Eerste stapjes -waar blijven die?


Publicatie datum:

de eerste stapjes van uw baby z

Gesponsorde koppelingen

Als uw baby in vergelijking met andere peuters wat laat begint te lopen kunt u enkele zaken doen om het lopen te stimuleren. U moet zich realisren dat kinderen verschillen en niet proberen om uw kind te haasten, maar er zijn enkele tips die vroeger gebruikt werden.

De eerste stapjes, waar blijven die ? Als je na negen maanden eindelijk je baby in je armen sluit is er geen heerlijker gevoel. De 9 maanden zwangerschap, zijn het ineens helemaal waard en zelfs je bevalling hoe zwaar die ook was wordt gauw vergeten. Na de eerste 2 weekjes goed kennis gemaakt te hebben met elkaar voelen mamma en baby zich weer lekker in hun vel en hebben ze alweer een vaste routine. Het groeien gaat in deze periode nogal snel en elke dag merk je iets nieuws; de eerste lach, het eerste gekke gezicht, de eerste keer dat je de huil van je baby kan beoordelen (dwingt je baby, wilt je baby getild worde, heeft hij honger of is hij geschrokken) of de eerste keer dat je baby iets grijpt. Je baby groeit en dat doet goed.

 

Voor elke baby is de volgorde van groeien en de snelheid waarmee ze groeien anders, sommige baby's krijgen al in de negende maand hun tandjes, anderen pas rond het eerste levensjaar. Sommige baby's kruipen al gauw en anderen slaan deze stap over en proberen direct te lopen. Weer anderen willen maar gewoon niet starten met lopen.

 

Wat als je nu een "luie" baby heb?

 

Stel nou dat jij één van de moeders bent met zo'n "luie" baby die maar niet wilt lopen, wat doe je? Soms lijkt het gek, de baby van je vriendin liep al met 9 maanden en de jouwe is nu al een jaar maar loopt nog niet. Het lijkt misschien gek maar kinderen verschillen. Sommige kinderen genieten extra van het optillen; je zult zien dat die kinderen vaker wat langer willen kruipen en armpjes uitstrekken om getild te worden. Die denken vast "Waarom lopen als ik lekker knus getild kan worden?". Soms kan het zelf dat deze kinderen stiekem al lopen, maar dat ze dat niet doen als jij erbij bent. Je moet maar eens kijken wat je baby doet als die denkt dat jij niet kijkt, het kan je verbazen.

 

Sommige mensen hebben huismiddelen om het lopen bij baby's te stimuleren. Als je het lopen wilt opwekken zijn er een paar methoden die ouderen uit Suriname vaker aanraden; hieronder staan een paar tips. De tips zijn alleen voor baby's die al zelfstandig staan. Eerder is het onverstandig de baby te forceren, je kan de groei van de benen namelijk negatief beïnvloeden.:

 

Oefen met de baby en laat die naar je toekomen à laat je baby staan en ga een stapje of 2 van hem/ haar vandaan staan nog net buiten zijn/ haar handbereik. Kijk je baby aan en roep hem/ haar om naar je toe te komen. Geef gulle complimentjes als je baby een stapje of een poging tot stappen doet. "goed zo" en knuffels stimuleren heel erg. Laat het kindje lopen in nat gras - volgens de verhalen van vroeger helpt het als jouw baby in de ochtend in gras laat lopen dat nog nat is van de dauw. Houdt rekening met de temperatuur buiten als u dit probeert. Kriebel uw baby onder de voeten met een bezem - ook dit is een oud truckje, volgens de verhalen helpt het als je jouw baby met een handbezem onder de voeten kriebelt. Blijf wel altijd rekening ermee houden dat als je baby eenmaal loopt hij veel vaker zelfs op verkenning zal uitgaan en minder vaan bij jouw zal komen. Het kan gebeuren dat jij achter hem/ haar aan zal moeten rennen voor aandacht omdat hij/zij nou net iets moois en glimmend heeft gezien aan de andere kant van de kamer.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Sterrenbeeld: Ram

Beschrijving van het sterrenbeeld Ram.

Pershoudingen bij een bevalling

Wat zijn de pershoudingen bij een bevalling?

Verstandig Zonnen

Tips voor een goede bescherming tegen de zon

Sterrenbeeld: Weegschaal

Beschrijving van het sterrenbeeld Weegschaal.

Lucide dromen

Als je lucide droomt, ben je je bewust van het feit dat je droomt en kun je je droom actief beïnvloeden.

Vrouwen fantaseren vanaf jonge leeftijd over bruiloft

Vrijgezelle vrouwen denken er op jonge leeftijd al over na hoe hun toekomstige bruiloft er uit moet gaan zien.

Je huis en de omgeving

Je huis en de omgeving

In goede en in slechte tijden

Dit artikel gaat over relaties. Tegenwoordig hebben mensen steeds meer (korte) relaties en lopen steeds meer huwelijken stuk. Hoe komt dit en wat kan eraan gedaan worden?

Reptieleneieren en babyaapjes

Wie zal er het eerste – ik – zeggen?

Sociale en specifieke fobie

Dit artikel heeft geen beschrijving.

Numerologie en geboortedag: 6, 15 en 24

Geboren zijn op de 6e, 15e en de 24e van de maand

Hephaistos

Wie was de Griekse god Hephaistos en waar stond hij voor?

Het korte termijn geheugen

Wat is nou precies het korte termijn geheugen? In een serie van artikelen ga ik dieper in op het geheugen.

De eerste stapjes als baby

In dit artikel kom je alles te weten over één van de hoogtepunten uit je ontwikkeling: Leren lopen!

In 5 stappen naar een gedisciplineerd kind

Een kort 5 stappen plan met tips!

Kristalmensen in de nieuwe tijd

Korte beschrijving van de generatie Kristalkinderen/volwassenen

Tips voor zwangere vrouwen

antwoorden voor zwangere vrouwen

Reiki, volgens het Usui Shiki Ryoho systeem

In dit artikel staat Reiki beschreven volgens het Usui Shiki Ryoho systeem. Hierin staat onder andere de geschiedenis, de leefregels en wat het is.

Tips voor een goede relatie

Om op te bouwen of te herbouwen.

Carriere of thuisblijfmoeder?

Carriere of thuisblijfmoeder? waar dien je rekening mee te houden?

Koran Beluisteren Online Populair

Koran beluisteren online word steeds vaker gedaan waarom is dit?

Generatie NU

zelfwaarde, generatie nu, zelfbeeld, narcistisch

Taalontwikkeling en -stimulering 0 tot 5 jaar

de taalontwikkeling en -stimulering van nul tot vijf jaar in het kort

Onzekerheid, hoe kan deze kwaal ontstaan en wat kun je ertegen doen?

Iedereen voelt zich af en toe wel eens onzeker. In dit artikel wordt besteed aan het ontstaan ervan, de nadelen/gevolgen en de mogelijke oplossingen

Westerse astrologie: Ram

Het eerste sterrenbeeld in de westerse astrologie