Wil je gelukkig worden?


Publicatie datum:

Tips hoe gelukkig te worden en te blijven

Gesponsorde koppelingen

Wat is de definitie van geluk?

Velen van ons zullen dit onderwerp als begrip opvatten met momenten van gelukkig zijn of dit begrip in assiocatie brengen met materie. Bijvoorbeeld; "als ik zoveel geld had dan.."

Er zijn verschillende manieren waarop de betekenis "gelukkig zijn" uitgelegd worden, maar allemaal komt het op het zelfde neer en dat is dat je gelukkig bent met je zelf en dat je je zelf accepteerd voor wie je bent. Als je dat doet dan kun je ervaren hoe het is om gelukkig te zijn. Maar hoe moet je gelukkig worden? 

Iemand die problemen in het leven ziet als een onderdeel van je leven in plaats van een opstakel om gelukkig te kunnen zijn, hebben de rust in hun zelf om gelukkig te kunnen zijn. Mensen die gelukkiger zijn hebben een rustigere, realistischere manier van nadenken en kunnen problemen ook makkelijker aanpakken. Maar de vraag is altijd hoe moet ik gelukkig worden? Een aantal tips heb ik voor je op een rijtje gezet, zodat je op je weg kunt naar het gelukkig worden met wie jij bent.

 • Lichaamsbeweging , regelmatige lichaambeweging zorgt ervoor dat de hormonen endorfine (gelukshormoon) en serotonine worden aangemaakt in de hersenen die zorgen voor een lichtelijk euforisch gevoel, bovendien zorgt het voor een stressverminderend gevoel, je voelt je gezonder en je hartslag wordt regelmatiger. Het komt er dan dus op neer dat je een minder chaotische denkwijze zult hebben. Als je nu nog geen energie hebt om veel te gaan sporten kun je dit ook gaan opbouwen om elke avond om een bepaalde tijd gewoon rustig een stukje te gaan lopen met wat muziek. 
 • Genoeg water drinken en meer fruit eten, de aangeraden hoeveelheid water is een 1 ½ liter water per dag, dit zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen in je lichaam. In fruit zit veel gezond vocht en voldoende vitaminen
 • Minder koffie drinken of dranken met cafeïne drinken, dit in combinatie met het water drinken in de vorige opmerking zorgt ervoor dat je minder transpireerd en als je wel transpireerd dat het minder ruikt waardoor je je zekerder zult voelen. 
 • 6-8 Uren slaap per nacht, het is namelijk zo dat een goed uitgeslapen mens zich beter kan concentreren en beter functioneren in het dagenlijks leven. Bovendien zorgt het voor een betere weerstand. 
 • Meer sociale contacten, dit zorgt voor een gelukkiger bestaan, liefde in de vorm van vriendschap en andere vormen van relatie maken ons gelukkig, dit zorgt ervoor dat we ons niet eenzaam voelen. Lachen zorgt voor een goed gevoel en positieve emotie, en lachen zorgt voor mindere rimpels in je gezicht op langere termijn. Vrienden zorgen voor deze positieve emoties dus hebben we ze nodig om gelukkig te zijn. 
 • Nee kunnen zeggen, niet altijd ja zeggen om aardig gevonden te worden. Je kunt niet iedereen als vrienden hebben en als je de tafel omdraait zullen ze voor jou niet hetzelfde doen, hierdoor voel jij je eenzaam en zorgt voor spijt en schuld gevoelens en het falen richting jezelf. Dat is niet nodig en jij hoeft je niet te verantwoorden richting een ander waarom jij nee zegt, de enigste waar jij je tegen hoeft te verantwoorden ben jij! Leer nee zeggen op de momenten dat het jou niet uitkomt, en zeg dat ook. Het voelt als een opluchting en men zal je niet meer voor lief gaan nemen, jij voelt je gerespecteerd en trots omdat je het kan. 
 • Regelmatig seks hebben, men die depressief zijn hebben een laag libido en het is een beetje een wisselwerking, een orgasme zorgt voor een kalmerend en een tevreden gevoel, als je minder seks hebt blijf je hangen in een negatief gevoel. Dus meer seks zorgt voor een beter gevoel over jezelf. 
 • Postitiever gaan denken, mensen die positiever in het leven staan zijn minder ziek, als jij de positieve kanten van dingen gaat bekijken dan zorg je ervoor dat je bij je zelf een geluksgevoel gaat creeëren waardoor je spieren ook minder gespannen zullen zijn, waardoor je rust in je hoofd krijgt. 
 • Ga mediteren, meditatie zorgt ervoor dat je geestelijke rust vind. Meditatie is simpelweg je hoofd leeg maken en in een bepaalde flow terecht komen, waardoor je het eindresultaat krijgt dat met meer realisme kan nadenken. Meditatie doe je door alle gedachten die in je opkomen weg te sturen, de eerste keer gaat hier een langere tijd overheen maar na een paar keer oefenen zul je meditatie snel onder de knie hebben. 
 • Ga niet geluk elders zoeken, je vasthouden aan dingen als het gras is groener aan de overkant maken je alleen maar ongelukkig. Zoek geluk alleen in jezelf en wees tevreden met wat je hebt. 
 • Stel voor jezelf realistische doelen, als je doelen stelt die je niet kunt naleven zorgt dit voor een teleurstellend gevoel in jezelf die je niet wilt. 
 • Ga dingen niet altijd plannen, wordt flexibeler, het leven valt niet te plannen en door flexibeler in het leven te staan en meer impulsiviteit zorgt voor lichte euforische gevoelens. 
 • Leer complimenten aan te nemen, compimenten zorgen voor een euforisch gevoel, maar ook het geven van compimenten zorgen ervoor dat jij je goed voelt over jezelf. 
 • Ga denken in oplossingen in plaats van alleen maar over je problemen in te zitten. 
 • Ontwikkel bij je zelf door deze tips een blijvend gevoel van zekerheid en vertrouwen in je zelf. Zie je zelf voor wat en wie je bent, en dat is een uitzonderlijk persoon, er is niemand anders zoals jij.

Het allerbelangrijkste van alles nog is van jezelf leren houden zoals je bent en laat de verwachtingen die maatschapij heeft van een perfect persoon varen, perfectionisme bestaat niet en is alleen een idealisme die zorgt voor onzekerheden. Het is de bedoeling dat je natuurlijk in het gevoel van geluk blijft hangen, en daardoor houd je levensstijl ook vol en je zult merken dat je leven op zichzelf heel erg veranderd omdat jij bent veranderd. Je zult merken dat jou defenitie van geluk niet meer het groenere gras aan de overkant is, of een idealistisch beeld van geluk in materie maar in jezelf. Als je gelukkig bent zul je zien dat je relaties met mensen om je heen, of dat nou een liefdesrelatie is of een vriendschappelijke relatie, je wordt kritischer over de mensen die jij in jou leven laat dus dit zorgt ervoor dat je ook gelukkiger bent met de mensen die je wel in je leven hebt.

Gun je zelf het gelukkig worden, jij bent de enigste in dit leven die zo’n invloed op jou leven heeft. Het is jou leven dus jou keuze om gelukkig te worden. Je kunt er niet van uit gaan dat in een liefdesrelatie dat jou partner jou gelukkig maakt, dat moet jezelf willen en zijn zodat je samen met je partner gelukkig bent en niet teert op zijn of haar geluk in het leven. Zodra jij je dit al beseft en je denkwijze gaat aanpassen naar het positieve in plaats van het negatieve ben je al heel goed op weg naar gelukkig worden. Wat voor trauma je ook in je leven hebt gehad, laat het los en bouw op de toekomst het verleden kun je niet meer veranderen. Jij bent de sleutel naar je eigen positieve toekomst.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 25
Leden aangebracht: 2

Meer uit de categorie leven

Relaties en het spreken van de waarheid.

Hoewel het spreken van de waarheid in een relatie soms moeilijk is het altijd beter dan te liegen.

De gevolgen van kindermishandeling

Wat is kindermishandeling en wat doet het met een kind?

Wat is autisme en wat heeft de theorie of mind er mee te maken?

Wat is autisme en wat zijn de kenmerken van autisme, en wat is de thoerie of mind en wat heeft dat met autisme te maken.

Tips voor zwangere vrouwen

antwoorden voor zwangere vrouwen

Hoe word ik beroemd en rijk?

Iedereen kan beroemd worden, lees hier in dit artikel hoe ook jij beroemd en rijk kan worden.

Op slag verliefd worden overkomt je maar hoe kun je verliefd blijven (deel 2)

Verliefd wordt je op het eerste gezicht, helaas gaat die eerste verliefdheid altijd voorbij, hoe kan je dan verliefd blijven.

Westerse astrologie: Kreeft

Kreeft als sterrenbeeld

De nozems

Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar duurt 15 dagen en wordt door de Chinezen gevierd van de eerste tot de vijftiende dag van de eerste maand op de chinese kalendar.

Privacy

onze privacy in gevaar

Vrouwen fantaseren vanaf jonge leeftijd over bruiloft

Vrijgezelle vrouwen denken er op jonge leeftijd al over na hoe hun toekomstige bruiloft er uit moet gaan zien.

Neanderthalers: Bruut en dom?

Neanderthalers staan bekend om hun robuuste, potige bouw en hun manier van overleven in het ijzige klimaat van het prehistorische Europa en delen van Azië. Velen denken dat het slechts domme, brute mensen waren die alleen maar goed waren in het bejagen van de zoogdieren, maar dit was beslist niet zo!

Waaraan herken je een pathologische leugenaar?

Het leven van een pathologische leugenaar hangt van leugens aan elkaar. Dit leidt tot grote problemen in relaties met anderen en uiteindelijk in het leven van de pathologische leugenaar zelf.

In 5 stappen naar een gedisciplineerd kind

Een kort 5 stappen plan met tips!

Gedragsproblemen bij pleegkinderen

Hoe ga je om met gedragsproblemen van je pleegkind

De Travestiet

Travestiet is een persoon die Mannelijk is bij geboorte en een Vrouweijke Gender Identiteit heeft.

Verstandig Zonnen

Tips voor een goede bescherming tegen de zon

De emotie angst vanuit de filosofie bekeken

Hoe bezagen de filosofen Heidegger en Kierkegaard de emotie angst?

Wat te doen bij een asbest vermoeden?

Weet jij wat je moet doen bij het vermoeden van asbest? Veel mensen namelijk niet. Daarom hier een uitleg.

De Dictator

Tiran is in mindere mate autocraat waarbij Dictator niet titulair gebruikt wordt

Relatiesleur? Wordt opnieuw verliefd op jouw partner.

Wat kan je doen als je in een relatie zit en je bent een beetje op elkaar uitgekeken? In dit artikel staan tips en nieuwe invalshoeken.

De eeuwige taal

Door Alle eeuwen heen zijn kinderversjes, sprookjes en legenden middelen geweest om de essentiële levenslessen in het hart van onze kinderen in te planten in te planten.

jong en zwanger.

je bent jong en onverwacht zwanger, wat moet je nu doen?

Wat gebeurt er met je lichaam en geest als je in de pubertijd komt?

Wat gebeurt er met je lichaam als je in de pubertijd komt?

De trappisten

Het ontstaan van de monniken die uw trappist, die u op een zomerse namiddag op en gezellig terrasje zit te drinken, hebben gebrouwen.