Je huis en de omgeving


Publicatie datum:

Je huis en de omgeving

Gesponsorde koppelingen

Wanneer je gezin zich uitbreidt, is de kans groot dat je een grotere woonruimte nodig hebt. Het is verstandig hier al voor de geboorte over na te denken en je te orienteren. Als je besluit te verhuizen, is het prettig om je het huis eigen te maken voordat je het druk krijgt met de verzorging van je baby.

Gesponsorde koppelingen

Als je ervoor kiest een andere leefomgeving te betrekken, zijn er een aantal factoren van belang. Natuurlijk moet er genoeg ruimte zijn in huis. Een eigen slaapkamer voor je kindje is van groot belang. Maar de kans is klein dat je binnen een paar jaar weer naar een andere huis op zoek gaat. Daarom is het verstandig ook na te denken over factoren die in de toekomst van belang kunnen zijn voor je woonplezier.

De omgeving

Je kindje is nu nog heel klein en totaal van jou afhankelijk. Als je besluit te blijven werken, is de kans aanwezig dat je voor je kindje een kinderdagverblijf zoekt. Kijk dan ook of er een kinderdagverblijf van je keuze in de buurt is. Niets is vervelender dan te laat op je werk komen en moeten stressen omdat de opvang een eind uit de route ligt. Hetzelfde geldt wanneer je kindje in de leeftijd is dat hij naar de peuterspeelzaal of kleuterklas kan.

Speelpleintje

Een kindvriendelijke buurt is belangrijk als je je kindje op een latere leeftijd buiten wilt laten spelen. Een leuk speelpleintje met toestellen voor verschillende leeftijden is dan geen overbodige luxe. Zelf kun je hier bij gaan zitten en samen met je kindje spelen. Als het pleintje op korte afstand van je woning is, kan hij later ook alleen met de buurtkinderen spelen.

Winkels

Nu je gezin is uitgebreid, vergt dat een goede planning om het huishouden in goede banen te leiden: een baan, je kindje halen van de creche, boodschappen doen, koken en dan ook nog aan jezelf zien toe te komen. Ook voor de supermarkt en andere winkels als een drogist geldt dat het prettig is dat deze in de buurt van je woning staan.

Nieuwbouw

Een nieuwbouwwijk bestaat meestal uit jonge stellen met kleine kinderen. De kans is dus groot dat je kindje hier al snel speelkameraadjes vindt. Een nieuwbouwwijk is echter ook vaak nog in aanbouw: er ligt zand, voorzieningen zijn nog niet helemaal optimaal aanwezig en ook kan het zijn dat de wijk (met het openbaar vervoer) moeilijk te bereiken is.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 64
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Westerse astrologie: Steenbok

Steenbok als jouw sterrenbeeld

Op en top Hiphop

Dit artikel beschrijft de jeugdcultuur Hiphop

De invloed van het slankheidideaal op meisjes en jonge vrouwen

De invloed van het slankheidideaal op meisjes en jonge vrouwen

Woordspelingen: Wat zijn het precies?

Woordspelingen hebben vaak een komisch effect. Tenminste dat is de bedoeling want sommige zetten je echt aan het denken...

Numerologie en geboortedag: 2, 11, 20 en 29

Betekenissen van de getallen 2,11,20 en 29 als jouw geboortedag