Een Mirena spiraal voor jonge vrouwen


Publicatie datum:

Maanden achtereen heb ik het Internet afgezocht naar de ervaringen van jongen vrouwen die een Mirena spiraal lieten inbrengen. Er was echter weinig informatie te vinden en aangezien ik de behandeling eenmaal heb gehad, wil ik hier graag meer over vertellen.

Gesponsorde koppelingen

Wanneer u op Google de term 'Mirena Spiraal' intikt, wordt u veelal bang gemaakt door afschrikwekkende verhalen van vrouwen met kinderen die na lang wikken en wegen toch besloten hebben het Mirena spiraal te laten plaatsen. Naast de veelal negatieve reacties was er ook een enkeling die zeer positief was over de spiraal en nooit meer anders zou willen. Wat ik echter nergens kon vinden was hoe jonge, kindloze vrouwen het inbrengen van een Spiraal ervaren, welke bijwerkingen er optreden en wat de gevoelstoestand na de ingreep was. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken, bij de huisarts aan de bel getrokken en een Mirena spiraal laten plaatsen. 

Even een beetje korte informatie: de Mirena is een uiterst populair anticinceptiemiddel. Het spiraal wordt geplaatst in de baarmoeder, waar het er voor zorgt dat er geen eitjes bevrucht kunnen worden. Een zeer prettige bijwerking van de Mirena is dat, in tegenstelling tot het koperspiraal, het de ongesteldheid flink vermindert en de pijn en duur laat afnemen. In veel van de gevallen blijft de ongesteldheid helemaal weg. Verder helpt het bij overgangsklachten.

De Mirena bevat een hormoon, Levonorgestrel, dat ongeveer dezelfde werking heeft als progesteron. Het zorgt ervoor dat het slijmvlies in een rustfase komt waardoor het moeilijker doordringbaar is voor zaadcellen en zorgt dat het eitje niet kan nestelen.Voor meer informatie hierover kunt u terecht op:http://www.mirena.nl/hoe-werkt-mirena

Het spiraal wordt aangebracht via de baarmoedermond. Bij vrouwen met kinderen is de baarmoedermond als minder strak dan bij vrouwen zonder kinderen en jonge vrouwen en is het inbrengen van de spiraal ook vaak minder pijnlijk. Na het inbrengen van de spiraal kan er nog enkele weken sprake zijn van bloedverlies en lichte buikkramp.

De procedure

Kort geleden heb ik zelf een Mirena in laten brengen bij de gyneacoloog. De prijs van het spiraal is 139,72 maar bij mij werd deze vergoed door de zorgverzekeraar. Het inbrengen is een zeer korte, onaangename procedure. Allereerst wordt er een echo gemaakt, zolang u al uw spieren ontspant hoeft dit geen aangenaam gevoel te bezorgen. Hierna wordt de zogehete eendebek ingeplaatst. Met een tangetje wordt te baarmoedermond vastgepakt, dit is het naarste gevoel. Met een ijzeren staafje meten ze de diepte van de baarmoeder waarna het spiraal wordt geplaatst. Deze laatste drie stappen gaan gepaard met hevige krampen. De hele procedure duurt hoogstens 10 minuten, mits je de behandeling uit laat voeren door een specialist. 

Vooralsnog ben ik erg enthousiast en ik raad het ook de jongere of kindloze vrouw aan. Je hebt nog ruim een dag last van krampen, je lichaam moet nog wennen aan het vreemde voorwerp. Ik probeer het te zien als een dag pijnlijden voor 5 jaar sterk verminderde symptomen van menstruatie. Misschien blijft het uiteindelijk wel helemaal weg! Als je geinteresseerd ben in een Mirena spiraal maak dan een afspraak bij je huisarts en vraag naar de mogelijkheden.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Wat is mijn persoonlijkheid?

Wat voor persoonlijkheid heb jij? Er is veel geschreven over eigenschappen en gedrag van de mens. Kijk welke persoonlijkheid jij hebt.

Sterrenbeeld: Maagd

Beschrijving van het sterrenbeeld Maagd

Het elastiekje!

Hoe is elastiek onstaan en hoe komen wij eraan?

Neanderthalers: Bruut en dom?

Neanderthalers staan bekend om hun robuuste, potige bouw en hun manier van overleven in het ijzige klimaat van het prehistorische Europa en delen van Azië. Velen denken dat het slechts domme, brute mensen waren die alleen maar goed waren in het bejagen van de zoogdieren, maar dit was beslist niet zo!

Westerse astrologie: Ram

Het eerste sterrenbeeld in de westerse astrologie

Een avond met een prostituee (escort meisje)meelopen.

Ze wist niet wat ze zag, al die koppen voor het raam. Wat een eitje, dat karweitje haha.

Dagboek van een gescheiden man...stap 2.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 2 is.

Echtscheiden en alimentatie

Dit artikel beschrijft waarom alimentatie moet worden betaalt en wat het precies inhoudt..

Tips om geld te besparen

Praktische tips om eenvoudig geld te besparen in het dagelijks leven.

Neanderthals

Neanderthals een species van de Mens in de klasse Homo

Bouwstenen van de astrologie

Bouwstenen van de astrologie; astrologie voor beginners.

Generatie NU

zelfwaarde, generatie nu, zelfbeeld, narcistisch

Magisch denken in kindertijd en adolescentie: ontwikkeling en relatie met obsessieve compulsie

Magisch denken in kindertijd en adolescentie: ontwikkeling en relatie met obsessieve compulsie

Goed kunnen luisteren

Luistervaardigheden en inlevingsvermogen

Wat is de beste gratis dating site?

De meeste nieuwe relaties ontstaan tegenwoordig via een internet date maar wat is de beste gratis dating site?

10 gratis tips voor valentijnsdag

10 gratis tips voor Valentijnsdag om je partner mee te verassen

Positief denken

Tips om je leven een positieve draai te geven

Bipolaire stoornis en het gevaar van een chronisch depressief beeld

De rol van psychotherapie wordt beschreven in de behandeling van bipolaire stoornissen.

Bijgeloof

Herkomst van bijgeloof. De belangrijkste bijgelovige symbolen toegelicht.

Privacy

onze privacy in gevaar

Goddelijke trouw

Bijbelstudie over de Trouw van God

Koran Beluisteren Online Populair

Koran beluisteren online word steeds vaker gedaan waarom is dit?

De eerste stapjes als baby

In dit artikel kom je alles te weten over één van de hoogtepunten uit je ontwikkeling: Leren lopen!

Christelijke rouwverwerking voor kinderen

Christelijke rouwverwerking voor kinderen. Hoe verloopt rouwvverwerking bij kinderen.

De voordelen van flesvoeding

Borstvoeding wordt aanbevolen, maar flesvoeding heeft ook voordelen.