Slecht nieuws? Doe er wat aan!


Publicatie datum:

Hoe ik met de wet van Murphy geconfronteerd werd.

Gesponsorde koppelingen

Iedereen krijgt wel eens slecht nieuws. Ik ook! In dit artikel zet ik uiteen hoe ik de wet van Murphy aan den lijve ondervond.

Iedereen krijgt wel eens slecht nieuws. Echter, soms volgt het slechte nieuws zich zo snel op, dat er sprake lijkt te zijn van een slecht-nieuws-aanval.

Ikzelf zit momenteel in zo’n bad-news-flow. Het ene nare bericht wordt gevolgd door het andere. Ik wordt er gek van en mijn humeur lijdt er onder. Het zette me aan het denken. Het eerste wat in me op kwam was de zogenaamde Wet van Murphy.

De Wet van Murphy werd – en dat zal niemand verbazen – opgesteld door Edward A. Murphy (1918–1990). De wet luidt: als er meer dan één manier is om een taak te doen en één van die manieren zal in een ramp resulteren, dan zal iemand het zo doen.

Deze formulering was bedoeld om de nadelige kant van de wet van de grote aantallen bij het grote publiek bekend te maken: als een gebeurtenis zich een oneindig aantal keer herhaalt en iedere keer is er een kleine kans dat iets misgaat, dan gaat het vroeg of laat ook een keer goed mis.

Hoewel ik de wet voorheen altijd anders interpreteerde, is het me nu geheel duidelijk. Dat wil zeggen, als ik de wet toepas op mijn eigen handelen.

Al die jaren heb ik met mijn kop in het zand geleefd. Ik wilde de risico’s en nadelen van mijn handelen niet onder ogen zien. Ik wist ergens wel dat er een kans was dat ik uiteindelijk tegen de muur zou lopen, maar heb de problemen die zich op dat moment voordeden afgedaan met de ‘dat-kan-wel-wachten-mentaliteit’.

Ik voel vooralsnog geen behoefte om de aard van mijn problemen toe te lichten, maar weet wel dat de huidige slecht-nieuws-flow een gevolg is van jaren verwaarlozing.

Wat ik dan nu ook op zeer harde manier ervaar, is dat je je eigen problemen niet kunt laten verdwijnen door ze te negeren. Nee! Dat werkt niet. Uiteindelijk krijg je dan alsnog de rekening gepresenteerd en die rekening is in mijn geval letterlijk vele malen hoger dan had gehoeven.

Mijn advies aan iedereen met problemen en zaken die hij/zij niet onder ogen wil zien: los ze op! Confronteer jezelf er mee, vooral nu het nog niet te laat is. De wet van Murphy heerst namelijk op de achtegrond en leert ons dat problemen niet uit zichzelf verholpen worden!

Ab uno disce omnes


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 9
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy

Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy en zijn geschiedenis over de eeuwen heen.

jong en zwanger.

je bent jong en onverwacht zwanger, wat moet je nu doen?

Mijn droomhuis in Frankrijk

Super goedkoop vakantiehuisje in Frankrijk, een droomhuis in Frankrijk, daar droom ik al jaren van.

Goddelijke trouw

Bijbelstudie over de Trouw van God

tienermoeders en het ecologisch systeem (micro, meso en macro niveau)

Tienermoeder en haar leefomgeving

Afleren van duimen

Het afleren van duimen is meestal lastig omdat kinderen zich er amper bewust van zijn dat ze het doen Wie strijd hierover wilt voorkomen, geeft zijn duimende of vingerzuigende baby al vroeg een fopspeen.

Hoe om te gaan met een kind met ODD

In dit artikel gaan we in op de gedragsstoornis ODD en hoe om te gaan met kinderen met ODD

Eetproblemen bij kinderen

Opvoeden in de nieuwe tijd

Het voorbereiden van mijn homohuwelijk.

Met dit artikel maak ik een begin met de serie artikelen over het wel en wee tijdens de voorbereidingen van mijn eigen homohuwelijk.,

Facebook home: Een nieuwe trend of gaan we te ver?

Facebook home is een nieuwe applicatie van het sociale netwerk Facebook.

Tien formules voor positieve energie : Dr.Judith Orloff (recensie)

Tien formules voor positieve energie. (boekrecensie)

De hoofddoek van de moslimvrouw

Uitleg over de hoofddoek in de islam

Scheten laten... Vervuiling?

Scheten laten? Iedereen heeft er last van en meestal kun je er niets aan doen. Gemiddeld laat je per 24 uur wel 10 tot 25 scheten. Maar wist je dat je daarmee het milieu (een beetje) vervuilt?

Groeien: we doen het allemaal

We zijn allemaal groot geworden. Maar hoe gaat dat groot worden eigenlijk in zijn werk? En welke rol spelen cellen in dit proces?

Een Mirena spiraal voor jonge vrouwen

Maanden achtereen heb ik het Internet afgezocht naar de ervaringen van jongen vrouwen die een Mirena spiraal lieten inbrengen. Er was echter weinig informatie te vinden en aangezien ik de behandeling eenmaal heb gehad, wil ik hier graag meer over vertellen.

Sterrenbeeld: Waterman

Beschrijving van het sterrenbeeld Waterman.

Oorzaak van crisis? CORRUPTIE!

Elke dag worden al die mensen bedrogen door de politiek, grote machtige organisaties en niet te vergeten de media en de samenwerking tussen boven genoemden.

Weer aan het werk na zwangerschapsverlof

Veel moeders vinden het zwangerschapsverlof van 16 weken te kort. Waar lopen zij tegen aan en hoe gaan zij ermee om.

Alles voor een goede hechtingsrelatie.

Hechting is nodig voor een goede relatie tussen kind en verzorger. Hieronder de 5 factoren voor een goede hechtingsrelatie.

Evolutie van de Mens

Een onderzoek naar de evolutie van de Mens

Privacy

onze privacy in gevaar

Help! Ik ben onzeker!

In dit artikel staan tips om met onzekerheid om te gaan en er af te komen

Wat kan je doen met zeep

Alternatieve gebruikswijzen voor zeep

Gratis internet daten, gratis daten, gratis e-date, Gratis dating

Alle gratis dating mogelijkheden voor jouw verzameld op op één pagina.

De oorsprong van Valentijnsdag

Valentijnsdag is een geliefd feest van ons, maar hoe zijn wij op deze traditie gekomen?