Westerse astrologie: Waterman


Publicatie datum:

Waterman als jouw sterrenbeeld

Gesponsorde koppelingen

>Het elfde sterrenbeeld in de Westerse astrologie is de Waterman. Het begint van 21 januari tot en met 19 februari. Dit sterrenbeeld wordt vertegenwoordigd door de planeet Uranus, gerelateerd aan zaken als bewustwording en omwentelingen.

Mensen met dit sterrenbeeld bezitten fundamenteel sterke en aantrekkelijke persoonlijkheden. Zij vallen in twee principetypes: één verlegen, gevoelig, zacht en geduldig en de andere spontaan en levendig. Algemene positieve karaktereigenschappen zijn vriendelijk, humanitair, eerlijk, loyaal, origineel, onafhankelijk en intellectueel. Negatieve eigenschappen zijn onhandelbaar, tegenstellend, pervers, onvoorspelbaar, afstandelijk en zijn niet goed in contact met hun emoties. Ze houden van gezelligheid, goede gezelschappen, vechten voor een reden, plannen voor de toekomst en het gedachte van het verleden. Ze vinden vage beloftes, diepe eenzaamheid, imitaties, de ‘ordinair' en idealistisch zijn niet leuk.

Beide types zijn vastberaden en krachtig op hun eigen manieren en hebben sterke overtuigingen. Zij hebben een brede visie die diverse factoren in een geheel brengt, en kunnen beide kanten van een argument zien zonder aarzeling. Vervolgens zijn zij onbevooroordeeld en verdraagzaam van andere standpunten. Dit is omdat zij de geldigheid van het argument kunnen zien, zelfs als zij het niet zelf goedkeuren. Zij zijn bijna altijd intelligent, beknopt, duidelijk en logisch. Velen zijn sterk fantasierijk en intuïtief. Ze zijn in staat veel in te zetten aan een kwestie tot het punt van uitputting en zelfs riskeren ze daardoor hun gezondheid te schaden. Zij houden niet van bemoeienis, behalve als het goed bedoeld is, en zullen het slechts onder hun eigen voorwaarden goedkeuren.

Als het gaat om persoonlijke relaties staan ze soms neerbuigend tegenover anderen. Zodra zij echter besluiten dat iemand van hun vriendschap of liefde waardig is, kunnen zij geestelijke aantrekkelijkheid op hen uitoefenen en zullen zelf standvastige vrienden of minnaars worden, klaar om alles voor hun partners te offeren en gelovig te zijn aan hen voor het leven. Nochtans zijn zij emotioneel gezien soms teleurgesteld omdat hun eigen hoge persoonlijke idealen soms te veel eisen van anderen stellen. Als zij worden bedrogen is hun woede vreselijk. Indien ontgoocheld, vergeven zij niet. Ze presteren het best in groepsprojecten, op voorwaarde dat zij een belangrijk deel in hen worden erkend. Zij hebben een gevoel van eenheid met de aard van een kwestie en een wens voor kennis en waarheid die hen tot bewonderenswaardige wetenschappers, vooral astronomen en historici maakt. In extreme gevallen zijn hun gebreken fanatieke excentriciteit, eigenzinnig egotisme, bovenmatig detachement en een neiging om van het leven en de maatschappij terughoudend te zijn en een tendens naar hun mening uiterst dogmatisch te zijn.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 56
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Sterrenbeeld: Maagd

Beschrijving van het sterrenbeeld Maagd

Sterrenbeeld: Boogschutter

Beschrijving van het sterrenbeeld Boogschutter

Hoe faalangst behandelen?

Kenmerken van faalangst en waar de behandeling op gericht moet zijn.

Ontwikkeling baby eerste maand

Hoe ontwikkelt een baby zich in de eerste maand?

Westerse astrologie: Ram

Het eerste sterrenbeeld in de westerse astrologie

Leren problemen op te lossen

Leren problemen op te lossen + schema

Gouden tips om Slapeloosheid door te komen.

Tips om het slechte slapen te doorbreken.

Beoordelingsfouten

Hoe beoordelen wij als mensen anderen en situaties.

Je baby en de eerste tandenborstel

Hoe en wanneer begin je met tandenpoetsen en hoe zorg je ervoor dat je baby het leuk vindt

Sterrenbeeld: Leeuw

Beschrijving van het sterrenbeeld Leeuw

Kaizen: Een japanse methode om in kleine stapjes grote veranderingen te kunnen maken

Kaizen is een van oorsprong japanse methode om in kleine stapjes je doel te bereiken

Wat kan je doen met zeep

Alternatieve gebruikswijzen voor zeep

Privacy

onze privacy in gevaar

Een goed hoofdkussen vinden

Slapeloze nachten, pijnlijke schouders, nekklachten en hoofdpijn kunnen allemaal veroorzaakt worden door een verkeerd of oncomfortabel hoofdkussen. Een goed hoofdkussen met de juiste ondersteuning is daarom ook van groot belang voor een gezonde, goede nachtrust.

De verplichtingen van de Islam

Informatie over de verplichtingen van de Islam

Een manier om je liefste wensen te vervullen!

In dit artikel krijg je een goede manier aangereikt om je wensen en je verlangen uit te laten komen!

In goede en in slechte tijden

Dit artikel gaat over relaties. Tegenwoordig hebben mensen steeds meer (korte) relaties en lopen steeds meer huwelijken stuk. Hoe komt dit en wat kan eraan gedaan worden?

Het is uit, en nu?

In dit artikel staan 9 tips om over liefdesverdriet heen te komen.

Ontwikkeling baby 6 maanden

Geeft een omschrijving van de ontwikkeling van een baby van 6 maanden

De geschiedenis van Astanga-yoga.

De geschiedenis van yoga.

Voorlezen schept een band

Voorlezen wordt te weinig gedaan, we hebben het tegenwoordig veel drukker dan vroeger. Maar wist je dat voorlezen een goed moment van rust en regelmaat is. En dat het een goede band schept tussen ouders en kind.

Veilig & slim op netwerksites

Twaalf tips om veilig en overzichtelijk op netwerksites te staan!

Het ontstaan van Valentijnsdag

Valentijnsdag lijkt zo vanzelfsprekend, maar hoe is het ontstaan?

Als je vastloopt in je gedachten,gevoel en gedrag: Schema therapie

De werking van schematherapie

Help! Ik ben onzeker!

In dit artikel staan tips om met onzekerheid om te gaan en er af te komen