Maak je eigen real life soap, een gewone dag.


Publicatie datum:

Hoe maak je een verslag van een gewone dag van een gewoon persoon voor je eigen soap.

Gesponsorde koppelingen

De meeste verhalen, foto’s en filmpjes op internet gaan over bijzondere of grappige dingen. Er zijn echter zo ontzettend veel mensen die bijzondere of grappige verhalen, foto’s en filmpjes verspreiden op internet dat deze verhalen, foto’s en filmpjes steeds gewoner worden. Om toch nog op te vallen worden de verhalen, foto’s en filmpjes steeds gekker en heftiger. Maar ook op den duur worden zelfs de gekste en heftigste verhalen, foto’s en filmpjes als gewoon ervaren. De manier om deze spiraal van gekheid en heftigheid te doorbreken is door gewone alledaagse verhalen, foto’s en filmpjes te leren waarderen. Vandaar dit hele gewone verhaal.

Een gewone dag

Een gewone dag:

Ik werd vanmorgen om 5.58 uur wakker. Het was nog stikdonker en om mijn wekker te kunnen aflezen drukte ik op het lichtknopje van mijn wekker waarmee de wijzerplaat verlicht wordt. Heerlijk, 5.58, ik kan nog lekker een uurtje blijven liggen, dacht ik. Om 6.40 uur gaat mijn wekker af  en stap ik uitgerust uit bed. Ik geef mijn vrouw een dikke kus en loop naar de badkamer om op het toilet te plassen. Daarna loop ik naar de wasbak om me nat te scheren.

Een gewone dag

Scheren:
Ik scheer me altijd volgens een vast ritueel, eerst maak ik mijn gezicht nat met warm water, dan maak ik mijn scheerkwast nat met heet water, dan sla ik mijn scheerkwast één keer uit en pak het bakje met ouderwetse scheerzeep van “De vergulde hand”. Ik haal het dekseltje eraf en zeep mijn varkensharen scheerkwast goed in door hem met en draaiende beweging over de scheerzeep te bewegen. Dan kwast ik mijn wangen, kin en keel goed in met zeep. Vervolgens scheer ik me met mijn 20 jaar oude Gilette GII in nog geen 20 seconden glad.

Een gewone dag

Douchen:
Na het scheren neem ik altijd een lekkere warme douche, dit doe ik altijd naakt wat het altijd heel goed doet in een gewoon verhaal. Ik gebruik altijd een hele gewone douche-gel waar ik ook mijn haar mee was. In verband met de censuur op Plazilla kan ik hier verder niet in detail ingaan op al mijn washandelingen onder de douche. Ik ben altijd met een minuut of vijf weer helemaal schoon en fris. Ik droog me dan goed af en loop terug naar mijn slaapkamer waar ik me aankleed. Dan loop ik weer naar de badkamer om gel in mijn haar te doen en ga dan naar beneden.

Ontbijt:
Als ik beneden kom start ik mijn computer, zet ik thee voor mijn kinderen, en ontbijt met één beker yoghurt. Ik maak mijn broodtrommel klaar met twee sneetjes brood en een banaan. Dan kijk ik op mijn computer wat ik verdiend heb met mijn artikelen en bekijk nog even een paar interessante webpagina’s. Dan lees ik nog een paar bladzijdes in mijn boek tot mijn auto met chauffeur voorstaat.

Een gewonen werkdag:
Ik geef mijn vrouw en kinderen een zoen en wens ze een fijne dag toe. Dan stap ik achterin mijn Bentley waarin mijn personal assistent Grace op mij zit te wachten. Als we rijden neem ik het programma voor die dag door met Grace. Vanochtend om 11.00 uur in Utrecht een meeting met Daniel Ropers van Bol.com over de door mij geplande overname en ’s middags om 15.00 uur een afspraak met Mercis over de rechten van mijn stripfiguren Panda & Pandili voor Amerika en China. Grace heeft alles tot in de puntjes voorbereid en uitgewerkt. Het valt mee met de drukte op de weg dus we zijn om 8.30 uur al in Utrecht. De paar uur die we over hebben gebruiken Grace en ik om nog even samen te ontspannen in mijn vaste suite in het Grand Hotel Karel V. Om even voor 11.00 begeven we ons uitgerust naar het hoofdkantoor van Bol.com. De onderhandelingen nemen maar een uurtje in beslag en om 12.00 uur loop ik als nieuwe eigenaar van Bol.com weer naar buiten.

Een gewone dag

Panda en pandili:
Grace en ik besluiten de lunch te gebruiken in het Grand Hotel Krasnapolsky. Ik ben denk ik de enige persoon die in de wintertuin van Grand Hotel Krasnapolsky zijn eigen lunchtrommeltje op tafel zet. Als je echter, zoals ik, bijna iedere dag een zakenlunch hebt in een sjiek restaurant, eet je het liefst lekker je eigen bruine bolletje met oude kaas in plaats van al die overdreven luxe gerechten. Om een uur of drie besluiten we om naar het Johannes Vermeerplein te wandelen. Ik stuur mijn chauffeur een smsje dat we gaan wandelen en dat hij tot nader bericht mag wachten tot hij ons ophalen kan.

Een gewone dag

Mercis:
Als we even voor drie uur bij Mercis aankomen staat Maria Kerkhof ons al op te wachten. Maria heeft haar werk goed gedaan en legt een goed doortimmert plan op tafel om met Panda & Pandili  Amerika en China te gaan veroveren. Na een paar kleine aanpassingen ga ik daarmee akkoord en om 16.10 uur sms ik mijn chauffeur zodat ik om 16.20 weer achterin mijn Bentley plaats neem. Om 17.30 uur zet mijn chauffeur me thuis af. Als ik binnen stap ruik ik dat mijn vrouw mijn lievelings gerecht aan het klaarmaken is, spruitjes met speklapjes. Ik geef haar een stevige kus en ze vraagt hoe het ging op mijn werk en ik antwoord “oh , niks bijzonders, Bol.com is rond en Panda & Pandili gaan ook naar Amerika en China”, “wat heb jij allemaal gedaan vandaag?” 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1038
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Reportage of documentaire?

Wat is het verschil tussen een reportage en een documentaire?

Het ontstaan van SpongeBob SquarePants

In 1999 is de eerste aflevering van SpongeBob in Amerika uitgezonden. Maar wie zijn de stemmen achter de karakters?

Gays op TV

Tegenwoordig zijn homosexuele mannen en lesbische vrouwen erg 'hot' op TV

Merk

Wat verstaan we onder merken en wat is belangrijk om hierover te weten.

Nieuwe media.

het gebruik van nieuwe media is noodzakelijk, maar hoe dan?

Europese bank unie

Welk belang heeft de burger bij een Europese Bank Unie?

Het Gerbner Model

Wat is het Gerbner Model

Bangalijstjes, gaat het te ver?

Er schijnt zelfs een meisje zelfmoord te hebben gepleegd!? Wat klopt en wat niet?

De gevolgen van fakedocumentaires

Essay over het fenomeen fakedocumentaire

Wat is de kracht van Coby Whitmore romantische liefdes taferelen?

Coby Whitmore bracht vrijende paartjes op een romantische maar nooit expliciet seksuele manier in beeld.

Een kat met negen levens: Silvio Berlusconi.

De man die het meest aantal keer voor de rechtbank moet komen in de geschiedenis.

Wat is Snapchat en hoe verwijder je Snapchap?

Download de gratis snapchat app en lees hoe Snapchat werkt en hoe je Snapchat weer kunt verwijderen.

Like this op Facebook

In dit artikel leest u wat de I Like button inhoud en hoe deze is ontstaan.

Verborgen boodschappen in reclame

Verborgen of subliminale boodschappen zijn zeer korte signalen die vertoond worden in een film of afbeelding met als doel het gedrag van mensen te beïnvloeden.

Verschillende manieren om je publiek niet te vervelen

Het is belangrijk dat het publiek geïnteresseerd blijft. Bij uw communicatie mag uw publiek niet in slaap vallen.

De iPhone 5

De iPhone is sinds 11 juni 2011 drie jaar in Nederland. Sinds die tijd heeft Apple een groot deel van de markt veroverd op het gebied van de mobiele telefoons. De iPhone 5 zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten.

Breaking bad (5 seizoenen)

Een super goed verhaal lijn van producent Vince Gilligan. Winnar van Emmy award voor beste dramaserie!

Zinderende zomercliffhanger GTST

Een zomer lang in spanning

SMS misleiding

Beschrijving van wie er achter de meisjes van plezier zitten die 's nacht op de tv reclame te zien zijn.

Ben je als TV kijker klant of speelbal?

Er is veel discussie over wat publieke zenders nu wel of niet zouden moeten uitzenden. Een aantal hoofdrolspelers zoals de omroepen, de netmanager en de staatsecretaris dueleren naar hartelust. Hoe staat het met de belangrijkste groep in dit speelveld; de kijker of wel de klant?

Bloggen

Het hoe en waarom van het bloggen.

Geen huwelijk voor Paris Hilton.

Paris verveelt zicht snel...

Wat is 9gag?

Wat houdt 9gag in?

Het filmfestival van Cannes

Informatie over het jaarlijkse filmfestival van Cannes

De 30 September Movement, Indonesia

G30S ook wel bekend bij de Gestapu for Gerakan September Tiga Puluh ook bekend als de Gestok of Gerakan Satu Oktober