Alles over startpagina.nl


Publicatie datum:

Vind wat je zoekt op www.startpagina.nl, alle onderwerpen overzichtelijk verzameld op één pagina.

Gesponsorde koppelingen

De website startpagina.nl is opgericht in 1998 door Durk Jan de Bruin. Durk Jan heeft de startpagina in eerste instantie alleen gemaakt voor zijn vader. Zijn vader had namelijk net een internetaansluiting en had erg veel moeit om zijn weg te vinden op internet. Om het zijn vader makkelijk te maken besloot Durk Jan  een online linkboek voor zijn vader te maken. Al heel snel bleken heel veel mensen het een hele handige pagina te vinden en werd Durk zijn website startpagina.nl een groot succes. Er melden zich vervolgens veel vrijwilligers spontaan aan om te helpen bij het opzetten van de dochterpagina’s. Durk Jan hield bewust al die tijd de schijn op dat hij puur uit liefhebberij aan zijn website startpagina.nl werkte. Daarom waren heel veel mensen graag bereid om zijn startpagina als hun startpagina in te stellen. Dit zorgde mede voor de enorme groei. Ook gaf Durk Jan  aan dat hij het hem niet voor het geld te deed en dat hij niet van plan was zijn startpagina.nl te verkopen.

www.startpagina.nl

Op de homepage van Startpagina.nl kun je de volgende hoofdrubrieken vinden, ik heb ze hier voor je op alfabetische volgorde neergezet; 18+, Abonnementen, Alleswetenover..., Argewebdomeincheck, Auto/Motor, AutoTrack.nl, Banken, Beauty, Beurs/Beleggen, Cadeaus, Communities/Chat, Computers/Software, Consumenten, Contacten/Dating, Dagelijks, Daghoroscoop, Digitalefotografie, Elektronicawinkels, E-mail, Eten/Drinken, Film, Filmpjes, Gesprek van de dag, Gezondheid, Gratis/Korting, Gsmwijzer.nl, Het weer van nu, Hotels, Humor/Leuk, Internet, Kaarten, Kieskeurig.nl, Kleding/Mode, Laatste nieuws, Last minutes, Leenrente, Lenen, Loterijen, Markten, Mobiel/Simonly, Mobiel en abonnement, Muziek, Nieuw in ons netwerk, Nieuws, Nieuwsbrieven., Opleidingen en taal, Ouders/Kinderen, Poll, Prikborden, Radio, Recept van de dag, Route/Verkeer, Schoenen/Laarzen, Spaarrente, Sparen, Spel computers en games, Spelletjes Sites, Sport, Startpagina, Startpagina info., Startpagina nieuwsbrief, steunt, Supermarkten, Televisie, Topspelletjes, Tweedehands, Uitgaan/Tickets, Vacatures, Vakantie, Vakantiediversen, Vakantiehuizen, Vakantieparken, Vergelijken, Vergelijk providers, Verkeersinformatie, Verzekeringen, Video, Video's, Vliegtickets, Weblogs, Weekhoroscoop, Winkels/Boeken en cd´s, Winkels/Warenhuizen, Wintersport, Wonen, Woningen/Huizen, Woonwarenhuizen, Zoeken, Zoeken in alle 6087 dochters, Zoekmachines, Zoek op overzicht, Zoekvrienden, Zorgverzekering2012.

iPad

Verkoop startpagina.nl:
Durk Jan wist echter precies waar hij mee bezig was en in april 2000 verkocht hij startpagina.nl voor ongeveer ongeveer 13,5 miljoen euro aan het uitgeversconcern VNU. Een aantal vrijwilligers van startpagina dochters pikten dit niet en wilden ook delen in de opbrengst. Uiteindelijk kregen alle vrijwilligers een winstdeling van ongeveer 450 euro per persoon en konden hun pagina voortzetten in de nieuwe samenwerking met VNU. Twee vrijwilligers van dochterpagina's hebben na de verkoop aan VNU concurrent Startkabel.nl opgericht. Nog steeds zijn er op internet vele klonen van Startpagina te vinden, die bijna allemaal door vrijwilligers worden bijgehouden. Geen van alle echter hebben ze het succes van Startpagina weten te benaderen.

Smartphone

Huidige eigenaar startpagina.nl:
De huidige eigenaar van Startpagina.nl is het Finse uitgeverijconcern Sanoma Oyj, beter bekend als Sanoma Media, die in 2001 de tijdschriftendivisie van VNU en Ilse Media over heeft genomen. De naam "Sanoma" betekent "bericht" in het Fins. Wereldwijd werken er zo'n 20.000 werknemers voor Sanoma Oyj. Sanoma Oyj heeft een omzet van ca. 3 miljard euro. Het bedrijf is genoteerd aan de effectenbeurs van Helsinki.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Vrouw in Beeld wil meer vrouwen in de media

Mediatrainingen speciaal voor vrouwen

Worden Adsense advertenties met meisjes met grote borsten de trend?

Steeds meer Adsense advertenties bevatten meisjes met grote borsten, wordt dit de nieuwe trend bij Adsense?

Het Gerbner Model

Wat is het Gerbner Model

Ontwikkelingen rondom Kranten en Dagbladen.

De oorzaken van de dalende oplagecijfers en de toekomst.

Gratis naar de film met Filmtest

Je kunt op veel manieren gratis naar de film, de leukste manier om de nieuwste Nederlandse films te zien is.

Een kat met negen levens: Silvio Berlusconi.

De man die het meest aantal keer voor de rechtbank moet komen in de geschiedenis.

Weg met de krant

Over de veranderingen in de krantenwereld

Dagblad De Pers

Informatie over dagblad De Pers

Wat is de kracht van Coby Whitmore romantische liefdes taferelen?

Coby Whitmore bracht vrijende paartjes op een romantische maar nooit expliciet seksuele manier in beeld.

Instagram - wat is het en hoe werkt het?

De Instagram app, hoe werkt deze precies

De reanimatie van X-Factor

Aan het vijfde seizoen van de talentenjacht X-Factor, kunnen ook rappers en DJ's deelnemen. De vraag is: passen rappers en DJ's wel in dit programma?

Opkomende platforms Tumblr & Path

Opkomende platforms Tumblr & Path

Geld Verdienen met Google Adwords - deel 1

Geld Verdienen met Google Adwords - deel 1

Emoticons.

Emoticons zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze multimedia maatschappij.

Wat voegt Facebook toe aan mijn leven?

Ongeveer 1,23 miljard mensen hebben een Facebook account, maar wat voegt Facebook toe aan mijn leven?

De Natalee Holloway affaire

Wat heeft de affaire voor de onderzoeksjournalistiek betekend?

UFO of Unidentified Flying Object

Vertaald is dit UFO of Ongeïdentificeerd Vliegend Object

Aanrader: de film Kaos

De prachtige verhalen van Pirandello verfilmd

Politici en sociale media

Wat maakt Twitter zo populair dat iedereen het doet? Sinds de oprichting van dit sociale netwerk in 2006 hebben miljoenen mensen zich aangemeld en zijn volop aan het ‘tweeten’ geslagen.

Super Size Me

Een betoog over de documentaire 'Super Size Me'

Vatican City

Officiele Italiaanse naam is Citta del Vaticano of meer formeel Stato della Cittá del Vaticano

(A)sociale media: Hobby of verslaving?

Social Media verslaving, wanneer verslaafd, nadelen social media/facebook

Wie is Akon

Je kent hem misschien bij naam of van gezicht maar wie is Akon nou echt.

Mensen worden beetgenomen door onechte baby

Wat doe je als je een kinderbuggy helemaal alleen op straat ziet? Wees gewaarschuwd, het kan de schrik van je leven zijn

Bloggen

Het hoe en waarom van het bloggen.