Huiselijk geweld doorbreken


Publicatie datum:

huiselijkgeweld doorbreken, en je leven weer oppakken

Gesponsorde koppelingen

Huiselijkgeweld is te doorbreken! het is best zwaar om uit een geweldadige relatie te stappen.er is vaak niet veel over van je eigenwaarde . hier wil ik u steun geven door middel van enkele tips over hoe u de kracht kunt vinden uw leven weer in eigenhand te nemen.

huiselijk geweld,

Steeds vaker hoor je er over. Mensen die in een relatie zitten waarin huiselijk geweld voorkomt. Dit kan betekenen dat er geslagen word of erger, maar we moeten niet vergeten dat iemand regelmatig kleineren of bijvoorbeeld pesten, ook een vorm van huiselijk geweld is. Het kan zijn dat je partner huiselijk geweld uit oefend , maar vaak is t ook een ouder die zn kind slaat, of een kind die een ander kind uit t gezin telijf gaat. Hoe dan ook, t is een feit dat iedereen uit een gezin waar huiselijk geweld voorkomt er slachtoffer van is. Om verschillende reden word er vaak laat , en helaas soms te laat , hulp gezocht. Een dader weet maar al te goed hoe hij zijn slachtoffer onder druk moet zetten om niets te vertellen. Hij of zij doet dat vaak door zijn slachtoffer bang te maken voor hem of haar, en door te zorgen dat t slachtoffer gaat geloven dat niemand hem of haar gelooft.

hoe begint huiselijk geweld,

Huiselijk geweld begint vaak niet met van de een op andere dag slaan. Het sluipt vaak langzaam in je relatie. Het begint vaak met verbaal geweld. Daarna worden veel slachtoffers afgezonderd van de buiten wereld. Je word gedwongen vrienden en familie te laten vallen. Je word als t ware afhankelijk gemaakt van de dader, zodat hij of zij macht krijgt over jou. Als je merkt dat dit jou overkomt, zouden je alarm bellen moeten gaan rinkelen. In een goede relatie heeft je partner er namelijk geen problemen mee dat je contact hebt met mensen.

hoe doorbreek je huiselijk geweld,

Als je in zo een situatie zit , is t moeilijk om er weer uit te komen. Als je ook kinderen hebt besef dan goed dat zij ook slachtoffer zijn. Hoe goed je t ook wilt verbergen , kinderen voelen t toch , en beschadigen. Om te beginnen is t erg belangrijk dat je alles opschrijft wat er gebeurd. Dit om 2 redenen. Ten eerste , als je eraan toe bent aangifte te doen en de relatie te verbreken, is t goed dat je alle gebeurtenissen op een rij hebt staan. ten tweede , als je t terug leest zie je zelf duidelijk in dat t niet je eigen schuld is dat je mishandeld word. en wie weet zie je zo ook op wat voor een momenten t mis gaat en kan je deze momenten voorkomen. Voorkomen klinkt gek, maar is sommige gevallen is t mogelijk. Er zijn situaties die bij daders agressie opwekken. Door de dader op die momenten te ontlopen voorkom je al een hoop. Blijf zo rustig mogelijk, terug schreeuwen of slaan kan gevaarlijk zijn. Hoe moeilijk t ook is , de relatie verbreken is t enige wat echt werkt. Voor iemand die t niet heeft meegemaakt , is t niet te begrijpen dat t slachtoffer vaak toch van de dader houd, en zijn daden goed praat. bijvoorbeeld : ik ben ook gewoon dom dat ik t eten liet aanbranden, dus dat hij of zij mij sloeg is terecht. Nou terecht is t nooit om iemand te slaan. Besef dat daders vaak zelf onzeker zijn en zich beter proberen te voelen als ze jou onderdrukken. En hou je zelf voor ; je houd van een droom man of vrouw, want bij liefde hoord geen geweld. Hoe langer je in een geweldadige relatie zit hoe zwaarder t is om weg te gaan. Voordat je de stap neemt je partner te verlaten is t erg belangrijk dat je je goed voorbereid.

tips om veilig weg te komen,

Als je besloten hebt weg te gaan, zou het t beste zijn als je weet dat de dader een paar uur niet thuis is. Dit omdat je dan de tijd hebt om te vluchten. Maar er is helaas vaak geen tijd . Bijvoorbeeld als t echt uit de hand loopt .

* Zorg dat je altijd een mobiel bij je hebt zodat je in nood politie kunt bellen.Het is heel verstandig om een gesprek met een wijkagent aan te gaan. Er is dan al bekend bij de politie wat er speeld en dan kunnen ze snel handelen als je belt.

* Zorg ten alle tijden dat je niet afhankelijk van de dader word. Dit houd in dat je moet proberen toch contact met familie en vrienden te houden. Zij kunnen je helpen .

* Zorg voor een eigen bank rekening en probeer geld te sparen , zodat je weg kunt als t mis gaat.

* Het is handig als je belangrijke papieren en bankpasjes en eventueel wat kleding bij iemand die je vertrouwd neer te leggen, zodat je snel weg kunt.

*  Zoek hulp bij maatschappelijkwerk. zij weten opvanghuizen waar je veilig kunt onderduiken , en waar je geholpen word weer een woning te vinden.

je leven weer oppakken na huiselijk geweld,

Als je uit de situatie bent , zal je toch merken dat je er niet bent. T vertrouwen in mensen is geschaad. Je eigenwaarde is gekwetst, en soms blijf je angstig. Het is heel goed om alles van je af te schrijven. En praten is ook goed, om alles te verwerken. Je bent t waard gelukkig te zijn.Je bent sterk anders was je niet uit de situatie gestapt. Hou jezelf dit ten alle tijden voor.Er zijn je heel wat mensen voor gegaan, die t ook hebben gered , en wat een ander kan kan jij ook. Weer verwijs ik je naar maatschappelijk werk. Zij kunnen je helpen door naar je te luisteren. Er is licht aan t einde van de tunnel.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

De 3 soorten Joden

Informatie over 3 soorten Jode

18 jaar en zwanger, hoe moet dat nu?

Je bent 18 jaar en zwanger. Hoe gaat dit met je opleiding? Geld? een huis? hoe vertel je het aan je ouders?

Mijn droomhuis in Frankrijk

Super goedkoop vakantiehuisje in Frankrijk, een droomhuis in Frankrijk, daar droom ik al jaren van.

Eerste stapjes -waar blijven die?

de eerste stapjes van uw baby z

De rechten van de moslimvrouw

Beschrijving van de rechten van de moslimvrouw

Mantelzorg

Functioneel gezondheidspatroon:mantelzorg

Een manier om je liefste wensen te vervullen!

In dit artikel krijg je een goede manier aangereikt om je wensen en je verlangen uit te laten komen!

Groeien: we doen het allemaal

We zijn allemaal groot geworden. Maar hoe gaat dat groot worden eigenlijk in zijn werk? En welke rol spelen cellen in dit proces?

Dagboek van een gescheiden man...stap 3.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 3 is.

Vriendschap

Zoals in mijn vorige artikel is aangegeven, zijn er verschillende sociale vaardigheden nodig om een normale relatie met leeftijdsgenoten te ontwikkelen.

Een relatie aangaan is makkelijker dan er één onderhouden.

Na wat spannende afspraakjes met je nieuwe partner, begint de echte uitdaging. Enkele aanwijzingen voor een kans op slagen.

Westerse astrologie: Vissen

Vissen als jouw sterrenbeeld

Ontwikkelingen baby bij twee maanden

Omschrijft de ontwikkelingen van een baby bij twee maanden

Het korte termijn geheugen

Wat is nou precies het korte termijn geheugen? In een serie van artikelen ga ik dieper in op het geheugen.

Kanker, maar dan chronisch...

Ook met kanker kan het leven nog mooi zijn. In mijn geval dan...

De Bijbel

Wat is de Bijbel en uit welke boeken bestaat de Bijbel

Zijn Nederlandse invloeden op de Allochtone opvoeding wel zo positief?

De invloed van de Nederlandse cultuur op de opvoeding van allochtone meisjes

Wil je gelukkig worden?

Tips hoe gelukkig te worden en te blijven

Scheten laten... Vervuiling?

Scheten laten? Iedereen heeft er last van en meestal kun je er niets aan doen. Gemiddeld laat je per 24 uur wel 10 tot 25 scheten. Maar wist je dat je daarmee het milieu (een beetje) vervuilt?

Beoordelingsfouten

Hoe beoordelen wij als mensen anderen en situaties.

Is er een hiernamaals of is de dood het einde?

Iedere keer als er mensen in je directe omgeving overlijden stel je jezelf weer de vraag, “is er een hiernamaals of is de dood het einde?”

Goede voornemens

Artikel over goede voornemens, het hoe en waarom met tips.

Oorzaak van crisis? CORRUPTIE!

Elke dag worden al die mensen bedrogen door de politiek, grote machtige organisaties en niet te vergeten de media en de samenwerking tussen boven genoemden.

Dagboek van een gescheiden man...stap 2.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 2 is.

Relaties en het spreken van de waarheid.

Hoewel het spreken van de waarheid in een relatie soms moeilijk is het altijd beter dan te liegen.