Westerse astrologie: Steenbok


Publicatie datum:

Steenbok als jouw sterrenbeeld

Gesponsorde koppelingen

Het tiende sterrenbeeld van de Westerse astrologie is de Steenbok. Het begint van 22 december tot en met 20 januari. Dit sterrenbeeld wordt vertegenwoordigd door de planeet Saturnus, gerelateerd aan zaken als geduld, traditie en ervaring.

Dit sterrenbeeld is één van het meest stabiel en meestal serieus. Zij kunnen voortduren zolang noodzakelijk is om een doelstelling te verwezenlijken die zij voor zich hebben bepaald. Algemen positieve karaktereigenschappen zijn praktisch, voorzichtig, ambitieus, gedisciplineerd, geduldig en gereserveerd. Negatieve eigenschappen zijn pessimistisch, vrekkig, aarzelend en zwaarmoedig. Ze houden van betrouwbaarheid, professionalisme, standvastigheid en een doeleinde. Ze vinden wilde schema's, fantasies, banen die nergens opslaan en schande niet leuk.

Ze zijn betrouwbare werknemers op bijna alle beroepen die ze hebben ondernomen. Ze stellen hoge eisen aan zichzelf en aan anderen. Zij streven altijd voor eerlijkheid in hun kritiek voor zichzelf. Zij duren tegen persoonlijke ontbering voort, zettend hun families en/of hun werk vóór hun eigen behoeften en welzijn om hun lange doelstellingen te bereiken terwijl anderen het al lang hebben opgegeven. Zij zijn zorgvuldig van plan om hun ambities te vervullen en kunnen grote resultaten boeken met minimuminspanning en uitgave. Omdat zij goed kunnen organiseren, kunnen zij aan verscheidene projecten gelijktijdig werken. Zij verwachten dat hun ondergeschikten ook even gedisciplineerd zijn zoals hen en dat elke taak wordt uitgevoerd vanuit de hoogste nomen. Zij zijn, niettemin, eerlijk evenals veeleisend. Als er iets mislukt, dan worden ze emotioneel en depressief.

Hun verstand is soms zeer subtiel. Zij denken diep, grondig onderzoekend alle mogelijkheden alvorens over een te beslissen ‘safe' alternatief. Zij hebben goed geheugen en een onverzadigbare maar toch methodische drang naar kennis. In hun persoonlijke verhoudingen zijn zij vaak onbehaaglijk, al dan niet volkomen ongelukkig. Kennissen worden met tact en diplomatie behandeld. Zij maken weinig goede vrienden maar zijn loyaal aan die zij maken, en zij kunnen bittere vijanden worden. Zodra gehuwd, echter, zijn zij gelovig, niettemin geneigd aan jaloersheid. De meeste mensen met dit sterrenbeeld huwen voor het leven. Hun beroepen kunnen met wiskunde of met geld te maken hebben en zij worden sterk aangetrokken naar muziek. Zij kunnen economen, financiers, bankiers, speculanten, contractanten, managers en onroerende goederenmakelaars zijn.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 56
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Het figuur van Augustus vergeleken met Napoleon.

De figuur van Augustus vergeleken met Napoleon.

Hoe word ik beroemd en rijk?

Iedereen kan beroemd worden, lees hier in dit artikel hoe ook jij beroemd en rijk kan worden.

Hoe hulp bieden na een ongeluk

Je ziet een ongeval gebeuren maar je weet niet wat je moet doen. Na dit artikel zal je wel kunnen ingrijpen

Kiezen voor jezelf

Welke keuzes moet je maken om gelukkig te worden?

Het ontstaan van Valentijnsdag

Valentijnsdag lijkt zo vanzelfsprekend, maar hoe is het ontstaan?

Authenticiteit

De definitie van authenticiteit en authenticiteit met betrekking tot de mens.

Alles voor een goede hechtingsrelatie.

Hechting is nodig voor een goede relatie tussen kind en verzorger. Hieronder de 5 factoren voor een goede hechtingsrelatie.

Scheiden en alimentatie

Als de partners gaan scheiden moeten er afspraken gemaakt worden over de verdeling van de kosten van levensonderhoud van beide partners en van de kinderen.

Op tijd opstaan, hoe doe je dat

Opstaan, terwijl je nergens heen moet, hoe doe je dat?

Westerse astrologie: Ram

Het eerste sterrenbeeld in de westerse astrologie

Astrologie

Basistermen in de astrologie

De oorsprong van Valentijnsdag

Valentijnsdag is een geliefd feest van ons, maar hoe zijn wij op deze traditie gekomen?

Leren problemen op te lossen

Leren problemen op te lossen + schema

Let op je privacy!

Ben jij je bewust van wat er met al jou gegevens gebeurd?

Je huis opdelen in area's voor beter overzicht in je schoonmaakwerkzaamheden

een plan om je huis in minder tijd opgeruimder te houden

Positieve Stimulans

Mensen kunnen tot iets moois in staat zijn als ze maar goed worden gestimuleerd. Gebeurt dat voor iets negatiefs dan kan zo iemand in een negatieve spiraal terecht komen

Tips voor een betere conditie en een gezondere levensstijl

Praktische tips om je conditie en je levensstijl te verbeteren. Een betere gezondheid is een betere kwaliteit van leven!

Grenzen stellen bij kinderen

Als ouders het gedrag van kinderen vervelend vinden, moeten ze grenzen stellen.

Het verbeteren van je geheugen

Heb je ook wel eens last van het vergeten van namen? Of een boodschappenlijstje? In dit artikel worden er manieren beschreven die helpen met het verbeteren van je geheugen.

Hephaistos

Wie was de Griekse god Hephaistos en waar stond hij voor?

Slecht nieuws? Doe er wat aan!

Hoe ik met de wet van Murphy geconfronteerd werd.

Wat de meeste mensen niet weten over scheidingen

Een aantal feiten over scheidingen

Oud en Nieuw: tradities

Een artikel over de tradities met oud en nieuw.

Jaloers? Wat is het en hoe kom je er vanaf?

Heb jij wel eens last van jaloersheid? Wat is jaloers zijn eigenlijk?

Hoe betrouwbaar is een ooggetuige verklaring?

Moeten ooggetuige altijd worden geloofd? Zijn zij eigenlijk wel in staat om correct te vertellen wat er op een bewuste dag is gebeurd? In dit artikel ga ik daar dieper op in.