Secret, of logica


Publicatie datum:

Secret, een ophef over logica in een vorm van ongeloof

Gesponsorde koppelingen

The Secret, die een handleiding blijkt te kunnen zijn voor velen. Maar wat is de ophef nu die erover gemaakt wordt? Het antwoord zal simpel blijken te zijn: "Verantwoording."

 De verantwoording nemen voor alles wat je gebeurt is een heel moeilijk gegeven. Het zet je namelijk in een daglicht waar velen niet willen zijn. Liever is men het slachtoffer waar gebeurtenissen plaats vinden waar men niets aan kan veranderen. Slachtoffer van zovele dingen, en altijd is de ander de schuldige.

Moeilijk is het dan om op een heel andere manier om te gaan met je eigen gebeurtenissen. Ben je zelf dan verantwoordelijk voor dat ongeluk, voor alles wat je is gebeurt? Niemand die dit totaal wil geloven. En mensen trekken dan verder naar reincarnatie theorieen, naar God die beslist, of zelfs hetLot dat voor je beslist. Maar geen enkel mens wil eigenlijk die hele grote verantwoording dragen, omdat dit simpelweg te zwaar is om te dragen.

Voor een heleboel wat er gezegd wordt is er een logische verklaring. Natuurlijk kun je de schuld geven aan je eigen alcoholistische ouders, dat jij alcoholist bent. Dan ben je dus het slachtoffer, en kun JIJ er toch niets aan doen? Dit is de makkelijkste manier om hulp te krijgen en compassie van mensen in iets wat je doet waar je zelf ook wel van weet dat dit de verkeerde levensstijl is.

Ook kun je de scheiding van je ouders de schuld geven, waardoor jij het niet aandurft om een echte relatie aan te gaan. Zo zijn er talloze voorbeelden van de schuld proberen af te schuiven. Maar ondanks deze bijzondere uitweg, bestaat er nog zoiets als eigen keuzes en een eigen wil. Maar als iemand zegt dat jij niet anders wil leven, zal men in een verdediging schieten. Het is dan de woordenkeuze die er gemaakt wordt, die deze verdediging teweeg brengt, niet het gene wat ermee bedoelt wordt.

Je hebt dus inderdaad bezit van je eigen wil. En zodra je problemen af gaat schuiven en er andere theorieen op los gaat laten, dan bevindt jij jezelf automatisch in de slachtofferrol. Boeten voor je daden, karma van een vorig leven, het is zo simpel om het daarmee af te doen. In dit leven hoef je dan niet zoveel te veranderen, want immers was je "vorige ikkie" schuldig en kan jij er niets aan doen. Het lot de schuld geven van iets dat je gebeurt is helemaal een simpel iets, want dan ben jijzelf helemaal niet meer in beeld, zelfs je vorige ikkie niet. En alles afschuiven op een God, is iemand anders iets in de schoenen schuiven waarvan je helemaal niet zeker kan weten of dit zijn bedoeling is geweest.

Kijken naar je eigen keuzes in dit leven is eigenlijk wat The Secret van je vraagt. Niets meer en niets minder. Indien je daar serieus naar zal kijken, dan zal je dus op gaan vallen dat een heleboel gebeurtenissen dus gebaseerd zijn op wat jij hebt gedacht, wat je in je binnenste gelooft.

Alleen rijk worden, is niet de boodschap die gebracht wordt. De boodschap is om elk probleem waar je voor komt te staan te bekijken of je op een of andere manier niet zelf de keuze hebt gemaakt door wat je zelf hebt gedacht over een bepaalde situatie. Wilde je rust en niet meer aan het werk, en ben je nu failiiet? Is dat de reden van je faillesement, of geef je de schuld aan de credietcrises?  

Ben je stiekem geintresseerd in die andere baan, maar durf je niet vanwege je verantwoording? Misschien is dat ontslag helemaal geen ramp, maar juist een kans om te gaan doen wat je daadwerkelijk wilde doen?

Ontevreden in je huwelijk, maar niet een echte reden om te kunnen scheiden? Is het vreemd gaan van je partner niet het mooiste cadeau wat je hebt kunnen krijgen in dit geval?  Je bent nu vrij om te mogen scheiden, want dat zal iedereen wel van je begrijpen.

Elke gebeurtenis kun je op deze manier gaan bekijken. Jouw oorspronkelijke gedachte, die je soms niet eens hardop hebt durven vertellen aan niemand. Dat is de boodschap.

Jij en je vriendje die samen een lot kopen, en jij in de wolken over de gedachte daarmee samen te kunnen gaan wonen. Maar je vriendje wil helemaal niet samen wonen, die vond het nog zo prettig bij zijn moeder thuis. Het winnende lot wordt op die manier van je afgenomen zonder dat er een schuldige voor wordt aangewezen. Want zijn gedachtens waren verborgen voor jou. Het resultaat is dat je het logisch vind dat je niet wint, omdat er zovele mensen niet winnen. Maar was dit wel de reden?

Kijk dus goed om je heen, naar de mensen die je om je heen hebt verzameld. Wat zijn hun wensen, en wat zijn jouw wensen. Kun je een patroon ontdekken waarom een heleboel dingen mislukken. 2 gedachtens die aan hetzelfde touwtje trekken, maar de andere kant van het touwtje. Je bereikt dan eigenlijk niets, je staat dan stil. Maar ook kan het zijn dat die 2 verschillende gedachtens zo sterk zijn, dat uiteindelijk een scheiding zou kunnen volgen om toch te kunnen bereiken wat je zo graag gewenst hebt.

Probeer in dit geval niet alles weg te wuiven omdat je niet kunt bedenken waarom er dan hongerige kindjes in derde wereldlanden niet kunnen wensen wat ze willen. Want niet overal voor bestaat een simpel antwoord. Er is wel een antwoord, maar niet eentje die jou misschien bevalt. Maar dat hoeft niet te betekenen dat het niet bestaat.

Kijk dus in alle redelijkheid, en beperk je alleen tot je eigen gezin. Probeer keuzes te maken die dicht bij je gevoel ligt wat je graag zou willen. Dat is in ieder geval een zekerheid op een gelukkiger bestaan voor jezelf. En dat is het gene waar The Secret voor bedoelt is.

Sylvia

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 9
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Kanker, maar dan chronisch...

Ook met kanker kan het leven nog mooi zijn. In mijn geval dan...

Hoe ontwikkelt je baby zich van maand 0 tot en met 12?

Een beschrijving van je baby's eerste levensjaar, van maand tot maand.

Hoe om te gaan met een kind met ODD

In dit artikel gaan we in op de gedragsstoornis ODD en hoe om te gaan met kinderen met ODD

De eerste stapjes als baby

In dit artikel kom je alles te weten over één van de hoogtepunten uit je ontwikkeling: Leren lopen!

Westerse astrologie: Maagd

Maagd als sterrenbeeld

Je verjaardag vieren

feest vieren

Stuur eens een persoonlijke kerstkaart!

Tijdens de feestdagen wil jij natuurlijk jouw vrienden, familie en kennissen een prettige kerst toewensen. Je kunt dit doen met een standaard kaart waar je iets aardigs in schrijft of, je gooit het over een andere boeg en kiest ervoor om een eigen persoonlijke kerstkaart te maken!

Christelijke rouwverwerking voor kinderen

Christelijke rouwverwerking voor kinderen. Hoe verloopt rouwvverwerking bij kinderen.

Soorten opvoeding

Welke opvoedstijlen bestaan er en welke heb jij gehad?

Een goedkope sprookjesbruiloft

Een artikel over het besparen op je droombruiloft.

Gecreëerd of geëvolueerd?

Dit artikel gaat over de vraag of de aarde gemaakt of ontstaan is, en of mensen dus het resultaat zijn van creationisme of van evolutie.

Ja, maar.....

Omgaan met weerstanden in gesprekken.

Vrienden op nummer 1

Zijn vrienden de oorzaak van het gedrag van jou zoon of dochter? Lees dit artikel en kom erachter!

Een Mirena spiraal voor jonge vrouwen

Maanden achtereen heb ik het Internet afgezocht naar de ervaringen van jongen vrouwen die een Mirena spiraal lieten inbrengen. Er was echter weinig informatie te vinden en aangezien ik de behandeling eenmaal heb gehad, wil ik hier graag meer over vertellen.

Gedragsproblemen bij pleegkinderen

Hoe ga je om met gedragsproblemen van je pleegkind

Het is uit, en nu?

In dit artikel staan 9 tips om over liefdesverdriet heen te komen.

Liefdesverdriet overwinnen

Hoe overwin je de pijn die liefdesverdriet heet?

Numerologie en geboortedag: 3, 12, 21 en 30

Geboren zijn op de 3e, 12e, 21e en de 30e van de maand

Mam, Pap...Ik ben homo!

In dit artikel vertel ik iets over de seksuele ontwikkeling van jongeren, homoseksualiteit, de coming out en waar u als ouders mee te maken kunt krijgen.

Cognitieve ontwikkeling bij kinderen

De cognitieve ontwikkelingsstadia bij kinderen en babies

Moeder in je eentje

Moeder zijn in je eentje

Vriendschap

Zoals in mijn vorige artikel is aangegeven, zijn er verschillende sociale vaardigheden nodig om een normale relatie met leeftijdsgenoten te ontwikkelen.

Het voorbereiden van mijn homohuwelijk.

Met dit artikel maak ik een begin met de serie artikelen over het wel en wee tijdens de voorbereidingen van mijn eigen homohuwelijk.,

Sterrenbeelden.

Wat is een sterrenbeeld en welke zijn er?

Ongewenst gedrag stoppen bij jonge kinderen

Hoe stop ik ongewenst gedrag van mijn kind?