Hoe kun je, met een mooie weervrouw, altijd mooi weer voorspellen?


Publicatie datum:

Wie wil dat niet, iedere dag mooi weer. Op sommige zenders wordt er, of het nu gaat regenen of dat het zonnig wordt, altijd mooi weer voorspelt.

Gesponsorde koppelingen

Het weer is altijd van groot belang geweest voor de mens. Het weer wordt daarom al sinds mensenheugenis voorspelt. Toen de televisie zijn intrede deed was het dus logisch dat er al heel snel een dagelijkse weersverwachting op kwam. In het begin werd de weersverwachting gewoon door de nieuwslezer voorgelezen maar na verloop van tijd werd de weersverwachting een op zich staand item dat aansluitend na het journaal wordt uitgezonden.

Weersverwachting (synoniem weersvoorspelling):
De gegevens voor alle weersvoorspellingen in Nederland worden verzameld door het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI). De verschillende weersvoorspellers interpreteren vervolgens de door het KNMI aangeleverde gegevens ieder op hun eigen manier. Iedere zender waar deze weersverwachting vervolgens worden uitgezonden geeft deze weersverwachting vervolgens op zijn eigen manier weer.

Weersverwachting op televisie:
De eerste op zichzelf staande weersverwachtingen op de televisie werden verzorgd door de Nederlandse Omroep Stichting (N.O.S.). Deze weersverwachtingen werden op een hele eenvoudige manier in beeld gebracht en waren bedoeld voor mensen die er uit hoofde van hun beroep, zoals agrariërs, scheepvaarders etc., belang bij hadden om te weten wat voor weer het zou worden de komende dagen. De weersvoorspelling zelf hoefde niet mooi te zijn want het weerbericht had geen concurrentie en de doelgroep was alleen geïnteresseerd in de weersverwachting. De weersverwachting werd daarom zo objectief en eenvoudig mogelijk in beeld gebracht.

weerman tonkelaar

Evolutie weersverwachting op televisie:
Bij de intrede van de commerciële televisie barstte de concurrentie tussen de weersvoorspellers los. Dit gebeurde omdat het een gegeven is dat het weerbericht één van de best bekeken items is op de televisie. De reclameopbrengsten vlak voor en vlak na het weerbericht zijn daarom hoog. In de strijd om de kijker evolueerde het weerbericht daarom van een simpele zakelijke weergave naar een gelikte hightech weer show waarbij de weerman in veel gevallen werd vervangen door een mooie weervrouw.

weather forecast, woman

Hoe kun je altijd mooi weer voorspellen?
In een weer show kan het weer met behulp van een mooi decor, mooie digitale weergaves en effecten en een mooie weervrouw altijd mooi voorspelt worden. De weersverwachting in een weer show is ook altijd mooi. Het wordt of mooi zonnig weer om te barbecueën (waarna er een reclame voor barbecuevlees van de Jumbo komt), het wordt mooi regenachtig weer om een last minute te boeken (waarna er een reclame van Sunweb, Neckermann of Arke komt) of het wordt mooi stormachtig weer om een dagje uit te waaien op het strand (waarna er een reclame van Unox komt). 

Jessica Starr shows why weather girls should not wear a Green Dress

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1038
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

HD Wallpaper of gratis Wallpaper op www.Flickr.com

Oneindig veel gratis High Definition Wallpapers op www.Flickr.com

Amanda Knox; schuldig of niet?

De dood van Merdith Kercher is één van de meest spraakmakende zaken van de 21ste eeuw en daar lijkt gauw weer een hoofdstuk bij te komen.

De werking van de platenspeler

Wat kun je met een platenspeler en hoe werkt het?

Kiezen voor een Algemeen Dagblad abonnement

Hulp bij het maken van de keuze voor een Algemeen Dagblad abonnement. Het AD behoort tot de grootste kranten van Nederland met een sterke redactie.

Gossip Girl de TV-Serie

Gossip Girl is een tv-serie over het rijke leventje van de jonge elite aan de Upper East Side van New York. Ze hebben allemaal bijzonder rijke ouders, worden naar hun privé-school gereden in limousines en slápen zelfs in designerkleding.

Het geheim van www.thevoiceofholland.com

The Voice of Holland is één van de meest succesvolle televisie programma’s van dit moment, wat is het geheim van dit succes.

Kan het maken van selfies leiden tot een stoornis?

Volgens APA kan het maken van selfies leiden tot een stoornis.

Documentaire of fictiefilm?

Wat is het verschil tussen een documentaire en een fictiefilm?

Geen huwelijk voor Paris Hilton.

Paris verveelt zicht snel...

Zinderende zomercliffhanger GTST

Een zomer lang in spanning

Het Gerbner Model

Wat is het Gerbner Model

Geld Verdienen met Google Adwords - deel 1

Geld Verdienen met Google Adwords - deel 1

Wat is het nut van een film forum?

Er zijn diverse forums waar mensen films en televisie programma’s bespreken, wat is het nut van die film forums?

The good, the bad and the ugly

Western-film uit 1966 met Clint Eastwood, Lee Van Cleef en Eli Wallach

Rebirth

In het Oude Egyptische beschaving was Rebirth gebaseerd op Religie, hun geloof in de WederGeboorte ná de dood werd hun drijvende kracht tijdens hun begrafenis rites.

Friends (tv-serie)

Friends is een Amerikaanse comedy over zes vrienden die zich afspeelt in New York.

Ben je als TV kijker klant of speelbal?

Er is veel discussie over wat publieke zenders nu wel of niet zouden moeten uitzenden. Een aantal hoofdrolspelers zoals de omroepen, de netmanager en de staatsecretaris dueleren naar hartelust. Hoe staat het met de belangrijkste groep in dit speelveld; de kijker of wel de klant?

De iPhone 5

De iPhone is sinds 11 juni 2011 drie jaar in Nederland. Sinds die tijd heeft Apple een groot deel van de markt veroverd op het gebied van de mobiele telefoons. De iPhone 5 zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten.

Is goedkope Angora wol slecht voor Angora konijnen?

Kun je goedkoop en diervriendelijk heerlijke warme Angora truien maken?

Plom de clown, Clowneske vrouwen, grappige vrouwen

Plom de clown als metafoor voor alle clowneske vrouwen, grappige vrouwen en kleurrijke vrouwen.

Het AMBER Alert. Werkt het of pure geldverspilling?

Dit artikel gaat over het AMBER alert. Is het een systeem wat echt werkt of alleen maar pure geldverspilling?

Waarom is marktplaats een groot succes geworden?

Hoe marktplaats een groot succes heeft kunnen worden.

Geschiedenis van de Nederlandse Radio.

De ontwikkeling van de radio in Nederland.

Dakloos

Ik ben dakloos. Waar slaap ik vannacht?

Guerrilla marketing

Wat te weten over guerrilla marketing.