Het succes van Pinterest


Publicatie datum:

Pinterest is nu een jaar voor iedereen toegankelijk en wint steeds meer aan populariteit. Heb jij al een account?

Gesponsorde koppelingen

Pinterest is een van de nieuwste ontwikkelingen op het internet om dingen met elkaar te delen. Deze netwerksite is ontwikkeld door Ben Silbermann in het jaar 2009 en is sinds 2012 voor iedereen toegankelijk. Je kan gratis een account aanmaken en volop foto's, teksten en filmpjes delen. Vooral in Engeland en Amerika is de site populair, maar ook steeds meer Nederlanders hebben een account. Wat is er nu zo leuk aan Pinterest en wat onderscheidt deze site van andere netwerksites? 

Wat is Pinterest?

Pinterest heeft als doel om interessante dingen te laten zien aan anderen, maar ook vooral om je eigen verzamelplek te maken van dingen die je wilt onthouden of bewaren. Op je eigen pagina kan je borden aanmaken. Bijvoorbeeld borden met recepten, kleding, grappige plaatjes, woonaccesoires of levensteksten. Kortom: Alles wat jij tegenkomt op het internet en de moeite waard vind! Op je eigen borden komt de foto te staan die bij de pin hoort en als je daar op klikt kom je op de site waar de pin weg komt. Zolang deze sites bestaan kun je dus altijd eenvoudig weer naar de informatie terugkeren. Erg handig als je dol bent op koken en nieuwe recepten wilt bundelen bijvoorbeeld. Al deze handigheden hebben er voor gezorgd dat de site miljoenen actieve gebruikers heeft en ontzettend snel groeit. Overigens hebben veel nieuwssites en dergelijke al een pinbutton geimplementeerd op de site zelf, je bent er vast al wel een keer een tegen gekomen. Zo wordt het pinnen alleen maar makkelijker. 

Hoe werkt het?

Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken op Pinterest en de pinbutton te installeren in je bladwijzers. Als je per toeval iets tegenkomt op het web dan klik je op de pinbutton en vervolgens verschijnen de afbeeldingen van de betreffende pagina in beeld. Je kan zelf kiezen welke foto je op je pinboard laat verschijnen. Het handige is dat je geen vrienden hebt zoals bij Facebook. Het systeem lijkt meer op Twitter. Je kan mensen volgen waarvan jij vind dat ze interessante dingen pinnen. Ook kun je zelf kiezen welke borden van een persoon je volgt. Je hebt dus nooit last van mensen die vinden dat je niet actief genoeg bent of zeuren over bepaalde dingen. Op de homepage kun je de allerlaatste pins zien. Verder is het ook mogelijk om een reactie te plaatsen onder elke willekeurige pin en je kunt een pin liken. Hiermee zeg je eigenlijk: leuk dat je dit gevonden hebt en tof dat je het deelt hier, zo kan iedereen aan deze geweldige tip/foto/tekst komen! 

Pinterest is typisch iets voor vrouwen en daarom is 8 op de 10 gebruikers vrouwelijk. Toch zijn er ook mannen te vinden, die bijvoorbeeld de nieuwste stoere auto's delen of afbeeldingen pinnen die van toepassing zijn op hun werkgebied. Als je nog geen account hebt en vaak leuke dingen tegenkomt op het web dan raad ik je aan ook een account te maken. Ik heb er tot op de dag van vandaag nog geen spijt van gehad en er gaat ook niet veel tijd inzitten. Gewoon ff pinnen als je wat tegenkomt en af en toe kijken of er nog leuke dingen opstaan. Doen dus! 

 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Koeiengek

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 36
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie media

Televisie: een nieuw medium in een nieuwe maatschappij

De komst van de televisie bracht grote veranderingen teweeg in de samenleving. Nieuwe shows als I Love Lucy werden het gesprek van de dag, de rol van de vrouw veranderde en een ware massaconsumptie werd langzaam in gang gezet.

Dakloos

Ik ben dakloos. Waar slaap ik vannacht?

Amanda Knox; schuldig of niet?

De dood van Merdith Kercher is één van de meest spraakmakende zaken van de 21ste eeuw en daar lijkt gauw weer een hoofdstuk bij te komen.

Dagblad De Pers

Informatie over dagblad De Pers

Wie is de mol?

Wie ontmaskerd de mol?

Waarom Poetin Oost-Oekraïne niet zal aanvallen

Poetin heeft de wereld in zijn greep. Met veel machtsvertoon voert hij de druk op op de regering van Oekraïne. Gezien de laatste toezeggingen met succes.

Alles over startpagina.nl

Vind wat je zoekt op www.startpagina.nl, alle onderwerpen overzichtelijk verzameld op één pagina.

De nieuwe mediarevolutie is in volle gang

“Worden jongeren opgezogen in de Nieuwe Mediarevolutie?”

Wat is het nut van een film forum?

Er zijn diverse forums waar mensen films en televisie programma’s bespreken, wat is het nut van die film forums?

Reportage of documentaire?

Wat is het verschil tussen een reportage en een documentaire?

Geld verdienen met een eigen website - Artikelen schrijven

Hulp bij het schrijven van een goed artikel voor uw eigen winstgevende website.

Geen huwelijk voor Paris Hilton.

Paris verveelt zicht snel...

Nederland Tijdschriftenland.

Trends en ontwikkeling binnen het tijdschriften segment.

Nuclear Reactor

KernReactoren zetten de Energie die vrijkomt om door Kern-Splitsing in Thermische Energie

Facebook, een korte handleiding voor starters

Wat is facebook en hoe werkt het?

Nieuwe media.

het gebruik van nieuwe media is noodzakelijk, maar hoe dan?

Hoe kun je gratis onbeperkt voetbal kijken?

Steeds meer voetbalkanalen zitten achter de decoder, hoe kun je gratis onbeperkt voetbal kijken?

Wie is Tabatha Coffey?

Tabatha Coffey is bekend als de vrouw die noodleidende kapsalons weer op pad helpt, maar wat wil jij nog meer van haar weten?

Obama illegale president?

Waar is de officiële geboorteakte van Barack Obama?

Sociale netwerken

Alles wat je moet weten over sociale netwerken.

Verschillende manieren om je publiek niet te vervelen

Het is belangrijk dat het publiek geïnteresseerd blijft. Bij uw communicatie mag uw publiek niet in slaap vallen.

Gays op TV

Tegenwoordig zijn homosexuele mannen en lesbische vrouwen erg 'hot' op TV

Georganiseerde Misdaad

Criminele Organisaties zijn Politiek gemotiveerd

De Nouvelle Vague en Jean-Luc Godard

De Franse filmmakers hadden het in de jaren 50 al niet zo op commercie. De zogenaamde Nouvelle Vague die destijds ontstond liet alle commerciële gedachtegangen varen en verwonderde en ontregelde het publiek.

Komen de jaren 80 actiehelden terug

Komen de grote actiehelden terug op het witte doek?