Het geheim van www.thevoiceofholland.com


Publicatie datum:

The Voice of Holland is één van de meest succesvolle televisie programma’s van dit moment, wat is het geheim van dit succes.

Gesponsorde koppelingen

The Voice of Holland is één van de weinige programma’s waar wij met het hele gezin, naar aanleiding van het succes van het eerste seizoen, allemaal reikhalzend naar uitkijken. Eindelijk na een lange zomer wachten was het vrijdag 12 oktober weer zover. De start van het tweede seizoen van The Voice of Holland. We zaten met ons gezin bestaande uit mij, mijn vrouw, mijn zoon van 16 en mijn dochter van 14 aangevuld met een vriendinnetje van mijn dochter en een vriendje van mijn dochter klaar voor het mooiste deel van de The Voice of Holland, de Blind Auditions. Op tafel natuurlijk een paar grote bakken lekkere chips en borrelnoten en iedereen voorzien van een groot glas cola, ijsthee of iets anders te drinken. Onze nieuwe Panasonic Viera HD televisie heb ik aangesloten op mijn 25 jaar oude Philips stereo versterker* waaraan twee grote Sony luidsprekers** zitten aangesloten. In combinatie met onze digitale Digitene satteliet ontvanger geeft dit een fantastisch geluid.

The Voice of Holland

Ben Saunders:
The Voice of Holland heeft in het eerste seizoen natuurlijk mede een enorme populariteit gekregen door Ben Saunders. Ben Saunders was bij het kennismakingsgesprek al de publiekslieveling. Hij zat van onder tot boven onder de tattoes maar bleek al meteen een hele sympathieke man. Bij de vraag of hij zenuwachtig was zei hij dat hij niet geoefend had en dat hij alleen mee deed voor zijn plezier. Toen hij vervolgens begon met zijn Blind Audition was het hek van de dam. Zijn fantastische natuurlijke stemgeluid sloeg in als een boom. De juryleden sloegen allemaal meteen op de knop en draaiden om. De zaal en de juryleden waren euforisch en de juryleden voerden een verbale strijd om Ben Saunders in zijn-haar team te krijgen. Toen Ben Saunders uiteindelijk voor de kleine Jeroen van Velzen koos was deze zo blij dat hij naar Ben Saunders toe rende, omhoog sprong, zijn armen om Ben Saunders zijn nek sloeg en aan Ben Saunders hing als een aapje. In de weken daarop werd Ben Saunders en dus ook The Voice of Holland) steeds populairder. Elk liedje wat Ben Saunders vertolkte stond de week erop steevast nummer één in de download top 100. Zo werd het eerste seizoen van The Voice of Holland dus bijna de Ben Saunders show.

Ben Saunders

The blind auditions:
Een grote pre van deze Blind Auditions ten opzichte van de audities van andere bekende televisie talentenjachten zoals Idols, Popstars en de X Factor is dat er, voorafgaand aan de Blind Auditions, al een pre-selectie plaatsvindt waarbij alleen de goede zangers geselecteerd worden voor de feitelijk uitgezonden Blind Auditions. Er is dus geen sprake van leedvermaak maar het is echt een heel andere, veel positievere benadering.

Blind audition

Kippenvel:
Ikzelf vind het knappe van de opzet van de Blind Auditions dat ik regelmatig met kippenvel of zelfs met tranen in mijn ogen naar een kandidaat zit te luisteren. Dit komt niet alleen door de zangkwaliteit van de zanger of zangeres maar ook door het verhaal achter de zanger of zangeres. Voordat je de Blind Audition van een deelnemer krijgt te zien wordt er eerst een heel kort portret van de betreffende persoon geschetst. Het geval wat mij bijvoorbeeld tot tranen roerde was dat van een deelnemer wiens vader op sterven lag maar wiens vader toch wilde dat zij meedeed omdat hij, als ze doorging naar de volgende ronde, dan gelukkig kon sterven. Als je dan ziet dat er van de onwetende juryleden er toch één net op het laatste moment op de knop drukt en omdraait, tja, dan pink ik toch een traantje weg.

Voor jong en oud:
Een ander sterk punt van The Voice of Holland is dat het echt voor jong en oud is. Voor de Blind Auditions blijf ik altijd thuis maar op de avond van de eerste Battles zat ik bij mijn 84 jarige moeder. Ik bracht haar een restje spaghetti waar ze erg blij mee was. We zaten mooi te kletsen met een kopje thee toen ze op de klok keek en zei: “vind je het erg als ik The Voice of Holland aanzet”. Ook mijn moeder van 84 blijkt The Voice of Holland dus te volgen. Vervolgens zaten mijn moeder en ik samen de Battles te becommentariëren.

Conclusie:
 Het geheim van The Voice of Holland is dus ten eerste de kwaliteit van de deelnemers. Het tweede sterke punt is dat je meeleeft met de deelnemers omdat je eerst kennis met ze maakt. En last but not least punt drie, het is een programma voor jong en oud.

*Philips integratede stereo amplifier fa154:
Mijn Philips versterker is de zogenaamde Philips Integrated Stereo Amplifier type FA154. Dit is een  2x 40 Watts Versterker met een ingebouwde 5-bands Equalizer. Het is nog zo’n echte ouderwetse Philips versterker met een mooie, warme geluidsweergave. Desgewenst kun je het geluid ook nog ruimtelijker maken met de Loudness functie. Er zitten 4 dubbele speakeruitgangen op dus je kunt er in totaal 4 speakers op aansluiten. Met de ingebouwde 5-bands Equalizer kun je respectievelijk de volgende 5 frequenties, 63 Hz, 250 Hz, 1KHz., 4KHz en 16KHz., onafhankelijk plus of min 10 decibel in geluidsniveau regelen. Ik kocht deze met zorg uitgezochte versterker toen ik in 1987 trouwde voor 150 gulden, ik kreeg 50% korting omdat het een model van het jaar ervoor was. Nu worden deze versterkers nog aangeboden op marktplaats voor € 75 euro (= 165 gulden). Hij is dan ook van een ouderwetse degelijkheid met zo’n groot koelelement met metalen ribben aan de achterzijde.

**Sony  ss a505 luidsprekers:
De SONY  SS A505 luidsprekers die ik op mijn versterker heb aangesloten zijn denk ik ook ongeveer 25 jaar oud. Het zijn luidsprekers van elk 100 watt maximaal vermogen en 6 Ohm weerstand. Ik kan dus de versterker voluit zetten zonder dat de luidsprekers het geluid vervormen. De speakers zijn met voorzien van katoenen binnenringen. Dat is de reden dat ze het nog zo perfect doen. Ik heb ze gekregen van mijn schoonouders ter vervanging van onze ontzettend goede, mooie, dure 300 watt  Jamo luidsprekers omdat die na 15 jaar de geest gaven omdat ze waren voorzien van rubberen binnenringen in plaats van katoenen binnenringen. Rubber vergaat echter veel sneller dan katoen dus na 15 jaar begaven onze dure Jamo luidsprekers het. Wij baalden daar behoorlijk van want omdat we net ons eerste kind hadden geadopteerd hadden we geen geld voor dure nieuwe luidsprekers. We waren dus heel blij dat we de SONY  SS A505 luidsprekers konden krijgen van mijn schoonouders.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1038
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Bloggen

Het hoe en waarom van het bloggen.

Nieuwe media.

het gebruik van nieuwe media is noodzakelijk, maar hoe dan?

Ben je als TV kijker klant of speelbal?

Er is veel discussie over wat publieke zenders nu wel of niet zouden moeten uitzenden. Een aantal hoofdrolspelers zoals de omroepen, de netmanager en de staatsecretaris dueleren naar hartelust. Hoe staat het met de belangrijkste groep in dit speelveld; de kijker of wel de klant?

Facebook introduceert hashtag

facebook heeft een start gemaakt met de implementatie van hashtag

Facebook likes - Jou wereld van vind-ik-leuks

Een duim omhoog en de tekst 'vind ik leuk' hoort bij Facebook

Gratis Online tv gids, tv gids vanavond, de tv gids

Gratis TV Gids op Internet. Snel, slim en overzichtelijk. Alle films op tv en primetime overzicht.

Het ontstaan van SpongeBob SquarePants

In 1999 is de eerste aflevering van SpongeBob in Amerika uitgezonden. Maar wie zijn de stemmen achter de karakters?

The Tourist (2010)

Een filmrecentie van de film 'the tourist'

Goede SEO tools

SEO tools zijn er genoeg. Welke SEO tools kun je eigenlijk niet missen? Bekijk ze hier!

Telegraaf nieuws, dagblad De Telegraaf

Het dagelijks verschijnende dagblad De Telegraaf houdt u op de hoogte van het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.

Politieke Gijzelingen

Het praktiseren van Gijzelen, wordt gebruikt in Politieke onderhandelingen.

Hoe kun je, met een mooie weervrouw, altijd mooi weer voorspellen?

Wie wil dat niet, iedere dag mooi weer. Op sommige zenders wordt er, of het nu gaat regenen of dat het zonnig wordt, altijd mooi weer voorspelt.

Sisi - Kaiserin Elisabeth of Österreich

Kaiserin Elisabeth of Österreich 24 December 1837 - 10 September 1898

Meer volgers op twitter

Tips voor meer volgers op twitter!

Project X Haren eindigt in enorme chaos

Vernieling en rellen bij project X Haren 21-09-2012. Een onschuldige uitnodiging tot een verjaardagsfeestje op facebook eindigt in drama.

Wie is de mol?

Televisieprogramma waarbij bekende Nederlanders de saboteur moeten ontdekken

Geld verdienen met een eigen website - Artikelen schrijven

Hulp bij het schrijven van een goed artikel voor uw eigen winstgevende website.

(A)sociale media: Hobby of verslaving?

Social Media verslaving, wanneer verslaafd, nadelen social media/facebook

Twitter, de nieuwe rage.

Waarom is Twitter een groot succes geworden?

Hoe maak je leuke kinderfoto's?

Hoe snel de tijd gaat merk je als je zelf kinderen hebt. Bijna zonder er erg in te hebben zijn je kinderen groter, de mooie momenten hebben zich als een kralensnoer aan elkaar geregen.

Het AMBER Alert. Werkt het of pure geldverspilling?

Dit artikel gaat over het AMBER alert. Is het een systeem wat echt werkt of alleen maar pure geldverspilling?

Kan het maken van selfies leiden tot een stoornis?

Volgens APA kan het maken van selfies leiden tot een stoornis.

Let op je online reputatie!

Let op wat je op het internet doet: bescherm je online reputatie!

Wat doet een moderne consument in de winkel?

De meeste winkels hangen vol met allerlei uitingen en sfeer posters, maar wat doet de moderne consument in de winkel?

Nel Veerkamp overleden.

Nel Veerkamp is op 9-11-2010 overleden