Westerse astrologie: Waterman


Publicatie datum:

Waterman als jouw sterrenbeeld

Gesponsorde koppelingen

>Het elfde sterrenbeeld in de Westerse astrologie is de Waterman. Het begint van 21 januari tot en met 19 februari. Dit sterrenbeeld wordt vertegenwoordigd door de planeet Uranus, gerelateerd aan zaken als bewustwording en omwentelingen.

Mensen met dit sterrenbeeld bezitten fundamenteel sterke en aantrekkelijke persoonlijkheden. Zij vallen in twee principetypes: één verlegen, gevoelig, zacht en geduldig en de andere spontaan en levendig. Algemene positieve karaktereigenschappen zijn vriendelijk, humanitair, eerlijk, loyaal, origineel, onafhankelijk en intellectueel. Negatieve eigenschappen zijn onhandelbaar, tegenstellend, pervers, onvoorspelbaar, afstandelijk en zijn niet goed in contact met hun emoties. Ze houden van gezelligheid, goede gezelschappen, vechten voor een reden, plannen voor de toekomst en het gedachte van het verleden. Ze vinden vage beloftes, diepe eenzaamheid, imitaties, de ‘ordinair' en idealistisch zijn niet leuk.

Beide types zijn vastberaden en krachtig op hun eigen manieren en hebben sterke overtuigingen. Zij hebben een brede visie die diverse factoren in een geheel brengt, en kunnen beide kanten van een argument zien zonder aarzeling. Vervolgens zijn zij onbevooroordeeld en verdraagzaam van andere standpunten. Dit is omdat zij de geldigheid van het argument kunnen zien, zelfs als zij het niet zelf goedkeuren. Zij zijn bijna altijd intelligent, beknopt, duidelijk en logisch. Velen zijn sterk fantasierijk en intuïtief. Ze zijn in staat veel in te zetten aan een kwestie tot het punt van uitputting en zelfs riskeren ze daardoor hun gezondheid te schaden. Zij houden niet van bemoeienis, behalve als het goed bedoeld is, en zullen het slechts onder hun eigen voorwaarden goedkeuren.

Als het gaat om persoonlijke relaties staan ze soms neerbuigend tegenover anderen. Zodra zij echter besluiten dat iemand van hun vriendschap of liefde waardig is, kunnen zij geestelijke aantrekkelijkheid op hen uitoefenen en zullen zelf standvastige vrienden of minnaars worden, klaar om alles voor hun partners te offeren en gelovig te zijn aan hen voor het leven. Nochtans zijn zij emotioneel gezien soms teleurgesteld omdat hun eigen hoge persoonlijke idealen soms te veel eisen van anderen stellen. Als zij worden bedrogen is hun woede vreselijk. Indien ontgoocheld, vergeven zij niet. Ze presteren het best in groepsprojecten, op voorwaarde dat zij een belangrijk deel in hen worden erkend. Zij hebben een gevoel van eenheid met de aard van een kwestie en een wens voor kennis en waarheid die hen tot bewonderenswaardige wetenschappers, vooral astronomen en historici maakt. In extreme gevallen zijn hun gebreken fanatieke excentriciteit, eigenzinnig egotisme, bovenmatig detachement en een neiging om van het leven en de maatschappij terughoudend te zijn en een tendens naar hun mening uiterst dogmatisch te zijn.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 56
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Verstandig Zonnen

Tips voor een goede bescherming tegen de zon

ADD, ADHD, de verschillen, belemmeringen en uitdagingen

ADD kent vele belemmeringen en onbegrip maar biedt al dan niet met een omweg tevens kansen.

De ontwikkeling in de baby- en peutertijd.

De ontwikkeling in de baby- en peutertijd.

Huis kopen in Belgie, Ja, Nee?

Je wilt graag een huis kopen, is Belgie een goede optie? en waar moet je op letten?

Wat te doen na je pensioen?

Hier lees je leuke tips voor activiteiten na je pensioen.

Sterrenbeeld: Boogschutter

Beschrijving van het sterrenbeeld Boogschutter

Mijn aftrap in Foobie

Inleiding van hoe ik bij Foobie terecht kwam en de

De hoofddoek van de moslimvrouw

Uitleg over de hoofddoek in de islam

Op slag verliefd worden overkomt je maar hoe kun je verliefd blijven (deel 2)

Verliefd wordt je op het eerste gezicht, helaas gaat die eerste verliefdheid altijd voorbij, hoe kan je dan verliefd blijven.

de Waterpijp als onderschatte boosdoener

Een beknopte samenvatting over de gevaren van de waterpijp

De eeuwige taal

Door Alle eeuwen heen zijn kinderversjes, sprookjes en legenden middelen geweest om de essentiële levenslessen in het hart van onze kinderen in te planten in te planten.

De jeugdbeweging anno 2010

jeugdbeweging anno 2010

Generatie NU

zelfwaarde, generatie nu, zelfbeeld, narcistisch

Koran Beluisteren Online Populair

Koran beluisteren online word steeds vaker gedaan waarom is dit?

Paniek naar Vrede

Wat er met je gebeurt/ mijn levensverandering

Is er een hiernamaals of is de dood het einde?

Iedere keer als er mensen in je directe omgeving overlijden stel je jezelf weer de vraag, “is er een hiernamaals of is de dood het einde?”

Goed kunnen luisteren

Luistervaardigheden en inlevingsvermogen

Wat gebeurt er met je lichaam en geest als je in de pubertijd komt?

Wat gebeurt er met je lichaam als je in de pubertijd komt?

Beoordelingsfouten

Hoe beoordelen wij als mensen anderen en situaties.

Marilyn Monroe

Historische celebrity's hebben soms broers of zussen, vaders en moeders die compleet anders deden dan zij.

Speeddaten, wat is het en hoe werkt het?

Uitleg over speeddaten voor singles.

Weer aan het werk na zwangerschapsverlof

Veel moeders vinden het zwangerschapsverlof van 16 weken te kort. Waar lopen zij tegen aan en hoe gaan zij ermee om.

Oorzaak van crisis? CORRUPTIE!

Elke dag worden al die mensen bedrogen door de politiek, grote machtige organisaties en niet te vergeten de media en de samenwerking tussen boven genoemden.

Kinderen en fantaseren

Fantaseert je kind erop los? Of voert hij hele gesprekken met een onzichtbare vriendje? Geniet ervan! Fantaseren hoort erbij. Het is zelfs een teken van intelligentie en creativiteit.

Protestantisme en katholicisme in Nederland

De belangrijkste verschillen tussen deze twee hoofdstromen binnen het christendom.