Maak je eigen real life soap, een gewone dag.


Publicatie datum:

Hoe maak je een verslag van een gewone dag van een gewoon persoon voor je eigen soap.

Gesponsorde koppelingen

De meeste verhalen, foto’s en filmpjes op internet gaan over bijzondere of grappige dingen. Er zijn echter zo ontzettend veel mensen die bijzondere of grappige verhalen, foto’s en filmpjes verspreiden op internet dat deze verhalen, foto’s en filmpjes steeds gewoner worden. Om toch nog op te vallen worden de verhalen, foto’s en filmpjes steeds gekker en heftiger. Maar ook op den duur worden zelfs de gekste en heftigste verhalen, foto’s en filmpjes als gewoon ervaren. De manier om deze spiraal van gekheid en heftigheid te doorbreken is door gewone alledaagse verhalen, foto’s en filmpjes te leren waarderen. Vandaar dit hele gewone verhaal.

Een gewone dag

Een gewone dag:

Ik werd vanmorgen om 5.58 uur wakker. Het was nog stikdonker en om mijn wekker te kunnen aflezen drukte ik op het lichtknopje van mijn wekker waarmee de wijzerplaat verlicht wordt. Heerlijk, 5.58, ik kan nog lekker een uurtje blijven liggen, dacht ik. Om 6.40 uur gaat mijn wekker af  en stap ik uitgerust uit bed. Ik geef mijn vrouw een dikke kus en loop naar de badkamer om op het toilet te plassen. Daarna loop ik naar de wasbak om me nat te scheren.

Een gewone dag

Scheren:
Ik scheer me altijd volgens een vast ritueel, eerst maak ik mijn gezicht nat met warm water, dan maak ik mijn scheerkwast nat met heet water, dan sla ik mijn scheerkwast één keer uit en pak het bakje met ouderwetse scheerzeep van “De vergulde hand”. Ik haal het dekseltje eraf en zeep mijn varkensharen scheerkwast goed in door hem met en draaiende beweging over de scheerzeep te bewegen. Dan kwast ik mijn wangen, kin en keel goed in met zeep. Vervolgens scheer ik me met mijn 20 jaar oude Gilette GII in nog geen 20 seconden glad.

Een gewone dag

Douchen:
Na het scheren neem ik altijd een lekkere warme douche, dit doe ik altijd naakt wat het altijd heel goed doet in een gewoon verhaal. Ik gebruik altijd een hele gewone douche-gel waar ik ook mijn haar mee was. In verband met de censuur op Plazilla kan ik hier verder niet in detail ingaan op al mijn washandelingen onder de douche. Ik ben altijd met een minuut of vijf weer helemaal schoon en fris. Ik droog me dan goed af en loop terug naar mijn slaapkamer waar ik me aankleed. Dan loop ik weer naar de badkamer om gel in mijn haar te doen en ga dan naar beneden.

Ontbijt:
Als ik beneden kom start ik mijn computer, zet ik thee voor mijn kinderen, en ontbijt met één beker yoghurt. Ik maak mijn broodtrommel klaar met twee sneetjes brood en een banaan. Dan kijk ik op mijn computer wat ik verdiend heb met mijn artikelen en bekijk nog even een paar interessante webpagina’s. Dan lees ik nog een paar bladzijdes in mijn boek tot mijn auto met chauffeur voorstaat.

Een gewonen werkdag:
Ik geef mijn vrouw en kinderen een zoen en wens ze een fijne dag toe. Dan stap ik achterin mijn Bentley waarin mijn personal assistent Grace op mij zit te wachten. Als we rijden neem ik het programma voor die dag door met Grace. Vanochtend om 11.00 uur in Utrecht een meeting met Daniel Ropers van Bol.com over de door mij geplande overname en ’s middags om 15.00 uur een afspraak met Mercis over de rechten van mijn stripfiguren Panda & Pandili voor Amerika en China. Grace heeft alles tot in de puntjes voorbereid en uitgewerkt. Het valt mee met de drukte op de weg dus we zijn om 8.30 uur al in Utrecht. De paar uur die we over hebben gebruiken Grace en ik om nog even samen te ontspannen in mijn vaste suite in het Grand Hotel Karel V. Om even voor 11.00 begeven we ons uitgerust naar het hoofdkantoor van Bol.com. De onderhandelingen nemen maar een uurtje in beslag en om 12.00 uur loop ik als nieuwe eigenaar van Bol.com weer naar buiten.

Een gewone dag

Panda en pandili:
Grace en ik besluiten de lunch te gebruiken in het Grand Hotel Krasnapolsky. Ik ben denk ik de enige persoon die in de wintertuin van Grand Hotel Krasnapolsky zijn eigen lunchtrommeltje op tafel zet. Als je echter, zoals ik, bijna iedere dag een zakenlunch hebt in een sjiek restaurant, eet je het liefst lekker je eigen bruine bolletje met oude kaas in plaats van al die overdreven luxe gerechten. Om een uur of drie besluiten we om naar het Johannes Vermeerplein te wandelen. Ik stuur mijn chauffeur een smsje dat we gaan wandelen en dat hij tot nader bericht mag wachten tot hij ons ophalen kan.

Een gewone dag

Mercis:
Als we even voor drie uur bij Mercis aankomen staat Maria Kerkhof ons al op te wachten. Maria heeft haar werk goed gedaan en legt een goed doortimmert plan op tafel om met Panda & Pandili  Amerika en China te gaan veroveren. Na een paar kleine aanpassingen ga ik daarmee akkoord en om 16.10 uur sms ik mijn chauffeur zodat ik om 16.20 weer achterin mijn Bentley plaats neem. Om 17.30 uur zet mijn chauffeur me thuis af. Als ik binnen stap ruik ik dat mijn vrouw mijn lievelings gerecht aan het klaarmaken is, spruitjes met speklapjes. Ik geef haar een stevige kus en ze vraagt hoe het ging op mijn werk en ik antwoord “oh , niks bijzonders, Bol.com is rond en Panda & Pandili gaan ook naar Amerika en China”, “wat heb jij allemaal gedaan vandaag?” 


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Geld verdienen met een eigen website - Artikelen schrijven

Hulp bij het schrijven van een goed artikel voor uw eigen winstgevende website.

Let op je online reputatie!

Let op wat je op het internet doet: bescherm je online reputatie!

Immortality

Immortality is het Eeuwige Leven

Wat is er eigenlijk gebeurd met die 50.000 ton paardenvlees?

Opeens stond het nieuws bol van de paardenvlees schandalen, wat is er eigenlijk gebeurd met al dat paardenvlees.

Waarom Poetin Oost-Oekraïne niet zal aanvallen

Poetin heeft de wereld in zijn greep. Met veel machtsvertoon voert hij de druk op op de regering van Oekraïne. Gezien de laatste toezeggingen met succes.

Hoe kun je, met een mooie weervrouw, altijd mooi weer voorspellen?

Wie wil dat niet, iedere dag mooi weer. Op sommige zenders wordt er, of het nu gaat regenen of dat het zonnig wordt, altijd mooi weer voorspelt.

Maak je eigen real life soap, een gewone dag.

Hoe maak je een verslag van een gewone dag van een gewoon persoon voor je eigen soap.

Is goedkope Angora wol slecht voor Angora konijnen?

Kun je goedkoop en diervriendelijk heerlijke warme Angora truien maken?

Waarom wordt Grace Helbig (helbsg) zo goed gevonden op Google?

Grace Helbig dankt haar bekendheid vooral aan Youtube, waarom wordt ze zo goed gevonden?

Plom de clown, Clowneske vrouwen, grappige vrouwen

Plom de clown als metafoor voor alle clowneske vrouwen, grappige vrouwen en kleurrijke vrouwen.

De Nouvelle Vague en Jean-Luc Godard

De Franse filmmakers hadden het in de jaren 50 al niet zo op commercie. De zogenaamde Nouvelle Vague die destijds ontstond liet alle commerciële gedachtegangen varen en verwonderde en ontregelde het publiek.

Nieuwe media.

het gebruik van nieuwe media is noodzakelijk, maar hoe dan?

Communicatie anno 2010

De veranderingen binnen de communicatie.

Goede SEO tools

SEO tools zijn er genoeg. Welke SEO tools kun je eigenlijk niet missen? Bekijk ze hier!

Hoe kom je op de voorpagina van de krant? (toeval bestaat niet update 27 maart 2015)

Sommige mensen staan om de een of andere manier altijd in de schijnwerpers, dat kan geen toeval zijn.

Gratis naar de film met Filmtest

Je kunt op veel manieren gratis naar de film, de leukste manier om de nieuwste Nederlandse films te zien is.

Foltering

Politieke Folteringen kunnen sterk variëren van Sadistische Bevrediging tot aan Interegation

Gratis Online tv gids, tv gids vanavond, de tv gids

Gratis TV Gids op Internet. Snel, slim en overzichtelijk. Alle films op tv en primetime overzicht.

The Matrix

The Matrix is een sciencefictionfilm uit 1999.

Dakloos

Ik ben dakloos. Waar slaap ik vannacht?

Een kat met negen levens: Silvio Berlusconi.

De man die het meest aantal keer voor de rechtbank moet komen in de geschiedenis.

Meer volgers op twitter

Tips voor meer volgers op twitter!

Wie is Tabatha Coffey?

Tabatha Coffey is bekend als de vrouw die noodleidende kapsalons weer op pad helpt, maar wat wil jij nog meer van haar weten?

Lachend naar de winkel

Werkt humor in reclames?

Glee - de hitserie uit Amerika

Glee is een musical tv serie die sinds kort nu ook in Nederland op de buis is.