Dagboek van een gescheiden man...stap 3.


Publicatie datum:

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 3 is.

Gesponsorde koppelingen

Scheiden wordt vaak in dezelfde adem uitgesproken als pijn en leiden.  Het is complexer, maar dat had u al aangenomen nietwaar?  Een paar model gevoelens even onder de loupe genomen.

Duty calls

In de vorige twee delen maakte ik al eens een distinctie tussen twee verschillende types gescheiden mannen. Voor het simpel te houden noemden we hen type 1 en 2 respectievelijk.

Type 1 waren de mannen die zelf de beslissing namen om een nieuw bestaan op te bouwen. Type 2 dan degenen die achtergelaten werden. Ikzelf ben een 1tje, daarom ook dat veel van deze artikels geschreven zijn vanuit dit standpunt. Het zou hypocriet zijn om te beweren dat ik me kon inleven in een type 2. Misschien zou ik het gevoel kunnen simuleren maar daar hebt u als lezer niets aan. Daarom nu deel 3 als type 1. Volgt u nog?

Maxima culpa

Volgens mij mislukken veel huwelijken omdat er een standaard opgelegd word die niet te halen is, althans niet meer in deze maatschappij. Misschien was hij nooit realistisch te behalen maar waren de vorige generaties gewoon beter in het verdringen van hun geluk. Waarom? Omdat het moest.

Is het dan toch inderdaad de maatschappij die aan mannen zegt dat het hun heilige graal is om te zorgen voor vrouw en kind? Om te fungeren als kostwinner en rots in de branding? De man werd altijd het sterke geslacht genoemd omdat we nu eenmaal leven in een sexistische samenleving. Mannen krijgen nog altijd meer rechten dan vrouwen. Worden meer betaald dan vrouwen. Moeten meer verantwoordelijkheid nemen dan vrouwen? Let aub op het vraagteken. Ik vraag me echt af of de moderne man kijkt naar zijn voorgangers en deze rol gewoon overneemt van hun. Hij is de persoon die niet huilt of zijn gevoelens laat zien. De persoon die de spin dood als deze in de slaapkamer zijn intrede maakt. De man die de bokaal augurken open draait.... Waarom gooien zoveel mannen met zoveel verve de tonnen verantwoordelijkheid op hun eigen schouders en weigeren bijna halsstarrig alle hulp totdat ze op hun kniëen vallen...en het te laat is. Als ik het had geweten had ik het misschien kunnen stoppen, nu kan ik alleen maar hopen dat u dit leest en er even over nadenkt.

Harder dan hard.

De deur achter je dicht gooien is nooit een eenvoudige stap. Zelfs wanneer er nog weinig is dat je bind aan je huidige leven, je verlaat nog altijd iemand waar je een lange tijd mee geleefd hebt. Je hebt dingen gedeeld, leef en lied. Zelfs wanneer je denkt dat het niet zo is, er zullen gelukkige momenten geweest zijn. Die dingen veeg je niet zomaar weg zonder er tenminste een paar gevoelens over te hebben. Je sluit een belangrijk deel van je leven af voor altijd.Neem in consideratie dat elke kleine factor die je samen bind het allemaal een pak moeilijker nog maakt. Je hebt misschien samen een huis gekocht, je hebt misschien samen een huisdier waar je om geeft. Als klap op de vuurpijl...je hebt misschien samen kinderen.

Voor de meeste mannen is de stap om dit allemaal achter te laten geen simpele beslissing. Veel mannen haken hier bij af en verkiezen ongelukkig te zijn al is het maar om al het bovenstaande te behouden. Weerom, het is hun “taak” om het gezin samen te houden ook als het ten koste gaat van hun geluk. Menig blijven liegen en een dubbelleven in stand houden om niet onder te gaan. Ooit komt het uit en de beslissing die je maakte om de vrede nog even te bewaren veranderd in een oorlogsverklaring op jezelf. Ik wens u allen de kracht toe om eerlijk te zijn, het is niet veel mensen gegeven.

Knabbelziel

De eerste weken van je nieuw leven zijn meestal gevuld met dualiteiten. Aan de ene kant ben je gelukkig met je nieuwe kans. Of het nu een herwonnen vrijheid is om te zijn wie je bent of het is de liefdevolle aanwezigheid van een nieuwe partner, je ademt terug. Aan de andere kant zijn de overblijfselen van je vorig bestaan altijd daar om je te kwellen. Je hele omgeving zal zijn best doen om je te laten beseffen wat je bent. Een overspelige, een lafaard, hij die gevlucht is.

Schuld is het voornaamste wapen van de gekwetste achterblijver. Jij bent gelukkig, zij zijn miserabel. Meestal willen ze je raken waar je ook maar geraakt kan worden en meestal werkt die schuld ook. Je voelt je slecht om wat je gedaan hebt. Elk contact met je “ex” doet pijn, hoogstwaarschijnlijk aan beide kanten van de kloof. In deze communicatieve wereld zijn er tientallen manieren om je te raken, om anderen te bereiken en de wetenschap te verspreiden wat voor een monster je bent om “zomaar” vrouw en kind achter te laten. Lang leve Facebook en andere sociale netwerken. U heeft de wereld meer veranderd dan u denkt.

Deel 4 gaat over je nieuwe plek....wherever i lay my hat?

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie leven

Generatie NU

zelfwaarde, generatie nu, zelfbeeld, narcistisch

Hoe faalangst behandelen?

Kenmerken van faalangst en waar de behandeling op gericht moet zijn.

Sterrenbeeld: Kreeft

Beschrijving van het sterrenbeeld Kreeft.

Tips om geld te besparen

Praktische tips om eenvoudig geld te besparen in het dagelijks leven.

Privacy

onze privacy in gevaar

Ongewenst gedrag stoppen bij jonge kinderen

Hoe stop ik ongewenst gedrag van mijn kind?

Inspiratie

Inspiratie is een briljante ingeving krijgen

Huis kopen in Belgie, Ja, Nee?

Je wilt graag een huis kopen, is Belgie een goede optie? en waar moet je op letten?

Bijgeloof

Herkomst van bijgeloof. De belangrijkste bijgelovige symbolen toegelicht.

Een stalkende ex - wat doe je eraan?

Het einde van een relatie als begin van eindeloos lastigvallen.

Cadeau ideeën voor op kraambezoek

Er is een baby geboren! Natuurlijk wil je een leuk kraamcadeau geven, maar wat?

Belangrijke ontwikkelingen in de adolescentie

De adolescentie is een belangrijke periode in het leven van de mens, gekenmerkt door vele ontwikkelingen.

De geschiedenis van Astanga-yoga.

De geschiedenis van yoga.

Dagboek van een gescheiden man...stap 2.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 2 is.

Ga niet voor middelmatigheid!

Creeer je eigen leven. Ga niet voor middelmatigheid!

Angsten bij jonge peuters

Omschrijving van angsten die voorkomen bij jonge peuters

Neanderthalers: Bruut en dom?

Neanderthalers staan bekend om hun robuuste, potige bouw en hun manier van overleven in het ijzige klimaat van het prehistorische Europa en delen van Azië. Velen denken dat het slechts domme, brute mensen waren die alleen maar goed waren in het bejagen van de zoogdieren, maar dit was beslist niet zo!

Mam, Pap...Ik ben homo!

In dit artikel vertel ik iets over de seksuele ontwikkeling van jongeren, homoseksualiteit, de coming out en waar u als ouders mee te maken kunt krijgen.

Brain4Use

Betoog ondermaatse wetenschappelijke onderbouwing jeugdinterventieprogramma Brains 4 Use

Hoe je stress in je leven kunt verminderen

Tips om stress in je leven te verminderen.

Van brabbelen naar praten

Spraakontwikkeling van een baby

Hephaistos

Wie was de Griekse god Hephaistos en waar stond hij voor?

De verplichtingen van de Islam

Informatie over de verplichtingen van de Islam

Geld verdienen met het opknappen van je huis

hoe je huis op te knappen en er ook nog eens geld mee te verdienen

De eeuwige taal

Door Alle eeuwen heen zijn kinderversjes, sprookjes en legenden middelen geweest om de essentiële levenslessen in het hart van onze kinderen in te planten in te planten.