Opkomende platforms Tumblr & Path


Publicatie datum:

Opkomende platforms Tumblr & Path

Gesponsorde koppelingen

Social media zijn onderhevig aan veranderingen. Het ene moment is Facebook hip, het andere moment zijn er berichten dat tieners van Facebook verdwijnen. Een paar jaar terug was Hyves leuk, inmiddels is bijna iedereen afgehaakt. Momenteel zijn er weer andere platformen opkomend, bijvoorbeeld Tumblr en Path. Tumblr was deze maand nog in het nieuws omdat Yahoo het platform heeft overgenomen voor een bedrag van 1.1 miljard dollar. 

Tumblr 

Wikipedia definieert Tumbrl als ‘Tumblr is een Microblogging-systeem om tekst, stilstaande en bewegende beelden, citaten, links en geluidsopnamen in een „tumblelog“ openbaar te maken’. Geregistreerde gebruikers worden ‘Tumblrs’ genoemd. Er worden blogs op gepost, die andere gebruikers kunnen overnemen of als favoriet kunnen opmerken. Ook kunnen andere bloggers worden gevolgd, zodat je bijdragen in een dashboard kunt zien. Het is de bedoeling om snel blogs te kunnen delen door ze openbaar te maken. Uiteenlopende zaken kunnen gedeeld worden zoals een zelfgeschreven tekst, muziek, foto’s of websites. Tumblr is een van de snelst groeiende blogsites ter wereld.

Naast gebruikers bevinden ook organisaties zich op Tumblr. Hierbij kun je denken aan Coca Cola, Artsen zonder Grenzen, Disney Pixar en Newsweek. Zij proberen op originele wijze content te verspreiden door bijvoorbeeld storytelling. Coca Cola maakt veel gebruik van animaties. Hieronder ziet u een gedeelte van de Tumblr pagina van Coca Cola.

Path
Over Path hebben wij bij de lancering al eerder geblogd. Evenals Tumblr is dit een snel groeiend platform. Path is een social network dat gelanceerd is in 2010. Wikipedia beschrijft Path als ‘een social network waarbij het mogelijk is om foto’s en berichten te delen, daarbij hebben ze ook een service voor mobiele apparaten. Ze concurreren met andere sociale netwerken zoals Instagram.

Path noemt zichzelf ‘the personal social network’. Ze limiteren elk profiel tot 150 vrienden, zodat connecties van hoge kwaliteit blijven, dit is het grote verschil met Twitter waarbij je veel connecties kunt maken. Path heeft echter wel de functie om je blog ook gelijk op Twitter, Facebook  Tumblr en Foursquare te zetten. Path suggereert dat een persoon 5 goede vrienden heeft, 15 goede vrienden en 50 goede vrienden en familie. Hierin zijn ze geïnspireerd door Professor Robin Dunbar van de Oxford Universiteit. Hij heeft onderzoek gedaan naar het aantal vertrouwde relaties dat een persoon kan onderhouden gedurende zijn of haar leven.

Deze maand heeft de 10 miljoenste gebruiker zich aangemeld, en daar komen gemiddeld 1 miljoen gebruikers per week bij. Momenteel wordt Path op een waarde geschat van 250 miljoen dollar. Path moet wel uitkijken met de privacy van gebruikers. Ze hebben te maken gehad met enkele incidenten wat betreft privacy.  Onlangs werd bekend dat Path contacten spamt zonder toestemming. Bepaalde teksten en foto’s worden zomaar gedeeld naar ouders en andere familieleden. De persoon die dit overkwam heeft de applicatie de volgende morgen verwijderd.

 

Conclusie
Zowel Tumblr en Path zijn blogs die ook ingesteld zijn op visuele communicatie. Path is geïntroduceerd als ‘het persoonlijke sociale netwerk’ waardoor je alles met je beste vrienden en familie kunt delen en de kwaliteit van de connecties hoog blijft.  Tumblr daarentegen zorgt er voor dat blogs openbaar worden en het bereik vergroot. De eerste bedrijven zijn al gestart met het implementeren van Tumblr in hun social media strategie. Beide sites hebben hun doelen en de toekomst zal uitwijzen of zij grote sociale netwerk sites als Facebook zullen gaan verslaan.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Timeless Anime deel 1

Timeless Anime gaat over tijdloze Japanse Anime series. Dit artikel zal uit meer delen bestaan.

Ontwikkeling van media entertainment

Media entertainment van de 17de eeuw tot aan nu.

Friends (tv-serie)

Friends is een Amerikaanse comedy over zes vrienden die zich afspeelt in New York.

UFO of Unidentified Flying Object

Vertaald is dit UFO of Ongeïdentificeerd Vliegend Object

Lachend naar de winkel

Werkt humor in reclames?

Bedruk eenvoudig en snel je leukste bierviltje

Je hoeft vandaag de dag geen Heineken, Amstel of Grolsch meer te heten om te kunnen pronken met je eigen bierviltjes. Moderne digitale druktechnieken zorgen er namelijk voor dat je dergelijke viltjes ook in kleine oplages af kunt nemen.

Bloggen

Het hoe en waarom van het bloggen.

Politieke Gijzelingen

Het praktiseren van Gijzelen, wordt gebruikt in Politieke onderhandelingen.

Politici en sociale media

Wat maakt Twitter zo populair dat iedereen het doet? Sinds de oprichting van dit sociale netwerk in 2006 hebben miljoenen mensen zich aangemeld en zijn volop aan het ‘tweeten’ geslagen.

De impact van social media als Facebook en Twitter

Facebook heeft een grote kracht in het bereiken van mensen. Merthe wilde een verjaardagsfeestje organiseren via facebook, wat gigantisch uit te hand liep.

Guerrilla marketing

Wat te weten over guerrilla marketing.

Wat te doen bij een tekenbeet?

Informatie over preventie en behandeling van tekenbeten

Wat er gebeurt er met je social media accounts bij overlijden?

Nu kan je via een social media testament bij de notaris vastleggen wat er moet gebeuren met je accounts bij overlijden

Documentaire of fictiefilm?

Wat is het verschil tussen een documentaire en een fictiefilm?

Gratis naar de film met Filmtest

Je kunt op veel manieren gratis naar de film, de leukste manier om de nieuwste Nederlandse films te zien is.

Hoogdruk of boekdruk

Hoogdruk of boekdruk

How I met your mother: CBS sitcom over vriendschap en de zoektocht naar die ene vrouw.

How I Met Your Mother is een CBS Sitcom die reeds in het zesde seizoen is beland. Het gaat over de zoektocht van Ted Mosby naar de moeder van zijn toekomstige kinderen.

Nieuwe media.

het gebruik van nieuwe media is noodzakelijk, maar hoe dan?

Wat is het nut van een film forum?

Er zijn diverse forums waar mensen films en televisie programma’s bespreken, wat is het nut van die film forums?

Waarom Poetin Oost-Oekraïne niet zal aanvallen

Poetin heeft de wereld in zijn greep. Met veel machtsvertoon voert hij de druk op op de regering van Oekraïne. Gezien de laatste toezeggingen met succes.

Wie ben jij op internet en op de social media?

Ik ben altijd mezelf op internet en social media maar wie ben jij op internet en op social media?

De Nuremberg Code

Het Internationale Document voor de Mens als Onderwerp de Proef-Persoon

De nieuwe mediarevolutie is in volle gang

“Worden jongeren opgezogen in de Nieuwe Mediarevolutie?”

Europese bank unie

Welk belang heeft de burger bij een Europese Bank Unie?

Wat is de kracht van Coby Whitmore romantische liefdes taferelen?

Coby Whitmore bracht vrijende paartjes op een romantische maar nooit expliciet seksuele manier in beeld.