Wanneer koop je de eerste babyschoentjes en wat is belangrijk bij de aanschaf hiervan?


Publicatie datum:

Dit artikel beschrijft waar je op moet letten bij de aanschaf van de eerste schoentjes voor je baby of dreumes

Gesponsorde koppelingen

Hoera, jouw kleine schat heeft zijn (of haar) eerste stapjes gezet! Wanneer moet je nu de eerste schoentjes kopen, en vooral: waar moet je op letten bij de aanschaf hiervan? Dit artikel heeft het antwoord op je vragen.

Wat is het juiste moment om schoentjes te kopen?

Wanneer je baby of dreumes de eerste stapjes zet kun je hem het beste op blote voetjes laten lopen of op sokjes. Wanneer dit echter te koud is (of wanneer je het zelf wilt) kun je leren slofjes geven. Dit moeten hele soepele slofjes zijn zonder echte zool, waarmee bedoeld wordt dat de gehele slof van hetzelfde soepele materiaal zal moeten zijn. Dit is  namelijk goed zijn voor de eerste loopervaringen, op deze manier leert je kindje namelijk hoe de voetjes werken zonder de hele dag schoentjes aan te hebben.

Welke schoenen moet ik kopen?

Wanneer een kindje tenminste drie maanden goed kan lopen, wordt het tijd voor de eerst 'echte' schoentjes. De babyschoentjes moeten flexibel en zacht zijn zodat je baby of dreumes zijn voetjes goed kan gebruiken voor de juiste balans. Het zooltje heeft bij voorkeur een antisliplaag. Je moet het zooltje met één hand kunnen buigen, dan is het soepel genoeg.

Koop bij voorkeur geen hoge schoenen. Hierdoor kan je kindje namelijk sneller struikelen, omdat hij zijn voetjes nog niet hoog genoeg op kan tillen. Hoge babyschoentjes zijn niet nodig voor het ondersteunen van de enkeltjes, dus daarom het advies: niet doen. Wanneer je toch hoge schoentjes wil kopen, is het belangrijk dat je baby of dreumes de enkels goed kan bewegen, zo niet dan bemoeilijkt dit het lopen. Zoek altijd naar schoentjes die gemaakt zijn van ademend materiaal zoals bijvoorbeeld leer, zodat de voetjes van je kindje niet gaan zweten en er geen irritaties kunnen ontstaan.

 Welke maat schoentjes moet ik kopen?

Babyschoentjes mogen beslist niet te krap zitten. Je moet een vinger achter in het schoentje kunnen doen terwijl je kindje staat, dan is hij groot genoeg. De teen moet genoeg ruimte hebben, en er moet op gelet worden dat ook aan de zijkanten genoeg ruimte is. Wanneer je kindje op de tenen gaat staan, mogen de schoenen niet uitglippen, dan zijn ze te groot.

De meeste winkels geven een maattabel voor de babyschoentjes die zij verkopen. De juiste manier om de voetjes van uw baby te meten is door met een liniaal de voetjes op te meten. Meet hierbij van de hiel tot aan de grootste teen en tel hier vervolgens een halve centimeter bij op.  

Let er ook op dat de voetjes, net als de voeten van volwassenen, soms een beetje opzwellen tegen het einde van een lange dag. Daarom is het verstandig om 's avonds te meten zodat de schoentjes niet te krap zitten wanneer de voetjes van je baby of dreumes moe zijn.

Houd de voetjes goed in de gaten. In de eerste twee levensjaren heeft een kind ongeveer om de drie maanden een grotere maat nodig. Daarna hebben ze circa één keer per zes maanden een grotere maat schoenen nodig.

Kies ik voor veters of klitteband?

Uit gemaksoverwegingen wordt vaak voor klitteband gekozen. Dit is een persoonlijke keuze. Schoenen met veters zijn door je kindje moeilijker om zelf uit te trekken, in tegenstelling tot klittenband. Wanneer je kindje echter een hoge wreef heeft, zit klitteband vaak niet goed strak en glippen de schoentjes steeds uit. Met een veterschoen kun je de voorkant wat wijder maken, zodat je makkelijker de schoen aan kan trekken en hij tijdens het lopen beter om het voetje blijft zitten.

Houd er tot slot bij veterschoenen rekening mee dat de veters lang genoeg zijn om goed te kunnen knopen (het liefst met een dubbele knoop zodat de veters niet steeds los gaan). Zorg wel dat de veters niet over de grond slepen zodat je kindje kan struikelen.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Femke09

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 17
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Flirten - het ABC van flirten

Het ABC van flirten geeft de basisprincipes van het flirten weer.

Hoe hulp bieden na een ongeluk

Je ziet een ongeval gebeuren maar je weet niet wat je moet doen. Na dit artikel zal je wel kunnen ingrijpen

Wat gelooft een christen?

Wat is het christendom en wat gelooft een christen?

Marilyn Monroe

Historische celebrity's hebben soms broers of zussen, vaders en moeders die compleet anders deden dan zij.

Oud en Nieuw: tradities

Een artikel over de tradities met oud en nieuw.

Veilig & slim op netwerksites

Twaalf tips om veilig en overzichtelijk op netwerksites te staan!

Authenticiteit

De definitie van authenticiteit en authenticiteit met betrekking tot de mens.

Kanker, maar dan chronisch...

Ook met kanker kan het leven nog mooi zijn. In mijn geval dan...

Dynamiet

Een explosief goedje dat je vast wel kent. Dynamiet! Uitgevonden door Alfred Nobel en één van de bekendste explosieven.

Een Mirena spiraal voor jonge vrouwen

Maanden achtereen heb ik het Internet afgezocht naar de ervaringen van jongen vrouwen die een Mirena spiraal lieten inbrengen. Er was echter weinig informatie te vinden en aangezien ik de behandeling eenmaal heb gehad, wil ik hier graag meer over vertellen.

Wat is de beste behandeling tegen aambeien?

Als je last krijgt van aambeien dan wil je maar één ding en dat is de beste behandeling. Je wilt er zo snel mogelijk vanaf en je wilt het liefste dat ze nooit meer terugkeren.

Goede voornemens, ja of nee?

Hebben goede voornemens nut? Waarom slagen of mislukken ze? Praktische tips om je goede voornemens w�l tot een succes te maken.

Alles voor een goede hechtingsrelatie.

Hechting is nodig voor een goede relatie tussen kind en verzorger. Hieronder de 5 factoren voor een goede hechtingsrelatie.

Bijgeloof

Herkomst van bijgeloof. De belangrijkste bijgelovige symbolen toegelicht.

De allerbeste ideeen voor een geslaagd Valentijnsdag

De allerbeste tips voor een geslaagd Valentijnsdag

Wat gebeurt er met je lichaam en geest als je in de pubertijd komt?

Wat gebeurt er met je lichaam als je in de pubertijd komt?

De sociale emotionele ontwikkeling van kind naar volwassen persoon

hoe een kind zich sociaal ontwikkelt

Hoe maak je je vriendin of vrouw blij op Valentijnsdag?

Valentijnsdag is de dag bij uitstek om je geliefde te laten blijken dat je van haar houdt.

Oorzaak van crisis? CORRUPTIE!

Elke dag worden al die mensen bedrogen door de politiek, grote machtige organisaties en niet te vergeten de media en de samenwerking tussen boven genoemden.

Privacy

onze privacy in gevaar

Hoe help ik mijn kind om 's nachts zindelijk te worden?

Een artikel over hoe je je kind 's nachts zindelijk krijgt.

gratis condooms, gratis rubberen preservatieven

Ter bestrijding van de toename van SOA’s wereldwijd worden op deze websites gratis condooms verstrekt.

Cognitieve ontwikkeling bij kinderen

De cognitieve ontwikkelingsstadia bij kinderen en babies

De trappisten

Het ontstaan van de monniken die uw trappist, die u op een zomerse namiddag op en gezellig terrasje zit te drinken, hebben gebrouwen.

Als je vastloopt in je gedachten,gevoel en gedrag: Schema therapie

De werking van schematherapie