Facebook introduceert hashtag


Publicatie datum:

facebook heeft een start gemaakt met de implementatie van hashtag

Gesponsorde koppelingen

Als je aan het hashtag tekentje denkt,  denk je vaak aan Twitter, Instagram en Path. Nu heeft Facebook ook besloten om hier iets mee te gaan doen. Maar of het hashtaggen op Facebook zijn vruchten af gaat werpen is nog maar de vraag. 

 

#?
Hashtag werd in eerste instantie gebruikt op Twitter en is een manier om berichten te categoriseren. Het wordt gebruikt bij allerlei evenementen, congressen en nieuwsberichten om alle berichten over een gebeurtenis makkelijk vindbaar te maken. Een hashtag is dus een hekje (#) met daarachter de tag.  Nu Facebook vorige week woensdag heeft aangekondigd om ook de hashtag de gaan implementeren heb ik mij hier eens in verdiept.

Samenhang hashtag en concurrent Twitter
Eind mei gaf Sheryl Sandberg, operationeel directeur van Facebook nog aan in een interview tijdens een conferentie over technologie in Californie dat de concurrentie van andere sociale media als Twqitter en Tumblr toenemen.  In het blog van 2 mei zien wij deze verschuivingen ook terug. Het aantal tieners op Facebook neemt af en het lijkt wel alsof er een vergrijzing aan het plaatsvinden is. Dit zou weleens een reden kunnen zijn geweest om de hashtags te introduceren. Facebook is op dit moment nog  marktleider en wil dit ook graag blijven, daarom zijn zij genoodzaakt om zichzelf te blijven verbeteren en in te spelen op trends en ontwikkelingen. 

Een andere en waarschijnlijk de  meest belangrijkste reden is dat Facebook meer adverteerders wil aantrekken.  Zo schrijft Facebooks Justin Osofsky dat er tijdens populaire televisieseries tussen de 88 en 100 miljoen Amerikanen bezig zijn met Facebook. Om een beeld de schetsen is dat grofweg de grootte van het publiek tijdens de Super Bowl.  Naast de gewone hasthags introduceren zij ook trending hashtags en hiermee kunnen gebruikers snel zien wat er speelt. Hier zit natuurlijk ook een financieel dingetje aan vast. Tijdens grote evenementen in Amerika zoals de Oscaruitreiking registreerde het 66,5 miljoen interacties op het sociale netwerk. Het bedrijf ziet op zulke momenten dan ook grote advertentiemogelijkheden. En dan te bedenken dat concurrent Twitter in april van dit jaar een van de grootste deals heeft weten binnen te slepen met het bedrijf Publicis’ Starcom MediaVest Group (SMG) waarmee zij enkele honderden miljoenen mee verdienen over de komende jaren. Het Onderzoeksbureau eMarketer schat dat de advertentie-omzet van Twitter in 2013 bijna verdubbelt naar 582,8 miljoen dollar en dat is niet aan Facebook voorbij gegaan.

Steekproef
Na een kleine steekproef te hebben gehouden, heb ik gemerkt dat de hashtag op Facebook nog niet zo heel populair is.  Dit misschien omdat het nog in de kinderschoenen staat. Veel mensen zijn nog niet op de hoogte dat het # tekentje het daadwerkelijk doet. Ook zien de meeste mensen het nut hier niet van in en vinden de hashtag meer een Twitter 'dingetje' . Voor privé gebruik zal het # tekentje dan ook niet snel gebruikt worden, maar wanneer het er om gaat om een grotere doelgroep te benaderen biedt hashtag een uitkomst. Zo zegt een deel van de mensen dat zij voor zakelijk gebruik hier al of in de toekomst gebruik van zullen maken.

 

En voor wie nog enkele tips nodig heeft;

Hashtag Tips

  • Plaats je Hashtags onderaan de tekst om overzicht te houden
  • Gebruik niet teveel hashtags, overdrijf niet.  (Max 3 #Facebook #Advertentie #SocialMedia)
  • Hou de hashtags leesbaar (evt. hoofdletters tussenplaatsen #FacebookAdvertentie)
  • Maak de de tekst niet te lang (#Hashtagsopfacebooksuccesvoljaofnee)

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

HD Wallpaper of gratis Wallpaper op www.Flickr.com

Oneindig veel gratis High Definition Wallpapers op www.Flickr.com

Glee - de hitserie uit Amerika

Glee is een musical tv serie die sinds kort nu ook in Nederland op de buis is.

Merk

Wat verstaan we onder merken en wat is belangrijk om hierover te weten.

Scarface

Tony Montana in Scarface Money Power Respect

Politici en sociale media

Wat maakt Twitter zo populair dat iedereen het doet? Sinds de oprichting van dit sociale netwerk in 2006 hebben miljoenen mensen zich aangemeld en zijn volop aan het ‘tweeten’ geslagen.

Hoe kun je gratis onbeperkt voetbal kijken?

Steeds meer voetbalkanalen zitten achter de decoder, hoe kun je gratis onbeperkt voetbal kijken?

Ontwikkeling van media entertainment

Media entertainment van de 17de eeuw tot aan nu.

Jongeren en media

In hoeverre wordt de ontwikkeling van de jeugd beïnvloed door de media?

Schokkende privacyschending in Nederland

Internetten via je mobieltje, het downloaden van handige app's, of gewoon een dagje naar Rotterdam. Niet zo onschuldig zoals het lijkt!

Het succes van Pinterest

Pinterest is nu een jaar voor iedereen toegankelijk en wint steeds meer aan populariteit. Heb jij al een account?

Mag ik alles zeggen?

Mag ik vanwege de vrijheid van meningsuiting alles echt zeggen?

De 30 September Movement, Indonesia

G30S ook wel bekend bij de Gestapu for Gerakan September Tiga Puluh ook bekend als de Gestok of Gerakan Satu Oktober

StarGate

StarGate een Science Fiction Roman

Televisie: een nieuw medium in een nieuwe maatschappij

De komst van de televisie bracht grote veranderingen teweeg in de samenleving. Nieuwe shows als I Love Lucy werden het gesprek van de dag, de rol van de vrouw veranderde en een ware massaconsumptie werd langzaam in gang gezet.

Foltering

Politieke Folteringen kunnen sterk variëren van Sadistische Bevrediging tot aan Interegation

Guerrilla marketing

Wat te weten over guerrilla marketing.

Het belang van social media, het belang van Facebook, het belang van Twitter

Ook jij bent van groot belang voor de social media als Facebook en Twitter.

Artiesten na hun dood toch 'levend' op het podium

Tupac/2pac kwam tot leven als hologram. Hologram concerten zijn populair, moeten overleden artiesten opnieuw tot leven komen en optreden?

Opkomende platforms Tumblr & Path

Opkomende platforms Tumblr & Path

Wie is Tabatha Coffey?

Tabatha Coffey is bekend als de vrouw die noodleidende kapsalons weer op pad helpt, maar wat wil jij nog meer van haar weten?

Project X Haren eindigt in enorme chaos

Vernieling en rellen bij project X Haren 21-09-2012. Een onschuldige uitnodiging tot een verjaardagsfeestje op facebook eindigt in drama.

The Tourist (2010)

Een filmrecentie van de film 'the tourist'

Timeless Anime deel 1

Timeless Anime gaat over tijdloze Japanse Anime series. Dit artikel zal uit meer delen bestaan.

De nieuwe mediarevolutie is in volle gang

“Worden jongeren opgezogen in de Nieuwe Mediarevolutie?”

Amanda Knox; schuldig of niet?

De dood van Merdith Kercher is één van de meest spraakmakende zaken van de 21ste eeuw en daar lijkt gauw weer een hoofdstuk bij te komen.