Westerse astrologie: Waterman


Publicatie datum:

Waterman als jouw sterrenbeeld

Gesponsorde koppelingen

>Het elfde sterrenbeeld in de Westerse astrologie is de Waterman. Het begint van 21 januari tot en met 19 februari. Dit sterrenbeeld wordt vertegenwoordigd door de planeet Uranus, gerelateerd aan zaken als bewustwording en omwentelingen.

Mensen met dit sterrenbeeld bezitten fundamenteel sterke en aantrekkelijke persoonlijkheden. Zij vallen in twee principetypes: één verlegen, gevoelig, zacht en geduldig en de andere spontaan en levendig. Algemene positieve karaktereigenschappen zijn vriendelijk, humanitair, eerlijk, loyaal, origineel, onafhankelijk en intellectueel. Negatieve eigenschappen zijn onhandelbaar, tegenstellend, pervers, onvoorspelbaar, afstandelijk en zijn niet goed in contact met hun emoties. Ze houden van gezelligheid, goede gezelschappen, vechten voor een reden, plannen voor de toekomst en het gedachte van het verleden. Ze vinden vage beloftes, diepe eenzaamheid, imitaties, de ‘ordinair' en idealistisch zijn niet leuk.

Beide types zijn vastberaden en krachtig op hun eigen manieren en hebben sterke overtuigingen. Zij hebben een brede visie die diverse factoren in een geheel brengt, en kunnen beide kanten van een argument zien zonder aarzeling. Vervolgens zijn zij onbevooroordeeld en verdraagzaam van andere standpunten. Dit is omdat zij de geldigheid van het argument kunnen zien, zelfs als zij het niet zelf goedkeuren. Zij zijn bijna altijd intelligent, beknopt, duidelijk en logisch. Velen zijn sterk fantasierijk en intuïtief. Ze zijn in staat veel in te zetten aan een kwestie tot het punt van uitputting en zelfs riskeren ze daardoor hun gezondheid te schaden. Zij houden niet van bemoeienis, behalve als het goed bedoeld is, en zullen het slechts onder hun eigen voorwaarden goedkeuren.

Als het gaat om persoonlijke relaties staan ze soms neerbuigend tegenover anderen. Zodra zij echter besluiten dat iemand van hun vriendschap of liefde waardig is, kunnen zij geestelijke aantrekkelijkheid op hen uitoefenen en zullen zelf standvastige vrienden of minnaars worden, klaar om alles voor hun partners te offeren en gelovig te zijn aan hen voor het leven. Nochtans zijn zij emotioneel gezien soms teleurgesteld omdat hun eigen hoge persoonlijke idealen soms te veel eisen van anderen stellen. Als zij worden bedrogen is hun woede vreselijk. Indien ontgoocheld, vergeven zij niet. Ze presteren het best in groepsprojecten, op voorwaarde dat zij een belangrijk deel in hen worden erkend. Zij hebben een gevoel van eenheid met de aard van een kwestie en een wens voor kennis en waarheid die hen tot bewonderenswaardige wetenschappers, vooral astronomen en historici maakt. In extreme gevallen zijn hun gebreken fanatieke excentriciteit, eigenzinnig egotisme, bovenmatig detachement en een neiging om van het leven en de maatschappij terughoudend te zijn en een tendens naar hun mening uiterst dogmatisch te zijn.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 56
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie leven

Wat kun je zelf tegen botontkalking doen?

Wat kun je doen om de kans op botontkalking te verkleinen?

De rechten van de moslimvrouw

Beschrijving van de rechten van de moslimvrouw

Relaties en het spreken van de waarheid.

Hoewel het spreken van de waarheid in een relatie soms moeilijk is het altijd beter dan te liegen.

Numerologie en geboortedag: 2, 11, 20 en 29

Betekenissen van de getallen 2,11,20 en 29 als jouw geboortedag

Hoe betrouwbaar is een ooggetuige verklaring?

Moeten ooggetuige altijd worden geloofd? Zijn zij eigenlijk wel in staat om correct te vertellen wat er op een bewuste dag is gebeurd? In dit artikel ga ik daar dieper op in.

Dagboek van een gescheiden man...stap 2.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 2 is.

Een avond met een prostituee (escort meisje)meelopen.

Ze wist niet wat ze zag, al die koppen voor het raam. Wat een eitje, dat karweitje haha.

Leren problemen op te lossen

Leren problemen op te lossen + schema

De hoofddoek van de moslimvrouw

Uitleg over de hoofddoek in de islam

Een goed hoofdkussen vinden

Slapeloze nachten, pijnlijke schouders, nekklachten en hoofdpijn kunnen allemaal veroorzaakt worden door een verkeerd of oncomfortabel hoofdkussen. Een goed hoofdkussen met de juiste ondersteuning is daarom ook van groot belang voor een gezonde, goede nachtrust.

Sterrenbeeld: Schorpioen

Beschrijving van het sterrenbeeld Schorpioen.

Westerse astrologie: Boogschutter

Boogschutter als jouw sterrenbeeld

Inlevingsvermogen

Inlevingsvermogen: Wat is het en waarom is het nodig?

Ieder mens een lebeltje!

Bijna iedereen heeft wel een label gekregen, hebben we dat werkelijk nodig?

Scheten laten... Vervuiling?

Scheten laten? Iedereen heeft er last van en meestal kun je er niets aan doen. Gemiddeld laat je per 24 uur wel 10 tot 25 scheten. Maar wist je dat je daarmee het milieu (een beetje) vervuilt?

Protestantisme en katholicisme in Nederland

De belangrijkste verschillen tussen deze twee hoofdstromen binnen het christendom.

Gouden tips om Slapeloosheid door te komen.

Tips om het slechte slapen te doorbreken.

Inspiratie

Inspiratie is een briljante ingeving krijgen

Een rugzakje vol met verdriet

Jouw verleden, die voor meer verdriet zorgt dan je toegeeft.

Huiselijk geweld doorbreken

huiselijkgeweld doorbreken, en je leven weer oppakken

Wat is mijn persoonlijkheid?

Wat voor persoonlijkheid heb jij? Er is veel geschreven over eigenschappen en gedrag van de mens. Kijk welke persoonlijkheid jij hebt.

Hoe help ik mijn kind om 's nachts zindelijk te worden?

Een artikel over hoe je je kind 's nachts zindelijk krijgt.

De Travestiet

Travestiet is een persoon die Mannelijk is bij geboorte en een Vrouweijke Gender Identiteit heeft.

Paniek naar Vrede

Wat er met je gebeurt/ mijn levensverandering

Hindoeisme

Uitleg en informatie over hindoeisme