Positieve Stimulans


Publicatie datum:

Mensen kunnen tot iets moois in staat zijn als ze maar goed worden gestimuleerd. Gebeurt dat voor iets negatiefs dan kan zo iemand in een negatieve spiraal terecht komen

Gesponsorde koppelingen

In het woordenboek staat onder stimulans de volgende betekenis: aansporing, impuls, kick, prikkel, prikkeling, een krachtige aanzet tot iets. Stimulans kan als iets positiefs worden gebruikt maar ook negatiefs.

'Stimuleren' is een onderdeel van je leven, waar je vanaf je geboorte mee te maken krijgt. Je verandert van denkwijze en/of gedrag als je door iets of iemand gestimuleerd word. Ook als je niet gestimuleerd wordt kun je echter van karakter of gedrag veranderen.

Stimulans kan als iets positiefs worden gebruikt maar ook negatiefs. Mensen kunnen tot iets moois in staat zijn als ze maar goed worden gestimuleerd. Gebeurt dat voor iets negatiefs dan kan zo iemand in een negatieve spiraal terecht komen.

Het klinkt gemakkelijk; je kind positief stimuleren, maar toch gaat het in de praktijk vaak mis. Je schenkt sneller aandacht aan iets dat je kindje verkeerd doet, dan aan iets dat hij goed doet. Hierdoor raakt hij/zij niet gestimuleerd om nieuwe dingen uit te proberen. Probeer vaker je kind de juiste erkenning te geven als hij/zij iets goed doet. Hiermee bevestigt je de goede inspanning die je kind levert. Geef de kleine af en toe een aai over zijn bolletje, glimlach vaker, geef hem een pluim als hij/zij iets goed doet. En zeg hem ook wat hij goed doet, dan blijft hij gestimuleerd om dingen leren.

We zijn eerder geneigd om wat te zeggen als het kind iets fout doet of iets niet doet. Hierdoor wordt het kind onzeker. En omdat je nu wel aandacht geeft, iets wat kinderen nodig hebben, gaat het kind het verkeerde gedrag vaker vertonen om toch die aandacht te krijgen. Een kind dat in een positieve situatie aandacht krijgt gaat zich zekerder voelen en gaat uitdagingen aan om nog meer van zulke complimenten te krijgen. Maar ook leert het kind zo om te gaan met anderen. Hij/zij zal eerder een positieve houding aannemen naar anderen. Hierdoor zal ook jij meer genieten van je kind en de opvoeding ervan.

Natuurlijk wilt dat niet zeggen dat je een voorbeeldig kind zal krijgen. Een kind zal altijd proberen de grenzen op te zoeken. Hierdoor zal hij iedere dag een stapje verder komen in zijn zelfstandigheid. Je zult af en toe wel duidelijk aan moeten geven tot hoe ver hij/zij kan gaan. Wees duidelijk en consequent in je opvoeding. Probeer niet teveel nadruk te leggen op het negatieve gedrag van het kind maar spreek hem wel kort aan op zijn gedrag. En probeer dit om te zetten in iets positiefs. Heeft hij/zij bijvoorbeeld een snoepje gestolen, zeg hem/haar dat stelen slecht is je nooit zomaar iets mag pakken wat niet van jou is. Maar zeg wel dat je denkt dat hij/zij trek heeft gehad in iets lekkers. En zeg dat hij/zij het de volgende keer gewoon dat dat moet zeggen.

Heb je vragen over deze opvoeding, dan kun je het veelal vinden op internet. Vooral onder positief opvoeden is er veel te vinden. En nu maar hopen dat de mensheid hierdoor in de toekomst positiever gaat worden.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Rensje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Ontwikkelingen baby bij twee maanden

Omschrijft de ontwikkelingen van een baby bij twee maanden

Vrienden op nummer 1

Zijn vrienden de oorzaak van het gedrag van jou zoon of dochter? Lees dit artikel en kom erachter!

Wat is visualiseren?

Je leven veranderen in de positieve zin dmv visualisatie.

Inspiratie

Inspiratie is een briljante ingeving krijgen

Hoe merk ik dat iemand liegt?

Een verslag over hoe je het opmerkt of iemand liegt.

De illusie van de prins op het witte paard

Veel vrouwen dromen van hun prins op het witte paard. Maar bestaan die eigenlijk nog wel?

Lachen met open mond wordt meer gewaardeerd.

Als mensen met hun open mond lachen,krijgen ze meer positieve reacties dan dat ze de lippen stijf op elkaar houden.

Neanderthalers: Bruut en dom?

Neanderthalers staan bekend om hun robuuste, potige bouw en hun manier van overleven in het ijzige klimaat van het prehistorische Europa en delen van Azië. Velen denken dat het slechts domme, brute mensen waren die alleen maar goed waren in het bejagen van de zoogdieren, maar dit was beslist niet zo!

Het voorbereiden van mijn homohuwelijk.

Met dit artikel maak ik een begin met de serie artikelen over het wel en wee tijdens de voorbereidingen van mijn eigen homohuwelijk.,

Scheiden en alimentatie

Als de partners gaan scheiden moeten er afspraken gemaakt worden over de verdeling van de kosten van levensonderhoud van beide partners en van de kinderen.

Alles voor een goede hechtingsrelatie.

Hechting is nodig voor een goede relatie tussen kind en verzorger. Hieronder de 5 factoren voor een goede hechtingsrelatie.

Sterrenbeeld: Steenbok

Beschrijving van het sterrenbeeld Steenbok.

Relaties en het spreken van de waarheid.

Hoewel het spreken van de waarheid in een relatie soms moeilijk is het altijd beter dan te liegen.

Astrologie

Basistermen in de astrologie

Reptieleneieren en babyaapjes

Wie zal er het eerste – ik – zeggen?

Praten

Praten doe je met je mond, maar betrek je hart erbij. Dan zul je echt wijs zijn.

In goede en in slechte tijden

Dit artikel gaat over relaties. Tegenwoordig hebben mensen steeds meer (korte) relaties en lopen steeds meer huwelijken stuk. Hoe komt dit en wat kan eraan gedaan worden?

Koran Beluisteren Online Populair

Koran beluisteren online word steeds vaker gedaan waarom is dit?

Hoe kan ik zien dat iemand verliefd op mij is?

Dat kan natuurlijk nog best een lastige vraag zijn. Wanneer kunt u nu zien en weten dat iemand verliefd op u is?

Wat is autisme en wat heeft de theorie of mind er mee te maken?

Wat is autisme en wat zijn de kenmerken van autisme, en wat is de thoerie of mind en wat heeft dat met autisme te maken.

Wat gelooft een christen?

Wat is het christendom en wat gelooft een christen?

Op slag verliefd worden overkomt je maar hoe kun je verliefd blijven (deel 2)

Verliefd wordt je op het eerste gezicht, helaas gaat die eerste verliefdheid altijd voorbij, hoe kan je dan verliefd blijven.

Wat gebeurt er met je lichaam en geest als je in de pubertijd komt?

Wat gebeurt er met je lichaam als je in de pubertijd komt?

Paniek naar Vrede

Wat er met je gebeurt/ mijn levensverandering

Hephaistos

Wie was de Griekse god Hephaistos en waar stond hij voor?