Eerste stapjes -waar blijven die?


Publicatie datum:

de eerste stapjes van uw baby z

Gesponsorde koppelingen

Als uw baby in vergelijking met andere peuters wat laat begint te lopen kunt u enkele zaken doen om het lopen te stimuleren. U moet zich realisren dat kinderen verschillen en niet proberen om uw kind te haasten, maar er zijn enkele tips die vroeger gebruikt werden.

De eerste stapjes, waar blijven die ? Als je na negen maanden eindelijk je baby in je armen sluit is er geen heerlijker gevoel. De 9 maanden zwangerschap, zijn het ineens helemaal waard en zelfs je bevalling hoe zwaar die ook was wordt gauw vergeten. Na de eerste 2 weekjes goed kennis gemaakt te hebben met elkaar voelen mamma en baby zich weer lekker in hun vel en hebben ze alweer een vaste routine. Het groeien gaat in deze periode nogal snel en elke dag merk je iets nieuws; de eerste lach, het eerste gekke gezicht, de eerste keer dat je de huil van je baby kan beoordelen (dwingt je baby, wilt je baby getild worde, heeft hij honger of is hij geschrokken) of de eerste keer dat je baby iets grijpt. Je baby groeit en dat doet goed.

 

Voor elke baby is de volgorde van groeien en de snelheid waarmee ze groeien anders, sommige baby's krijgen al in de negende maand hun tandjes, anderen pas rond het eerste levensjaar. Sommige baby's kruipen al gauw en anderen slaan deze stap over en proberen direct te lopen. Weer anderen willen maar gewoon niet starten met lopen.

 

Wat als je nu een "luie" baby heb?

 

Stel nou dat jij één van de moeders bent met zo'n "luie" baby die maar niet wilt lopen, wat doe je? Soms lijkt het gek, de baby van je vriendin liep al met 9 maanden en de jouwe is nu al een jaar maar loopt nog niet. Het lijkt misschien gek maar kinderen verschillen. Sommige kinderen genieten extra van het optillen; je zult zien dat die kinderen vaker wat langer willen kruipen en armpjes uitstrekken om getild te worden. Die denken vast "Waarom lopen als ik lekker knus getild kan worden?". Soms kan het zelf dat deze kinderen stiekem al lopen, maar dat ze dat niet doen als jij erbij bent. Je moet maar eens kijken wat je baby doet als die denkt dat jij niet kijkt, het kan je verbazen.

 

Sommige mensen hebben huismiddelen om het lopen bij baby's te stimuleren. Als je het lopen wilt opwekken zijn er een paar methoden die ouderen uit Suriname vaker aanraden; hieronder staan een paar tips. De tips zijn alleen voor baby's die al zelfstandig staan. Eerder is het onverstandig de baby te forceren, je kan de groei van de benen namelijk negatief beïnvloeden.:

 

Oefen met de baby en laat die naar je toekomen à laat je baby staan en ga een stapje of 2 van hem/ haar vandaan staan nog net buiten zijn/ haar handbereik. Kijk je baby aan en roep hem/ haar om naar je toe te komen. Geef gulle complimentjes als je baby een stapje of een poging tot stappen doet. "goed zo" en knuffels stimuleren heel erg. Laat het kindje lopen in nat gras - volgens de verhalen van vroeger helpt het als jouw baby in de ochtend in gras laat lopen dat nog nat is van de dauw. Houdt rekening met de temperatuur buiten als u dit probeert. Kriebel uw baby onder de voeten met een bezem - ook dit is een oud truckje, volgens de verhalen helpt het als je jouw baby met een handbezem onder de voeten kriebelt. Blijf wel altijd rekening ermee houden dat als je baby eenmaal loopt hij veel vaker zelfs op verkenning zal uitgaan en minder vaan bij jouw zal komen. Het kan gebeuren dat jij achter hem/ haar aan zal moeten rennen voor aandacht omdat hij/zij nou net iets moois en glimmend heeft gezien aan de andere kant van de kamer.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Een manier om je liefste wensen te vervullen!

In dit artikel krijg je een goede manier aangereikt om je wensen en je verlangen uit te laten komen!

Gouden tips om Slapeloosheid door te komen.

Tips om het slechte slapen te doorbreken.

Help: Ik ben een puber!!

Ik ben een puber, wat nu? Hoe ga je om met deze tijd? Hierover vind je informatie in dit artikel.

Help! Ik ben onzeker!

In dit artikel staan tips om met onzekerheid om te gaan en er af te komen

De Travestiet

Travestiet is een persoon die Mannelijk is bij geboorte en een Vrouweijke Gender Identiteit heeft.

Hoe faalangst behandelen?

Kenmerken van faalangst en waar de behandeling op gericht moet zijn.

Hoe merk ik dat iemand liegt?

Een verslag over hoe je het opmerkt of iemand liegt.

Onzekerheid, hoe kan deze kwaal ontstaan en wat kun je ertegen doen?

Iedereen voelt zich af en toe wel eens onzeker. In dit artikel wordt besteed aan het ontstaan ervan, de nadelen/gevolgen en de mogelijke oplossingen

Verslaafd aan drugs

Hoe ontstaat een drugsverslaving? Dit artikel gaat daar dieper op in.

Kristalmensen in de nieuwe tijd

Korte beschrijving van de generatie Kristalkinderen/volwassenen

ADD, ADHD, de verschillen, belemmeringen en uitdagingen

ADD kent vele belemmeringen en onbegrip maar biedt al dan niet met een omweg tevens kansen.

Hoe word ik beroemd en rijk?

Iedereen kan beroemd worden, lees hier in dit artikel hoe ook jij beroemd en rijk kan worden.

Belangrijke ontwikkelingen in de adolescentie

De adolescentie is een belangrijke periode in het leven van de mens, gekenmerkt door vele ontwikkelingen.

Positief denken

Tips om je leven een positieve draai te geven

Wat gebeurt er tijdens de normale veroudering van de mens?

Er is geen grens te trekken wanneer iemand tot de ouderen behoort, omdat ouderdomsveranderingen langzaam gaan en deze veranderingen per individu sterk verschillen. De grens wordt vaak getrokken op leeftijd en niet op grond van fitheid en belastbaarheid.

Een avond met een prostituee (escort meisje)meelopen.

Ze wist niet wat ze zag, al die koppen voor het raam. Wat een eitje, dat karweitje haha.

Numerologie en geboortedag: 5, 14 en 23

Geboren zijn op de 5e, 14e en de 23e van de maand

De illusie van de prins op het witte paard

Veel vrouwen dromen van hun prins op het witte paard. Maar bestaan die eigenlijk nog wel?

Hoe kan ik weten hoe ik moet zoenen?

Het blijft altijd spannend, zoenen voor de eerste keer. De vragen; Wat moet ik doen, Doe ik het wel goed en Doe ik teveel of te weinig spoken door uw hoofd.

De dag dat de wereld vergaat

21-12-2012... Waarom denkt de halve wereld dat de aarde ten onder gaat?

Astrologie

Basistermen in de astrologie

Hoe kan ik zien dat iemand verliefd op mij is?

Dat kan natuurlijk nog best een lastige vraag zijn. Wanneer kunt u nu zien en weten dat iemand verliefd op u is?

Afleren van duimen

Het afleren van duimen is meestal lastig omdat kinderen zich er amper bewust van zijn dat ze het doen Wie strijd hierover wilt voorkomen, geeft zijn duimende of vingerzuigende baby al vroeg een fopspeen.

Geld verdienen met het opknappen van je huis

hoe je huis op te knappen en er ook nog eens geld mee te verdienen

Is er een hiernamaals of is de dood het einde?

Iedere keer als er mensen in je directe omgeving overlijden stel je jezelf weer de vraag, “is er een hiernamaals of is de dood het einde?”