Huis kopen in Belgie, Ja, Nee?


Publicatie datum:

Je wilt graag een huis kopen, is Belgie een goede optie? en waar moet je op letten?

Gesponsorde koppelingen

Een huis kopen in Belgie lijkt zeer aantrekkelijk, mede door de lage huizenprijzen. Maar is het nu wel zo voordelig om naar Belgie te verhuizen?

Belgie
Belgie is verdeeld in een Franstalig en een Nederlandstalig gebied. Het deel waar veel Nederlanders naartoe verhuizen is het Nederlandstalig deel. Ondanks dat Nederland en Belgie buurlanden zijn, zijn er toch grote verschillen tussen de twee landen. Wat direct opvalt als je over de grens heen rijdt, is dat de wegen in Belgie in slechtere staat verkeren dan in Nederland. Een tweede verschil is dat er in Belgie een stuk meer dure auto's rondrijden. In Belgie is een auto een statussymbool. De meeste auto's zijn na drie jaar dan ook 'versleten' en worden verkocht. Veelal gaan die auto's in de handel en komen ze terecht in landen als Afrika. Een derde verschil wat kan worden opgemerkt is het verschil tussen de huizen. In Nederland wordt er veel meer aandacht besteed aan de buitenkant van de huizen en de tuin. In Belgie is dit, mits uitzonderingen, minder het geval.
Zo zijn er nog tallen van andere verschillen die beide landen kenmerken.

Wonen in Belgie
Het vinden van een betaalbaar huis zal in Belgie makkelijker zijn dan het vinden van eenzelfde soort huis in Nederland. De huizenprijzen in Belgie liggen lager dan in Nederland, maar in de grensregio is dit verschil aan het bijtrekken. Hoe verder in Belgie hoe verder de huizenprijzen dalen. Belgische banken geven over het algemeen een hogere hypotheek dan Nederlandse banken, wat nog een voordeel kan zijn om een Belgische hypotheek te nemen. Mensen die in Belgie wonen en in Nederland werken genieten nog een dubbel voordeel, omdat de hypotheekrenteaftrek voor mensen werkend in Nederland blijft gelden. Er zijn verder nog specifieke voordelen als een huis ouder is dan een paar jaar of als het huis een eerste huis is (klein beschrijf).

Leven in Belgie
Het leven in Belgie is verder te vergelijken met dat in Nederland. De taal in Vlaanderen is Nederlands. Over het algemeen zijn de supermarkten in Belgie een stuk duurder dan in Nederland. De producten die in de winkels worden verkocht zijn vergelijkbaar met deze in Nederland, mits kleine verschillen.
Het autorijden in Belgie moet je leren. Bij stoplichten gaan er verschillende richtingen tegelijk rijden en mensen rijden vlotter door.

School en studie in Belgie
Het onderwijs in Belgie staat goed aangeschreven. Kinderen zitten doorgaans wat langer op school. Over het algemeen wordt er meer verwacht van de kinderen in Belgie dan van de kinderen in Nederland. Ook de hogere studies worden goed aangeschreven. De naschoolse opvang is in Belgie goed geregeld en niet duur. Mede om deze reden zijn er veel Belgische tweeverdieners. Ook is het in Belgie meer gebruikelijk dan in Nederland dat kinderen op een internaat verblijven

Indien je twijfelt om naar Belgie te verhuizen, ga gewoon rondrijden door Belgie, winkelen, scholen bezoeken bij makelaars langs etc. Op die manier kan je een goede gefundeerde keuze maken. Wordt het Belgie of toch maar niet....


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Ontwikkeling baby eerste maand

Hoe ontwikkelt een baby zich in de eerste maand?

Bipolaire stoornis en het gevaar van een chronisch depressief beeld

De rol van psychotherapie wordt beschreven in de behandeling van bipolaire stoornissen.

Positief denken

Tips om je leven een positieve draai te geven

Vrienden op nummer 1

Zijn vrienden de oorzaak van het gedrag van jou zoon of dochter? Lees dit artikel en kom erachter!

Hoe kijken buitenlanders naar Nederland ?

Het is interessant af en toe te ervaren hoe ze in het buitenland naar nederland(ers) kijken. Een impressie vind je in dit artikel

Numerologie en geboortedag: 3, 12, 21 en 30

Geboren zijn op de 3e, 12e, 21e en de 30e van de maand

Mijn homohuwelijk(3)…de kledingkeuze.

In dit artikel vertel ik over het maken van de juiste kledingkeuze voor mijn homohuwelijk. Daarmee probeer ik antwoord te geven op de vraag of er verschillen zijn tussen het hetero- en homohuwelijk.

Het elastiekje!

Hoe is elastiek onstaan en hoe komen wij eraan?

Speeddaten, wat is het en hoe werkt het?

Uitleg over speeddaten voor singles.

Handleeskunde

Kun je aan je handen zien wanneer je laatste uur slaat? Of je binnenkort een nieuwe liefde vindt? Of je rijk wordt?

De trappisten

Het ontstaan van de monniken die uw trappist, die u op een zomerse namiddag op en gezellig terrasje zit te drinken, hebben gebrouwen.

Westerse astrologie: Steenbok

Steenbok als jouw sterrenbeeld

Lucide dromen

Als je lucide droomt, ben je je bewust van het feit dat je droomt en kun je je droom actief beïnvloeden.

Westerse astrologie: Leeuw

Leeuw als sterrenbeeld

Eetproblemen bij kinderen

Opvoeden in de nieuwe tijd

Interpersoonlijke aantrekkingskracht

Interpersoonlijke aantrekkingskracht

Van kind tot volwassene: de pubertijd

Zelfrespect is belangrijk bij pubers

Slecht nieuws? Doe er wat aan!

Hoe ik met de wet van Murphy geconfronteerd werd.

Droominterpretatie!

Droominterpretatie is erg moeilijk, omdat je te maken hebt met je hogere zelf, die op vele manieren kan communiceren met je. Dromen kunnen symbolisch, letterlijk, een les, een voorgevoel, een verkapte astrale ervaring of de verwerking van gebeurtenissen van de dag zijn.

Een manier om je liefste wensen te vervullen!

In dit artikel krijg je een goede manier aangereikt om je wensen en je verlangen uit te laten komen!

Een relatie aangaan is makkelijker dan er één onderhouden.

Na wat spannende afspraakjes met je nieuwe partner, begint de echte uitdaging. Enkele aanwijzingen voor een kans op slagen.

Thuis zijn

voel je thuis, maar hoe

Waarom is het leven zo belangrijk voor de mens en het grote geheel?

Je leven is je alles waard, je werkt er voor, je vecht er voor maar waarom?

Neanderthalers: Bruut en dom?

Neanderthalers staan bekend om hun robuuste, potige bouw en hun manier van overleven in het ijzige klimaat van het prehistorische Europa en delen van Azië. Velen denken dat het slechts domme, brute mensen waren die alleen maar goed waren in het bejagen van de zoogdieren, maar dit was beslist niet zo!

Goed kunnen luisteren

Luistervaardigheden en inlevingsvermogen