Het succes van Pinterest


Publicatie datum:

Pinterest is nu een jaar voor iedereen toegankelijk en wint steeds meer aan populariteit. Heb jij al een account?

Gesponsorde koppelingen

Pinterest is een van de nieuwste ontwikkelingen op het internet om dingen met elkaar te delen. Deze netwerksite is ontwikkeld door Ben Silbermann in het jaar 2009 en is sinds 2012 voor iedereen toegankelijk. Je kan gratis een account aanmaken en volop foto's, teksten en filmpjes delen. Vooral in Engeland en Amerika is de site populair, maar ook steeds meer Nederlanders hebben een account. Wat is er nu zo leuk aan Pinterest en wat onderscheidt deze site van andere netwerksites? 

Wat is Pinterest?

Pinterest heeft als doel om interessante dingen te laten zien aan anderen, maar ook vooral om je eigen verzamelplek te maken van dingen die je wilt onthouden of bewaren. Op je eigen pagina kan je borden aanmaken. Bijvoorbeeld borden met recepten, kleding, grappige plaatjes, woonaccesoires of levensteksten. Kortom: Alles wat jij tegenkomt op het internet en de moeite waard vind! Op je eigen borden komt de foto te staan die bij de pin hoort en als je daar op klikt kom je op de site waar de pin weg komt. Zolang deze sites bestaan kun je dus altijd eenvoudig weer naar de informatie terugkeren. Erg handig als je dol bent op koken en nieuwe recepten wilt bundelen bijvoorbeeld. Al deze handigheden hebben er voor gezorgd dat de site miljoenen actieve gebruikers heeft en ontzettend snel groeit. Overigens hebben veel nieuwssites en dergelijke al een pinbutton geimplementeerd op de site zelf, je bent er vast al wel een keer een tegen gekomen. Zo wordt het pinnen alleen maar makkelijker. 

Hoe werkt het?

Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken op Pinterest en de pinbutton te installeren in je bladwijzers. Als je per toeval iets tegenkomt op het web dan klik je op de pinbutton en vervolgens verschijnen de afbeeldingen van de betreffende pagina in beeld. Je kan zelf kiezen welke foto je op je pinboard laat verschijnen. Het handige is dat je geen vrienden hebt zoals bij Facebook. Het systeem lijkt meer op Twitter. Je kan mensen volgen waarvan jij vind dat ze interessante dingen pinnen. Ook kun je zelf kiezen welke borden van een persoon je volgt. Je hebt dus nooit last van mensen die vinden dat je niet actief genoeg bent of zeuren over bepaalde dingen. Op de homepage kun je de allerlaatste pins zien. Verder is het ook mogelijk om een reactie te plaatsen onder elke willekeurige pin en je kunt een pin liken. Hiermee zeg je eigenlijk: leuk dat je dit gevonden hebt en tof dat je het deelt hier, zo kan iedereen aan deze geweldige tip/foto/tekst komen! 

Pinterest is typisch iets voor vrouwen en daarom is 8 op de 10 gebruikers vrouwelijk. Toch zijn er ook mannen te vinden, die bijvoorbeeld de nieuwste stoere auto's delen of afbeeldingen pinnen die van toepassing zijn op hun werkgebied. Als je nog geen account hebt en vaak leuke dingen tegenkomt op het web dan raad ik je aan ook een account te maken. Ik heb er tot op de dag van vandaag nog geen spijt van gehad en er gaat ook niet veel tijd inzitten. Gewoon ff pinnen als je wat tegenkomt en af en toe kijken of er nog leuke dingen opstaan. Doen dus! 

 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Koeiengek

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 36
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie media

Het ontstaan van The Voice of Holland

De meeste mensen weten dat Roel van Velzen samen met John de Mol de bedenkers zijn van The Voice of Holland. In dit artikel lees je hoe dat is gegaan, maar ook nog vele andere feiten over de juryleden en kandidaten.

Hoe word je Dj? Dj worden als professionional

Dj worden met een opleiding tot Dj, waar moet je zijn en wat kan je leren?

Rebirth

In het Oude Egyptische beschaving was Rebirth gebaseerd op Religie, hun geloof in de WederGeboorte ná de dood werd hun drijvende kracht tijdens hun begrafenis rites.

Amanda Knox; schuldig of niet?

De dood van Merdith Kercher is één van de meest spraakmakende zaken van de 21ste eeuw en daar lijkt gauw weer een hoofdstuk bij te komen.

Foobie Artikelen

Elke dag nieuwe informatie over allerlei onderwerpen, geld verdienen met het schrijven van artikelen.

Publiek Versus Commercieel

De verschillen tussen publieke en commerciele omroepen.

De impact van social media als Facebook en Twitter

Facebook heeft een grote kracht in het bereiken van mensen. Merthe wilde een verjaardagsfeestje organiseren via facebook, wat gigantisch uit te hand liep.

Breaking bad (5 seizoenen)

Een super goed verhaal lijn van producent Vince Gilligan. Winnar van Emmy award voor beste dramaserie!

Wat is humor?

Pirandello en humor

Verborgen boodschappen in reclame

Verborgen of subliminale boodschappen zijn zeer korte signalen die vertoond worden in een film of afbeelding met als doel het gedrag van mensen te beïnvloeden.

Hoe kom je op de voorpagina van de krant? (toeval bestaat niet update 27 maart 2015)

Sommige mensen staan om de een of andere manier altijd in de schijnwerpers, dat kan geen toeval zijn.

Wat is er eigenlijk gebeurd met die 50.000 ton paardenvlees?

Opeens stond het nieuws bol van de paardenvlees schandalen, wat is er eigenlijk gebeurd met al dat paardenvlees.

De nieuwe mediarevolutie is in volle gang

“Worden jongeren opgezogen in de Nieuwe Mediarevolutie?”

Glee - de hitserie uit Amerika

Glee is een musical tv serie die sinds kort nu ook in Nederland op de buis is.

Scarface

Tony Montana in Scarface Money Power Respect

Geld verdienen met een eigen website - Artikelen schrijven

Hulp bij het schrijven van een goed artikel voor uw eigen winstgevende website.

Obama illegale president?

Waar is de officiële geboorteakte van Barack Obama?

Instagram - wat is het en hoe werkt het?

De Instagram app, hoe werkt deze precies

Politieke Gijzelingen

Het praktiseren van Gijzelen, wordt gebruikt in Politieke onderhandelingen.

Sisi - Kaiserin Elisabeth of Österreich

Kaiserin Elisabeth of Österreich 24 December 1837 - 10 September 1898

Hoe blijf je als aantrekkelijke oude zangeres hot?

Zowel Adele Bloemendaal, Do (Dominique van Hulst) als Patricia Paay zijn op late leeftijd nog steeds hot gebleven, hoe blijf je als aantrekkelijke oude zangeres hot?

Oefeningen voor sales trainingen

Om succes te hebben op de markt is het belangrijk goed te kunnen verkopen. Een verkooptraining kan dan geen kwaad.

StarGate

StarGate een Science Fiction Roman

De Natalee Holloway affaire

Wat heeft de affaire voor de onderzoeksjournalistiek betekend?

Foltering

Politieke Folteringen kunnen sterk variëren van Sadistische Bevrediging tot aan Interegation