Goede voornemens


Publicatie datum:

Artikel over goede voornemens, het hoe en waarom met tips.

Gesponsorde koppelingen

Als het nieuwe jaar begint willen we die goed beginnen, zodat we een jaar tegemoet gaan waarin we niet meer de fout in gaan. Je wilt je slechte gewoontes kwijt of wilt juist nog meer goede dingen doen. Het kan heel goed zijn om bewust met je slechte eigenschappen bezig te zijn en er actief mee bezig bent om er wat aan te doen. Je ziet op deze manier in wat niet goed gaat in je leven en wat wellicht anders zou kunnen.

Veel mensen vinden het ook moeilijk zich aan de goede voornemens te houden. Hoe komt dat en hoe kun je je er wel aan houden? In dit artikel staan goede tips.

Waarom mislukken goede voornemens?

Je kunt goede voornemens bedenken maar als het nieuwe jaar is begonnen blijkt het vaak dat het een stuk moeilijker is dan van te voren bedacht om je er ook daadwerkelijk aan te houden. Een goed voornemen wat vaak genoemd wordt is ‘stoppen met roken’ maar het blijft een verslaving. En wat doe je als mensen om je heen staan te roken en je een sigaret aanbieden? Afvallen, nog zo’n goed voornemen die populair is. Maar de chocolaatjes uit je kerstpakket zijn nog niet op en de oliebollenkraam staat nog steeds op het plein. Dat ziet er lekker uit!

Als je toch de eerste keer weer de mist in gaat met je goede voornemen, dan heb je al snel het idee: ‘Het is nu toch al mislukt, dus dan kan ik er net zo goed helemaal mee stoppen om het vol te houden’. En dat terwijl het daarvoor misschien toch al een paar dagen of periode gelukt was om je er wél aan te houden.

 

Niet te streng zijn

Veel mensen zien het als falen als je je goede voornemen niet nakomt. Blijf hier niet in hangen maar richt je op de dingen die wel goed gaan. Het kan één keer fout gaan maar blijf het toch proberen. Eén dag een dip hoeft nog niet te betekenen dat het helemaal zinloos is.

 

Goede voornemens plannen

Het kan je helpen als je een plan van te voren bedenkt hoe je je beter aan je goede voornemen kunt houden. Dat is beter dan stoppen zonder na te denken want halverwege het jaar blijkt het misschien toch lastig te zijn. Je kunt het plan op papier zetten, je schrijft op wat je wilt gaan doen en ook vooral op welke manier. Het kan bijvoorbeeld helpen om eerst te minderen en niet in één keer de boeg om te gooien. Doe het op een manier dat je zelf denkt dat je het dan kunt volhouden. Je moet wel realistisch zijn in het plannen, schrijf het zo op dat je je er ook aan kunt houden. Houdt er nog wel enige uitdaging in want dat stimuleert jezelf om het te halen.

 

Ondersteuning

Je omgeving kan een goede stimulans zijn om je te helpen je goede voornemens te bereiken. Zij kunnen je steunen en je op je vingers tikken zodra het niet goed gaat. Laat ze je plan lezen van te voren zodat zij duidelijk weten waar ze je mee kunnen helpen.

Wat helemaal een goede stimulans is als je er samen aan werkt, dit kan als de ander ook hetzelfde goede voornemen heeft. Samen sta je sterker dan alleen. Maak dan ook goede afspraken samen.

 

Beloning

Als het goed gaat met je goede voornemens kun je jezelf belonen zodat je nog meer stimulans hebt om door te gaan en vol te houden. Verwen jezelf met iets wat je graag wilt hebben of doen. Zet dat van te voren wel in je plan. Bijvoorbeeld na een week of na een bepaalde periode.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Kaizen: Een japanse methode om in kleine stapjes grote veranderingen te kunnen maken

Kaizen is een van oorsprong japanse methode om in kleine stapjes je doel te bereiken

Hoe kijken buitenlanders naar Nederland ?

Het is interessant af en toe te ervaren hoe ze in het buitenland naar nederland(ers) kijken. Een impressie vind je in dit artikel

Speeddaten, wat is het en hoe werkt het?

Uitleg over speeddaten voor singles.

jong en zwanger.

je bent jong en onverwacht zwanger, wat moet je nu doen?

Alles voor een goede hechtingsrelatie.

Hechting is nodig voor een goede relatie tussen kind en verzorger. Hieronder de 5 factoren voor een goede hechtingsrelatie.

Mijn homohuwelijk(4)....ook naar de kerk?

In deze serie artikelen over mijn homohuwelijk vergelijk ik dit huwelijk met een heterohuwelijk. Wat zijn de verschillen? En zijn er wel zoveel verschillen?

Korte beschrijving van de zeven waardensystemen

welke kleur past bij u? een leuk spel om te doen bij bijvoorbeeld een bedrijfsuitje

Positief denken tips en de voordelen

De gedachten waar je je op focust vormen je realiteit, zowel in het heden als in de toekomst. Daarom is het belangrijk je er bewust van te zijn dat positief denken andere effecten heeft dan negatief denken.

Je huis opdelen in area's voor beter overzicht in je schoonmaakwerkzaamheden

een plan om je huis in minder tijd opgeruimder te houden

Inspiratie

Inspiratie is een briljante ingeving krijgen

Gratis internet daten, gratis daten, gratis e-date, Gratis dating

Alle gratis dating mogelijkheden voor jouw verzameld op op één pagina.

Dagboek van een gescheiden man...stap 3.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 3 is.

Zindelijk worden kost tijd

Hoe krijg ik mijn kind zindelijk? en hoe weet ik dat mijn kind er aan toe is?

Facebook home: Een nieuwe trend of gaan we te ver?

Facebook home is een nieuwe applicatie van het sociale netwerk Facebook.

Wat kan je doen met zeep

Alternatieve gebruikswijzen voor zeep

Schulden

Schulden, en niet de juiste hulp

Wat is autisme en wat heeft de theorie of mind er mee te maken?

Wat is autisme en wat zijn de kenmerken van autisme, en wat is de thoerie of mind en wat heeft dat met autisme te maken.

10 gratis tips voor valentijnsdag

10 gratis tips voor Valentijnsdag om je partner mee te verassen

Hoe krijg ik mijn ex terug?

Ik ga uitleggen hoe je je ex eindelijk terug kunt krijgen.

Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar duurt 15 dagen en wordt door de Chinezen gevierd van de eerste tot de vijftiende dag van de eerste maand op de chinese kalendar.

Ontwikkeling baby vijf maanden

ontwikkeling van een baby van vijf maanden

Lachen met open mond wordt meer gewaardeerd.

Als mensen met hun open mond lachen,krijgen ze meer positieve reacties dan dat ze de lippen stijf op elkaar houden.

Op slag verliefd worden overkomt je maar hoe kun je verliefd blijven (deel 2)

Verliefd wordt je op het eerste gezicht, helaas gaat die eerste verliefdheid altijd voorbij, hoe kan je dan verliefd blijven.

Numerologie en geboortedag: 1, 10, 19 en 28

De betekenis van de getallen 1, 10, 19 en 28 als jouw geboortedag

Existentialisme en verantwoordelijkheid

Het existentialisme is een filosofie die over de verantwoordelijkheid van de mens gaat.