jong en zwanger.


Publicatie datum:

je bent jong en onverwacht zwanger, wat moet je nu doen?

Gesponsorde koppelingen

help, je bent zwanger, en nog een tiener. zo beleef je je eerste stappen van het jong zwanger zijn.

Je bent nog jong, en geniet volop van je onbezorgde leventje, dan staat je wereld even op zijn kop als je erachter komt dat je zwanger bent.

Wat moet je nu doen? Kun je je school wel afmaken? Hoe kom je aan geld om dit kindje op te voeden? Hoe reageert je omgeving erop? Wil je dit samen met je vriendje doen? En zo komen er natuurlijk nog veel meer vragen in je op. Het is belangrijk om het toch wel zo snel mogelijk te vertellen aan je ouders, verzorgers of mensen waar jij je vertrouwd bij voelt. Zo kunnen die mensen je helpen met beslissingen maken, en als jij het een plekje hebt kunnen geven, voel je je steeds beter, en kun je ook al lijkt het vooral in het begin moeilijk, gaan genieten van je zwangerschap. Het is ook beter voor je kindje als jij lekker in je vel zit.

 

Als je ongeveer 8 weken zwanger bent,kun je de verloskundige bij jou in de buurt bellen. Dan word er een echo gemaakt, zo zien ze hoe ver je zwanger bent. Die vertellen je ook wat er nu verder moet gebeuren, en met al je vragen kun je bij hun terecht.Na 10 tot 15 weken vertel je meestal aan iedereen dat je zwanger bent, maar het is natuurlijk heel normaal dat jij nog niet aan het idee gewent bent en het liever nog even voor je wil houden, en als je je 'plan' klaar hebt kun je het als nog vertellen.

 

Hoemoet het nu met school? Het is natuurlijk niet ideaal,maar het is te doen, en vaakwil de school je wel helpen met plannen maken, want je bent er natuurlijk een poos uit, dus je mist veel.Je kunt nog naar school tot je 36 weken zwanger bent.(als je je goed voelt) en je hebt verlof 10 weken na je bevalling. Als je in je zwangerschap er goed over na denkt, zou je oppas kunnen regelen. kinderdagverblijf of gastouder. en dan kun je na die tijd gewoon weer verder met je opleiding. Nou is het natuurlijk wel heel anders. want je mede studenten gaan lekker uit, terwijl jij snel naar huis wil om bij je kindje te zijn. en het voelt een beetje apart want je bent jong maar je bent versneld volwassen geworden. en dat duurt even tot je daar je plekje in hebt gevonden. je krijgt veel verantwoordelijkheid. en daar groei je vanzelf in. Als je je kindje in je buik voelt, krijg je daar een band mee. daar hoef je verder niks voor te doen.

 

Als je wel besluit te gaan werken,kun je eerst fulltime aan de slag en als het kindje geboren is, kun je zelf kijken hoeveel uur je blijft werken, dat ligt aan jezelf. waar je je zelf goed bij voelt.

 

Dan is het ook fijn als je alles met je vriendje hebt uitgesproken, want bij hem gebeurd er lichamelijk niks, en jou lichaam staat op zijn kop! Je bent waarschijnlijk misselijk,of erg moe. dat hoort er allemaal bij. Je vriendje blijft zijn vrienden waarschijnlijk net zo vaak zien, maar jij kan niet overal meer mee naar toe. dat is even lastig. daarom is het fijn als je vriend precies weet hoe jij je voelt, En kunnen jullie afspraken daarover maken, zodat jullie daar allebei fijn bij voelen.

 

Je kunt op veel site's vinden hoe je je voelt en wat er allemaal gebeurd per week in je buik, en met je lichaam. Met veel steun, van je vriendje, je ouders, schoonouders of wie dan ook, kan iedereen een kindje opvoeden jij dus ook! en als je aan het idee gewent bent, en het zelfs leuk bent gaan vinden kun je spulletjes gaan kopen die je nodig hebt voor de geboorte en erna. Zoals de eerste kleertjes die je baby aan krijgt na de geboorte. En een wiegje,maxicosi. Door zulke dingen te kopen krijg je er ook steeds meer zin in, dat je baby komt.

denk er goed overna hoe je alles wil doen. en geniet ondanks het onverwachte van je zwangerschap.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Gezicht gymnastiek

Tegen rimpels is op een eenvoudige manier zelf iets te doen.

Het voorbereiden van mijn homohuwelijk.

Met dit artikel maak ik een begin met de serie artikelen over het wel en wee tijdens de voorbereidingen van mijn eigen homohuwelijk.,

Kiezen voor jezelf

Welke keuzes moet je maken om gelukkig te worden?

Het korte termijn geheugen

Wat is nou precies het korte termijn geheugen? In een serie van artikelen ga ik dieper in op het geheugen.

Het Weesgegroet, wat is het nou eigenlijk?

Het Weesgegroet, wat is het nou eigenlijk? Hier wordt ingegaan op de herkomst en het gebruik.

De Gay of ook wel De Homo

A Gay Woman was een Prostitute maar een Gay Man was een Womanizer

Sterrenbeeld: Steenbok

Beschrijving van het sterrenbeeld Steenbok.

Westerse astrologie: Steenbok

Steenbok als jouw sterrenbeeld

Op tijd opstaan, hoe doe je dat

Opstaan, terwijl je nergens heen moet, hoe doe je dat?

Secret, of logica

Secret, een ophef over logica in een vorm van ongeloof

Samen bevallen

Samen bevallen doe je zo

Obsessief-compulsieve stoornis

Dit artikel heeft geen beschrijving.

In 5 stappen naar een gedisciplineerd kind

Een kort 5 stappen plan met tips!

Goede voornemens

Artikel over goede voornemens, het hoe en waarom met tips.

Jef Geeraerts: van koloniaal ambtenaar tot Vlaamse schrijver

Jef Geeraerts: van koloniaal ambtenaar tot Vlaamse schrijver

10 gratis tips voor valentijnsdag

10 gratis tips voor Valentijnsdag om je partner mee te verassen

Generatie NU

zelfwaarde, generatie nu, zelfbeeld, narcistisch

Wat zijn de tien geboden?

Beschrijving van de 10 geboden

Goede voornemens, ja of nee?

Hebben goede voornemens nut? Waarom slagen of mislukken ze? Praktische tips om je goede voornemens w�l tot een succes te maken.

Hoe kan ik zien dat iemand verliefd op mij is?

Dat kan natuurlijk nog best een lastige vraag zijn. Wanneer kunt u nu zien en weten dat iemand verliefd op u is?

Goddelijke trouw

Bijbelstudie over de Trouw van God

Sterrenbeeld: Ram

Beschrijving van het sterrenbeeld Ram.

Je kind van de fopspeen af helpen

Wanneer afleren van fopspeen? En hoe afleren?

Dagboek van een gescheiden man...stap 2.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 2 is.

Koran Beluisteren Online Populair

Koran beluisteren online word steeds vaker gedaan waarom is dit?