Schulden


Publicatie datum:

Schulden, en niet de juiste hulp

Gesponsorde koppelingen

Schulden maken, iedereen vind het de verantwoording van zichzelf. Maar soms is de werkelijkheid heel anders....

Schulden maken, iedereen vind het de verantwoording van zichzelf. Vaak kijken ze naar je uitgaven, en dan is het verhaal al duidelijk. Te veel uitgegeven, dus maak je schulden. Op die manier is de hele hulpverlening ingesteld op mensen die door "eigen schuld" in de problemen zijn gekomen. Elke instantie waar je terecht komt heeft zijn eigen regeltjes waar ze zich aan houden, en als je buiten het "vakje" valt, mag je naar het volgende loket.

 Maar heel soms blijven alle loketten gesloten, en is er niemand die je kan helpen. Iedereen verstaat prima zijn eigen vakgebied, en zullen hun best doen als ze je kunnen helpen. Je kan dan niet eens echt boos worden op de persoon die voor je zit en je sterkte wenst en je zonder hoop weer wegstuurt. Want immers was dit zijn vakgebied niet.

 Meedenken, het neemt teveel tijd in beslag, en ze moeten nog zoveel mensen helpen. Dus het wordt duidelijk dat je hun tijd verknoeit als eenmaal duidelijk is dat ze niets voor je kunnen betekenen. Zo blijf je dus van loket naar loket worden gestuurd, en niemand die echt kan helpen.

 Schulden kunnen veroorzaakt worden omdat je teveel uitgeeft. Maar ze kunnen dus ook veroorzaakt worden door afpersing en bedreigingen. Iedereen die het dan erg voor je vind, maar nog steeds zul je de vakjes en hokjes moeten blijven volgen die er voorradig zijn.

 Geen inkomsten meer omdat je gezin is bedreigd, en jij je werk niet kan doen. Op naar een uitkering. Je hebt een eigen huis, dus die moet eerst worden verkocht, want anders heb je vermogen, en dan kunnen ze je niets geven. En op het moment dat je huis is verkocht, ben je niet meer ingeschreven en heb je geen recht op een uitkering. Dat je lieve vrienden niet in gevaar wil brengen door je daar in te schrijven, dat snapt iedereen. Maar toch heb je een adres nodig, anders val je buiten het vakje. Een woning is niet te krijgen, want je hebt immers geen inkomen meer. Geen woning, geen uitkering. Geen uitkering, geen woning.

 Als je gaat werken, zal er beslag worden gelegd op je salaris. Er bestaat dan geen grens. Ze leggen beslag voor het hele bedrag. Ook al zou je dan een woning hebben kunnen vinden, zou je nog de huur niet kunnen voldoen en ook dit weer kwijtraken. Dat woningbouwverenigingen dan overgaan tot ontruiming van je huis, moet je civiel aanvechten. Je moet dus een advocaat inhuren. Maar geen inkomsten, geen geld, dus ook niet voor een advocaat.

 Schuldhulpsanering, een mooi woord voor iemand die je helpt met je schulden. Eerst moet je huis verkocht, want dan weet je pas wat de schade daadwerkelijk is. Als je dit niet doet zal die schuld naderhand gewoon voor jezelf zijn naast je sanering. Dus moet je wel wachten tot alles is verkocht. Dat je daarna iets huurt waar je weer uitgegooid wordt heeft als gevolg dat al je papieren ook in een vuilcontainer zijn beland. Echter, blijft men in zijn eigen vakgebied werken. Geen papieren, geen schuldsanering. Geen schuldsanering, geen werk. Geen werk, geen huis. Geen huis, geen uitkering. Geen uitkering, geen eten.

Voor de bedreigingen bestaat het vakje Politie. De politie doet echter iets aan diegene die voor je deur staat, en niet aan zijn opdrachtgever. De opdrachtgever blijft op die manier zijn eigen mannetjes inhuren. Als er eentje vast zit, stuur je de volgende. Op die manier kom je als slachtoffer niet af van je belagers.

Inschrijven in een huis, betekend dat je bekend staat. En breng je je gezin of diegene waar je woont in gevaar, maar dat is niet het vakgebied van de uitkeringsinstantie. Daar moet je zijn ingeschreven, en komen ze zelfs controleren of je er wel woont.

Jammer dat er niet een algemeen orgaan bestaat die in het leven wordt geroepen, voor mensen die buiten alle vakjes en hokjes vallen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 9
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Obsessief-compulsieve stoornis

Dit artikel heeft geen beschrijving.

DNA ontrafeld

De opbouw en structuur van DNA.

Kiezen voor jezelf

Welke keuzes moet je maken om gelukkig te worden?

Hoe maak je je vriendin of vrouw blij op Valentijnsdag?

Valentijnsdag is de dag bij uitstek om je geliefde te laten blijken dat je van haar houdt.

Kanker, maar dan chronisch...

Ook met kanker kan het leven nog mooi zijn. In mijn geval dan...

Westerse astrologie: Stier

Stier als sterrenbeeld

The LDS Church informeel benoemd The Mormon Church

The Church of Jesus Christ, The Latter Day Saint Movement or The United Order

De nozems

Ieder mens een lebeltje!

Bijna iedereen heeft wel een label gekregen, hebben we dat werkelijk nodig?

Ontwikkeling baby eerste maand

Hoe ontwikkelt een baby zich in de eerste maand?

Sterrenbeeld: Leeuw

Beschrijving van het sterrenbeeld Leeuw

Je huis opdelen in area's voor beter overzicht in je schoonmaakwerkzaamheden

een plan om je huis in minder tijd opgeruimder te houden

Hoe faalangst behandelen?

Kenmerken van faalangst en waar de behandeling op gericht moet zijn.

Eetproblemen bij kinderen

Opvoeden in de nieuwe tijd

In goede en in slechte tijden

Dit artikel gaat over relaties. Tegenwoordig hebben mensen steeds meer (korte) relaties en lopen steeds meer huwelijken stuk. Hoe komt dit en wat kan eraan gedaan worden?

Interpersoonlijke aantrekkingskracht

Dit artikel heeft geen beschrijving.

Je baby en de eerste tandjes

Hoe ga om ermee om en hoe help je je baby met de pijn

Een Mirena spiraal voor jonge vrouwen

Maanden achtereen heb ik het Internet afgezocht naar de ervaringen van jongen vrouwen die een Mirena spiraal lieten inbrengen. Er was echter weinig informatie te vinden en aangezien ik de behandeling eenmaal heb gehad, wil ik hier graag meer over vertellen.

Vriendschap

Zoals in mijn vorige artikel is aangegeven, zijn er verschillende sociale vaardigheden nodig om een normale relatie met leeftijdsgenoten te ontwikkelen.

Bedelaars

Beggars of terwijl Bedelaars bestaan al in de Human Society sedert het Daglicht van Geregistreerde Geschiedenis

Hoe om te gaan met peuterpuberteit

Opvoeding van peuters in de peuterpuberteit

Beoordelingsfouten

Hoe beoordelen wij als mensen anderen en situaties.

Waaraan herken je een pathologische leugenaar?

Het leven van een pathologische leugenaar hangt van leugens aan elkaar. Dit leidt tot grote problemen in relaties met anderen en uiteindelijk in het leven van de pathologische leugenaar zelf.

Chanoeka

Het joodse feest chanoeka wordt elk jaar gevierd op de 24e dag van de maand kislev. Bij het feest horen een paar bijzondere symbolen en rituelen.

Hoe kan ik zien dat iemand verliefd op mij is?

Dat kan natuurlijk nog best een lastige vraag zijn. Wanneer kunt u nu zien en weten dat iemand verliefd op u is?