Alles over startpagina.nl


Publicatie datum:

Vind wat je zoekt op www.startpagina.nl, alle onderwerpen overzichtelijk verzameld op één pagina.

Gesponsorde koppelingen

De website startpagina.nl is opgericht in 1998 door Durk Jan de Bruin. Durk Jan heeft de startpagina in eerste instantie alleen gemaakt voor zijn vader. Zijn vader had namelijk net een internetaansluiting en had erg veel moeit om zijn weg te vinden op internet. Om het zijn vader makkelijk te maken besloot Durk Jan  een online linkboek voor zijn vader te maken. Al heel snel bleken heel veel mensen het een hele handige pagina te vinden en werd Durk zijn website startpagina.nl een groot succes. Er melden zich vervolgens veel vrijwilligers spontaan aan om te helpen bij het opzetten van de dochterpagina’s. Durk Jan hield bewust al die tijd de schijn op dat hij puur uit liefhebberij aan zijn website startpagina.nl werkte. Daarom waren heel veel mensen graag bereid om zijn startpagina als hun startpagina in te stellen. Dit zorgde mede voor de enorme groei. Ook gaf Durk Jan  aan dat hij het hem niet voor het geld te deed en dat hij niet van plan was zijn startpagina.nl te verkopen.

www.startpagina.nl

Op de homepage van Startpagina.nl kun je de volgende hoofdrubrieken vinden, ik heb ze hier voor je op alfabetische volgorde neergezet; 18+, Abonnementen, Alleswetenover..., Argewebdomeincheck, Auto/Motor, AutoTrack.nl, Banken, Beauty, Beurs/Beleggen, Cadeaus, Communities/Chat, Computers/Software, Consumenten, Contacten/Dating, Dagelijks, Daghoroscoop, Digitalefotografie, Elektronicawinkels, E-mail, Eten/Drinken, Film, Filmpjes, Gesprek van de dag, Gezondheid, Gratis/Korting, Gsmwijzer.nl, Het weer van nu, Hotels, Humor/Leuk, Internet, Kaarten, Kieskeurig.nl, Kleding/Mode, Laatste nieuws, Last minutes, Leenrente, Lenen, Loterijen, Markten, Mobiel/Simonly, Mobiel en abonnement, Muziek, Nieuw in ons netwerk, Nieuws, Nieuwsbrieven., Opleidingen en taal, Ouders/Kinderen, Poll, Prikborden, Radio, Recept van de dag, Route/Verkeer, Schoenen/Laarzen, Spaarrente, Sparen, Spel computers en games, Spelletjes Sites, Sport, Startpagina, Startpagina info., Startpagina nieuwsbrief, steunt, Supermarkten, Televisie, Topspelletjes, Tweedehands, Uitgaan/Tickets, Vacatures, Vakantie, Vakantiediversen, Vakantiehuizen, Vakantieparken, Vergelijken, Vergelijk providers, Verkeersinformatie, Verzekeringen, Video, Video's, Vliegtickets, Weblogs, Weekhoroscoop, Winkels/Boeken en cd´s, Winkels/Warenhuizen, Wintersport, Wonen, Woningen/Huizen, Woonwarenhuizen, Zoeken, Zoeken in alle 6087 dochters, Zoekmachines, Zoek op overzicht, Zoekvrienden, Zorgverzekering2012.

iPad

Verkoop startpagina.nl:
Durk Jan wist echter precies waar hij mee bezig was en in april 2000 verkocht hij startpagina.nl voor ongeveer ongeveer 13,5 miljoen euro aan het uitgeversconcern VNU. Een aantal vrijwilligers van startpagina dochters pikten dit niet en wilden ook delen in de opbrengst. Uiteindelijk kregen alle vrijwilligers een winstdeling van ongeveer 450 euro per persoon en konden hun pagina voortzetten in de nieuwe samenwerking met VNU. Twee vrijwilligers van dochterpagina's hebben na de verkoop aan VNU concurrent Startkabel.nl opgericht. Nog steeds zijn er op internet vele klonen van Startpagina te vinden, die bijna allemaal door vrijwilligers worden bijgehouden. Geen van alle echter hebben ze het succes van Startpagina weten te benaderen.

Smartphone

Huidige eigenaar startpagina.nl:
De huidige eigenaar van Startpagina.nl is het Finse uitgeverijconcern Sanoma Oyj, beter bekend als Sanoma Media, die in 2001 de tijdschriftendivisie van VNU en Ilse Media over heeft genomen. De naam "Sanoma" betekent "bericht" in het Fins. Wereldwijd werken er zo'n 20.000 werknemers voor Sanoma Oyj. Sanoma Oyj heeft een omzet van ca. 3 miljard euro. Het bedrijf is genoteerd aan de effectenbeurs van Helsinki.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

De werking van de platenspeler

Wat kun je met een platenspeler en hoe werkt het?

Hoe kom je op de voorpagina van de krant? (toeval bestaat niet update 27 maart 2015)

Sommige mensen staan om de een of andere manier altijd in de schijnwerpers, dat kan geen toeval zijn.

The Matrix

The Matrix is een sciencefictionfilm uit 1999.

Geld verdienen met een eigen website - Artikelen schrijven

Hulp bij het schrijven van een goed artikel voor uw eigen winstgevende website.

Gratis naar de film met Filmtest

Je kunt op veel manieren gratis naar de film, de leukste manier om de nieuwste Nederlandse films te zien is.

Bloggen

Het hoe en waarom van het bloggen.

Mystery popstar rood ontmaskerd.

8-11-2010 Mystery popstar rood heeft zich ontmaskerd.

Kiezen voor een Algemeen Dagblad abonnement

Hulp bij het maken van de keuze voor een Algemeen Dagblad abonnement. Het AD behoort tot de grootste kranten van Nederland met een sterke redactie.

SMS misleiding

Beschrijving van wie er achter de meisjes van plezier zitten die 's nacht op de tv reclame te zien zijn.

De impact van social media als Facebook en Twitter

Facebook heeft een grote kracht in het bereiken van mensen. Merthe wilde een verjaardagsfeestje organiseren via facebook, wat gigantisch uit te hand liep.

Stemwijzer

Een kritische blik op stemwijzer.

Het filmfestival van Cannes

Informatie over het jaarlijkse filmfestival van Cannes

Sisi - Kaiserin Elisabeth of Österreich

Kaiserin Elisabeth of Österreich 24 December 1837 - 10 September 1898

Ontwikkelingen rondom Kranten en Dagbladen.

De oorzaken van de dalende oplagecijfers en de toekomst.

Vrouw in Beeld wil meer vrouwen in de media

Mediatrainingen speciaal voor vrouwen

Nuclear Reactor

KernReactoren zetten de Energie die vrijkomt om door Kern-Splitsing in Thermische Energie

Facebook introduceert hashtag

facebook heeft een start gemaakt met de implementatie van hashtag

Friends (tv-serie)

Friends is een Amerikaanse comedy over zes vrienden die zich afspeelt in New York.

De iPhone 5

De iPhone is sinds 11 juni 2011 drie jaar in Nederland. Sinds die tijd heeft Apple een groot deel van de markt veroverd op het gebied van de mobiele telefoons. De iPhone 5 zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten.

Wat is humor?

Pirandello en humor

Het succes van Pinterest

Pinterest is nu een jaar voor iedereen toegankelijk en wint steeds meer aan populariteit. Heb jij al een account?

Verborgen boodschappen in reclame

Verborgen of subliminale boodschappen zijn zeer korte signalen die vertoond worden in een film of afbeelding met als doel het gedrag van mensen te beïnvloeden.

Overval

Overval, het overkomt U?

Facebook likes - Jou wereld van vind-ik-leuks

Een duim omhoog en de tekst 'vind ik leuk' hoort bij Facebook

Telegraaf nieuws, dagblad De Telegraaf

Het dagelijks verschijnende dagblad De Telegraaf houdt u op de hoogte van het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.