Kiezen voor jezelf


Publicatie datum:

Welke keuzes moet je maken om gelukkig te worden?

Gesponsorde koppelingen

Dit artikel gaat over keuzes maken in je leven, die jezelf hoogstwaarschijnlijk het meest gelukkig kunnen maken. Voor degenen die ongelukkig zijn met het leven dat ze nu leiden en graag gelukkig willen worden, maar niet weten hoe, is het zeker handig om verder te lezen. Voor onzekere personen kan het een eye-opener zijn, voor mensen die al erg zelfverzekerd zijn kan het allemaal mogelijk herkenbaar zijn.

Wat zou je doen als je op een brug staat en de keus krijgt tussen een kogel door je hoofd of het leven van je dierbaren? Hiermee begon voor mij een keerpunt in mijn leven die ik graag met anderen wil delen, om meer bewustzijn te creëren voor hoe je zelf je leven gelukkiger kunt maken.

Zelf had ik als antwoord gegeven dat ik liever zelf mijn leven voor anderen zou geven, dan dat ik mijn dierbaren van het leven zou beroven. Als reactie hierop kreeg ik een duidelijke FOUT te horen. De uitleg die daarop volgde maakte mijn denkfout duidelijk. In het kort komt het er op neer dat jij zelf altijd het belangrijkste bent. Om dit verder uit te leggen zal ik een voorbeeld geven.

Stel je voor dat je een relatie hebt met een hele lieve partner en het samen heel leuk hebt. Toch ben je diep van binnen niet gelukkig, omdat je teveel rekening met je partner houdt en niet meer jezelf bent. Mocht dit je bekend voorkomen en wil je gelukkig worden, dan is verder lezen het beste wat je kunt doen. Op het moment dat je in zo’n situatie zit, is het namelijk soms erg gemakkelijk om gewoon op dezelfde manier door te blijven gaan, doordat je mogelijk bang bent voor verandering of simpelweg niet alleen wilt eindigen.

Als je eenmaal in een bepaald patroon zit, is het moeilijk om daar uit te komen en beslissingen te nemen die er recht tegenin gaan. Als je in een relatie een aantal keer hebt toegegeven aan je partner, omdat je bang bent om hem/haar te kwetsen, zal het steeds moeilijker worden om er een keer tegen in te gaan. Je zult dan mogelijk steeds vaker jezelf wegcijferen om je partner tevreden te houden, omdat je bang bent om hem/haar kwijt te raken. Het kan dan gebeuren dat je steeds meer dingen doet, omdat je partner dat graag wilt doen, terwijl je zelf misschien hele andere dingen zou willen doen. Dit hoeft niet altijd een groot probleem te zijn, als je zelf deze beslissingen wilt maken en gelukkig bent, maar hoogstwaarschijnlijk zul je er niet gelukkig van worden. Het is dan belangrijk om te bedenken dat degene die het belangrijkste is, jij zelf bent en dat je voor jezelf moet kiezen. Een partner hoort je gelukkig te maken, maar het allerbelangrijkste is nog wel dat je jezelf gelukkig moet maken. Hierbij hoort je partner een aanvulling te zijn, in plaats van een voorwaarde voor je geluk. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk te beseffen of te aanvaarden. Vooral als je zelf erg onzeker bent, kan dit erg moeilijk zijn.

Op het moment dat je jezelf in deze situatie herkent, zijn er een aantal opties. Je kunt voor de gemakkelijke weg kiezen en doorgaan zoals het gaat, maar ongelukkig blijven. Als de relatie goed en sterk genoeg is, kun je het probleem aankaarten bij je partner en er samen aan werken. Hierbij is het wel van belang dat beide partners niet teveel hoeven te veranderen om elkaar gelukkig te maken, anders kan dat uiteindelijk toch weer problemen opleveren. De laatste optie is om de relatie te beëindigen en voor jezelf te kiezen. De laatste optie zal voor velen niet de leukste keuze zijn, maar het kan wel het meeste geluk opleveren. Zodra je een keuze hebt gemaakt, is het van belang er ook naar te gaan handelen en actie te ondernemen (behalve dan als je voor de eerste optie hebt gekozen, dan hoef je in principe niks te doen).

Deze drie bovenstaande opties zijn over het algemeen in allerlei situaties terug te vinden. Doe er je voordeel mee, wil je gelukkig(er) worden, kies dan voor jezelf!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

De trappisten

Het ontstaan van de monniken die uw trappist, die u op een zomerse namiddag op en gezellig terrasje zit te drinken, hebben gebrouwen.

Numerologie en geboortedag: 2, 11, 20 en 29

Betekenissen van de getallen 2,11,20 en 29 als jouw geboortedag

Wildlife en het gewone leven

Een leven vol passies en keuzes

Van brabbelen naar praten

Spraakontwikkeling van een baby

Sparen voor de kinderen

Hoe kun je het beste voor je kinderen sparen?

Het Veld - De zoektocht naar de geheime kracht van het universum ; Lynne McTaggart (recensie)

Recensie van : Het veld - Lynne McTaggart

Wat gelooft een christen?

Wat is het christendom en wat gelooft een christen?

Scheten laten... Vervuiling?

Scheten laten? Iedereen heeft er last van en meestal kun je er niets aan doen. Gemiddeld laat je per 24 uur wel 10 tot 25 scheten. Maar wist je dat je daarmee het milieu (een beetje) vervuilt?

Speeddaten, wat is het en hoe werkt het?

Uitleg over speeddaten voor singles.

Afleren van duimen

Het afleren van duimen is meestal lastig omdat kinderen zich er amper bewust van zijn dat ze het doen Wie strijd hierover wilt voorkomen, geeft zijn duimende of vingerzuigende baby al vroeg een fopspeen.

Kaizen: Een japanse methode om in kleine stapjes grote veranderingen te kunnen maken

Kaizen is een van oorsprong japanse methode om in kleine stapjes je doel te bereiken

Sociale en specifieke fobie

Dit artikel heeft geen beschrijving.

DNA ontrafeld

De opbouw en structuur van DNA.

De eeuwige taal

Door Alle eeuwen heen zijn kinderversjes, sprookjes en legenden middelen geweest om de essentiële levenslessen in het hart van onze kinderen in te planten in te planten.

Wat is het geheugen nou precies?

Waarom is het geheugen nou zo belangrijk? En hoe zit het geheugen precies in elkaar? Deze serie artikelen gaan daar proberen antwoord op te geven.

De echtscheidingsprocedure uitgelegd

Dit artikel biedt een korte en duidelijke uitleg van de procedure rond echtscheidingen.

Westerse astrologie: Waterman

Waterman als jouw sterrenbeeld

Eetproblemen bij kinderen

Opvoeden in de nieuwe tijd

Inspiratie

Inspiratie is een briljante ingeving krijgen

Numerologie en geboortedag: 1, 10, 19 en 28

De betekenis van de getallen 1, 10, 19 en 28 als jouw geboortedag

Wat gebeurt er met je lichaam en geest als je in de pubertijd komt?

Wat gebeurt er met je lichaam als je in de pubertijd komt?

De versierkunstenaar

Het leven van een versierkunstenaar.

Wat is de beste gratis dating site?

De meeste nieuwe relaties ontstaan tegenwoordig via een internet date maar wat is de beste gratis dating site?

Oud en Nieuw: tradities

Een artikel over de tradities met oud en nieuw.

Mijn homohuwelijk(4)....ook naar de kerk?

In deze serie artikelen over mijn homohuwelijk vergelijk ik dit huwelijk met een heterohuwelijk. Wat zijn de verschillen? En zijn er wel zoveel verschillen?