Westerse astrologie: Maagd


Publicatie datum:

Maagd als sterrenbeeld

Gesponsorde koppelingen

Het zesde sterrenbeeld in de Westerse astrologie is de Maagd. Het begint van 23 augustus tot en met 23 september. Dit sterrenbeeld werd eerst door Mercurius vertegenwoordigd en nu door Ceres en Vesta, gerelateerd aan zaken als verzorging en zorg.

Gesponsorde koppelingen

De Maagd is het enige sterrenbeeld dat door een vrouw wordt vertegenwoordigd. Positieve karaktereigenschappen zijn bescheiden, nauwgezet, betrouwbaar, praktisch, ijverig, pienter en analytisch. Negatieve karaktereigenschappen zijn kieskeurig, overbezorgd, penibel, onbarmhartig, perfectionistisch en conservatief. Ze hebben een conservatieve kijk op alles wat in hun leven speelt. Ze houden van gezond eten, lijsten, (goede) hygiëme, orde en heilzaamheid. Ze vinden gezondheidsrisico's, alles wat met viezigheid te maken heeft en onzekerheid niet leuk.

Emotioneel zijn ze afstandelijk en hebben ook de neiging om hun toegeeflijkheid te onderdrukken omdat ze wantrouwig staan tegenover anderen. Ze hebben ook weinig vertrouwen over zichzelf en hun oordelen. Dit komt omdat ze bewust zijn van hun tekortkomingen op allerlei aspecten. ‘Stille waters hebben diepe gronden' beschrijft hun gevoelens. Ze hebben de vindingrijkheid en hun analytische denkvermogen om complexe problemen op te lossen. Ze hebben een excellente oog voor details maar ze kunnen soms te secuur zijn dat ze het grotere geheel of de grotere punten missen. Ze zijn ook zelf realisten dat ze een project kunnen vertragen door hun oog voor details. Grondigheid, ijverigheid en nauwlettendheid zijn hun kerneigenschappen en zijn zo perfectionistisch dat ze ontmoedigd worden als dingen misgaan.

Verantwoordelijk ergert hen en ze ontbreken vaak de breedte van een strategische visie dat een leider nodig heeft, dus ze zijn beter als secretaresses of ondergeschikten dan als iemand met een topfunctie. Ze hebben de potentiële vaardigheden in de kunst, wetenschap en de taal. Ze kunnen succesvol worden met beroepen als zorgmedewerkers, artsen, psychologen, docenten, musici, inspecteurs en critici. Hun gebreken, zoals bij alle sterrenbeelden het geval, zijn de extremen van hun beste karaktereigenschappen. Oog voor details kan leiden tot overspecialisatie en voorzichtigheid en zorg kunnen leiden tot zwaarmoedigheid.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 56
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Als je vastloopt in je gedachten,gevoel en gedrag: Schema therapie

De werking van schematherapie

Woordspelingen: Wat zijn het precies?

Woordspelingen hebben vaak een komisch effect. Tenminste dat is de bedoeling want sommige zetten je echt aan het denken...

Goede voornemens, ja of nee?

Hebben goede voornemens nut? Waarom slagen of mislukken ze? Praktische tips om je goede voornemens w�l tot een succes te maken.

Huis kopen in Belgie, Ja, Nee?

Je wilt graag een huis kopen, is Belgie een goede optie? en waar moet je op letten?

Kinderen en fantaseren

Fantaseert je kind erop los? Of voert hij hele gesprekken met een onzichtbare vriendje? Geniet ervan! Fantaseren hoort erbij. Het is zelfs een teken van intelligentie en creativiteit.