jong en zwanger.


Publicatie datum:

je bent jong en onverwacht zwanger, wat moet je nu doen?

Gesponsorde koppelingen

help, je bent zwanger, en nog een tiener. zo beleef je je eerste stappen van het jong zwanger zijn.

Je bent nog jong, en geniet volop van je onbezorgde leventje, dan staat je wereld even op zijn kop als je erachter komt dat je zwanger bent.

Wat moet je nu doen? Kun je je school wel afmaken? Hoe kom je aan geld om dit kindje op te voeden? Hoe reageert je omgeving erop? Wil je dit samen met je vriendje doen? En zo komen er natuurlijk nog veel meer vragen in je op. Het is belangrijk om het toch wel zo snel mogelijk te vertellen aan je ouders, verzorgers of mensen waar jij je vertrouwd bij voelt. Zo kunnen die mensen je helpen met beslissingen maken, en als jij het een plekje hebt kunnen geven, voel je je steeds beter, en kun je ook al lijkt het vooral in het begin moeilijk, gaan genieten van je zwangerschap. Het is ook beter voor je kindje als jij lekker in je vel zit.

 

Als je ongeveer 8 weken zwanger bent,kun je de verloskundige bij jou in de buurt bellen. Dan word er een echo gemaakt, zo zien ze hoe ver je zwanger bent. Die vertellen je ook wat er nu verder moet gebeuren, en met al je vragen kun je bij hun terecht.Na 10 tot 15 weken vertel je meestal aan iedereen dat je zwanger bent, maar het is natuurlijk heel normaal dat jij nog niet aan het idee gewent bent en het liever nog even voor je wil houden, en als je je 'plan' klaar hebt kun je het als nog vertellen.

 

Hoemoet het nu met school? Het is natuurlijk niet ideaal,maar het is te doen, en vaakwil de school je wel helpen met plannen maken, want je bent er natuurlijk een poos uit, dus je mist veel.Je kunt nog naar school tot je 36 weken zwanger bent.(als je je goed voelt) en je hebt verlof 10 weken na je bevalling. Als je in je zwangerschap er goed over na denkt, zou je oppas kunnen regelen. kinderdagverblijf of gastouder. en dan kun je na die tijd gewoon weer verder met je opleiding. Nou is het natuurlijk wel heel anders. want je mede studenten gaan lekker uit, terwijl jij snel naar huis wil om bij je kindje te zijn. en het voelt een beetje apart want je bent jong maar je bent versneld volwassen geworden. en dat duurt even tot je daar je plekje in hebt gevonden. je krijgt veel verantwoordelijkheid. en daar groei je vanzelf in. Als je je kindje in je buik voelt, krijg je daar een band mee. daar hoef je verder niks voor te doen.

 

Als je wel besluit te gaan werken,kun je eerst fulltime aan de slag en als het kindje geboren is, kun je zelf kijken hoeveel uur je blijft werken, dat ligt aan jezelf. waar je je zelf goed bij voelt.

 

Dan is het ook fijn als je alles met je vriendje hebt uitgesproken, want bij hem gebeurd er lichamelijk niks, en jou lichaam staat op zijn kop! Je bent waarschijnlijk misselijk,of erg moe. dat hoort er allemaal bij. Je vriendje blijft zijn vrienden waarschijnlijk net zo vaak zien, maar jij kan niet overal meer mee naar toe. dat is even lastig. daarom is het fijn als je vriend precies weet hoe jij je voelt, En kunnen jullie afspraken daarover maken, zodat jullie daar allebei fijn bij voelen.

 

Je kunt op veel site's vinden hoe je je voelt en wat er allemaal gebeurd per week in je buik, en met je lichaam. Met veel steun, van je vriendje, je ouders, schoonouders of wie dan ook, kan iedereen een kindje opvoeden jij dus ook! en als je aan het idee gewent bent, en het zelfs leuk bent gaan vinden kun je spulletjes gaan kopen die je nodig hebt voor de geboorte en erna. Zoals de eerste kleertjes die je baby aan krijgt na de geboorte. En een wiegje,maxicosi. Door zulke dingen te kopen krijg je er ook steeds meer zin in, dat je baby komt.

denk er goed overna hoe je alles wil doen. en geniet ondanks het onverwachte van je zwangerschap.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Sterrenbeeld: Ram

Beschrijving van het sterrenbeeld Ram.

Lekker in je vel!

Tips om lekker in mijn vel te zitten en mezelf te zijn!

De gevolgen van kindermishandeling

Wat is kindermishandeling en wat doet het met een kind?

Hoe help ik mijn kind om 's nachts zindelijk te worden?

Een artikel over hoe je je kind 's nachts zindelijk krijgt.

Numerologie en geboortedag: 9, 18, 27

Geboren zijn op de 9e, 18e en de 27e van de maand

Leven in geluk : de inwijdingsweg uit de oude godinnenculturen.- Klara Adalena (recensie)

Beschrijving van een spirituele weg.

Eerste stapjes -waar blijven die?

de eerste stapjes van uw baby z

Wat te doen bij een asbest vermoeden?

Weet jij wat je moet doen bij het vermoeden van asbest? Veel mensen namelijk niet. Daarom hier een uitleg.

Schulden

Schulden, en niet de juiste hulp

Op en top Hiphop

Dit artikel beschrijft de jeugdcultuur Hiphop

Goede voornemens, ja of nee?

Hebben goede voornemens nut? Waarom slagen of mislukken ze? Praktische tips om je goede voornemens w�l tot een succes te maken.

De dag dat de wereld vergaat

21-12-2012... Waarom denkt de halve wereld dat de aarde ten onder gaat?

Sterrenbeeld: Stier

Beschrijving van het sterrenbeeld Stier.

Hoe je stress in je leven kunt verminderen

Tips om stress in je leven te verminderen.

Veilig & slim op netwerksites

Twaalf tips om veilig en overzichtelijk op netwerksites te staan!

De echtscheidingsprocedure uitgelegd

Dit artikel biedt een korte en duidelijke uitleg van de procedure rond echtscheidingen.

Gecreëerd of geëvolueerd?

Dit artikel gaat over de vraag of de aarde gemaakt of ontstaan is, en of mensen dus het resultaat zijn van creationisme of van evolutie.

Münchausen by Proxy

Informatief artikel over Munchausen by Proxy

Mijn droomhuis in Frankrijk

Super goedkoop vakantiehuisje in Frankrijk, een droomhuis in Frankrijk, daar droom ik al jaren van.

Wat is autisme en wat heeft de theorie of mind er mee te maken?

Wat is autisme en wat zijn de kenmerken van autisme, en wat is de thoerie of mind en wat heeft dat met autisme te maken.

Organiseer een top moederdag voor de kersverse moeder!

Je eerst kind is geboren en daarmee een nieuw gezin. Moederdag leent zich uitstekend om dat heugelijke feit te vieren. Plan een onvergetelijke dag voor de nieuwe moeder!

Kristalmensen in de nieuwe tijd

Korte beschrijving van de generatie Kristalkinderen/volwassenen

De geschiedenis van Astanga-yoga.

De geschiedenis van yoga.

Sterrenbeeld: Leeuw

Beschrijving van het sterrenbeeld Leeuw

Facebook home: Een nieuwe trend of gaan we te ver?

Facebook home is een nieuwe applicatie van het sociale netwerk Facebook.