden, waarschijnlijk  te wijten aan het idee dat gewoon gek genoeg is en “waarom geld uitgeven als een goedkopere versie hetzelfde resultaat oplevert: van A naar B komen”.

 

Zijn Nederlanders gierig? Nee zo wordt dat niet gezien. Zuinig? Komt meer in de buurt maar treft het ook niet. Wel praktisch, economisch en redelijk ingesteld. Zo vinden ze dat Nederlanders makkelijk de kosten delen (uitgaan bijvoorbeeld) of een bijdrage leveren (aan bijvoorbeeld een gezamenlijk cadeau) of op hun beurt een rondje geven. Andere nationaliteiten zijn soms jaloers op die instelling en worden geremd –als ze al dezelfde ideeën zouden hebben. (want er wordt gezegd: dat zou nooit in me opkomen!)- door sociale stigma’s.

 

Ook op het uiten van emoties wordt weer gezegd dat het gematigd is –net als alles-. Niet heel boos, niet heel verdrietig, niet heel blij, niet heel uitbundig. Maar er zijn een paar uitzonderingen zoals het voetballen, schaatsen etc. Alles oranje, hossen en juichen! Ze kunnen het wel, ze doen het alleen niet veel.

 

Ook wordt gezegd dat Nederlanders handig zijn met internet en computers. In vergelijking met de landsgrootte zijn we vrij bekend op internet en zo wordt bijvoorbeeld de kwaliteit van de websited hoog gevonden. De uitleg die daaraan wordt gegeven is dat computers passen bij de insteek van logica, de praktische instelling en de brede kennis van de Engelse taal.

 

Ik heb zelf meerdere keren in het buitenland gewoond en gewerkt en er is veel over te schrijven. Laat even weten of daar behoefte aan is.


Foobie gebruiker Diamind

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 26
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Narcistische stoornis

Hoe herken je iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis?

Hoe word ik beroemd en rijk?

Iedereen kan beroemd worden, lees hier in dit artikel hoe ook jij beroemd en rijk kan worden.

Sociale en specifieke fobie

Dit artikel heeft geen beschrijving.

Een cadeautje vinden

Vind het perfecte cadeautje voor je partner, je ouders of je vrienden.

Westerse astrologie: Vissen

Vissen als jouw sterrenbeeld

natuurlijke groei

de vergelijking tussen groei in de natuur en de groei van de mens

Hoe krijg ik mijn ex terug?

Ik ga uitleggen hoe je je ex eindelijk terug kunt krijgen.

Een Mirena spiraal voor jonge vrouwen

Maanden achtereen heb ik het Internet afgezocht naar de ervaringen van jongen vrouwen die een Mirena spiraal lieten inbrengen. Er was echter weinig informatie te vinden en aangezien ik de behandeling eenmaal heb gehad, wil ik hier graag meer over vertellen.

Ontwikkeling baby 6 maanden

Geeft een omschrijving van de ontwikkeling van een baby van 6 maanden

Sterrenbeeld: Waterman

Beschrijving van het sterrenbeeld Waterman.

Trap en traplopen

Veiligheid bij trap en traplopen

Hoe om te gaan met een kind met ODD

In dit artikel gaan we in op de gedragsstoornis ODD en hoe om te gaan met kinderen met ODD

Interpersoonlijke aantrekkingskracht

Interpersoonlijke aantrekkingskracht

Datingprofielen vol onwaarheden

Gratisdatingsite.nl vergelijkt gratis datingsites op beoordeling, prijs en meer.

Hoe betrouwbaar is een ooggetuige verklaring?

Moeten ooggetuige altijd worden geloofd? Zijn zij eigenlijk wel in staat om correct te vertellen wat er op een bewuste dag is gebeurd? In dit artikel ga ik daar dieper op in.

Numerologie en geboortedag: 4, 13, 22 en 31

De getallen 4, 13, 22 en 31 als jouw geboortedag

Let op je privacy!

Ben jij je bewust van wat er met al jou gegevens gebeurd?

tienermoeders en het ecologisch systeem (micro, meso en macro niveau)

Tienermoeder en haar leefomgeving

Het is uit, en nu?

In dit artikel staan 9 tips om over liefdesverdriet heen te komen.

Moeder in je eentje

Moeder zijn in je eentje

Welk cadeau geef je een voetbalfanaat?

Ideeën voor het geven van een cadeau aan iemand die van voetbal houdt.

Westerse astrologie: Kreeft

Kreeft als sterrenbeeld

Ontwikkeling baby vijf maanden

ontwikkeling van een baby van vijf maanden

Mijn homohuwelijk(2)...in ondertrouw bij de weigerambtenaar?

Nu is de grote vraag gesteld en begint het regelen van mijn huwelijk. Tijdens het regelen van alle zaken kijk ik of er verschillen zijn met een heterohuwelijk.

Mantelzorg

Functioneel gezondheidspatroon:mantelzorg