Kiezen voor jezelf


Publicatie datum:

Welke keuzes moet je maken om gelukkig te worden?

Gesponsorde koppelingen

Dit artikel gaat over keuzes maken in je leven, die jezelf hoogstwaarschijnlijk het meest gelukkig kunnen maken. Voor degenen die ongelukkig zijn met het leven dat ze nu leiden en graag gelukkig willen worden, maar niet weten hoe, is het zeker handig om verder te lezen. Voor onzekere personen kan het een eye-opener zijn, voor mensen die al erg zelfverzekerd zijn kan het allemaal mogelijk herkenbaar zijn.

Wat zou je doen als je op een brug staat en de keus krijgt tussen een kogel door je hoofd of het leven van je dierbaren? Hiermee begon voor mij een keerpunt in mijn leven die ik graag met anderen wil delen, om meer bewustzijn te creëren voor hoe je zelf je leven gelukkiger kunt maken.

Zelf had ik als antwoord gegeven dat ik liever zelf mijn leven voor anderen zou geven, dan dat ik mijn dierbaren van het leven zou beroven. Als reactie hierop kreeg ik een duidelijke FOUT te horen. De uitleg die daarop volgde maakte mijn denkfout duidelijk. In het kort komt het er op neer dat jij zelf altijd het belangrijkste bent. Om dit verder uit te leggen zal ik een voorbeeld geven.

Stel je voor dat je een relatie hebt met een hele lieve partner en het samen heel leuk hebt. Toch ben je diep van binnen niet gelukkig, omdat je teveel rekening met je partner houdt en niet meer jezelf bent. Mocht dit je bekend voorkomen en wil je gelukkig worden, dan is verder lezen het beste wat je kunt doen. Op het moment dat je in zo’n situatie zit, is het namelijk soms erg gemakkelijk om gewoon op dezelfde manier door te blijven gaan, doordat je mogelijk bang bent voor verandering of simpelweg niet alleen wilt eindigen.

Als je eenmaal in een bepaald patroon zit, is het moeilijk om daar uit te komen en beslissingen te nemen die er recht tegenin gaan. Als je in een relatie een aantal keer hebt toegegeven aan je partner, omdat je bang bent om hem/haar te kwetsen, zal het steeds moeilijker worden om er een keer tegen in te gaan. Je zult dan mogelijk steeds vaker jezelf wegcijferen om je partner tevreden te houden, omdat je bang bent om hem/haar kwijt te raken. Het kan dan gebeuren dat je steeds meer dingen doet, omdat je partner dat graag wilt doen, terwijl je zelf misschien hele andere dingen zou willen doen. Dit hoeft niet altijd een groot probleem te zijn, als je zelf deze beslissingen wilt maken en gelukkig bent, maar hoogstwaarschijnlijk zul je er niet gelukkig van worden. Het is dan belangrijk om te bedenken dat degene die het belangrijkste is, jij zelf bent en dat je voor jezelf moet kiezen. Een partner hoort je gelukkig te maken, maar het allerbelangrijkste is nog wel dat je jezelf gelukkig moet maken. Hierbij hoort je partner een aanvulling te zijn, in plaats van een voorwaarde voor je geluk. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk te beseffen of te aanvaarden. Vooral als je zelf erg onzeker bent, kan dit erg moeilijk zijn.

Op het moment dat je jezelf in deze situatie herkent, zijn er een aantal opties. Je kunt voor de gemakkelijke weg kiezen en doorgaan zoals het gaat, maar ongelukkig blijven. Als de relatie goed en sterk genoeg is, kun je het probleem aankaarten bij je partner en er samen aan werken. Hierbij is het wel van belang dat beide partners niet teveel hoeven te veranderen om elkaar gelukkig te maken, anders kan dat uiteindelijk toch weer problemen opleveren. De laatste optie is om de relatie te beëindigen en voor jezelf te kiezen. De laatste optie zal voor velen niet de leukste keuze zijn, maar het kan wel het meeste geluk opleveren. Zodra je een keuze hebt gemaakt, is het van belang er ook naar te gaan handelen en actie te ondernemen (behalve dan als je voor de eerste optie hebt gekozen, dan hoef je in principe niks te doen).

Deze drie bovenstaande opties zijn over het algemeen in allerlei situaties terug te vinden. Doe er je voordeel mee, wil je gelukkig(er) worden, kies dan voor jezelf!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Onzekerheid, hoe kan deze kwaal ontstaan en wat kun je ertegen doen?

Iedereen voelt zich af en toe wel eens onzeker. In dit artikel wordt besteed aan het ontstaan ervan, de nadelen/gevolgen en de mogelijke oplossingen

Münchausen by Proxy

Informatief artikel over Munchausen by Proxy

De Dictator

Tiran is in mindere mate autocraat waarbij Dictator niet titulair gebruikt wordt

Datingprofielen vol onwaarheden

Gratisdatingsite.nl vergelijkt gratis datingsites op beoordeling, prijs en meer.

Ja, maar.....

Omgaan met weerstanden in gesprekken.

Goede voornemens

Artikel over goede voornemens, het hoe en waarom met tips.

Westerse astrologie: Waterman

Waterman als jouw sterrenbeeld

Westerse astrologie: Tweelingen

Het sterrenbeeld Tweelingen

De geschiedenis van Astanga-yoga.

De geschiedenis van yoga.

Angsten bij jonge peuters

Omschrijving van angsten die voorkomen bij jonge peuters

Afleren van duimen

Het afleren van duimen is meestal lastig omdat kinderen zich er amper bewust van zijn dat ze het doen Wie strijd hierover wilt voorkomen, geeft zijn duimende of vingerzuigende baby al vroeg een fopspeen.

De versierkunstenaar

Het leven van een versierkunstenaar.

De sociale emotionele ontwikkeling van kind naar volwassen persoon

hoe een kind zich sociaal ontwikkelt

De voordelen van flesvoeding

Borstvoeding wordt aanbevolen, maar flesvoeding heeft ook voordelen.

Ongewenst gedrag stoppen bij jonge kinderen

Hoe stop ik ongewenst gedrag van mijn kind?

Je huis en de omgeving

Je huis en de omgeving

Taalontwikkeling en -stimulering 0 tot 5 jaar

de taalontwikkeling en -stimulering van nul tot vijf jaar in het kort

Loverboys in Amsterdam

Loverboys misbruiken dames om geld te verdienen!

Lachen met open mond wordt meer gewaardeerd.

Als mensen met hun open mond lachen,krijgen ze meer positieve reacties dan dat ze de lippen stijf op elkaar houden.

ADD, wat is dat ook alweer?

Wat is ADD, geschreven door een ADD'er

Kristalmensen in de nieuwe tijd

Korte beschrijving van de generatie Kristalkinderen/volwassenen

Westerse astrologie: Stier

Stier als sterrenbeeld

Dagboek van een gescheiden man...stap 3.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 3 is.

Reiki, volgens het Usui Shiki Ryoho systeem

In dit artikel staat Reiki beschreven volgens het Usui Shiki Ryoho systeem. Hierin staat onder andere de geschiedenis, de leefregels en wat het is.

Het voorbereiden van mijn homohuwelijk.

Met dit artikel maak ik een begin met de serie artikelen over het wel en wee tijdens de voorbereidingen van mijn eigen homohuwelijk.,