Kiezen voor jezelf


Publicatie datum:

Welke keuzes moet je maken om gelukkig te worden?

Gesponsorde koppelingen

Dit artikel gaat over keuzes maken in je leven, die jezelf hoogstwaarschijnlijk het meest gelukkig kunnen maken. Voor degenen die ongelukkig zijn met het leven dat ze nu leiden en graag gelukkig willen worden, maar niet weten hoe, is het zeker handig om verder te lezen. Voor onzekere personen kan het een eye-opener zijn, voor mensen die al erg zelfverzekerd zijn kan het allemaal mogelijk herkenbaar zijn.

Wat zou je doen als je op een brug staat en de keus krijgt tussen een kogel door je hoofd of het leven van je dierbaren? Hiermee begon voor mij een keerpunt in mijn leven die ik graag met anderen wil delen, om meer bewustzijn te creëren voor hoe je zelf je leven gelukkiger kunt maken.

Zelf had ik als antwoord gegeven dat ik liever zelf mijn leven voor anderen zou geven, dan dat ik mijn dierbaren van het leven zou beroven. Als reactie hierop kreeg ik een duidelijke FOUT te horen. De uitleg die daarop volgde maakte mijn denkfout duidelijk. In het kort komt het er op neer dat jij zelf altijd het belangrijkste bent. Om dit verder uit te leggen zal ik een voorbeeld geven.

Stel je voor dat je een relatie hebt met een hele lieve partner en het samen heel leuk hebt. Toch ben je diep van binnen niet gelukkig, omdat je teveel rekening met je partner houdt en niet meer jezelf bent. Mocht dit je bekend voorkomen en wil je gelukkig worden, dan is verder lezen het beste wat je kunt doen. Op het moment dat je in zo’n situatie zit, is het namelijk soms erg gemakkelijk om gewoon op dezelfde manier door te blijven gaan, doordat je mogelijk bang bent voor verandering of simpelweg niet alleen wilt eindigen.

Als je eenmaal in een bepaald patroon zit, is het moeilijk om daar uit te komen en beslissingen te nemen die er recht tegenin gaan. Als je in een relatie een aantal keer hebt toegegeven aan je partner, omdat je bang bent om hem/haar te kwetsen, zal het steeds moeilijker worden om er een keer tegen in te gaan. Je zult dan mogelijk steeds vaker jezelf wegcijferen om je partner tevreden te houden, omdat je bang bent om hem/haar kwijt te raken. Het kan dan gebeuren dat je steeds meer dingen doet, omdat je partner dat graag wilt doen, terwijl je zelf misschien hele andere dingen zou willen doen. Dit hoeft niet altijd een groot probleem te zijn, als je zelf deze beslissingen wilt maken en gelukkig bent, maar hoogstwaarschijnlijk zul je er niet gelukkig van worden. Het is dan belangrijk om te bedenken dat degene die het belangrijkste is, jij zelf bent en dat je voor jezelf moet kiezen. Een partner hoort je gelukkig te maken, maar het allerbelangrijkste is nog wel dat je jezelf gelukkig moet maken. Hierbij hoort je partner een aanvulling te zijn, in plaats van een voorwaarde voor je geluk. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk te beseffen of te aanvaarden. Vooral als je zelf erg onzeker bent, kan dit erg moeilijk zijn.

Op het moment dat je jezelf in deze situatie herkent, zijn er een aantal opties. Je kunt voor de gemakkelijke weg kiezen en doorgaan zoals het gaat, maar ongelukkig blijven. Als de relatie goed en sterk genoeg is, kun je het probleem aankaarten bij je partner en er samen aan werken. Hierbij is het wel van belang dat beide partners niet teveel hoeven te veranderen om elkaar gelukkig te maken, anders kan dat uiteindelijk toch weer problemen opleveren. De laatste optie is om de relatie te beëindigen en voor jezelf te kiezen. De laatste optie zal voor velen niet de leukste keuze zijn, maar het kan wel het meeste geluk opleveren. Zodra je een keuze hebt gemaakt, is het van belang er ook naar te gaan handelen en actie te ondernemen (behalve dan als je voor de eerste optie hebt gekozen, dan hoef je in principe niks te doen).

Deze drie bovenstaande opties zijn over het algemeen in allerlei situaties terug te vinden. Doe er je voordeel mee, wil je gelukkig(er) worden, kies dan voor jezelf!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Jef Geeraerts: van koloniaal ambtenaar tot Vlaamse schrijver

Jef Geeraerts: van koloniaal ambtenaar tot Vlaamse schrijver

Een rugzakje vol met verdriet

Jouw verleden, die voor meer verdriet zorgt dan je toegeeft.

De gevolgen van kindermishandeling

Wat is kindermishandeling en wat doet het met een kind?

De echtscheidingsprocedure uitgelegd

Dit artikel biedt een korte en duidelijke uitleg van de procedure rond echtscheidingen.

De voordelen van flesvoeding

Borstvoeding wordt aanbevolen, maar flesvoeding heeft ook voordelen.

Laat andere je leven niet meer bepalen met deze leiderschap-tips

Leiderschap is belangrijk. Het is belangrijk dat u zelf uw leven bestuurt als leider. Volg deze tips dan op!

Afleren van duimen

Het afleren van duimen is meestal lastig omdat kinderen zich er amper bewust van zijn dat ze het doen Wie strijd hierover wilt voorkomen, geeft zijn duimende of vingerzuigende baby al vroeg een fopspeen.

Is er een hiernamaals of is de dood het einde?

Iedere keer als er mensen in je directe omgeving overlijden stel je jezelf weer de vraag, “is er een hiernamaals of is de dood het einde?”

Hoe hulp bieden na een ongeluk

Je ziet een ongeval gebeuren maar je weet niet wat je moet doen. Na dit artikel zal je wel kunnen ingrijpen

Mijn homohuwelijk(4)....ook naar de kerk?

In deze serie artikelen over mijn homohuwelijk vergelijk ik dit huwelijk met een heterohuwelijk. Wat zijn de verschillen? En zijn er wel zoveel verschillen?

Welke obstakels creëer jij om niet voluit te leven?

We werpen zelf belemmeringen op om voluit te leven.

De rechten van de moslimvrouw

Beschrijving van de rechten van de moslimvrouw

Domestic Violence

Huishoudelijk Geweld, Huwlijkse Mishandeling is een Legale Mishandeling binnen het Legale Huwlijk

Vrouwen fantaseren vanaf jonge leeftijd over bruiloft

Vrijgezelle vrouwen denken er op jonge leeftijd al over na hoe hun toekomstige bruiloft er uit moet gaan zien.

Vergeven

Wat is vergeving en hoe kun je iemand vergeven?

Belangrijke ontwikkelingen in de adolescentie

De adolescentie is een belangrijke periode in het leven van de mens, gekenmerkt door vele ontwikkelingen.

Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy

Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy en zijn geschiedenis over de eeuwen heen.

Verstandig Zonnen

Tips voor een goede bescherming tegen de zon

De versierkunstenaar

Het leven van een versierkunstenaar.

Scheten laten... Vervuiling?

Scheten laten? Iedereen heeft er last van en meestal kun je er niets aan doen. Gemiddeld laat je per 24 uur wel 10 tot 25 scheten. Maar wist je dat je daarmee het milieu (een beetje) vervuilt?

Neanderthalers: Bruut en dom?

Neanderthalers staan bekend om hun robuuste, potige bouw en hun manier van overleven in het ijzige klimaat van het prehistorische Europa en delen van Azië. Velen denken dat het slechts domme, brute mensen waren die alleen maar goed waren in het bejagen van de zoogdieren, maar dit was beslist niet zo!

Gouden tips om Slapeloosheid door te komen.

Tips om het slechte slapen te doorbreken.

Samen bevallen

Samen bevallen doe je zo

Dagboek van een gescheiden man...stap 3.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 3 is.

Hoe krijg ik mijn ex terug?

Ik ga uitleggen hoe je je ex eindelijk terug kunt krijgen.