Westerse astrologie: Kreeft


Publicatie datum:

Kreeft als sterrenbeeld

Gesponsorde koppelingen

Het vierde sterrenbeeld in de Westerse astrologie is de Kreeft. Het begint van 22 juni tot 22 juli. Dit sterrenbeeld wordt vertegenwoordigd door de Maan, gerelateerd aan onze diepste persoonlijke behoeften en de onderbewustzijn.

De karaktereigenschappen van de Kreeft zijn het minst duidelijk in de Westerse astrologie. Het verschilt van een verlegen, teruggetrokken persoon tot het slimste individu. Bekende sterren met Kreeft als sterrenbeeld zijn dan ook te vinden op een omvangrijke domein van menselijke activiteiten. Positieve karaktereigenschappen zijn emotioneel, liefdevol, intuitief, fantasierijk, scherpzinnig, voorzichtig, beschermend en sympathiek. Negatieve karaktereigenschappen zijn veranderlijk, humeurig, soms te emotioneel, lichtgeraakt, aanhankelijk en heeft moeite met loslaten. Ze houden van hobby's, romantiek, kinderen, het gezinsleven en gezellige feestjes. Ze vinden ergerlijke situaties, mislukking, tegenstand, te horen krijgen wat ze moeten doen en adviezen niet leuk.

Ze hebben goede relativeringsvermogen vooral door hun verbeeldingskracht. Ze waarderen kunst, literatuur en vooral toneel spelen. Ze zijn ook geïnteresseerd op metafysische zaken. Met hun sociale zaken zijn ze mentaal een mengsel van stevigheid en zachtheid, vaak emotioneel en romantisch grenzend aan sentimentaliteit en komt vooral door hun fantasie. In de werkelijkheid zijn ze niet zo sentimenteel wat betreft liefdeszaken maar vaak loyaal. Zelfs als ze affaires hebben, zijn ze nog steeds gehecht aan de partner en familie die beschouwd worden als ‘beschermers'. Ze geven ook veel en vragen er weinig voor terug. Eén van hun levenslessen is dan ook hoe ze iets eerlijk verdiend terug moeten krijgen.

Ze zijn ook zelf loyale vrienden en hebben een goede geheugen voor gebeurtenissen waarbij ze van streek waren. Ze zijn soms geneigd om zelfmedelijden te voelen door minderwaardigheidsgevoel. Door hun denkvermogen en oordeelvermogen kunnen ze goede journalisten, schrijvers en politicus worden. Bij het laatste zullen ze meer voor het ‘achtergrond' kiezen, dus meer voor een subtiele positie en niet voor de macht.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 56
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Lucide dromen

Als je lucide droomt, ben je je bewust van het feit dat je droomt en kun je je droom actief beïnvloeden.

Hoe om te gaan met peuterpuberteit

Opvoeding van peuters in de peuterpuberteit

Sterrenbeeld: Steenbok

Beschrijving van het sterrenbeeld Steenbok.

Dagboek van een gescheiden man...stap 2.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 2 is.

Hoe is het om een tienermoeder te zijn ?

Een tienermoeder, veel mensen hebben hun oordeel daar wel over maar hoe zit het nu echt ?

Authenticiteit

De definitie van authenticiteit en authenticiteit met betrekking tot de mens.

Hoe kijken buitenlanders naar Nederland ?

Het is interessant af en toe te ervaren hoe ze in het buitenland naar nederland(ers) kijken. Een impressie vind je in dit artikel

Sterrenbeeld: Waterman

Beschrijving van het sterrenbeeld Waterman.

Stoppen met roken

In dit artikel lees je wat de gevolgen van roken zijn en waar je hulp kan vinden.

Marilyn Monroe

Historische celebrity's hebben soms broers of zussen, vaders en moeders die compleet anders deden dan zij.

Verstandig Zonnen

Tips voor een goede bescherming tegen de zon

Het verbeteren van je geheugen

Heb je ook wel eens last van het vergeten van namen? Of een boodschappenlijstje? In dit artikel worden er manieren beschreven die helpen met het verbeteren van je geheugen.

Afleren van duimen

Het afleren van duimen is meestal lastig omdat kinderen zich er amper bewust van zijn dat ze het doen Wie strijd hierover wilt voorkomen, geeft zijn duimende of vingerzuigende baby al vroeg een fopspeen.

Intermezzo - appartementencomplex Tilburg

Appartmentencomplex in Tilburg-West met koopwoningen en huurwoningen voor studenten.

Scheten laten... Vervuiling?

Scheten laten? Iedereen heeft er last van en meestal kun je er niets aan doen. Gemiddeld laat je per 24 uur wel 10 tot 25 scheten. Maar wist je dat je daarmee het milieu (een beetje) vervuilt?

Neanderthalers: Bruut en dom?

Neanderthalers staan bekend om hun robuuste, potige bouw en hun manier van overleven in het ijzige klimaat van het prehistorische Europa en delen van Azië. Velen denken dat het slechts domme, brute mensen waren die alleen maar goed waren in het bejagen van de zoogdieren, maar dit was beslist niet zo!

Mijn aftrap in Foobie

Inleiding van hoe ik bij Foobie terecht kwam en de

Je baby en de eerste tandenborstel

Hoe en wanneer begin je met tandenpoetsen en hoe zorg je ervoor dat je baby het leuk vindt

De Gay of ook wel De Homo

A Gay Woman was een Prostitute maar een Gay Man was een Womanizer

Geloven in jezelf of in een God

Geloven in jezelf of in een God, is er een verschil?

Vriendschap

Zoals in mijn vorige artikel is aangegeven, zijn er verschillende sociale vaardigheden nodig om een normale relatie met leeftijdsgenoten te ontwikkelen.

Is er een hiernamaals of is de dood het einde?

Iedere keer als er mensen in je directe omgeving overlijden stel je jezelf weer de vraag, “is er een hiernamaals of is de dood het einde?”

Hoe kan ik weten hoe ik moet zoenen?

Het blijft altijd spannend, zoenen voor de eerste keer. De vragen; Wat moet ik doen, Doe ik het wel goed en Doe ik teveel of te weinig spoken door uw hoofd.

Tips voor zwangere vrouwen

antwoorden voor zwangere vrouwen

Sterrenbeeld: Vissen

Beschrijving van het sterrenbeeld Vissen.