Chinees Nieuwjaar


Publicatie datum:

Chinees Nieuwjaar duurt 15 dagen en wordt door de Chinezen gevierd van de eerste tot de vijftiende dag van de eerste maand op de chinese kalendar.

Gesponsorde koppelingen

Chinees Nieuwjaar staat ook wel bekend als het lentefestival of het lentefeest en is één van de belangrijkste Chinese feesten. Chinees Nieuwjaar wordt gevierd van de 1e dag t/m de 15e dag van de eerste maand van de Chinese kalender. Het Chinees Nieuwjaar eindigt op de 15e dag met het lantaarnfestival op die dag wordt er tangyuan in suikersoep. Verder wordt er gegeten:Kok Chai - Halvemaanvormige koekjes gemaakt van deeg en gevuld met suiker, pinda's en kokos en is in olie gebakken. Tai-Kah - Een grote mandarijn. Kah betekent letterlijk groot geluk. De bedoeling hiervan is dat het grote geluk wordt aangeboden.Chin-Toui - Dit is een gebakken rijstemeelbol. Dit is een soort Chinese oliebol zonder vulling.Siu-How-Chow - Dit betekent ‘lachende mond'. Dit zijn gebakken rijstemeel balletjes gerold in sesamzaadjes.Kwa-Tji - Dit zijn de rode pitten van een meloen.Lin-Tji - Dit zijn Lotuspitten omhuld met suiker en daarna verhard.Tong-Lin-Aow - Gekookte en gesuikerde lotuswortel.Lin Ko - Is een speciale ronde taart die in stukjes wordt gesneden en verder is er nog allemaal Ko's dat zijn verschillende soorten gebakkoek.

Geschiedenis:
Volgens legenden was Nian (uitspreken als Njen) een mensetend prooidier in het oude China. Hij kon ongemerkt huizen binnen dringen en Nian verbleef het hele jaar in de zee. Nian kwam alleen tevoorschijn bij de overgang van Oud op Nieuwjaar. De Chinezen kwamen erachter dat Nian gevoelig was voor hard lawaai en de kleur rood. Daarom verdreven zij hem met explosies, vuurwerk, Chinese leeuwen en gebruikten ze vaak de kleur rood in hun huizen. Dit leidde tot de eerste Nieuwjaarsvieringen.

Symbolen:
Typische symbolen voor Chinees Nieuwjaar zijn draken, leeuwen, vuurwerk en de kleur rood. Op Nieuwjaarsdag zijn de mensen vrolijk verkleed als draken en leeuwen en dansen ze op straat. De straten zijn versierd en wie geld had liet zijn huis opknappen en fris opschilderen. 'S avonds wordt er veel rood knalvuurwerk afgestoken om de kwade geesten te verjagen. Vaak verblijven ze bij familie, vrienden of kennissen in de buurt en gaat men vaak samen eten.

Rituelen:
Voordat het Chinees Nieuwjaar begint maakt iedereen zijn huis goed schoon dit gebeurt vaak op de 20e dag van de 12e maand en lost iedereen zijn lopende schulden af. Messen, scharen en naalden worden opgeborgen. Zodat ze het geluk in het nieuwe jaar niet kapot kunnen maken. In de kamers staan bloemen en op de rode papierstroken worden de gelukswensen geschreven. Ook worden de afbeeldingen van deurgoden langs de deur gehangen en wordt er soms honing om de mond van de keukengod gesmeerd en wordt hij daarna verbrandt dit gebeurd op de 24e dag van de 12e maand. 'S avonds moeten de kwade geesten verjaagd worden, want die zijn bang voor de kleur rood, voor vuur en voor lawaai. Daarom steken de mensen veel rood knalvuurwerk af en op straat dansen vrolijke mensen verkleed in een kostuum van een draak of een leeuw. De kinderen hebben nieuwe kleren aan en buigen voor hun ouders die hen geluksgeld geven in rode enveloppen. Ook mogen de kinderen zoveel snoepen als ze willen en krijgen ze op Nieuwjaarsdag nooit straf.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Domestic Violence

Huishoudelijk Geweld, Huwlijkse Mishandeling is een Legale Mishandeling binnen het Legale Huwlijk

Westerse astrologie: Maagd

Maagd als sterrenbeeld

Numerologie en geboortedag: 4, 13, 22 en 31

De getallen 4, 13, 22 en 31 als jouw geboortedag

in 5 stappen naar een stralende verschijning

Je hoeft niet mooi te zijn om te stralen!

Laat andere je leven niet meer bepalen met deze leiderschap-tips

Leiderschap is belangrijk. Het is belangrijk dat u zelf uw leven bestuurt als leider. Volg deze tips dan op!

Nostalgie of heimwee?

Een ansicht en herinneringen!

De voordelen van flesvoeding

Borstvoeding wordt aanbevolen, maar flesvoeding heeft ook voordelen.

Help! Ik ben onzeker!

In dit artikel staan tips om met onzekerheid om te gaan en er af te komen

Op tijd opstaan, hoe doe je dat

Opstaan, terwijl je nergens heen moet, hoe doe je dat?

Relatiesleur? Wordt opnieuw verliefd op jouw partner.

Wat kan je doen als je in een relatie zit en je bent een beetje op elkaar uitgekeken? In dit artikel staan tips en nieuwe invalshoeken.

Droominterpretatie!

Droominterpretatie is erg moeilijk, omdat je te maken hebt met je hogere zelf, die op vele manieren kan communiceren met je. Dromen kunnen symbolisch, letterlijk, een les, een voorgevoel, een verkapte astrale ervaring of de verwerking van gebeurtenissen van de dag zijn.

Hindoeisme

Uitleg en informatie over hindoeisme

Hoe kan ik weten hoe ik moet zoenen?

Het blijft altijd spannend, zoenen voor de eerste keer. De vragen; Wat moet ik doen, Doe ik het wel goed en Doe ik teveel of te weinig spoken door uw hoofd.

Van kind tot volwassene: de pubertijd

Zelfrespect is belangrijk bij pubers

De dag dat de wereld vergaat

21-12-2012... Waarom denkt de halve wereld dat de aarde ten onder gaat?

Gezicht gymnastiek

Tegen rimpels is op een eenvoudige manier zelf iets te doen.

Ongewenst gedrag stoppen bij jonge kinderen

Hoe stop ik ongewenst gedrag van mijn kind?

Loverboys in Amsterdam

Loverboys misbruiken dames om geld te verdienen!

Kaizen: Een japanse methode om in kleine stapjes grote veranderingen te kunnen maken

Kaizen is een van oorsprong japanse methode om in kleine stapjes je doel te bereiken

Sociale en specifieke fobie

Dit artikel heeft geen beschrijving.

In 5 stappen naar een gedisciplineerd kind

Een kort 5 stappen plan met tips!

Wat is autisme en wat heeft de theorie of mind er mee te maken?

Wat is autisme en wat zijn de kenmerken van autisme, en wat is de thoerie of mind en wat heeft dat met autisme te maken.

Je kind van de fopspeen af helpen

Wanneer afleren van fopspeen? En hoe afleren?

Slecht nieuws? Doe er wat aan!

Hoe ik met de wet van Murphy geconfronteerd werd.

Wat de meeste mensen niet weten over scheidingen

Een aantal feiten over scheidingen