Opkomende platforms Tumblr & Path


Publicatie datum:

Opkomende platforms Tumblr & Path

Gesponsorde koppelingen

Social media zijn onderhevig aan veranderingen. Het ene moment is Facebook hip, het andere moment zijn er berichten dat tieners van Facebook verdwijnen. Een paar jaar terug was Hyves leuk, inmiddels is bijna iedereen afgehaakt. Momenteel zijn er weer andere platformen opkomend, bijvoorbeeld Tumblr en Path. Tumblr was deze maand nog in het nieuws omdat Yahoo het platform heeft overgenomen voor een bedrag van 1.1 miljard dollar. 

Tumblr 

Wikipedia definieert Tumbrl als ‘Tumblr is een Microblogging-systeem om tekst, stilstaande en bewegende beelden, citaten, links en geluidsopnamen in een „tumblelog“ openbaar te maken’. Geregistreerde gebruikers worden ‘Tumblrs’ genoemd. Er worden blogs op gepost, die andere gebruikers kunnen overnemen of als favoriet kunnen opmerken. Ook kunnen andere bloggers worden gevolgd, zodat je bijdragen in een dashboard kunt zien. Het is de bedoeling om snel blogs te kunnen delen door ze openbaar te maken. Uiteenlopende zaken kunnen gedeeld worden zoals een zelfgeschreven tekst, muziek, foto’s of websites. Tumblr is een van de snelst groeiende blogsites ter wereld.

Naast gebruikers bevinden ook organisaties zich op Tumblr. Hierbij kun je denken aan Coca Cola, Artsen zonder Grenzen, Disney Pixar en Newsweek. Zij proberen op originele wijze content te verspreiden door bijvoorbeeld storytelling. Coca Cola maakt veel gebruik van animaties. Hieronder ziet u een gedeelte van de Tumblr pagina van Coca Cola.

Path
Over Path hebben wij bij de lancering al eerder geblogd. Evenals Tumblr is dit een snel groeiend platform. Path is een social network dat gelanceerd is in 2010. Wikipedia beschrijft Path als ‘een social network waarbij het mogelijk is om foto’s en berichten te delen, daarbij hebben ze ook een service voor mobiele apparaten. Ze concurreren met andere sociale netwerken zoals Instagram.

Path noemt zichzelf ‘the personal social network’. Ze limiteren elk profiel tot 150 vrienden, zodat connecties van hoge kwaliteit blijven, dit is het grote verschil met Twitter waarbij je veel connecties kunt maken. Path heeft echter wel de functie om je blog ook gelijk op Twitter, Facebook  Tumblr en Foursquare te zetten. Path suggereert dat een persoon 5 goede vrienden heeft, 15 goede vrienden en 50 goede vrienden en familie. Hierin zijn ze geïnspireerd door Professor Robin Dunbar van de Oxford Universiteit. Hij heeft onderzoek gedaan naar het aantal vertrouwde relaties dat een persoon kan onderhouden gedurende zijn of haar leven.

Deze maand heeft de 10 miljoenste gebruiker zich aangemeld, en daar komen gemiddeld 1 miljoen gebruikers per week bij. Momenteel wordt Path op een waarde geschat van 250 miljoen dollar. Path moet wel uitkijken met de privacy van gebruikers. Ze hebben te maken gehad met enkele incidenten wat betreft privacy.  Onlangs werd bekend dat Path contacten spamt zonder toestemming. Bepaalde teksten en foto’s worden zomaar gedeeld naar ouders en andere familieleden. De persoon die dit overkwam heeft de applicatie de volgende morgen verwijderd.

 

Conclusie
Zowel Tumblr en Path zijn blogs die ook ingesteld zijn op visuele communicatie. Path is geïntroduceerd als ‘het persoonlijke sociale netwerk’ waardoor je alles met je beste vrienden en familie kunt delen en de kwaliteit van de connecties hoog blijft.  Tumblr daarentegen zorgt er voor dat blogs openbaar worden en het bereik vergroot. De eerste bedrijven zijn al gestart met het implementeren van Tumblr in hun social media strategie. Beide sites hebben hun doelen en de toekomst zal uitwijzen of zij grote sociale netwerk sites als Facebook zullen gaan verslaan.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Rebirth

In het Oude Egyptische beschaving was Rebirth gebaseerd op Religie, hun geloof in de WederGeboorte ná de dood werd hun drijvende kracht tijdens hun begrafenis rites.

Een kat met negen levens: Silvio Berlusconi.

De man die het meest aantal keer voor de rechtbank moet komen in de geschiedenis.

Bloggen

Het hoe en waarom van het bloggen.

Wat is de kracht van Coby Whitmore romantische liefdes taferelen?

Coby Whitmore bracht vrijende paartjes op een romantische maar nooit expliciet seksuele manier in beeld.

Foobie Artikelen

Elke dag nieuwe informatie over allerlei onderwerpen, geld verdienen met het schrijven van artikelen.

Wat voegt Facebook toe aan mijn leven?

Ongeveer 1,23 miljard mensen hebben een Facebook account, maar wat voegt Facebook toe aan mijn leven?

Facebook introduceert hashtag

facebook heeft een start gemaakt met de implementatie van hashtag

Wat doet een moderne consument in de winkel?

De meeste winkels hangen vol met allerlei uitingen en sfeer posters, maar wat doet de moderne consument in de winkel?

StarGate

StarGate een Science Fiction Roman

Gratis naar de film met Filmtest

Je kunt op veel manieren gratis naar de film, de leukste manier om de nieuwste Nederlandse films te zien is.

Geld verdienen met een eigen website - Artikelen schrijven

Hulp bij het schrijven van een goed artikel voor uw eigen winstgevende website.

De Natalee Holloway affaire

Wat heeft de affaire voor de onderzoeksjournalistiek betekend?

Wie is Tabatha Coffey?

Tabatha Coffey is bekend als de vrouw die noodleidende kapsalons weer op pad helpt, maar wat wil jij nog meer van haar weten?

Jongeren en media

In hoeverre wordt de ontwikkeling van de jeugd beïnvloed door de media?

Waarom wordt Grace Helbig (helbsg) zo goed gevonden op Google?

Grace Helbig dankt haar bekendheid vooral aan Youtube, waarom wordt ze zo goed gevonden?

De Nouvelle Vague en Jean-Luc Godard

De Franse filmmakers hadden het in de jaren 50 al niet zo op commercie. De zogenaamde Nouvelle Vague die destijds ontstond liet alle commerciële gedachtegangen varen en verwonderde en ontregelde het publiek.

Het geheim van www.thevoiceofholland.com

The Voice of Holland is één van de meest succesvolle televisie programma’s van dit moment, wat is het geheim van dit succes.

Waarom Poetin Oost-Oekraïne niet zal aanvallen

Poetin heeft de wereld in zijn greep. Met veel machtsvertoon voert hij de druk op op de regering van Oekraïne. Gezien de laatste toezeggingen met succes.

Project X Haren eindigt in enorme chaos

Vernieling en rellen bij project X Haren 21-09-2012. Een onschuldige uitnodiging tot een verjaardagsfeestje op facebook eindigt in drama.

Onbeschaamd van roddels over sterren snoepen

We zijn verlekkerd op roddels over sterren. We voelen ons dichter bij celebritys als we een deel van hun leven kennen.

De reanimatie van X-Factor

Aan het vijfde seizoen van de talentenjacht X-Factor, kunnen ook rappers en DJ's deelnemen. De vraag is: passen rappers en DJ's wel in dit programma?

UFO of Unidentified Flying Object

Vertaald is dit UFO of Ongeïdentificeerd Vliegend Object

Het ontstaan van The Voice of Holland

De meeste mensen weten dat Roel van Velzen samen met John de Mol de bedenkers zijn van The Voice of Holland. In dit artikel lees je hoe dat is gegaan, maar ook nog vele andere feiten over de juryleden en kandidaten.

Hoogdruk of boekdruk

Hoogdruk of boekdruk

Georganiseerde Misdaad

Criminele Organisaties zijn Politiek gemotiveerd