Relatiesleur? Wordt opnieuw verliefd op jouw partner.


Publicatie datum:

Wat kan je doen als je in een relatie zit en je bent een beetje op elkaar uitgekeken? In dit artikel staan tips en nieuwe invalshoeken.

Gesponsorde koppelingen

Vroeger dacht je dat dit de ware was. Deze partner was de meest leuke, slimme, perfecte soulmate voor jou! Helaas ben je nu wat verder en erger jij jezelf nu aan van alles en is de vonk wat gedoofd. Samen zitten jullie als zoutzakken op de bank en praten niet meer. Dan is het nu tijd om daar iets aan te gaan doen.

Vastgelopen en nu?

Natuurlijk zou je de relatie kunnen beëindigen en een nieuwe partner kunnen gaan zoeken. De spanning van de jacht en de extra aandacht die je van een nieuwe vlam krijgt, zijn erg leuk en laten jou weer tintelen van gevoel. Helaas is er 1 groot nadeel bij deze methode. Na verloop van tijd zal ook hier de sleur weer toeslaan. Dus waarom val je niet gewoon weer voor jouw huidige partner? Ga op zoek naar jouw soulbuddy in die overbekende, ontdek nog meer dingen over jouw oude vlam.

Verliefdheid, hoe roep je het op.

Meeste mensen omschrijven het als vlinders in de buik, het gevoel dat je altijd samen wilt zijn en dat je alleen maar aan die ander denkt. Als je net verliefd bent geworden, gaat alles vanzelf. Maar als je in de sleur zit, kan je zelf het gevoel weer nieuw leven in blazen. Je moet nu bewust de dingen gaan doen die je als je net verliefd bent vanzelf doet.  Weer lieve, kleine attenties aan de ander geven en zomaar opbellen alleen omdat je die stem weer wilt horen. Ja het kost tijd, maar weer opzoek gaan naar een nieuwe liefde kost ook veel tijd. De reden waarom dit werkt is dat jouw brein gefopt wordt door de vele aandacht die jij opeens aan een persoon schenkt. Daardoor denkt het brein dat het wel verliefd moet zijn en zal het lichaam ook die hormonen geven zodat de onbewuste reacties (hartkloppingen, een roes en vlinders in de buik) verschijnen.  In andere woorden: Fake it till you make it.

Do's and don'ts

Do: - stuur korte berichtjes naar jouw partner per mail, sms of stop een lief briefje in de lunchbox. Het gaat om de verrassing en de aandacht/ tijd die je aan jouw partner besteed. 

Gebruik teksten als: ik denk aan je; ik zag... en moest aan jou denken (Vul op de drie stippen iets in zoals bijv: een mooie bloem, auto, bepaalde kleur, iets wat persoonlijk is voor de ander) ; ik zou graag nu bij je zijn; je bent om op te eten of gebruik uitdrukkingen/ woorden/ koosnaampjes die jullie alleen voor elkaar gebruiken (van vroeger mag ook)

- plan tijd in voor jullie tweeën, spreek af dat jullie NIET over werk, kinderen of geld gaan praten. Vraag naar de dromen die de ander heeft of fantasiën. Rare voorouders, lievelingsauto/ bloem, alles wat je nog niet weet van jouw partner is goed. Je hoeft niet uit te gaan als je dat niet wilt, het mag natuurlijk wel.

- Speciaal voor heren: steek kaarsjes aan en strooi wat rozeblaadjes en vooral ruim het later ook weer op.

- geef complimentjes. Ook over onbenullige dingen (jij hebt een mooie lach, lieve neus etc.)

- lach naar jouw partner, werp bewonderende blikken en natuurlijk het aloude spelletje kijken of de ander kijkt en weer snel weg kijken.

-spiegel de lichaamshouding van jouw partner. Dit doe je onbewust als je iemand leuk vind vandaar dat wij mensen die ons spiegelen, leuker vinden.

- lichaamscontact maken. Houd handjes vast tijdens de film, wandeling, winkelen. Aai de ander, steel een kusje, knuffel op de bank.

- vraag op de persoon af: wat zou jij leuk vinden? (eventueel met opties, massage, chocoladefondue, een keer koken, kleine cadeautjes etc)

Don't: -Dure cadeaus die onpersoonlijk zijn. Hoewel vrouwen over het algemeen dure juwelen wel erg leuk vinden, lijkt dit meer op omkoping dan op liefde.

- Eisen dat de ander dit ook voor jou gaat doen, bij een nieuwe vlam kan je dat ook niet. Wat wel kan is er een keer over gaan praten: ik heb het gevoel dat jij mij verwaarloost. Let er op dat je niet zegt : jij verwaarloost mij. De laatste formulering is beschuldigend, de eerste is jouw gevoel en het kan dus zijn dat jouw partner denkt dat hij/zij juist veel aan jou denkt/ rekening met jou houdt.

- Beloningssex eisen. Vooral na het lichaamscontact maken hoeft er geen sex te volgen. Tijdelijke onthouding kan voor gepassioneerdere sex zorgen. Maar dit werkt alleen als jouw partner ook zin heeft.

En ze leefden nog lang en gelukkig

Als je pas verliefd bent, besteed je veel tijd, aandacht en geld aan de ander (of aan spullen om jezelf aantrekkelijker te maken voor de ander). Als je wat langer in een relatie zit, sneeuwt dat wat onder. Het werk, de vrienden, familieverplichtingen en de eventuele kinderen eisen ook hun tijd. Kleine ergernissen blijven hangen en voor je het weet lijkt jouw partner lang niet zo leuk meer. Vanuit de media hebben we het vertekende beeld dat een relatie perfect moet zijn zonder dat wij zelf er iets voor hoeven te doen. Een goede relatie heeft werk en tijd nodig (denk maar aan een zakelijke relatie, daar moet je ook tijd en geld aan besteden, zakenlunches, kerstpakketten).

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Lichtwerkers deel 1 - enkele basisideeen

Lichtwerkers: Met een nieuw spiritueel bewustzijn naar een nieuwe wereld

Angsten bij jonge peuters

Omschrijving van angsten die voorkomen bij jonge peuters

Lucide dromen

Als je lucide droomt, ben je je bewust van het feit dat je droomt en kun je je droom actief beïnvloeden.

Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy

Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy en zijn geschiedenis over de eeuwen heen.

Cadeau ideeën voor op kraambezoek

Er is een baby geboren! Natuurlijk wil je een leuk kraamcadeau geven, maar wat?

Mijn homohuwelijk(4)....ook naar de kerk?

In deze serie artikelen over mijn homohuwelijk vergelijk ik dit huwelijk met een heterohuwelijk. Wat zijn de verschillen? En zijn er wel zoveel verschillen?

Wat kun je zelf tegen botontkalking doen?

Wat kun je doen om de kans op botontkalking te verkleinen?

Goddelijke trouw

Bijbelstudie over de Trouw van God

Sterrenbeeld: Weegschaal

Beschrijving van het sterrenbeeld Weegschaal.

Een manier om je liefste wensen te vervullen!

In dit artikel krijg je een goede manier aangereikt om je wensen en je verlangen uit te laten komen!

Bouwstenen van de astrologie

Bouwstenen van de astrologie; astrologie voor beginners.

Op tijd opstaan, hoe doe je dat

Opstaan, terwijl je nergens heen moet, hoe doe je dat?

In goede en in slechte tijden

Dit artikel gaat over relaties. Tegenwoordig hebben mensen steeds meer (korte) relaties en lopen steeds meer huwelijken stuk. Hoe komt dit en wat kan eraan gedaan worden?

Magisch denken in kindertijd en adolescentie: ontwikkeling en relatie met obsessieve compulsie

Magisch denken in kindertijd en adolescentie: ontwikkeling en relatie met obsessieve compulsie

Waaraan herken je een pathologische leugenaar?

Het leven van een pathologische leugenaar hangt van leugens aan elkaar. Dit leidt tot grote problemen in relaties met anderen en uiteindelijk in het leven van de pathologische leugenaar zelf.

Obsessief-compulsieve stoornis

Dit artikel heeft geen beschrijving.

Op slag verliefd worden overkomt je maar hoe kun je verliefd blijven (deel 2)

Verliefd wordt je op het eerste gezicht, helaas gaat die eerste verliefdheid altijd voorbij, hoe kan je dan verliefd blijven.

De ontwikkeling in de peuter- en kleutertijd.

De ontwikkeling in de peuter- en kleutertijd.

Wat gebeurt er tijdens de normale veroudering van de mens?

Er is geen grens te trekken wanneer iemand tot de ouderen behoort, omdat ouderdomsveranderingen langzaam gaan en deze veranderingen per individu sterk verschillen. De grens wordt vaak getrokken op leeftijd en niet op grond van fitheid en belastbaarheid.

De Dictator

Tiran is in mindere mate autocraat waarbij Dictator niet titulair gebruikt wordt

Intermezzo - appartementencomplex Tilburg

Appartmentencomplex in Tilburg-West met koopwoningen en huurwoningen voor studenten.

Hoe kijken buitenlanders naar Nederland ?

Het is interessant af en toe te ervaren hoe ze in het buitenland naar nederland(ers) kijken. Een impressie vind je in dit artikel

Westerse astrologie: Waterman

Waterman als jouw sterrenbeeld

De allerbeste ideeen voor een geslaagd Valentijnsdag

De allerbeste tips voor een geslaagd Valentijnsdag

Wat is het geheugen nou precies?

Waarom is het geheugen nou zo belangrijk? En hoe zit het geheugen precies in elkaar? Deze serie artikelen gaan daar proberen antwoord op te geven.