Het is uit, en nu?


Publicatie datum:

In dit artikel staan 9 tips om over liefdesverdriet heen te komen.

Gesponsorde koppelingen

Een super leuke relatie, dat is wat jullie hadden, jullie vonden elkaar alles, waren vaak bij elkaar en hielden super veel van elkaar. Dacht jij, want uiteindelijk heeft hij of zij het uitgemaakt. Of het nou goed is uitgepraat, of er een rot smoesje is gebruikt, het een lange relatie is geweest of een korte, het is altijd even vervelend. Want voor de ander kan het wel helemaal over zijn, voor jou doet het nog pijn. Hoe ga je met deze pijn om? Dat staat in deze negen tips beschreven!

Tip 1: Huilen is niet erg.

Of je nou een meisje of een jongen bent, een vrouw of een man, je mag altijd huilen. Zoek een rustig plekje op voor jezelf en denk er eens rustig over na. Denk niet alleen na over de slechte kanten van jouw ex, maar denk ook na over de leuke kanten en over leuke dingen die jullie samen hebben gedaan. Je mag hierbij huilen, want dat is een manier van verwerking. Hoe onschuldig dit misschien ook lijkt voor de buitenwereld, het kan voor jou heel veel betekenen. Soms kan het ook helpen als je een brief aan jouw ex schrijft, waarin je jouw verdriet verteld. Deze brief hoef je uiteindelijk niet te geven, maar hierdoor schrijf je wel alle emoties van je af.

Tip 2: Wordt niet boos.

Als iemand het uitmaakt, doet het veel pijn voor de ander. Je ziet dan vaak dat die persoon dan boos wordt. De ex deugt niet, je hebt niets aan hem/haar, alle scheldwoorden worden op hem/haar los gelaten en alle oude ruzies en verwijten komen boven. Probeer dit niet te doen. Jouw ex was echt wel verliefd en hij of zij heeft ook echt wel van jou gehouden. Om de een of andere reden is dit bij hem of haar over gegaan en of hij nou vreemd is gegaan of niet, het is voor jouw ex ook niet gemakkelijk om het uit te maken. Het laatste wat hij/zij wil is jouw pijn doen, maar hij/zij denkt dat dit het beste is. Door boos te worden bereik je helemaal niets, behalve dat iedereen zich tegen jou zal gaan keren in plaats van andersom.

Tip 3: Blijf niet te lang hangen in jouw verdriet.

Het is logisch dat je verdrietig bent, maar blijf jezelf niet zielig vinden. Het leven gaat door en daar moet jij je uiterste best voor doen. Ga leuke dingen doen met vriend(inn)en, verwen jezelf, zit eens een avondje bij familie, werk een extra dagje of ga een rondje wandelen met een huisdier. Zorg voor afleiding, zo denk je niet meer de hele dag aan jouw verdriet en zal je sneller weer gelukkig worden.

Tip 4: Verwijder al zijn/haar spullen.

Zorg ervoor dat je in jouw huis niet wordt herinnerd aan hem/haar. Doe alle spullen van hem/haar in een doos en zet die op zolder, breng het naar jouw ex of gooi het weg. Het probleem met weggooien is dat het niet jouw spullen zijn en hij of zij het waarschijnlijk wel weer terug wilt hebben.

Tip 5: Zorg er voor dat jij je ex even een tijdje niet ziet en spreekt.

Als je ervoor zorgt dat jij een tijdje geen contact hebt met je ex, word je ook niet herinnerd aan hem. Hierdoor zal de verliefdheid langzaam verdwijnen en zal jouw verdriet minder worden. Je kunt dit doen door met hem/haar af te spreken om elkaar bijvoorbeeld een maand niet te zien, maar ook door hem te ontwijken. De bekende afspraak om nog wel vrienden te blijven is in dit geval geen optie. Jullie hebben alle twee tijd nodig om het even te laten rusten, als jullie daarna nog vrienden willen zijn komt dit echt wel goed.

Tip 6: Wees niet wanhopig.

Er zijn twee manieren waarop je wanhopig kan zijn:

Nummer 1; Je wilt hem/haar zo graag terug dat je constant contact blijft zoeken met jouw ex. Dit is niet de bedoeling. Je ex zal dit eerder negatief dan positief ervaren en zal jou gaan zien als een stalker. Als jullie voor elkaar bestemd zijn komen jullie echt wel weer bij elkaar. Dit is even een moment van rust, hij/zij maakt het niet zomaar uit. Laat je ex even met rust en neem deze rust zelf ook.

Nummer 2: Oh jee, het is uit. Ik heb helemaal niemand meer, ik moet snel weer een partner. Als dit het excuus is om een relatie aan te gaan, moet je even bij jezelf te rade gaan. Waarom wil je zo snel mogelijk een partner? Kan je niet alleen zijn? Dit zou betekenen dat je wanhopig opzoek zal gaan naar een ander en het telkens weer uit zal gaan. Probeer ervoor te zorgen dat je alleen net zo goed op met twee benen op de grond staat als met zijn tweeën. De beste relatie ontstaat pas als jij gelukkig bent met jezelf. Een partner is de beste partner als hij/zij jouw goede leven aanvult tot een perfect leven.

Tip 7: Doe geen domme dingen.

Je hebt alleen jezelf ermee als je wraakacties tegenover jouw ex uitvoert. Probeer ervoor te zorgen dat hij je niets meer doet. Als je dingen gaat doen om hem terug te pakken (bijvoorbeeld omdat hij/zij nu een nieuwe vriend(in) heeft) zul je hier later spijt van krijgen. Jouw ex heeft hier verder helemaal niets mee en zal lekker doorgaan waarmee hij/zij bezig is.

Tip 8: Ga je bij hem/haar terug?

Het is net een week uit en je ziet jouw ex op de deurmat verschijnen met de woorden: ‘Ik heb er zo een spijt van.’, ‘Ik wil je terug.’, ‘kom je bij me terug?’. Denk dan eerst eens goed na voordat je meteen bij hem terug gaat. Het is niet voor niets uit gegaan. Wat is er in die week gebeurt? Was het voor jouw ex een smoesje om tussendoor even met een ander te gaan? Of heeft hij/zij werkelijk een week verdriet gehad omdat hij/zij een verkeerde beslissing heeft genomen? Kom hier eerst achter en maak een besluit waar je goed over na heb kunnen denken.

Tip 10: Wees blij met jezelf.

Als iemand het uitmaakt doet het veel pijn bij de ander. Het probleem is vaak dat deze persoon het heel persoonlijk neemt. Jouw ex maakt het uit omdat hij of zij zich niet prettig voelt in deze relatie. Niet omdat jij oerlelijk, stom, irritant of dom bent. Als hij/zij dit had gevonden was hij/zij nooit begonnen met de relatie. Maak jezelf dus niet onzeker door dit tegen jezelf te zeggen. Jij bent goed hoe je bent, er is maar één persoon in de wereld die precies zo is als jij en daar moet je trots op zijn. Als anderen dit niet accepteren is dat een probleem voor hen, er zijn nog genoeg anderen die jou wel accepteren.

 

Andere artikelen:

Anorexia nervosa

In dit artikel staat beschreven wat anorexia nervosa is.

Reiki, volgens het Usui Shiki Ryoho systeem

In dit artikel staat Reiki beschreven volgens het Usui Shiki Ryoho systeem. Hierin staat onder andere de geschiedenis, de leefregels en wat het is.

Help! Ik ben onzeker!

In dit artikel staan tips om met onzekerheid om te gaan en er af te komen

Automutilatie

Dit artikel gaat over de ziekte/verslaving automutilatie, ook wel bekend als zelf beschadiging

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 10
Leden aangebracht: 2

Meer uit de categorie leven

Moeder in je eentje

Moeder zijn in je eentje

Hoe kijken buitenlanders naar Nederland ?

Het is interessant af en toe te ervaren hoe ze in het buitenland naar nederland(ers) kijken. Een impressie vind je in dit artikel

Dagboek van een gescheiden man...stap 2.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 2 is.

De Dictator

Tiran is in mindere mate autocraat waarbij Dictator niet titulair gebruikt wordt

Je huis opdelen in area's voor beter overzicht in je schoonmaakwerkzaamheden

een plan om je huis in minder tijd opgeruimder te houden

Positief denken tips en de voordelen

De gedachten waar je je op focust vormen je realiteit, zowel in het heden als in de toekomst. Daarom is het belangrijk je er bewust van te zijn dat positief denken andere effecten heeft dan negatief denken.

Inspiratie

Inspiratie is een briljante ingeving krijgen

Reptieleneieren en babyaapjes

Wie zal er het eerste – ik – zeggen?

Bijgeloof

Herkomst van bijgeloof. De belangrijkste bijgelovige symbolen toegelicht.

Schoonheid zit van binnen én van buiten

Er wordt vaak beweerd dat mensen die aantrekkelijk zijn, ook positieve interpersoonlijke kwaliteiten hebben. Is dit wel echt zo?

Wicca, een levenswijze.

Wicca is leven in hamonie met de natuur.

Ontwikkelingen baby bij twee maanden

Omschrijft de ontwikkelingen van een baby bij twee maanden

Wat is visualiseren?

Je leven veranderen in de positieve zin dmv visualisatie.

Een goed hoofdkussen vinden

Slapeloze nachten, pijnlijke schouders, nekklachten en hoofdpijn kunnen allemaal veroorzaakt worden door een verkeerd of oncomfortabel hoofdkussen. Een goed hoofdkussen met de juiste ondersteuning is daarom ook van groot belang voor een gezonde, goede nachtrust.

Hoe maak je je vriendin of vrouw blij op Valentijnsdag?

Valentijnsdag is de dag bij uitstek om je geliefde te laten blijken dat je van haar houdt.

Gezicht gymnastiek

Tegen rimpels is op een eenvoudige manier zelf iets te doen.

Magisch denken in kindertijd en adolescentie: ontwikkeling en relatie met obsessieve compulsie

Magisch denken in kindertijd en adolescentie: ontwikkeling en relatie met obsessieve compulsie

Hoe betrouwbaar is een ooggetuige verklaring?

Moeten ooggetuige altijd worden geloofd? Zijn zij eigenlijk wel in staat om correct te vertellen wat er op een bewuste dag is gebeurd? In dit artikel ga ik daar dieper op in.

Ontwikkeling baby vijf maanden

ontwikkeling van een baby van vijf maanden

Wat kun je zelf tegen botontkalking doen?

Wat kun je doen om de kans op botontkalking te verkleinen?

Hoe om te gaan met een kind met ODD

In dit artikel gaan we in op de gedragsstoornis ODD en hoe om te gaan met kinderen met ODD

Van brabbelen naar praten

Spraakontwikkeling van een baby

Wat is het geheugen nou precies?

Waarom is het geheugen nou zo belangrijk? En hoe zit het geheugen precies in elkaar? Deze serie artikelen gaan daar proberen antwoord op te geven.

Afleren van duimen

Het afleren van duimen is meestal lastig omdat kinderen zich er amper bewust van zijn dat ze het doen Wie strijd hierover wilt voorkomen, geeft zijn duimende of vingerzuigende baby al vroeg een fopspeen.

Het is uit, en nu?

In dit artikel staan 9 tips om over liefdesverdriet heen te komen.