Op tijd opstaan, hoe doe je dat


Publicatie datum:

Opstaan, terwijl je nergens heen moet, hoe doe je dat?

Gesponsorde koppelingen

Opstaan elke dag is voor de meeste mensen de normaalste zaak van de wereld. Vooral als er naar school moet worden gegaan of naar het werk of als de kinderen hulp nodig hebben voordat ze de deur uitgaan. Maar hoe gaat dat dan als je er niet uit hoeft, als er geen school of werkgever op je zit te wachten?

Gesponsorde koppelingen

Op tijd opstaan en wat (nuttigs) met je dag doen, dat willen we allemaal wel. Maar wat nu als je niet naar school of naar je werk hoeft, omdat je dat niet (meer) hebt. Hoe kom je dan met een opgeruimd gevoel je bed uit?

Natuurlijk zal het niet alle dagen gemakkelijk zijn, vooral niet als het buiten het bed koud en miezerig en grauw is. Maar het is wel de moeite waard om een bepaalde regelmaat in het opstaan te houden. Dit is niet alleen veel gezonder voor je dag-en-nacht-ritme, maar als je de dagen vult met nuttige en ook aangename dingen dan voel je je een stuk beter en zul je steeds makkelijker op tijd opstaan.

Om dit voor elkaar te krijgen zijn er een aantal Tips:

Tips:

Ga op tijd naar bed, vóór middernacht als je rond 7 uur op wil staan, een volwassene heeft aan ongeveer 7 uur rust per nacht genoeg.

Laat de wekker 10 minuten voordat je op wilt staan aflopen, dan kan je hem één keer wegdrukken en zo nog een minuut of 9 'bijsmokkelen'. Lukt dit niet goed, stap dan na het aflopen van de wekker onder een warme douche om rustig wakker te worden.

Ga niet weer naar bed als je partner en / of kinderen de deur zijn uitgegaan, je bent uit bed en dus al een stukje wakker.

Stel een doel voor de dag: de badkamer of keuken een grote beurt geven of een spannend boek uitlezen of naar de markt (of de stad) gaan of misschien websites bezoeken om een baan te vinden of sollicitaties schrijven. Het belangrijkste van zo'n doel is dat je er ook écht zin in moet hebben, dat vergemakkelijkt het opstaan.

Spreek iets af met iemand om samen te gaan doen, dat kan via de PC (chatten, MSNnen of on-line gamen e.d.) Maar het is natuurlijk ook mogelijk om iets af te spreken buiten de deur, samen naar de stad of (rommel) markt of zwembad of boswandeling. Op die manier geef je jezelf een goede reden om op tijd op te staan.

Beloon jezelf met wat lekkers bij de koffie als het al een aantal dagen goed gaat met op tijd opstaan. Wat natuurlijk ook kan is een uitgebreide maaltijd verzorgen voor je partner en / of kinderen, als je die hebt. Zo'n diner vindt iedereen meestal érg geslaagd. (voor recepten kijk op Foobie)

Succes!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie leven

Kinderen en fantaseren

Fantaseert je kind erop los? Of voert hij hele gesprekken met een onzichtbare vriendje? Geniet ervan! Fantaseren hoort erbij. Het is zelfs een teken van intelligentie en creativiteit.

Numerologie en geboortedag: 9, 18, 27

Geboren zijn op de 9e, 18e en de 27e van de maand

Leren problemen op te lossen

Leren problemen op te lossen + schema

Sterrenbeeld: Vissen

Beschrijving van het sterrenbeeld Vissen.

Handleeskunde

Kun je aan je handen zien wanneer je laatste uur slaat? Of je binnenkort een nieuwe liefde vindt? Of je rijk wordt?