Positieve Stimulans


Publicatie datum:

Mensen kunnen tot iets moois in staat zijn als ze maar goed worden gestimuleerd. Gebeurt dat voor iets negatiefs dan kan zo iemand in een negatieve spiraal terecht komen

Gesponsorde koppelingen

In het woordenboek staat onder stimulans de volgende betekenis: aansporing, impuls, kick, prikkel, prikkeling, een krachtige aanzet tot iets. Stimulans kan als iets positiefs worden gebruikt maar ook negatiefs.

'Stimuleren' is een onderdeel van je leven, waar je vanaf je geboorte mee te maken krijgt. Je verandert van denkwijze en/of gedrag als je door iets of iemand gestimuleerd word. Ook als je niet gestimuleerd wordt kun je echter van karakter of gedrag veranderen.

Stimulans kan als iets positiefs worden gebruikt maar ook negatiefs. Mensen kunnen tot iets moois in staat zijn als ze maar goed worden gestimuleerd. Gebeurt dat voor iets negatiefs dan kan zo iemand in een negatieve spiraal terecht komen.

Het klinkt gemakkelijk; je kind positief stimuleren, maar toch gaat het in de praktijk vaak mis. Je schenkt sneller aandacht aan iets dat je kindje verkeerd doet, dan aan iets dat hij goed doet. Hierdoor raakt hij/zij niet gestimuleerd om nieuwe dingen uit te proberen. Probeer vaker je kind de juiste erkenning te geven als hij/zij iets goed doet. Hiermee bevestigt je de goede inspanning die je kind levert. Geef de kleine af en toe een aai over zijn bolletje, glimlach vaker, geef hem een pluim als hij/zij iets goed doet. En zeg hem ook wat hij goed doet, dan blijft hij gestimuleerd om dingen leren.

We zijn eerder geneigd om wat te zeggen als het kind iets fout doet of iets niet doet. Hierdoor wordt het kind onzeker. En omdat je nu wel aandacht geeft, iets wat kinderen nodig hebben, gaat het kind het verkeerde gedrag vaker vertonen om toch die aandacht te krijgen. Een kind dat in een positieve situatie aandacht krijgt gaat zich zekerder voelen en gaat uitdagingen aan om nog meer van zulke complimenten te krijgen. Maar ook leert het kind zo om te gaan met anderen. Hij/zij zal eerder een positieve houding aannemen naar anderen. Hierdoor zal ook jij meer genieten van je kind en de opvoeding ervan.

Natuurlijk wilt dat niet zeggen dat je een voorbeeldig kind zal krijgen. Een kind zal altijd proberen de grenzen op te zoeken. Hierdoor zal hij iedere dag een stapje verder komen in zijn zelfstandigheid. Je zult af en toe wel duidelijk aan moeten geven tot hoe ver hij/zij kan gaan. Wees duidelijk en consequent in je opvoeding. Probeer niet teveel nadruk te leggen op het negatieve gedrag van het kind maar spreek hem wel kort aan op zijn gedrag. En probeer dit om te zetten in iets positiefs. Heeft hij/zij bijvoorbeeld een snoepje gestolen, zeg hem/haar dat stelen slecht is je nooit zomaar iets mag pakken wat niet van jou is. Maar zeg wel dat je denkt dat hij/zij trek heeft gehad in iets lekkers. En zeg dat hij/zij het de volgende keer gewoon dat dat moet zeggen.

Heb je vragen over deze opvoeding, dan kun je het veelal vinden op internet. Vooral onder positief opvoeden is er veel te vinden. En nu maar hopen dat de mensheid hierdoor in de toekomst positiever gaat worden.


Foobie gebruiker Rensje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Gratis internet daten, gratis daten, gratis e-date, Gratis dating

Alle gratis dating mogelijkheden voor jouw verzameld op op één pagina.

Bouwstenen van de astrologie

Bouwstenen van de astrologie; astrologie voor beginners.

Pershoudingen bij een bevalling

Wat zijn de pershoudingen bij een bevalling?

Westerse astrologie: Steenbok

Steenbok als jouw sterrenbeeld

Westerse astrologie: Ram

Het eerste sterrenbeeld in de westerse astrologie

Een relatie aangaan is makkelijker dan er één onderhouden.

Na wat spannende afspraakjes met je nieuwe partner, begint de echte uitdaging. Enkele aanwijzingen voor een kans op slagen.

Numerologie en geboortedag: 2, 11, 20 en 29

Betekenissen van de getallen 2,11,20 en 29 als jouw geboortedag

Dagboek van een gescheiden man...stap 3.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 3 is.

Sterrenbeeld: Leeuw

Beschrijving van het sterrenbeeld Leeuw

Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar duurt 15 dagen en wordt door de Chinezen gevierd van de eerste tot de vijftiende dag van de eerste maand op de chinese kalendar.

Ontwikkeling baby eerste maand

Hoe ontwikkelt een baby zich in de eerste maand?

Het is uit, en nu?

In dit artikel staan 9 tips om over liefdesverdriet heen te komen.

Wat zijn de tien geboden?

Beschrijving van de 10 geboden

Wat gelooft een christen?

Wat is het christendom en wat gelooft een christen?

Scheiden en alimentatie

Als de partners gaan scheiden moeten er afspraken gemaakt worden over de verdeling van de kosten van levensonderhoud van beide partners en van de kinderen.

Sterrenbeeld: Stier

Beschrijving van het sterrenbeeld Stier.

De illusie van de prins op het witte paard

Veel vrouwen dromen van hun prins op het witte paard. Maar bestaan die eigenlijk nog wel?

Sparen voor de kinderen

Hoe kun je het beste voor je kinderen sparen?

Vriendschap

Zoals in mijn vorige artikel is aangegeven, zijn er verschillende sociale vaardigheden nodig om een normale relatie met leeftijdsgenoten te ontwikkelen.

Domestic Violence

Huishoudelijk Geweld, Huwlijkse Mishandeling is een Legale Mishandeling binnen het Legale Huwlijk

Sterrenbeeld: Ram

Beschrijving van het sterrenbeeld Ram.

Toeval en Noodlot

We worden er soms mee geconfronteerd en gebruiken het woord fataal,

Eetproblemen bij kinderen

Opvoeden in de nieuwe tijd

Hoe om te gaan met peuterpuberteit

Opvoeding van peuters in de peuterpuberteit

Wat is mijn persoonlijkheid?

Wat voor persoonlijkheid heb jij? Er is veel geschreven over eigenschappen en gedrag van de mens. Kijk welke persoonlijkheid jij hebt.