Je huis opdelen in area's voor beter overzicht in je schoonmaakwerkzaamheden


Publicatie datum:

een plan om je huis in minder tijd opgeruimder te houden

Gesponsorde koppelingen

Er zijn maar weinig mensen wiens hobby het is maar het lukt de meeste mensen wel om het huis redelijk aan kant te houden.

Er zijn echter ook mensen die veel werken, die andere dingen te doen hebben en die hebben niet zo heel veel tijd en al zeker geen zin in het huishouden.Speciaal voor deze mensen en voor al die mensen die niet weten waar te beginnen is het handig als je een leidraad hebt waar je je aan op kunt trekken, en die leidraad staat hieronder

Deze week gaan we schoonmaken de gang, het pleintje voor de voordeur en de voordeur zelf.

Kapstok

Bij de meeste mensen hangt de kapstok in de gang of de hal. Bij heel veel mensen hangt en ligt er aan en rondom de kapstok een heleboel dingen die eigenlijk niet van dit seizoen zijn, die eigenlijk weinig gebruikt worden of die te klein, kapot of niet meer bruikbaar zijn.

Haal deze week de kapstok eens leeg en kijk alles eens na of het weer terug moet aan de kapstok of dat het weg kan of elders op geborgen kan worden.

Jassen die nog goed zijn maar wel te klein of jassen die nog goed zijn en weinig gedragen gaan we er van tussen halen en naar de was brengen. De spullen van dit seizoen kunnen terug aan de kapstok, maar hang voor een ieder niet meer dan 1 jas op de kapstok, als er meerdere goede jassen zijn hang die dan in de kledingkast en haal die pas te voorschijn als de andere jas in de was gaat.

Neem een plastic zak of koop een mooie tas en stop daar alle spullen in zoals sjaals, mutsen en handschoenen, zo kun je het niet kwijtraken en is het toch netjes opgeborgen.

Jassen die nog goed zijn maar te klein of te weinig gedragen worden gaan we eerst uitwassen, dan op de foto zetten en verkopen via marktplaats, even zo met alles wat nog goed is maar niet meer gebruikt wordt binnen jullie gezin. Het geld wat je daarmee "verdient" zet je op een aparte spaarrekening als leuk spaarpotje voor het hele gezin.

Schoenen

Bij schoenen is het meestal hetzelfde verhaal als bij jassen, er staan tussen de schoenen heel wat seizoensschoenen, zomerschoenen dus die je niet meer aandoet.

Haal je hele schoenenkast/la/schoenenvoorraad eruit en ga sorteren. Voor ieder een paar schoenen is voldoende, overige nette schoenen kunnen prima in de kledingkast en seizoensschoenen kunnen bij de zomerkleding opgeborgen worden. Voor kaplaarzen kun je een emmer pakken, daar zet je stokken in en je hangt de laarzen er op zijn kop op, zo kunnen ze prima buiten blijven staan en met een gezellig bloemetje erin staat het nog leuk ook.

Overige in de hal

Als alles is opgeruimd van jassen en schoenen dan gaan we de overige snuisterijen aanpakken, veel mensen verzamelen bepaalde dingen in de hal, kranten, sieraden bij een spiegel, haarspullen etc.

Dat gaan we vanaf nu ordenen. Wil je je make-up spullen en je haarspullen in de gang of hal laten staan, prima natuurlijk maar zorg dan voor een koffertje waar je ze in op kunt bergen en dat nog decoratief staat ook. Zelfde met sleutels en andere "jaszak dingen" veel mensen maken hun jaszak leeg en laten het "even" liggen. Hang voor de sleutels een leuk sleutelkastje op, zo ben je ze ook nooit meer kwijt en het heeft een leuke decoratiewaarde in de hal. Voor overige snuisterijen zet je een leuk mandje neer, dit kun je eens per week legen en je spullen slingeren niet door de hele hal.

Is de hele hal ontdaan van snuisterijtjes en dingen die er niet horen, dan kun je nu aan het gewone schoonmaakwerk beginnen.Veeg je stoepje voor de voordeur, zet er een paar mooie potten neer met een bolchrysant en je zal geneigd zijn het stoepje vaker mee te pakken. Maak je voordeur schoon aan de binnen en de buitenkant.

Klop je mat uit, haal de spinnewebben weg langs de randen van het plafond. Poets alle deuren die uitkomen op de gang of de hal met de deurposten (vergeet ook de bovenkant van de deurpost niet. Poets de spiegels, stofzuig en/of dweil de vloer en je hal en voordeur zijn klaar om mensen te ontvangen.

Je voordeur en je hal zijn de eerste indruk die de mensen van je huis krijgen, maak hem dus gezellig maar zorg dat het ook allemaal goed schoon te maken en bij te houden is. Neem een hele week de tijd om deze dingen te doen, ga dus niet als een bezetene aan de slag zodat je het aan het eind van de dag weer beu bent, zet de kookwekker en werk maximaal een kwartiertje per dag in deze area, je zult zien dat je met een kwartiertje per dag een heel eind komt.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 31
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Angsten bij jonge peuters

Omschrijving van angsten die voorkomen bij jonge peuters

Hoe zorgt het lichaam ervoor dat er meerdere spermacellen een eicel binnendringen?

Kunnen meerdere spermacellen tegelijk een eicel binnendringen? Zo ja, wat gebeurt er dan? Welke mechanismen voorkomen dat er meer dan één spermacel naar binnen gaat?

Bouwstenen van de astrologie

Bouwstenen van de astrologie; astrologie voor beginners.

Waarom is slapen zo belangrijk?

Slapen is noodzakelijk voor je gezondheid en je humeur, in dit artikel lees je hier meer over.

Datingprofielen vol onwaarheden

Gratisdatingsite.nl vergelijkt gratis datingsites op beoordeling, prijs en meer.

Korte beschrijving van de zeven waardensystemen

welke kleur past bij u? een leuk spel om te doen bij bijvoorbeeld een bedrijfsuitje

ADD, wat is dat ook alweer?

Wat is ADD, geschreven door een ADD'er

Kaizen: Een japanse methode om in kleine stapjes grote veranderingen te kunnen maken

Kaizen is een van oorsprong japanse methode om in kleine stapjes je doel te bereiken

Een Mirena spiraal voor jonge vrouwen

Maanden achtereen heb ik het Internet afgezocht naar de ervaringen van jongen vrouwen die een Mirena spiraal lieten inbrengen. Er was echter weinig informatie te vinden en aangezien ik de behandeling eenmaal heb gehad, wil ik hier graag meer over vertellen.

Op tijd opstaan, hoe doe je dat

Opstaan, terwijl je nergens heen moet, hoe doe je dat?

Dagboek van een gescheiden man...stap 2.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 2 is.

De eeuwige taal

Door Alle eeuwen heen zijn kinderversjes, sprookjes en legenden middelen geweest om de essentiële levenslessen in het hart van onze kinderen in te planten in te planten.

Voorlezen schept een band

Voorlezen wordt te weinig gedaan, we hebben het tegenwoordig veel drukker dan vroeger. Maar wist je dat voorlezen een goed moment van rust en regelmaat is. En dat het een goede band schept tussen ouders en kind.

Hoe merk ik dat iemand liegt?

Een verslag over hoe je het opmerkt of iemand liegt.

ADD, ADHD, de verschillen, belemmeringen en uitdagingen

ADD kent vele belemmeringen en onbegrip maar biedt al dan niet met een omweg tevens kansen.

Help: Ik ben een puber!!

Ik ben een puber, wat nu? Hoe ga je om met deze tijd? Hierover vind je informatie in dit artikel.

Onzekerheid, hoe kan deze kwaal ontstaan en wat kun je ertegen doen?

Iedereen voelt zich af en toe wel eens onzeker. In dit artikel wordt besteed aan het ontstaan ervan, de nadelen/gevolgen en de mogelijke oplossingen

De verplichtingen van de Islam

Informatie over de verplichtingen van de Islam

Sterrenbeeld: Weegschaal

Beschrijving van het sterrenbeeld Weegschaal.

Het elastiekje!

Hoe is elastiek onstaan en hoe komen wij eraan?

Zuinig en winkelen

Drie tips om te proberen zuininger te winkelen

Het Weesgegroet, wat is het nou eigenlijk?

Het Weesgegroet, wat is het nou eigenlijk? Hier wordt ingegaan op de herkomst en het gebruik.

Ga niet voor middelmatigheid!

Creeer je eigen leven. Ga niet voor middelmatigheid!

Inspiratie

Inspiratie is een briljante ingeving krijgen

natuurlijke groei

de vergelijking tussen groei in de natuur en de groei van de mens