Verlegen kind? Zo gaat u er mee om.


Publicatie datum:

Uw kind is verlegen en stil,een paar tips om uw kind een duwtje in de rug te geven.

Gesponsorde koppelingen

Iedereen is wel eens verlegen. Maar wat als uw kind zo verlegen is dat hij/zij niet eens bij een vriend(innetje) durft te spelen, en elke keer weer huilt als u wegloopt uit de klas. Er zijn een paar tips die u en uw kind een beetje kunnen helpen.

Iedereen is wel eens verlegen, maar wat als uw kind wel heel erg verlegen is. Nooit bij iemand wil spelen.Altijd huilt als hij of zij naar school moet. Als u stiekem in de klas kijkt, uw kind alleen staat of zit?

 De eerste stappen van uw verlegen kind naar school brengen zijn best hard. Het is het best om als u uw kind in de klas heeft gebracht, om elke keer hetzelfde te doen. Uw kind op een stoeltje zetten. Een kus geven, zeggen 'mama komt je straks weer ophalen' en weglopen. Als uw kind begint te huilen kunt u dat aan de juf overlaten. Als u steeds als uw kind gaat huilen terug komt, huilt uw kind elke keer weer, want dan komt papa of mama weer terug. De weg is korter als u hard bent.

Meestal is het verdriet over als u uit beeld bent. Is dat niet zo, dan wordt er met u overlegd wat het beste is. En daar weet de juf dan weer alles van!

Als u uw kind weer ophaalt, kan hij/zij alles negatief vinden overschool.Als u er een gewoonte van maaktdat als jullie weer thuis komen van school, gezellig gaan zitten met wat drinken en bijv. Een koekje, en praat de dag door. En alles enthousiastte beantwoorden. En zo proberen de negatieve gedachte van uw kind om te buigen. Zo zou u ook aan het eind van elk gesprek standaard kunnen zeggen, 'nou, ben benieuwd wat je morgen allemaal voor leuks gaat doen op school. Dan weten ze direct dat het morgen weer een schooldag is.

Als het 's ochtend ook een strijd is, kunt u uw kind afleiden door bijv. samen de kleren van die dag uit te zoeken. Samen brood te smeren. Zo begint de dag leuk voor uw kind en gaathij/zij misschien ontspannen naar school

 Als uw kind niet bij andere kinderen wilspelen, kunt u dat in stappen proberen.Door eerst mee te gaan, endaar een kopje koffie te drinken. Zo kan uw kind ontspannen spelen want u bent in de buurt. De volgende keer gaat u na een poosje weg, en weer met dezelfde harde regel als op school. Want een lang afscheid maakt het voor uw kind alleen maar moeilijker.

 U kunt uw kind ook meer vertrouwen geven bijvoorbeeld in een speeltuin. Al lijkt uw kind nog klein, Ze kunnen zich vaak heel goed redden. Als u altijd in de buurt van uw kind blijft, Is het voor uw kind ook moeilijk om het uiteindelijk zelf te moeten doen. Loop eens een stukje verder weg, zo kan uw kind er langzaam aan wennen.

 Het lijkt ook heel normaal dat uw kind andere mensen een hand geeft om ze bijv. te groeten. Voor verlegen kinderen is dat heel lastig. U hoeft uw kind hier ook niet in te stimuleren. Dat komt vanzelf wel. Als u een verlegen kind dwingt klapt het vaak helemaal dicht.Probeer in moeilijke situaties voor uw kind, als het zelf niet lukt samen een oplossing te vinden.

 Als uw kindenigetijdop school zit, groeit uw kind er meestal over heen. Helemaal over zal het niet gaan, dat hoeft ook niet. Het hoort bij het karakter van uw kind.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

de Waterpijp als onderschatte boosdoener

Een beknopte samenvatting over de gevaren van de waterpijp

Dagboek van een gescheiden man...stap 3.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 3 is.

Trap en traplopen

Veiligheid bij trap en traplopen

Hoe maak je je vriendin of vrouw blij op Valentijnsdag?

Valentijnsdag is de dag bij uitstek om je geliefde te laten blijken dat je van haar houdt.

Hoe word ik beroemd en rijk?

Iedereen kan beroemd worden, lees hier in dit artikel hoe ook jij beroemd en rijk kan worden.

Datingprofielen vol onwaarheden

Gratisdatingsite.nl vergelijkt gratis datingsites op beoordeling, prijs en meer.

Je baby en de eerste tandjes

Hoe ga om ermee om en hoe help je je baby met de pijn

Wat is het geheugen nou precies?

Waarom is het geheugen nou zo belangrijk? En hoe zit het geheugen precies in elkaar? Deze serie artikelen gaan daar proberen antwoord op te geven.

Wat is mijn persoonlijkheid?

Wat voor persoonlijkheid heb jij? Er is veel geschreven over eigenschappen en gedrag van de mens. Kijk welke persoonlijkheid jij hebt.

Relatiesleur? Wordt opnieuw verliefd op jouw partner.

Wat kan je doen als je in een relatie zit en je bent een beetje op elkaar uitgekeken? In dit artikel staan tips en nieuwe invalshoeken.

Organiseer een top moederdag voor de kersverse moeder!

Je eerst kind is geboren en daarmee een nieuw gezin. Moederdag leent zich uitstekend om dat heugelijke feit te vieren. Plan een onvergetelijke dag voor de nieuwe moeder!

Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar duurt 15 dagen en wordt door de Chinezen gevierd van de eerste tot de vijftiende dag van de eerste maand op de chinese kalendar.

Tips voor een betere conditie en een gezondere levensstijl

Praktische tips om je conditie en je levensstijl te verbeteren. Een betere gezondheid is een betere kwaliteit van leven!

Een rugzakje vol met verdriet

Jouw verleden, die voor meer verdriet zorgt dan je toegeeft.

Goede voornemens

Artikel over goede voornemens, het hoe en waarom met tips.

Loverboys in Amsterdam

Loverboys misbruiken dames om geld te verdienen!

In goede en in slechte tijden

Dit artikel gaat over relaties. Tegenwoordig hebben mensen steeds meer (korte) relaties en lopen steeds meer huwelijken stuk. Hoe komt dit en wat kan eraan gedaan worden?

Authenticiteit

De definitie van authenticiteit en authenticiteit met betrekking tot de mens.

Stoppen met roken

In dit artikel lees je wat de gevolgen van roken zijn en waar je hulp kan vinden.

Een cadeautje vinden

Vind het perfecte cadeautje voor je partner, je ouders of je vrienden.

Hoe kan ik zien dat iemand verliefd op mij is?

Dat kan natuurlijk nog best een lastige vraag zijn. Wanneer kunt u nu zien en weten dat iemand verliefd op u is?

Vriendschap

Zoals in mijn vorige artikel is aangegeven, zijn er verschillende sociale vaardigheden nodig om een normale relatie met leeftijdsgenoten te ontwikkelen.

Facebook home: Een nieuwe trend of gaan we te ver?

Facebook home is een nieuwe applicatie van het sociale netwerk Facebook.

Samen bevallen

Samen bevallen doe je zo

Groeien: we doen het allemaal

We zijn allemaal groot geworden. Maar hoe gaat dat groot worden eigenlijk in zijn werk? En welke rol spelen cellen in dit proces?