Goede voornemens


Publicatie datum:

Artikel over goede voornemens, het hoe en waarom met tips.

Gesponsorde koppelingen

Als het nieuwe jaar begint willen we die goed beginnen, zodat we een jaar tegemoet gaan waarin we niet meer de fout in gaan. Je wilt je slechte gewoontes kwijt of wilt juist nog meer goede dingen doen. Het kan heel goed zijn om bewust met je slechte eigenschappen bezig te zijn en er actief mee bezig bent om er wat aan te doen. Je ziet op deze manier in wat niet goed gaat in je leven en wat wellicht anders zou kunnen.

Veel mensen vinden het ook moeilijk zich aan de goede voornemens te houden. Hoe komt dat en hoe kun je je er wel aan houden? In dit artikel staan goede tips.

Waarom mislukken goede voornemens?

Je kunt goede voornemens bedenken maar als het nieuwe jaar is begonnen blijkt het vaak dat het een stuk moeilijker is dan van te voren bedacht om je er ook daadwerkelijk aan te houden. Een goed voornemen wat vaak genoemd wordt is ‘stoppen met roken’ maar het blijft een verslaving. En wat doe je als mensen om je heen staan te roken en je een sigaret aanbieden? Afvallen, nog zo’n goed voornemen die populair is. Maar de chocolaatjes uit je kerstpakket zijn nog niet op en de oliebollenkraam staat nog steeds op het plein. Dat ziet er lekker uit!

Als je toch de eerste keer weer de mist in gaat met je goede voornemen, dan heb je al snel het idee: ‘Het is nu toch al mislukt, dus dan kan ik er net zo goed helemaal mee stoppen om het vol te houden’. En dat terwijl het daarvoor misschien toch al een paar dagen of periode gelukt was om je er wél aan te houden.

 

Niet te streng zijn

Veel mensen zien het als falen als je je goede voornemen niet nakomt. Blijf hier niet in hangen maar richt je op de dingen die wel goed gaan. Het kan één keer fout gaan maar blijf het toch proberen. Eén dag een dip hoeft nog niet te betekenen dat het helemaal zinloos is.

 

Goede voornemens plannen

Het kan je helpen als je een plan van te voren bedenkt hoe je je beter aan je goede voornemen kunt houden. Dat is beter dan stoppen zonder na te denken want halverwege het jaar blijkt het misschien toch lastig te zijn. Je kunt het plan op papier zetten, je schrijft op wat je wilt gaan doen en ook vooral op welke manier. Het kan bijvoorbeeld helpen om eerst te minderen en niet in één keer de boeg om te gooien. Doe het op een manier dat je zelf denkt dat je het dan kunt volhouden. Je moet wel realistisch zijn in het plannen, schrijf het zo op dat je je er ook aan kunt houden. Houdt er nog wel enige uitdaging in want dat stimuleert jezelf om het te halen.

 

Ondersteuning

Je omgeving kan een goede stimulans zijn om je te helpen je goede voornemens te bereiken. Zij kunnen je steunen en je op je vingers tikken zodra het niet goed gaat. Laat ze je plan lezen van te voren zodat zij duidelijk weten waar ze je mee kunnen helpen.

Wat helemaal een goede stimulans is als je er samen aan werkt, dit kan als de ander ook hetzelfde goede voornemen heeft. Samen sta je sterker dan alleen. Maak dan ook goede afspraken samen.

 

Beloning

Als het goed gaat met je goede voornemens kun je jezelf belonen zodat je nog meer stimulans hebt om door te gaan en vol te houden. Verwen jezelf met iets wat je graag wilt hebben of doen. Zet dat van te voren wel in je plan. Bijvoorbeeld na een week of na een bepaalde periode.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Lichtwerkers deel 1 - enkele basisideeen

Lichtwerkers: Met een nieuw spiritueel bewustzijn naar een nieuwe wereld

Westerse astrologie: Waterman

Waterman als jouw sterrenbeeld

Stuur eens een persoonlijke kerstkaart!

Tijdens de feestdagen wil jij natuurlijk jouw vrienden, familie en kennissen een prettige kerst toewensen. Je kunt dit doen met een standaard kaart waar je iets aardigs in schrijft of, je gooit het over een andere boeg en kiest ervoor om een eigen persoonlijke kerstkaart te maken!

Sterrenbeeld: Weegschaal

Beschrijving van het sterrenbeeld Weegschaal.

Westerse astrologie: Tweelingen

Het sterrenbeeld Tweelingen

Positieve Stimulans

Mensen kunnen tot iets moois in staat zijn als ze maar goed worden gestimuleerd. Gebeurt dat voor iets negatiefs dan kan zo iemand in een negatieve spiraal terecht komen

Nostalgie of heimwee?

Een ansicht en herinneringen!

Thuis zijn

voel je thuis, maar hoe

Ja, maar.....

Omgaan met weerstanden in gesprekken.

Dino & Mens: Leefden samen?

Men is druk aan het zoeken naar bewijzen voor levende dinosauriërs, vooral de creationisten om de evolutietheorie te ontkrachten. Maar zijn er bewijzen voor het bestaan van dino's tijdens het mensentijdperk?

Een rugzakje vol met verdriet

Jouw verleden, die voor meer verdriet zorgt dan je toegeeft.

De echtscheidingsprocedure uitgelegd

Dit artikel biedt een korte en duidelijke uitleg van de procedure rond echtscheidingen.

Scheiden en alimentatie

Als de partners gaan scheiden moeten er afspraken gemaakt worden over de verdeling van de kosten van levensonderhoud van beide partners en van de kinderen.

De hoofddoek van de moslimvrouw

Uitleg over de hoofddoek in de islam

Ontwikkeling baby 6 maanden

Geeft een omschrijving van de ontwikkeling van een baby van 6 maanden

Droominterpretatie!

Droominterpretatie is erg moeilijk, omdat je te maken hebt met je hogere zelf, die op vele manieren kan communiceren met je. Dromen kunnen symbolisch, letterlijk, een les, een voorgevoel, een verkapte astrale ervaring of de verwerking van gebeurtenissen van de dag zijn.

Tips voor een betere conditie en een gezondere levensstijl

Praktische tips om je conditie en je levensstijl te verbeteren. Een betere gezondheid is een betere kwaliteit van leven!

Hoe faalangst behandelen?

Kenmerken van faalangst en waar de behandeling op gericht moet zijn.

Sparen voor de kinderen

Hoe kun je het beste voor je kinderen sparen?

Wat gelooft een christen?

Wat is het christendom en wat gelooft een christen?

Woordspelingen: Wat zijn het precies?

Woordspelingen hebben vaak een komisch effect. Tenminste dat is de bedoeling want sommige zetten je echt aan het denken...

Cadeau idee voor Valentijn

Een cadeau voor hem nodig? Tegenwoordig pasklare oplossingen.

Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy

Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy en zijn geschiedenis over de eeuwen heen.

Praten

Praten doe je met je mond, maar betrek je hart erbij. Dan zul je echt wijs zijn.

Numerologie en geboortedag: 7, 16 en 25

Geboren zijn op de 7e, 16e en de 25e van de maand