Wat is visualiseren?


Publicatie datum:

Je leven veranderen in de positieve zin dmv visualisatie.

Gesponsorde koppelingen

In de spiritualiteit kom je dit woord al snel tegen. Het hangt samen met mediteren en affirmeren. Het doel van visualiseren is heel simpel gezegd eigenlijk fantaseren. Of zoals Bassie van Adriaan altijd zei ‘even aan de binnenkant van mijn ogen kijken’. Als je aan iemand vraagt ‘kun je fantaseren?’ krijg je meestal wel een bevestigend antwoord, maar vraag je of iemand kan visualiseren dan zeggen veel mensen al snel ‘oh nee, dat kan ik niet hoor’.

Iedereen visualiseert.

Visualeren doe je eigenlijk de hele dag door zonder dat je het zelf in de gaten heb. Je vraagt je af wat je ’s avonds zult gaan eten en voor je geestesoog verschijnt al direct wat er in je op komt. Je gaat boodschappen halen in de supermarkt, je maakt een boodschappenlijstje en in gedachten loop je door de gangen. Ken je dat? Dat is dus ook al visualiseren.

Maar, waar je visualiseren ook voor kunt gebruiken is om jezelf een doel te stellen. Een doel dat je wilt behalen door middel van gedachtekracht of aantrekkingskracht. Iedereen heeft inmiddels wel van het boek van The Secret gehoord. En nu is het natuurlijk zo dat het daar wel heel erg gemakkelijk in gesteld word want in de film van ‘De Secret’ word gezegd dat je alles kunt krijgen wat je wenst. In grondbeginsel is dat ook zo, want zo werkt het universum inderdaad. Met jouw gedachten en jouw voornemens en vastberadenheid kun je inderdaad je leven een wending geven zodat je echt kunt bereiken wat je wenst. Alleen is er wel wat meer voor nodig dan een beetje dromen.

Je zult er toch wat meer aan moeten doen dan alleen maar denken van: ‘Ik wil een berg geld’ want daarmee alleen kom je er niet. Het is heel moeilijk om jezelf ervan te overtuigen dat je stinkend rijk bent als je een stapel rekeningen in je bus hebt liggen waarvan je niet weet hoe je ze moet betalen. Echter gaan die gedachten vanzelf als we ze in de negatieve zin toepassen zoals: ‘Ach, daar heb ik toch geen geld voor’ of ‘Ach, zoiets overkomt mij toch nooit’. ‘ik heb altijd pech, er zal wel weer iets mis gaan’.

‘Denken is de meest gebruikte, maar ook de meest onderschatte kracht die er is’.

Jezelf overtuigen.

Je zult eerst jezelf moeten overtuigen. En dat is het moeilijkste stukje, want sommige gedachten en overtuigingen zitten heel stevig in je hersenen geprent. Door vaak herhalen van bepaalde zinnen gaan deze overtuigingen zich vastzetten in je geest en dat is ook wat er gebeurd is met de negatieve gedachten over jezelf die je zo vertrouwt zijn. Al vanuit je jeugd. Denk maar eens aan: oh, kijk nou toch eens uit kindje, wat ben je toch een pechvogel, je maakt altijd alles stuk’ of ‘ begin er maar niet aan, want bij jou mislukt toch altijd alles’ of ‘wanneer je voor een dubbeltje geboren bent, zul je nooit een kwartje worden. Dus probeer het maar niet eens’. Wanneer je zulke opmerkingen maar vaak genoeg hebt gehoord dan is het voor jou de waarheid geworden en verwacht je ook niet anders dan dat alles wat je aanpakt zal mislukken omdat dit nu eenmaal bij je hoort. En het universum geeft iedereen waar hij of zij om vraagt. Of het nu positief of negatief is, dat maakt niet uit.

‘Gedachten zijn krachten. Je creëert door positieve gedachten, een positieve energie, die daarheen gaat waar jij je gedachten op concentreert’.

En dat kun je dus gaan doen met visualiseren. Je gaat door middel van het visualiseren van de doelen die je wilt behalen of anders: door je dromen die je wilt verwezenlijken, tot waarheid maken.

Hoe te beginnen.

Het simpelste is om te beginnen met een meditatie, en mediteren is als het ware, je in jezelf terugtrekken en naar binnen keren. Je gaat ontspannen zitten en focussen op bijvoorbeeld je ademhaling, of op een bepaald geluid in de kamer, of op het geluid van een meditatie cd. Je gaat al het andere loslaten totdat je het als het ware niet meer hoort. Je hoort alleen nog dat, waar je op gefocust bent. En dan, ga je visualiseren. Je gaat zeg maar, dagdromen. Wil je een nieuwe woning? Dat ga je deze voor jezelf in gedachten zien. En je gaat tot in detail alles uitbouwen.

Je ziet de voordeur, de tuin, de kleuren van de stenen, de gordijnen die voor de ramen hangen enz. enz. je gaat door de voordeur naar binnen en ziet alles voor je, zoals je het in gedachten wilt hebben. De trap naar boven. Wat ligt er voor bedekking op die trap? De gang naar de keuken of huiskamer. En je loopt door je huis rond en ziet alle spullen en dingetjes zoals jij ze in gedachten al ziet staan en hangen. Je kunt gaan zitten in een stoel en naar buiten kijken. Vanuit jouw huis. Je kunt zelfs mensen ontvangen en gesprekken voeren. Alles is mogelijk tijdens jouw visualisatie, en wanneer je er elke dag de tijd voor neemt om een poosje naar binnen te keren en de rest van de wereld buiten te sluiten, te mediteren dus, en dan te visualiseren, dan zullen er als vanzelf personen of omstandigheden op je pad gaan komen die er voor zorgen dat jouw droom verwezenlijkt kan gaan worden. En omdat je het ook zo vaak voor ogen ziet, zullen deze gedachten zich in jouw hersenen vastzetten, maar dan in positieve zin. Net zo lang totdat jij voor jezelf gewoon weet: ‘dit wordt mijn huis’.

Op deze manier kun je ook negatieve gedachten patronen ombuigen naar positieve overtuigingen. Over jezelf bijvoorbeeld. Dit noemt men dan weer affirmeren. Door een zin heel vaak te herhalen tegen jezelf, word de bewering van die zin, op een gegeven moment gewoon een vaststaand feit. Lees meer over affirmeren op de volgende link…’affirmeren’.

Visualiseren kun je ook doen door gebruik te maken van een geleide cd. Er zijn hele mooie en waardevolle cd’s in de handel die ingesproken zijn en die je als het ware door een mooi bos laten lopen en je alle vogels en bloemen laten zien, geluiden laten horen enz.

Je kunt je leven veranderen.

En dat is dan ook de eerste stap naar een beter leven. In plaats van gelijk bergen met geld en geluk te gaan wensen, kun je beter eerst eens die negatieve overtuigingen gaan aanpakken. En dan aan de gang gaan met jezelf om die negatieve gedachten om te gaan zetten in positieve gedachten. Want daar staat of valt alles mee. Wat je ook maar zou willen bereiken in dit leven, dan zou het eerste moeten zijn: positief zijn. En in ieders leven zijn positieve dingen te vinden, zelfs als je denkt dat het niet zo is. Wanneer je jezelf betrapt op een negatieve gedachte, zet dit dan meteen om naar een positieve gedachte, wees de baas over wat er in je hersens gebeurt. Waardeer de kleine dingen van het leven. Ze zijn er, overal om je heen. Die buurvrouw of man die even zwaait of je een goedendag wenst, dat vogeltje dat even bij jou op de vensterbank neerstrijkt, dat parkeerplaatsje dat net vrijkomt in een volle parkeergarage. Ach noem, maar op…

De wereld gaat er totaal anders uitzien als je gedachten erover positief zijn. Jij zult gelukkig zijn, ondanks…nee! DANKZIJ…


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy

Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy en zijn geschiedenis over de eeuwen heen.

Dino & Mens: Leefden samen?

Men is druk aan het zoeken naar bewijzen voor levende dinosauriërs, vooral de creationisten om de evolutietheorie te ontkrachten. Maar zijn er bewijzen voor het bestaan van dino's tijdens het mensentijdperk?

Westerse astrologie: Maagd

Maagd als sterrenbeeld

Hoe faalangst behandelen?

Kenmerken van faalangst en waar de behandeling op gericht moet zijn.

Wat kan je doen met zeep

Alternatieve gebruikswijzen voor zeep

Kaizen: Een japanse methode om in kleine stapjes grote veranderingen te kunnen maken

Kaizen is een van oorsprong japanse methode om in kleine stapjes je doel te bereiken

Hoe zorgt het lichaam ervoor dat er meerdere spermacellen een eicel binnendringen?

Kunnen meerdere spermacellen tegelijk een eicel binnendringen? Zo ja, wat gebeurt er dan? Welke mechanismen voorkomen dat er meer dan één spermacel naar binnen gaat?

Hoe hulp bieden na een ongeluk

Je ziet een ongeval gebeuren maar je weet niet wat je moet doen. Na dit artikel zal je wel kunnen ingrijpen

Bedelaars

Beggars of terwijl Bedelaars bestaan al in de Human Society sedert het Daglicht van Geregistreerde Geschiedenis

Dagboek van een gescheiden man...stap 3.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 3 is.

De invloed van het slankheidideaal op meisjes en jonge vrouwen

De invloed van het slankheidideaal op meisjes en jonge vrouwen

Organiseer een top moederdag voor de kersverse moeder!

Je eerst kind is geboren en daarmee een nieuw gezin. Moederdag leent zich uitstekend om dat heugelijke feit te vieren. Plan een onvergetelijke dag voor de nieuwe moeder!

Alles voor een goede hechtingsrelatie.

Hechting is nodig voor een goede relatie tussen kind en verzorger. Hieronder de 5 factoren voor een goede hechtingsrelatie.

Cadeau ideeën voor op kraambezoek

Er is een baby geboren! Natuurlijk wil je een leuk kraamcadeau geven, maar wat?

Sterrenbeeld: Ram

Beschrijving van het sterrenbeeld Ram.

Angsten bij jonge peuters

Omschrijving van angsten die voorkomen bij jonge peuters

Westerse astrologie: Boogschutter

Boogschutter als jouw sterrenbeeld

De beste coach ben je zelf : personal coaching aan de hand van het chakramodel.- Pam Comijs (recensie)

personal coaching aan de hand van het chakramodel

Vriendschap

Zoals in mijn vorige artikel is aangegeven, zijn er verschillende sociale vaardigheden nodig om een normale relatie met leeftijdsgenoten te ontwikkelen.

De emotie angst vanuit de filosofie bekeken

Hoe bezagen de filosofen Heidegger en Kierkegaard de emotie angst?

Reptieleneieren en babyaapjes

Wie zal er het eerste – ik – zeggen?

Marilyn Monroe

Historische celebrity's hebben soms broers of zussen, vaders en moeders die compleet anders deden dan zij.

Mijn droomhuis in Frankrijk

Super goedkoop vakantiehuisje in Frankrijk, een droomhuis in Frankrijk, daar droom ik al jaren van.

Neanderthalers: Bruut en dom?

Neanderthalers staan bekend om hun robuuste, potige bouw en hun manier van overleven in het ijzige klimaat van het prehistorische Europa en delen van Azië. Velen denken dat het slechts domme, brute mensen waren die alleen maar goed waren in het bejagen van de zoogdieren, maar dit was beslist niet zo!

Secret, of logica

Secret, een ophef over logica in een vorm van ongeloof