Opkomende platforms Tumblr & Path


Publicatie datum:

Opkomende platforms Tumblr & Path

Gesponsorde koppelingen

Social media zijn onderhevig aan veranderingen. Het ene moment is Facebook hip, het andere moment zijn er berichten dat tieners van Facebook verdwijnen. Een paar jaar terug was Hyves leuk, inmiddels is bijna iedereen afgehaakt. Momenteel zijn er weer andere platformen opkomend, bijvoorbeeld Tumblr en Path. Tumblr was deze maand nog in het nieuws omdat Yahoo het platform heeft overgenomen voor een bedrag van 1.1 miljard dollar. 

Tumblr 

Wikipedia definieert Tumbrl als ‘Tumblr is een Microblogging-systeem om tekst, stilstaande en bewegende beelden, citaten, links en geluidsopnamen in een „tumblelog“ openbaar te maken’. Geregistreerde gebruikers worden ‘Tumblrs’ genoemd. Er worden blogs op gepost, die andere gebruikers kunnen overnemen of als favoriet kunnen opmerken. Ook kunnen andere bloggers worden gevolgd, zodat je bijdragen in een dashboard kunt zien. Het is de bedoeling om snel blogs te kunnen delen door ze openbaar te maken. Uiteenlopende zaken kunnen gedeeld worden zoals een zelfgeschreven tekst, muziek, foto’s of websites. Tumblr is een van de snelst groeiende blogsites ter wereld.

Naast gebruikers bevinden ook organisaties zich op Tumblr. Hierbij kun je denken aan Coca Cola, Artsen zonder Grenzen, Disney Pixar en Newsweek. Zij proberen op originele wijze content te verspreiden door bijvoorbeeld storytelling. Coca Cola maakt veel gebruik van animaties. Hieronder ziet u een gedeelte van de Tumblr pagina van Coca Cola.

Path
Over Path hebben wij bij de lancering al eerder geblogd. Evenals Tumblr is dit een snel groeiend platform. Path is een social network dat gelanceerd is in 2010. Wikipedia beschrijft Path als ‘een social network waarbij het mogelijk is om foto’s en berichten te delen, daarbij hebben ze ook een service voor mobiele apparaten. Ze concurreren met andere sociale netwerken zoals Instagram.

Path noemt zichzelf ‘the personal social network’. Ze limiteren elk profiel tot 150 vrienden, zodat connecties van hoge kwaliteit blijven, dit is het grote verschil met Twitter waarbij je veel connecties kunt maken. Path heeft echter wel de functie om je blog ook gelijk op Twitter, Facebook  Tumblr en Foursquare te zetten. Path suggereert dat een persoon 5 goede vrienden heeft, 15 goede vrienden en 50 goede vrienden en familie. Hierin zijn ze geïnspireerd door Professor Robin Dunbar van de Oxford Universiteit. Hij heeft onderzoek gedaan naar het aantal vertrouwde relaties dat een persoon kan onderhouden gedurende zijn of haar leven.

Deze maand heeft de 10 miljoenste gebruiker zich aangemeld, en daar komen gemiddeld 1 miljoen gebruikers per week bij. Momenteel wordt Path op een waarde geschat van 250 miljoen dollar. Path moet wel uitkijken met de privacy van gebruikers. Ze hebben te maken gehad met enkele incidenten wat betreft privacy.  Onlangs werd bekend dat Path contacten spamt zonder toestemming. Bepaalde teksten en foto’s worden zomaar gedeeld naar ouders en andere familieleden. De persoon die dit overkwam heeft de applicatie de volgende morgen verwijderd.

 

Conclusie
Zowel Tumblr en Path zijn blogs die ook ingesteld zijn op visuele communicatie. Path is geïntroduceerd als ‘het persoonlijke sociale netwerk’ waardoor je alles met je beste vrienden en familie kunt delen en de kwaliteit van de connecties hoog blijft.  Tumblr daarentegen zorgt er voor dat blogs openbaar worden en het bereik vergroot. De eerste bedrijven zijn al gestart met het implementeren van Tumblr in hun social media strategie. Beide sites hebben hun doelen en de toekomst zal uitwijzen of zij grote sociale netwerk sites als Facebook zullen gaan verslaan.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Alles over startpagina.nl

Vind wat je zoekt op www.startpagina.nl, alle onderwerpen overzichtelijk verzameld op één pagina.

Twitter, de nieuwe rage.

Waarom is Twitter een groot succes geworden?

Nieuwe media.

het gebruik van nieuwe media is noodzakelijk, maar hoe dan?

De 30 September Movement, Indonesia

G30S ook wel bekend bij de Gestapu for Gerakan September Tiga Puluh ook bekend als de Gestok of Gerakan Satu Oktober

Wie is de mol?

Televisieprogramma waarbij bekende Nederlanders de saboteur moeten ontdekken

Vatican City

Officiele Italiaanse naam is Citta del Vaticano of meer formeel Stato della Cittá del Vaticano

Instagram - wat is het en hoe werkt het?

De Instagram app, hoe werkt deze precies

Rebirth

In het Oude Egyptische beschaving was Rebirth gebaseerd op Religie, hun geloof in de WederGeboorte ná de dood werd hun drijvende kracht tijdens hun begrafenis rites.

Kan het maken van selfies leiden tot een stoornis?

Volgens APA kan het maken van selfies leiden tot een stoornis.

Emoticons.

Emoticons zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze multimedia maatschappij.

Het filmfestival van Cannes

Informatie over het jaarlijkse filmfestival van Cannes

The Tourist (2010)

Een filmrecentie van de film 'the tourist'

Sisi - Kaiserin Elisabeth of Österreich

Kaiserin Elisabeth of Österreich 24 December 1837 - 10 September 1898

De iPhone 5

De iPhone is sinds 11 juni 2011 drie jaar in Nederland. Sinds die tijd heeft Apple een groot deel van de markt veroverd op het gebied van de mobiele telefoons. De iPhone 5 zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten.

Schokkende privacyschending in Nederland

Internetten via je mobieltje, het downloaden van handige app's, of gewoon een dagje naar Rotterdam. Niet zo onschuldig zoals het lijkt!

Wie is Akon

Je kent hem misschien bij naam of van gezicht maar wie is Akon nou echt.

Geschiedenis van de Nederlandse Radio.

De ontwikkeling van de radio in Nederland.

Europese bank unie

Welk belang heeft de burger bij een Europese Bank Unie?

Wat doet een moderne consument in de winkel?

De meeste winkels hangen vol met allerlei uitingen en sfeer posters, maar wat doet de moderne consument in de winkel?

Overval

Overval, het overkomt U?

De Nuremberg Code

Het Internationale Document voor de Mens als Onderwerp de Proef-Persoon

Nuclear Reactor

KernReactoren zetten de Energie die vrijkomt om door Kern-Splitsing in Thermische Energie

De reanimatie van X-Factor

Aan het vijfde seizoen van de talentenjacht X-Factor, kunnen ook rappers en DJ's deelnemen. De vraag is: passen rappers en DJ's wel in dit programma?

Amy Winehouse

De bekende Britse zangeres Amy winehouse is afgelopen zaterdag, 23 juli komen te overlijden. Wat is het verhaal achter deze legende?

Super Size Me

Een betoog over de documentaire 'Super Size Me'