Authenticiteit


Publicatie datum:

De definitie van authenticiteit en authenticiteit met betrekking tot de mens.

Gesponsorde koppelingen

Het begrip authentiek lijkt een simpel woord als je in het woordenboek kijkt. Maar hoe zit het met authentieke mensen? Word de definitie van dit woord dan ineens heel anders? Hoe authentiek is de mens? En hoe authentiek ben jij zelf?

De definitie van authentiek:

Iets wat authentiek is, is eigenhandig geschreven of gemaakt. Dit is niet vervalst en dus echt en betrouwbaar. Authentieke stukken zijn geen replica's, maar originele stukken die afkomstig zijn van de werkelijke maker.

Synoniemen voor authentiek:

Geloofwaardig, betrouwbaar, echt, onvervalst, oorspronkelijk, origineel, waarachtig, geloofwaardig, ambtelijk.

Authenticiteit met betrekking tot de mens.

Een authentiek mens is een mens dat niet afhankelijk is. Hij/zij respecteert andere. Een mens dat leeft in aandacht en gelijkmoedigheid. Een authentiek mens heeft de ‘belangrijke’ vragen in het leven voor zichzelf opgelost. Een authentiek mens stelt geen vragen, maar vaak stellen anderen hem vragen. Een authentiek mens handelt niet uit voorschriften, maar vanuit het moment zelf, een vanzelfsprekendheid. Authentieke mensen zijn mensen die dicht bij zichzelf staan en stappen durven te zetten. Je zal weinig last hebben van ‘inkakken’ je volgt je passie, je levensfilosofie. Andere mensen kunnen je brutaal of ongepast vinden maar authentieke mensen stralen een enorme kracht uit. Authentiek worden is het zoeken naar waar je blij van wordt, wat bij je past. Authentiek zijn is jezelf kunnen uitten. Een authentiek mens gaat niet in de massa op, het is een individu. Je bent authentiek als je je er prettig en echt bij voelt. Je kunt accepteren dat een ander je voor idioot uitmaakt of het niet direct begrijpt. Je kunt alleen authentiek zijn als je jezelf accepteert. Open staan voor anderen en hun in hun waarde laten. Het is in balans zijn met jezelf. Een authentiek mens heeft een duidelijk levensdoel. Een authentiek mens is altijd zichzelf.

Mijn mening

Volgens mij ken ik geen authentieke mensen. In mijn ogen is een authentiek mens zijn bijna onmogelijk. Vanaf je geboorte krijg je invloeden mee van buitenaf. Bij je opvoeding  ook, op school etc. Je denkt jezelf te zijn terwijl je het denken en het doen van een groep juist ‘nadoet’. Maar misschien neem je het juist mee in je eigen mening en vorm je je er je eigen idee over. Sommige dingen staan het authentiek zijn in de weg zoals bijvoorbeeld geloof. Mensen die geloven (waarvan het geloof is ‘opgelegd’) kunne n in mijn ogen niet authentiek zijn. Je kunt het niet eens zijn met zoveel regeltjes en jezelf vastklampen aan iets wat je mee hebt gekregen van je ouders. Hun ouders hebben bij de geboorte of in hun puberteit meestal niet gevraagd of ze moslim wilden zijn. Het stond al vast bij hun geboorte. Aan de andere kant stelt het je ook weer een beetje in staat om echt mens te zijn als je écht gelooft en er zelf voor gekozen hebt. Authentiek mens zijn is aan heel veel voorwaarde voldoen zonder dit afgedwongen met opzet te doen. Je hoeft het niet door te hebben om een authentiek mens te zijn. Ik ben er wel van overtuigd dat ieder mens authentieke trekjes, bepalingen, ideeën en doelen heeft. Over het algemeen: Iedereen is een beetje identiek en een beetje het nummer in de samenleving.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

DNA ontrafeld

De opbouw en structuur van DNA.

Mantelzorg

Functioneel gezondheidspatroon:mantelzorg

Hoe ontwikkelt je baby zich van maand 0 tot en met 12?

Een beschrijving van je baby's eerste levensjaar, van maand tot maand.

Hoe zorgt het lichaam ervoor dat er meerdere spermacellen een eicel binnendringen?

Kunnen meerdere spermacellen tegelijk een eicel binnendringen? Zo ja, wat gebeurt er dan? Welke mechanismen voorkomen dat er meer dan één spermacel naar binnen gaat?

Domestic Violence

Huishoudelijk Geweld, Huwlijkse Mishandeling is een Legale Mishandeling binnen het Legale Huwlijk

Je verjaardag vieren

feest vieren

Woordspelingen: Wat zijn het precies?

Woordspelingen hebben vaak een komisch effect. Tenminste dat is de bedoeling want sommige zetten je echt aan het denken...

Schoonheid zit van binnen én van buiten

Er wordt vaak beweerd dat mensen die aantrekkelijk zijn, ook positieve interpersoonlijke kwaliteiten hebben. Is dit wel echt zo?

Westerse astrologie: Leeuw

Leeuw als sterrenbeeld

Westerse astrologie: Maagd

Maagd als sterrenbeeld

Het verbeteren van je geheugen

Heb je ook wel eens last van het vergeten van namen? Of een boodschappenlijstje? In dit artikel worden er manieren beschreven die helpen met het verbeteren van je geheugen.

Sterrenbeelden.

Wat is een sterrenbeeld en welke zijn er?

De rechten van de moslimvrouw

Beschrijving van de rechten van de moslimvrouw

Numerologie en geboortedag: 2, 11, 20 en 29

Betekenissen van de getallen 2,11,20 en 29 als jouw geboortedag

Magisch denken in kindertijd en adolescentie: ontwikkeling en relatie met obsessieve compulsie

Magisch denken in kindertijd en adolescentie: ontwikkeling en relatie met obsessieve compulsie

Stuur eens een persoonlijke kerstkaart!

Tijdens de feestdagen wil jij natuurlijk jouw vrienden, familie en kennissen een prettige kerst toewensen. Je kunt dit doen met een standaard kaart waar je iets aardigs in schrijft of, je gooit het over een andere boeg en kiest ervoor om een eigen persoonlijke kerstkaart te maken!

Het ontstaan van Valentijnsdag

Valentijnsdag lijkt zo vanzelfsprekend, maar hoe is het ontstaan?

Waarom doen jonge mannen zulke domme dingen?

Soms staat de tijd even stil en vraag je je af, waarom?

Verlegen kind? Zo gaat u er mee om.

Uw kind is verlegen en stil,een paar tips om uw kind een duwtje in de rug te geven.

Mam, Pap...Ik ben homo!

In dit artikel vertel ik iets over de seksuele ontwikkeling van jongeren, homoseksualiteit, de coming out en waar u als ouders mee te maken kunt krijgen.

Een rugzakje vol met verdriet

Jouw verleden, die voor meer verdriet zorgt dan je toegeeft.

Ieder mens een lebeltje!

Bijna iedereen heeft wel een label gekregen, hebben we dat werkelijk nodig?

tienermoeders en het ecologisch systeem (micro, meso en macro niveau)

Tienermoeder en haar leefomgeving

Numerologie en geboortedag: 5, 14 en 23

Geboren zijn op de 5e, 14e en de 23e van de maand

Welk cadeau geef je een voetbalfanaat?

Ideeën voor het geven van een cadeau aan iemand die van voetbal houdt.