Huiselijk geweld doorbreken


Publicatie datum:

huiselijkgeweld doorbreken, en je leven weer oppakken

Gesponsorde koppelingen

Huiselijkgeweld is te doorbreken! het is best zwaar om uit een geweldadige relatie te stappen.er is vaak niet veel over van je eigenwaarde . hier wil ik u steun geven door middel van enkele tips over hoe u de kracht kunt vinden uw leven weer in eigenhand te nemen.

huiselijk geweld,

Steeds vaker hoor je er over. Mensen die in een relatie zitten waarin huiselijk geweld voorkomt. Dit kan betekenen dat er geslagen word of erger, maar we moeten niet vergeten dat iemand regelmatig kleineren of bijvoorbeeld pesten, ook een vorm van huiselijk geweld is. Het kan zijn dat je partner huiselijk geweld uit oefend , maar vaak is t ook een ouder die zn kind slaat, of een kind die een ander kind uit t gezin telijf gaat. Hoe dan ook, t is een feit dat iedereen uit een gezin waar huiselijk geweld voorkomt er slachtoffer van is. Om verschillende reden word er vaak laat , en helaas soms te laat , hulp gezocht. Een dader weet maar al te goed hoe hij zijn slachtoffer onder druk moet zetten om niets te vertellen. Hij of zij doet dat vaak door zijn slachtoffer bang te maken voor hem of haar, en door te zorgen dat t slachtoffer gaat geloven dat niemand hem of haar gelooft.

hoe begint huiselijk geweld,

Huiselijk geweld begint vaak niet met van de een op andere dag slaan. Het sluipt vaak langzaam in je relatie. Het begint vaak met verbaal geweld. Daarna worden veel slachtoffers afgezonderd van de buiten wereld. Je word gedwongen vrienden en familie te laten vallen. Je word als t ware afhankelijk gemaakt van de dader, zodat hij of zij macht krijgt over jou. Als je merkt dat dit jou overkomt, zouden je alarm bellen moeten gaan rinkelen. In een goede relatie heeft je partner er namelijk geen problemen mee dat je contact hebt met mensen.

hoe doorbreek je huiselijk geweld,

Als je in zo een situatie zit , is t moeilijk om er weer uit te komen. Als je ook kinderen hebt besef dan goed dat zij ook slachtoffer zijn. Hoe goed je t ook wilt verbergen , kinderen voelen t toch , en beschadigen. Om te beginnen is t erg belangrijk dat je alles opschrijft wat er gebeurd. Dit om 2 redenen. Ten eerste , als je eraan toe bent aangifte te doen en de relatie te verbreken, is t goed dat je alle gebeurtenissen op een rij hebt staan. ten tweede , als je t terug leest zie je zelf duidelijk in dat t niet je eigen schuld is dat je mishandeld word. en wie weet zie je zo ook op wat voor een momenten t mis gaat en kan je deze momenten voorkomen. Voorkomen klinkt gek, maar is sommige gevallen is t mogelijk. Er zijn situaties die bij daders agressie opwekken. Door de dader op die momenten te ontlopen voorkom je al een hoop. Blijf zo rustig mogelijk, terug schreeuwen of slaan kan gevaarlijk zijn. Hoe moeilijk t ook is , de relatie verbreken is t enige wat echt werkt. Voor iemand die t niet heeft meegemaakt , is t niet te begrijpen dat t slachtoffer vaak toch van de dader houd, en zijn daden goed praat. bijvoorbeeld : ik ben ook gewoon dom dat ik t eten liet aanbranden, dus dat hij of zij mij sloeg is terecht. Nou terecht is t nooit om iemand te slaan. Besef dat daders vaak zelf onzeker zijn en zich beter proberen te voelen als ze jou onderdrukken. En hou je zelf voor ; je houd van een droom man of vrouw, want bij liefde hoord geen geweld. Hoe langer je in een geweldadige relatie zit hoe zwaarder t is om weg te gaan. Voordat je de stap neemt je partner te verlaten is t erg belangrijk dat je je goed voorbereid.

tips om veilig weg te komen,

Als je besloten hebt weg te gaan, zou het t beste zijn als je weet dat de dader een paar uur niet thuis is. Dit omdat je dan de tijd hebt om te vluchten. Maar er is helaas vaak geen tijd . Bijvoorbeeld als t echt uit de hand loopt .

* Zorg dat je altijd een mobiel bij je hebt zodat je in nood politie kunt bellen.Het is heel verstandig om een gesprek met een wijkagent aan te gaan. Er is dan al bekend bij de politie wat er speeld en dan kunnen ze snel handelen als je belt.

* Zorg ten alle tijden dat je niet afhankelijk van de dader word. Dit houd in dat je moet proberen toch contact met familie en vrienden te houden. Zij kunnen je helpen .

* Zorg voor een eigen bank rekening en probeer geld te sparen , zodat je weg kunt als t mis gaat.

* Het is handig als je belangrijke papieren en bankpasjes en eventueel wat kleding bij iemand die je vertrouwd neer te leggen, zodat je snel weg kunt.

*  Zoek hulp bij maatschappelijkwerk. zij weten opvanghuizen waar je veilig kunt onderduiken , en waar je geholpen word weer een woning te vinden.

je leven weer oppakken na huiselijk geweld,

Als je uit de situatie bent , zal je toch merken dat je er niet bent. T vertrouwen in mensen is geschaad. Je eigenwaarde is gekwetst, en soms blijf je angstig. Het is heel goed om alles van je af te schrijven. En praten is ook goed, om alles te verwerken. Je bent t waard gelukkig te zijn.Je bent sterk anders was je niet uit de situatie gestapt. Hou jezelf dit ten alle tijden voor.Er zijn je heel wat mensen voor gegaan, die t ook hebben gered , en wat een ander kan kan jij ook. Weer verwijs ik je naar maatschappelijk werk. Zij kunnen je helpen door naar je te luisteren. Er is licht aan t einde van de tunnel.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Officieel vader en moeder

Wat moet je regelen als je een kind krijgt?

Je baby en de eerste tandenborstel

Hoe en wanneer begin je met tandenpoetsen en hoe zorg je ervoor dat je baby het leuk vindt

Seksualiteit

het gedrag dat direct of indirect met de paring samenhangt

Hoe faalangst behandelen?

Kenmerken van faalangst en waar de behandeling op gericht moet zijn.

Waaraan herken je een pathologische leugenaar?

Het leven van een pathologische leugenaar hangt van leugens aan elkaar. Dit leidt tot grote problemen in relaties met anderen en uiteindelijk in het leven van de pathologische leugenaar zelf.

Hoe kan ik weten hoe ik moet zoenen?

Het blijft altijd spannend, zoenen voor de eerste keer. De vragen; Wat moet ik doen, Doe ik het wel goed en Doe ik teveel of te weinig spoken door uw hoofd.

Veilig & slim op netwerksites

Twaalf tips om veilig en overzichtelijk op netwerksites te staan!

Westerse astrologie: Weegschaal

Weegschaal als sterrenbeeld

Een Mirena spiraal voor jonge vrouwen

Maanden achtereen heb ik het Internet afgezocht naar de ervaringen van jongen vrouwen die een Mirena spiraal lieten inbrengen. Er was echter weinig informatie te vinden en aangezien ik de behandeling eenmaal heb gehad, wil ik hier graag meer over vertellen.

tienermoeders en het ecologisch systeem (micro, meso en macro niveau)

Tienermoeder en haar leefomgeving

Westerse astrologie: Ram

Het eerste sterrenbeeld in de westerse astrologie

Neanderthals

Neanderthals een species van de Mens in de klasse Homo

Is er een hiernamaals of is de dood het einde?

Iedere keer als er mensen in je directe omgeving overlijden stel je jezelf weer de vraag, “is er een hiernamaals of is de dood het einde?”

Praten

Praten doe je met je mond, maar betrek je hart erbij. Dan zul je echt wijs zijn.

Sparen voor de kinderen

Hoe kun je het beste voor je kinderen sparen?

Sterrenbeeld: Kreeft

Beschrijving van het sterrenbeeld Kreeft.

Verlegen kind? Zo gaat u er mee om.

Uw kind is verlegen en stil,een paar tips om uw kind een duwtje in de rug te geven.

Woordspelingen: Wat zijn het precies?

Woordspelingen hebben vaak een komisch effect. Tenminste dat is de bedoeling want sommige zetten je echt aan het denken...

Thuis zijn

voel je thuis, maar hoe

Zindelijk worden kost tijd

Hoe krijg ik mijn kind zindelijk? en hoe weet ik dat mijn kind er aan toe is?

Mam, Pap...Ik ben homo!

In dit artikel vertel ik iets over de seksuele ontwikkeling van jongeren, homoseksualiteit, de coming out en waar u als ouders mee te maken kunt krijgen.

Schoonheid zit van binnen én van buiten

Er wordt vaak beweerd dat mensen die aantrekkelijk zijn, ook positieve interpersoonlijke kwaliteiten hebben. Is dit wel echt zo?

Goed kunnen luisteren

Luistervaardigheden en inlevingsvermogen

Privacy

onze privacy in gevaar

Hou van, leef en deel het (love, live and share)

Wat is er mooier dan kunnen genieten van het leven en het te kunnen delen.