Dagboek van een gescheiden man...stap 2.


Publicatie datum:

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 2 is.

Gesponsorde koppelingen

Stap 2 is de mooiste.  Het is ook de stap die maar voor een kleinere groep van toepassing is.  Het is de vonk, het verlangen naar geluk...het startschot voor die groep die aan de afgrond staat en over die gapende leegte wil springen, naar de andere kant.  Het gras IS daar groener weet je..
De andere groep gescheiden mannen, zij die zelf in de steek gelaten worden duikelen voorover de diepte in.  Voor hun is de vonk een ontploffing.  Hun leven gaat over in een implosie zonder besef of het ooit beter gaat worden.  Ik had het geluk in de eerste groep te zitten.

ME, me, meeeeeee!

Heeft u de inleiding gelezen?  Inderdaad, de gescheiden mannen zijn niet één grote groep hoopvolle gedupeerden.  Ze bestaan uit twee grote deelverzamelingen..ongetwijfeld meer hoor, maar voor deze reeks zou ik ze graag onderverdelen onder deze twee grote groepen.  Zij die de stap wagen en zij die diezelfde stap over zich krijgen met een voetafdruk stevig gepland in de rug.  En sommige dames dragen naaldhakken.

Groep 1: I want to break free.

Het onderwerp dat ik in deze tweede stap wil aansnijden is heel duaal.  Voor groep 1 is dit het eerste zuchtje frisse wind na jaren in een muffe kist opgesloten te zijn.  Het eerste lichtpuntje na een eindeloze tocht door het donker. De eerste zoete perzik na kisten en kisten droge beschuiten.  Je leeft maar kan je het echt leven noemen, eerlijk?  Ergens is het besef gekomen dat het leven voorbij raast en dat al zoveel jaren weggegooid zijn zonder het beste eruit te halen.  De vonk was er, en ze sprongen.

De meeste scheidingen gebeuren na 7 tot 9 jaren huwelijk.  Verschillende factoren komen samen en leiden tot het besef waar ik hierboven even over sprak.  Het "is dit het nu?" gevoel.  De gemiddelde man in deze groep is 30 jaar of toch rond die leeftijd.  Hij heeft een huis, meerdere kinderen en een drukke baan.  De verantwoordelijkheden stapelen zich op, de zorgen die daarmee gepaard gaan volgen netjes daarachter.  Hij kwijnt weg maar wil het niet toegeven.  Hij is de rots in de branding, de pilaar waar zijn gezin op rust.  Hij kan en mag niet falen.  De beste jaren van zijn leven liggen nu, althans in zijn gedachten toch, achter hem.  De vrouw waar hij mee getrouwd is, is niet meer dezelfde als toen.  Hijzelf ook niet hoor maar de spiegel der zelfreflectie kan wat wazig zijn met momenten.  Sommige mannen hebben niet meer nodig dan dat. Een gevoel van "niet perfect gelukkig zijn" en het gevoel hebben dat het nog niet te laat is om dat geluk te willen vinden ergens anders.  Anderen blijven stoer staan en stapelen de tonnen slechte gevoelens op hun rug.  Vroeger of later is de druk te groot.  One small step for mankind but a giant leap for one man.  Het resultaat is hetzelfde.  Houston we have a problem.

Ik veralgemeen niet graag.  Ik heb een gloeiende hekel als er iemand zegt "alle mannen zijn zo...alle vrouwen zijn zo...alle negers zijn dit...alle politic...euhh ok, sommige dingen zijn misschien echt algemeen, maar toch.  Over de meeste zaken maken de uitzonderingen de regel.  Neem me dus met een korrel zout als ik hier praat over mannen en vrouwen, ik weet echt wel dat niet alle mensen in te delen zijn in vakjes....bear with me.

Mannen hebben driften en kijken heel graag naar vrouwen.  Knappe vrouwen.
Ze fantaseren over knappe vrouwen en wensen dat die begeerlijke wezens bij hun hoorden.  Stel nu dat die knappe vrouw ook nog intelligent is, sociaal, spitsvondig, grappig EN interesse heeft voor in hun. Die man kijkt dan naar zijn eigen leven en naar de rest van leven dat hem nog rest.  De optelsom is gauw gemaakt. De sprong volgt.  Ik weet ook dat niets zo simplistisch is, er zijn altijd andere factoren aanwezig maar aan de basis is het dit.  Je voelt je miserabel, leeg en je wordt plots van je voeten gehaald.  Je kan je verzetten en trouw blijven aan je ongeluk, maar waarom?  Kan je echt iemand de raad geven om ongelukkig te blijven voor de rest van zijn leven?  Een gedachte vooraleer je oordeelt over een man uit groep 1.

 

Groep 2: It's the end of the world as we know it..

Deze mannen zagen het niet komen.  Of ze voelden het aan maar waren niet krachtig genoeg om iets aan de situatie te doen voor het in hun gezicht ontplofte.  Het zijn de mannen die naar een vrijgezellenflat verhuizen en zich onderdompelen in digitale tv, online games en internetporno.  (herlees de opmerking over veralgemening aub) .  Sommigen van hen keren terug naar de ouderlijke woonst en vinden daar de troost die ze willen.  It wasn't their fault.  Dat willen ze horen.  Ik ken weinig mannen uit Groep 2. Logisch ook want zij zijn het minst vokaal.  Zij blijven binnen en praten zo weinig mogelijk over hun problemen met vrienden en collegas want niemand wil langer dan nodig je problemen horen.  Orde van de doofpot.

 

Nu de stap is gezet of ze is gezet voor je....wat nu?

 

We bekijken het samen in stap 3

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie leven

Westerse astrologie: Waterman

Waterman als jouw sterrenbeeld

Numerologie en geboortedag: 1, 10, 19 en 28

De betekenis van de getallen 1, 10, 19 en 28 als jouw geboortedag

De geboortehoroscoop: een spiegel van je persoonlijkheid

Uitleg over de tekens van de dierenriem, planeten en aspecten

De trappisten

Het ontstaan van de monniken die uw trappist, die u op een zomerse namiddag op en gezellig terrasje zit te drinken, hebben gebrouwen.

Hoe merk ik dat iemand liegt?

Een verslag over hoe je het opmerkt of iemand liegt.

Sterrenbeeld: Maagd

Beschrijving van het sterrenbeeld Maagd

Cognitieve ontwikkeling bij kinderen

De cognitieve ontwikkelingsstadia bij kinderen en babies

jong en zwanger.

je bent jong en onverwacht zwanger, wat moet je nu doen?

De emotie angst vanuit de filosofie bekeken

Hoe bezagen de filosofen Heidegger en Kierkegaard de emotie angst?

Afleren van duimen

Het afleren van duimen is meestal lastig omdat kinderen zich er amper bewust van zijn dat ze het doen Wie strijd hierover wilt voorkomen, geeft zijn duimende of vingerzuigende baby al vroeg een fopspeen.

Mijn homohuwelijk(2)...in ondertrouw bij de weigerambtenaar?

Nu is de grote vraag gesteld en begint het regelen van mijn huwelijk. Tijdens het regelen van alle zaken kijk ik of er verschillen zijn met een heterohuwelijk.

Hoe maak je je vriendin of vrouw blij op Valentijnsdag?

Valentijnsdag is de dag bij uitstek om je geliefde te laten blijken dat je van haar houdt.

Bipolaire stoornis en het gevaar van een chronisch depressief beeld

De rol van psychotherapie wordt beschreven in de behandeling van bipolaire stoornissen.

Slecht nieuws? Doe er wat aan!

Hoe ik met de wet van Murphy geconfronteerd werd.

Weer aan het werk na zwangerschapsverlof

Veel moeders vinden het zwangerschapsverlof van 16 weken te kort. Waar lopen zij tegen aan en hoe gaan zij ermee om.

Het elastiekje!

Hoe is elastiek onstaan en hoe komen wij eraan?

Reptieleneieren en babyaapjes

Wie zal er het eerste – ik – zeggen?

Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy

Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy en zijn geschiedenis over de eeuwen heen.

Pershoudingen bij een bevalling

Wat zijn de pershoudingen bij een bevalling?

De nozems

Hoe help ik mijn kind om 's nachts zindelijk te worden?

Een artikel over hoe je je kind 's nachts zindelijk krijgt.

Waarom is het leven zo belangrijk voor de mens en het grote geheel?

Je leven is je alles waard, je werkt er voor, je vecht er voor maar waarom?

Handleeskunde

Kun je aan je handen zien wanneer je laatste uur slaat? Of je binnenkort een nieuwe liefde vindt? Of je rijk wordt?

Een Mirena spiraal voor jonge vrouwen

Maanden achtereen heb ik het Internet afgezocht naar de ervaringen van jongen vrouwen die een Mirena spiraal lieten inbrengen. Er was echter weinig informatie te vinden en aangezien ik de behandeling eenmaal heb gehad, wil ik hier graag meer over vertellen.

De gevolgen van kindermishandeling

Wat is kindermishandeling en wat doet het met een kind?