Verlegen kind? Zo gaat u er mee om.


Publicatie datum:

Uw kind is verlegen en stil,een paar tips om uw kind een duwtje in de rug te geven.

Gesponsorde koppelingen

Iedereen is wel eens verlegen. Maar wat als uw kind zo verlegen is dat hij/zij niet eens bij een vriend(innetje) durft te spelen, en elke keer weer huilt als u wegloopt uit de klas. Er zijn een paar tips die u en uw kind een beetje kunnen helpen.

Iedereen is wel eens verlegen, maar wat als uw kind wel heel erg verlegen is. Nooit bij iemand wil spelen.Altijd huilt als hij of zij naar school moet. Als u stiekem in de klas kijkt, uw kind alleen staat of zit?

 De eerste stappen van uw verlegen kind naar school brengen zijn best hard. Het is het best om als u uw kind in de klas heeft gebracht, om elke keer hetzelfde te doen. Uw kind op een stoeltje zetten. Een kus geven, zeggen 'mama komt je straks weer ophalen' en weglopen. Als uw kind begint te huilen kunt u dat aan de juf overlaten. Als u steeds als uw kind gaat huilen terug komt, huilt uw kind elke keer weer, want dan komt papa of mama weer terug. De weg is korter als u hard bent.

Meestal is het verdriet over als u uit beeld bent. Is dat niet zo, dan wordt er met u overlegd wat het beste is. En daar weet de juf dan weer alles van!

Als u uw kind weer ophaalt, kan hij/zij alles negatief vinden overschool.Als u er een gewoonte van maaktdat als jullie weer thuis komen van school, gezellig gaan zitten met wat drinken en bijv. Een koekje, en praat de dag door. En alles enthousiastte beantwoorden. En zo proberen de negatieve gedachte van uw kind om te buigen. Zo zou u ook aan het eind van elk gesprek standaard kunnen zeggen, 'nou, ben benieuwd wat je morgen allemaal voor leuks gaat doen op school. Dan weten ze direct dat het morgen weer een schooldag is.

Als het 's ochtend ook een strijd is, kunt u uw kind afleiden door bijv. samen de kleren van die dag uit te zoeken. Samen brood te smeren. Zo begint de dag leuk voor uw kind en gaathij/zij misschien ontspannen naar school

 Als uw kind niet bij andere kinderen wilspelen, kunt u dat in stappen proberen.Door eerst mee te gaan, endaar een kopje koffie te drinken. Zo kan uw kind ontspannen spelen want u bent in de buurt. De volgende keer gaat u na een poosje weg, en weer met dezelfde harde regel als op school. Want een lang afscheid maakt het voor uw kind alleen maar moeilijker.

 U kunt uw kind ook meer vertrouwen geven bijvoorbeeld in een speeltuin. Al lijkt uw kind nog klein, Ze kunnen zich vaak heel goed redden. Als u altijd in de buurt van uw kind blijft, Is het voor uw kind ook moeilijk om het uiteindelijk zelf te moeten doen. Loop eens een stukje verder weg, zo kan uw kind er langzaam aan wennen.

 Het lijkt ook heel normaal dat uw kind andere mensen een hand geeft om ze bijv. te groeten. Voor verlegen kinderen is dat heel lastig. U hoeft uw kind hier ook niet in te stimuleren. Dat komt vanzelf wel. Als u een verlegen kind dwingt klapt het vaak helemaal dicht.Probeer in moeilijke situaties voor uw kind, als het zelf niet lukt samen een oplossing te vinden.

 Als uw kindenigetijdop school zit, groeit uw kind er meestal over heen. Helemaal over zal het niet gaan, dat hoeft ook niet. Het hoort bij het karakter van uw kind.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Chanoeka

Het joodse feest chanoeka wordt elk jaar gevierd op de 24e dag van de maand kislev. Bij het feest horen een paar bijzondere symbolen en rituelen.

Vriendschap

Zoals in mijn vorige artikel is aangegeven, zijn er verschillende sociale vaardigheden nodig om een normale relatie met leeftijdsgenoten te ontwikkelen.

Mijn homohuwelijk(2)...in ondertrouw bij de weigerambtenaar?

Nu is de grote vraag gesteld en begint het regelen van mijn huwelijk. Tijdens het regelen van alle zaken kijk ik of er verschillen zijn met een heterohuwelijk.

Obsessief-compulsieve stoornis

Dit artikel heeft geen beschrijving.

De geschiedenis van Astanga-yoga.

De geschiedenis van yoga.

Westerse astrologie: Waterman

Waterman als jouw sterrenbeeld

Westerse astrologie: Leeuw

Leeuw als sterrenbeeld

Wat kun je zelf tegen botontkalking doen?

Wat kun je doen om de kans op botontkalking te verkleinen?

Ontwikkelingen baby bij drie maanden

Geeft een omschrijving van de ontwikkelingen van een baby rond drie maanden

De Gay of ook wel De Homo

A Gay Woman was een Prostitute maar een Gay Man was een Womanizer

Dagboek van een gescheiden man...stap 2.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 2 is.

Tweetaligheid lijkt Alzheimer te vertragen

De ziekte van Alzheimer lijkt later op te treden bij mensen die zich in twee talen kunnen uitten.

Positief denken tips en de voordelen

De gedachten waar je je op focust vormen je realiteit, zowel in het heden als in de toekomst. Daarom is het belangrijk je er bewust van te zijn dat positief denken andere effecten heeft dan negatief denken.

Verstandig Zonnen

Tips voor een goede bescherming tegen de zon

Help: Ik ben een puber!!

Ik ben een puber, wat nu? Hoe ga je om met deze tijd? Hierover vind je informatie in dit artikel.

Sterrenbeeld: Ram

Beschrijving van het sterrenbeeld Ram.

Slecht nieuws? Doe er wat aan!

Hoe ik met de wet van Murphy geconfronteerd werd.

De trappisten

Het ontstaan van de monniken die uw trappist, die u op een zomerse namiddag op en gezellig terrasje zit te drinken, hebben gebrouwen.

Ongewenst gedrag stoppen bij jonge kinderen

Hoe stop ik ongewenst gedrag van mijn kind?

Hoe hulp bieden na een ongeluk

Je ziet een ongeval gebeuren maar je weet niet wat je moet doen. Na dit artikel zal je wel kunnen ingrijpen

Tips voor een betere conditie en een gezondere levensstijl

Praktische tips om je conditie en je levensstijl te verbeteren. Een betere gezondheid is een betere kwaliteit van leven!

Hoe zorgt het lichaam ervoor dat er meerdere spermacellen een eicel binnendringen?

Kunnen meerdere spermacellen tegelijk een eicel binnendringen? Zo ja, wat gebeurt er dan? Welke mechanismen voorkomen dat er meer dan één spermacel naar binnen gaat?

Kiezen voor jezelf

Welke keuzes moet je maken om gelukkig te worden?

Ja, maar.....

Omgaan met weerstanden in gesprekken.

Numerologie en geboortedag: 3, 12, 21 en 30

Geboren zijn op de 3e, 12e, 21e en de 30e van de maand