in 5 stappen naar een stralende verschijning


Publicatie datum:

Je hoeft niet mooi te zijn om te stralen!

Gesponsorde koppelingen

Je hoeft helemaal niet mooi te zijn om een stralende verschijning te zijn. Wie straalt, voelt zich goed en dat is wat mooi maakt. En we kunnen allemaal stralen; of we nou wel of geen 'mooi' gezicht hebben.

Stap 1

stop met klagen. Natuurlijk hebben vrijwel alle vrouwen iets te wensen: een slanker figuur, een rimpelloze huid of een recht gebid. Maar waarom wel oog hebben voor de negatieve aspecten en al het positieve als vanzelfsprekend ervaren? Lijdzaam jezelf te dik vinden, werkt niet. Let eens op wat er allemaal wél leuk is aan dat totaal plaatje. Een stralend uiterlijk is in feite niets anders dan goed in je vel zitten. Het uiterlijk weerspiegelt namelijk het innerlijk. Wees blij met uzelf, al zijn er nog zo veel verbeterpunten. Erken dat je de moeite waard bent. Wie zichzelf echt leuk vindt, krijgt vanzelf ogen die stralen.

Stap 2

Lach eens wat vaker. Vaak spannen mensen onbewust hun gezichtsspieren aan. We fronsen als we lezen, diep in gedachten zijn of geconcentreerd zitten te luisteren. Als je alleen bent, maakt dat niet zo veel uit, maar in een omgeving met anderen is het handig om hier bewust bij stil te staan omdat je er anders onbedoeld chagrijnig of ontoegankelijk uit kunt zien. Denk er daarom geregeld aan om het gezicht te ontspannen. Emoties krijgen dan de kans om zich te uiten en dat maakt het voor mensen makkelijker om te zien of iemand vrolijk, verdrietig of gespannen is. Lach eens wat vaker, ook als er een flauwe grap wordt gemaakt. Lachen ontspant enorm, omdat je veel gezichtsspieren aanspant.

Stap 3

kies voor kleur. Kleding maakt de man, maar eigenlijk geldt dat nog meer voor de vrouw. Want in een werkomgeving waar de meeste collega's gekleed gaan in grijze pakken of casual kleding in 'veilige' tinten, is degene met een rood bloesje of een paar felgekleurde schoenen het stralende middelpunt. Het gaat om de details, niet om drastische metamorfoses. Een kast vol zwarte kleding? Dit oogt niet alleen somber, het geeft ook een signaal af aan de omgeving. Een zwarte outfit wordt namelijk geassocieerd met streng, terwijl geel staat voor blijheid. Kijk eens in de kledingkast, hoe is het gesteld met de kelding en welk signaal geeft die af?

Stap 4

leef gezond. Wie kent ze niet, moeders op het schoolplein die er afgepeigerd en een tikje onverzorgd bij staan. Dat laatste is snel op te lossen: een kleurtje op de nagles of een vrolijke bloem in het haar doen wonderen. Maar om de oorzaak structueel aan te paken, is er meer nodig. Hoe clichématig het ook klinkt: het begint allemaal met een gezonde levensstijl. Slechte nachtrust zorgt ervoor dat iemand er al snel stukken ouder uitziet. Ongezonde maaltijden geven het haar een doffe tint. En de allergrootste boosdoener is en blijft natuurlijk de sigaret. Gele vingers, een snel verouderende huid en niet te vergeten de walm van nicotine die om de persoon in kwestie heen hangt.

Stap 5

straal zelfvertrouwen uit. Iemands lichaamshouding vertelt veel over de gemoedstoestand van de persoon in kwestie. Probeer je daarom bewust te worden van uw houding. Het scheelt nogal of iemand er als een dweil bij zit of dat iemand ruimte durft in te nemen met een zelfverzekerde tred, een opgeheven hoofd en een rechte rug. Die houding werkt ook door naar binnen. Wie zich opgewekt, zelfverzekerd en stralend voordoet, voelt zich vanzelf ook zo.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Mathilda

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Het ontstaan van de sauna

Lees hier alles over de geschiedenis van de sauna

Kristalmensen in de nieuwe tijd

Korte beschrijving van de generatie Kristalkinderen/volwassenen

De geboortehoroscoop: een spiegel van je persoonlijkheid

Uitleg over de tekens van de dierenriem, planeten en aspecten

Omarm je woede - Thich Nhat Hanh (recensie)

Hoe op een Boeddhistische manier om te gaan met woede

Dagboek van een gescheiden man...stap 2.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 2 is.

Doelgroep tienermoeders

Tienermoeder in de huidige maatschappij

Generatie NU

zelfwaarde, generatie nu, zelfbeeld, narcistisch

tienermoeders en het ecologisch systeem (micro, meso en macro niveau)

Tienermoeder en haar leefomgeving

Sterrenbeeld: Boogschutter

Beschrijving van het sterrenbeeld Boogschutter

Flirten - het ABC van flirten

Het ABC van flirten geeft de basisprincipes van het flirten weer.

Narcistische stoornis

Hoe herken je iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis?

Afleren van duimen

Het afleren van duimen is meestal lastig omdat kinderen zich er amper bewust van zijn dat ze het doen Wie strijd hierover wilt voorkomen, geeft zijn duimende of vingerzuigende baby al vroeg een fopspeen.

Ga niet voor middelmatigheid!

Creeer je eigen leven. Ga niet voor middelmatigheid!

Ontwikkelingen baby bij twee maanden

Omschrijft de ontwikkelingen van een baby bij twee maanden

DNA ontrafeld

De opbouw en structuur van DNA.

Wicca, een levenswijze.

Wicca is leven in hamonie met de natuur.

De Travestiet

Travestiet is een persoon die Mannelijk is bij geboorte en een Vrouweijke Gender Identiteit heeft.

Cognitieve ontwikkeling bij kinderen

De cognitieve ontwikkelingsstadia bij kinderen en babies

Trap en traplopen

Veiligheid bij trap en traplopen

De emotie angst vanuit de filosofie bekeken

Hoe bezagen de filosofen Heidegger en Kierkegaard de emotie angst?

Ontwikkelingen baby bij drie maanden

Geeft een omschrijving van de ontwikkelingen van een baby rond drie maanden

Een relatie aangaan is makkelijker dan er één onderhouden.

Na wat spannende afspraakjes met je nieuwe partner, begint de echte uitdaging. Enkele aanwijzingen voor een kans op slagen.

Je baby en de eerste tandjes

Hoe ga om ermee om en hoe help je je baby met de pijn

Westerse astrologie: Vissen

Vissen als jouw sterrenbeeld

Westerse astrologie: Schorpioen

Schorpioen als sterrenbeeld